Cum să evitați evaziunea fiscală

Sistemul fiscal din SUA vă cere, în calitate de contribuabil, să vă dați seama cât de mulți bani datorați în impozite și apoi să plătiți acea sumă - și doriți să vă asigurați că plătiți cât mai puțin posibil. Impozit evitare este perfect bine, în timp ce taxa evaziune este ilegal și vă poate ateriza în închisoare. Dar care este diferența? În general, puteți face orice și totul în limitele legii pentru a reduce factura fiscală. Nu raportați toate veniturile dvs. sau încercarea de a vă ascunde venitul este un pavilion roșu imens. Deci iau deduceri pentru cheltuieli sau pierderi pe care nu le puteți susține cu dovezi. Dacă situația fiscală este complexă sau sunteți îngrijorat că ceea ce faceți arată ca evaziune, discutați cu un avocat sau contabil.

Pași

Metoda 1 din 3:
Raportarea tuturor veniturilor
  1. Imagine intitulată Evitați evaziunea fiscală Pasul 1
1. Păstrați un jurnal al oricăror plăți în numerar pe care le primiți. Lucru "sub masă" poate fi util pentru că vă plătiți imediat în numerar - dar nu înseamnă că nu datorați impozite pe banii pe care îi faceți. Începeți un jurnal cu data, suma și numele persoanei care ți-a plătit că poți să înregistrezi toate aceste plăți.
  • Acestea includ bani pe care cineva le oferă pentru o singură dată asistență, cum ar fi dacă un prieten vă plătește pentru a le ajuta să se miște sau un vecin vă plătește să-i coace gazonul.
  • Dacă lucrați în mod regulat ca babysitter, cosit peluze, sau ajutați oamenii din jurul casei, aceste plăți în numerar sunt toate veniturile impozabile.
  • Imagine intitulată Evitați evaziunea fiscală Pasul 2
    2. Înregistrați toate sfaturile dvs. dacă lucrați în industria serviciilor. Sfaturi sunt sângele de viață al multor industrii de servicii, dar chiar sfaturile de numerar sunt supuse impozitului. Deși ar putea fi comună pentru mulți oameni să facă pur și simplu banii, făcând acest lucru este evaziunea fiscală.
  • Sfaturile cardurilor de credit sunt incluse în venitul dvs. obișnuit, ceea ce înseamnă că angajatorul dvs. reține impozitele. Cu toate acestea, dacă angajatorul dvs. nu vă cere să raportați sfaturi de numerar, ceea ce ar putea însemna că ați terminat datorită datorită. Ieșiți în fața jocului prin a pune deoparte 3 $ pentru fiecare $ 10 pe care îl faceți în sfaturi. În acest fel, nu vă veți confrunta cu o surpriză neplăcută în aprilie.
  • Imagine intitulată Evitați evaziunea fiscală Pasul 3
    3. Înregistrați veniturile din concerte laterale. Indiferent dacă vindeți produse cosmetice, partajare sau livrare a alimentelor, toate veniturile dvs. din concertele laterale sunt impozabile - indiferent dacă compania depune o formular de 1099 care o raportează. Urmăriți fiecare dolar, chiar dacă păstrați temporar concertul lateral.
  • Dacă aveți un concert lateral ca acesta, sunteți considerat angajat pe cont propriu - chiar dacă lucrați un loc de muncă cu normă întreagă. Aceasta înseamnă că puteți deduce orice cheltuieli pe care le-ați efectuat pentru concertul dvs. lateral și să reduceți valoarea răspunderii fiscale pe care le aveți asupra acelui venit. Cu toate acestea, trebuie să raportați toate veniturile.
  • Dacă aveți mai multe fluxuri de venit, asigurați-vă că le păstrați separat, deoarece vor trebui să fie raportate separat. De exemplu, dacă conduceți pentru Uber și, de asemenea, livrați alimente pentru GrubHub, ar trebui să păstrați aceste venituri separate. În mod similar, dacă conduceți atât pentru Uber, cât și pentru LYFT, totuși trebuie să păstrați aceste venituri separate.
  • Imagine intitulată Evitați evaziunea fiscală Pasul 4
    4. Calculați valoarea de piață corectă a beneficiilor pe care le primiți drept compensare. Orice primiți altele decât banii în schimbul serviciilor dvs. este considerat venit impozabil. Aceasta include barter, în care schimbați un serviciu pentru un serviciu de la altcineva.
  • De exemplu, dacă vă cosiți curtea dentistului în schimbul muncii dentare libere, valoarea de piață corectă a acelei lucrări dentare ar fi considerată venituri impozabile.
  • Dacă angajatorul dvs. oferă angajaților un membru gratuit de sali de gimnastică ca beneficiu de margine sau perk, valoarea de piață echitabilă a calității de salvare este, de asemenea, de obicei considerată venituri. Cu toate acestea, există excepții de la acest lucru. Discutați cu un avocat sau contabil.
  • Imagine intitulată Evitați evaziunea fiscală Pasul 5
    5. Includ sumele de decontare în venitul dvs. pentru anul. Dacă ați câștigat un proces sau ați primit o decontare, suma pe care ați câștigat-o este probabil o parte din venitul dvs. brut. Există o excepție dacă decontarea sau premiul dvs. este legată de un prejudiciu fizic pe care l-ați susținut.
  • Acest lucru se aplică și așezărilor datorate. În general, dacă stabiliți o datorie cu o companie de carduri de credit sau o agenție de colectare, vă puteți aștepta să plătiți impozite cu privire la diferența dintre suma pe care ați plătit-o și suma totală pe care ați datorii inițial. Dacă ați stabilit recent o datorie, este o idee bună să discutați cu un contabil sau un avocat fiscal despre acest lucru.
  • Imagine intitulată Evitați evaziunea fiscală Pasul 6
    6. Lăsați moștenirile, dacă nu vindeți proprietăți moștenite. În general, banii moșteniți nu sunt considerați venituri, deci nu ar trebui să raportați sau să plătiți impozite pe acesta. Cu toate acestea, dacă moșteniți proprietatea și mai târziu, vindeți-o, ați putea datora taxelor pe orice banii pe care l-ați făcut ca urmare a vânzării.
  • Pentru a afla acest lucru, trebuie să cunoașteți valoarea de piață corectă a proprietății la data la care persoana la care l-ați moștenit de la a murit. Executorul proprietății acelei persoane are aceste informații deoarece au nevoie de ea la valoarea totală a proprietății. Aceasta este valoarea proprietății pe care ați moștenit-o (numită dvs "bază" În scopuri fiscale).
  • Dacă vindeți proprietatea pentru mai mult decât baza, această sumă este venitul impozabil. De exemplu, dacă moșteniți imobilul evaluat la 250.000 $, apoi vindeți-l pentru 500.000 de dolari, ați avea 250.000 de dolari în venituri impozabile.
  • Metoda 2 din 3:
    Luând deduceri admise
    1. Imagine intitulată Evitați evaziunea fiscală Pasul 7
    1. Revendicați deducerea numai dacă aveți chitanțe. În timp ce nu trebuie să trimiteți chitanțe cu declarația dvs. fiscală, IRS vă așteaptă să le aveți dacă întoarcerea dvs. este auditată. Chiar dacă vă amintiți în mod specific o cheltuială deductibilă, nu o puteți pretinde fără dovadă. Unele cheltuieli pot necesita mai mult de un document pentru a dovedi că ați avut cheltuieli și este deductibilă pentru motivul pentru care solicitați.
    • De exemplu, dacă chitanța nu prezintă în mod specific achizițiile dvs., este posibil să fie necesar să păstrați o factură sau un formular de comandă care include elementele specifice.
    • Dacă solicitați o deducere pe care nu aveți chitanțe, scenariul cel mai bun dacă sunteți auditat este că IRS va interzice deducerea și va cere să plătiți mai mult în impozite. Prea multe dintre aceștia, totuși, și începe să arate ca și cum ați evita impozitele.
  • Imagine intitulată Evitați evaziunea fiscală Pasul 8
    2. Finalizați foile de lucru IRS pentru credite și deduceri în fiecare an. IRS oferă numeroase credite și deduceri care permit oricui să-și reducă factura fiscală. Dar doar pentru că ați luat creditul anul trecut nu înseamnă că sunteți încă calificați să o luați în acest an. Fă lucrul în fiecare an pentru a vă asigura că încă mai calificați - chiar dacă situația dvs. nu sa schimbat, legea fiscală ar putea avea.
  • Dacă faceți impozitele dvs. utilizând software-ul de pregătire fiscală, programul vă va pune întrebări pentru a determina dacă vă calificați pentru diferite credite sau deduceri. Acest lucru vă poate ajuta să vă asigurați că îndepliniți cerințele.
  • Imagine intitulată Evitați evaziunea fiscală Pasul 9
    3. Detaliați deducerile dvs. numai în circumstanțe extraordinare. Începând cu anul 2020, deducerea standard oferă mai multă beneficiu majorității americanilor decât detalii. Dacă alegeți să vă detaliați deducerile, declarația dvs. fiscală ar putea atrage o examinare mai strânsă. Pentru a evita acuzațiile de evaziune fiscală, detaliați numai dacă oricare dintre următoarele sunt adevărate (și vă puteți întoarce deducerile cu documentație aprofundată):
  • Ați avut cheltuieli medicale și dentare semnificative, cum ar fi un spital extins
  • Ați plătit dobânzi sau taxe pe casa dvs. care depășește valoarea deducerii standard
  • Ați avut pierderi substanțiale neasigurate ca rezultat al unui dezastru federal declarat (de obicei, un eveniment meteorologic sever)
  • Ați făcut contribuții caritabile extraordinare, cum ar fi donarea imobilului
  • Imagine intitulată Evitați evaziunea fiscală Pasul 10
    4. Utilizați biroul dvs. de acasă numai în scopuri de afaceri. Dacă sunteți un freelancer care lucrează de la domiciliu, deducerea biroului dvs. de origine este probabil cea mai mare deducere unică. Acesta poate fi, de asemenea, cel mai simplu lucru de a fudge dacă doriți să reduceți factura fiscală - dar acest lucru este atât de probabil să constituie evaziune fiscală. Pentru a vă califica pentru o deducere a biroului de origine, utilizați întreaga zonă pe care o susțineți exclusiv în scopuri de afaceri.
  • De exemplu, să presupunem că aveți biroul dvs. înființat în dormitorul casei dvs. Utilizați camera exclusiv în scopuri de afaceri, cu excepția de două ori pe an când sora dvs. vine să viziteze și să rămână în acea cameră. Va trebui să scăpați cele două perioade, deoarece camera nu este utilizată exclusiv în scopuri de afaceri în acel moment.
  • Chiar dacă aveți doar spațiu pentru a configura un colț mic pentru biroul dvs. de acasă, este încă crucial dacă doriți să profitați de această deducere. Lucrul din mesa de mese este deductibilă numai dacă masa dvs. de sufragerie este folosită vreodată în acest scop, și niciodată pentru mese de familie, noaptea de joc sau arte și meșteșuguri.
  • Imagine intitulată Evitați evaziunea fiscală Pasul 11
    5. Alocați realist în mod realist. Veți obține deduceri pentru o mulțime de lucruri pe care le utilizați în afacerea dvs. că nu ați obține o deducere pentru altfel. Dacă aveți un concert lateral, acesta poate fi tentant să umflați procentajul de timp pe care îl utilizați pentru afaceri pentru a obține o deducere mai mare și pentru a reduce factura fiscală. Din păcate, aceasta este evaziunea fiscală.
  • Dacă lucrați pentru o companie de plimbare și doriți să deduceți costurile asociate cu mașina dvs., păstrați jurnalele de kilometraj pentru concertul dvs. de conducere. Comparați mile pe care le-ați condus la plimbare la kilometrajul total pentru anul. Acest procent este procentul de costuri ale vehiculului pe care le puteți deduce.
  • De exemplu, dacă ați condus un total de 80.000 de kilometri pe parcursul anului, iar 35.000 de mile au fost direcționate, ați putea deduce în siguranță până la 44% din costurile vehiculului dvs.
  • Dacă utilizați aceleași resurse pentru diferite concerte laterale, trebuie, de asemenea, să alocați între acestea. De exemplu, dacă conduceți atât pentru Uber, cât și pentru Lyft, ar trebui să calculați numărul de kilometri pe care ați condus-o pentru Uber și numărul de kilometri pe care ați condus-o pentru LYFT.
  • Imagine intitulată Evitați evaziunea fiscală Pasul 12
    6. Valoarea donațiilor non-în numerar în mod corect și sincer. Dacă faceți o contribuție în numerar la o caritate, puteți solicita o deducere a impozitelor dvs. Același lucru este valabil și "în natură" donații, cum ar fi dacă donați îmbrăcăminte sau conserve de mărfuri. Cu toate acestea, valoarea acestor elemente este de obicei mai mică decât ceea ce ați plătit pentru ei cu amănuntul. De obicei, puteți solicita caritate pentru o chitanță și vor atribui o valoare impozabilă deductibilă bunurilor dvs. pentru dvs.
  • De exemplu, dacă dați o pungă de haine, este de obicei evaluată în greutate - nu prin valoarea elementelor specifice de îmbrăcăminte, chiar dacă toate acestea se întâmplă să fie piese de designer de înaltă calitate.
  • Dacă donarea dvs. fără numerar este în mod legitim în valoare de mai mult de 500 de dolari, există un formular suplimentar pentru a completa și a trimite cu declarația dvs. fiscală. Dacă merită mai mult de 5.000 de dolari, trebuie să vă copiați evaluarea cu o evaluare calificată.
  • O cantitate mare de donații caritabile, mai ales dacă nu pretindeți de obicei deduceri semnificative pentru contribuțiile caritabile, poate fi un pavilion roșu imens către auditorii IRS.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea înregistrărilor complete
    1. Imagine intitulată Evitați evaziunea fiscală Pasul 13
    1. Creați o singură locație pentru menținerea fișierelor. Investiți într-un cabinet de depozitare sau cutie în care vă puteți păstra înregistrările fiscale. Apoi, veți avea nevoie de dosare de fișiere sau de plicuri pentru a separa înregistrările pentru fiecare an. Dacă declarația dvs. fiscală este relativ simplă, este posibil să nu aveți nevoie de mult mai mult decât atât.
    • De exemplu, dacă nu aveți venituri pe cont propriu și nu solicitați deduceri, este posibil să nu aveți nimic în fișierul dvs., ci W-2 și declarația dvs. fiscală. Acestea pot fi ușor păstrate într-un plic de manila unic.
    • Dacă solicitați numeroase deduceri în diferite categorii, veți avea nevoie de un sistem mai elaborat de depunere pentru a păstra totul organizat.
    • Dacă păstrați fișiere digitale, organizați-le în același mod în care aveți dacă aveți un cabinet de depozitare a hârtiei. Creați un dosar pentru înregistrările fiscale, apoi adăugați un dosar în cadrul acesteia pentru fiecare an. Utilizați foldere în directorul fiecărui an pentru a vă organiza în continuare fișierele.
  • Imagine intitulată Evitați evaziunea fiscală Pasul 14
    2. Etichetați încasările și documentele în mod clar. Imediat după ce ați cumpărat ceva, probabil știți exact ce este chitanța. Dar îți vei mai aminti încă un an de acum sau chiar 3 ani de acum? Faceți note despre încasările și documentele dvs., astfel încât veți ști întotdeauna exact ce sunt.
  • Încasările termice pot dispărea cu timpul, așa că faceți o fotocopie cât mai curând posibil după cumpărare. Capsați chitanța inițială la fotocopie.
  • Imagine intitulată Evitați evaziunea fiscală Pasul 15
    3. Organizați-vă documentele în categorii. Dacă pretindeți o mulțime de deduceri, păstrarea încasărilor și a documentelor organizate vă va face viața (sau viața contabilului dvs.) mai ușoară. Creați foldere de fișiere pentru toate categoriile următoare în care anticipați că aveți cheltuieli deductibile:
  • Cheltuieli personale
  • Cheltuieli medicale și dentare
  • Facturile de utilități
  • Plățile ipotecare și îmbunătățirile la domiciliu (dacă vă dețineți casa dvs.)
  • declaratii bancare
  • Declarații de investiții
  • Plătiți și alte înregistrări ale veniturilor
  • Cheltuieli de afaceri (pe categorii)
  • Imagine intitulată Evitați evaziunea fiscală Pasul 16
    4. Păstrați înregistrările digitale și de hârtie. Chiar dacă încă mai păstrezi înregistrările pe hârtie, scanați toate documentele dvs., astfel încât să aveți o copie digitală. Copiile digitale nu degradează modul în care înregistrează înregistrările pe hârtie și veți avea întotdeauna o copie de rezervă în cazul în care acea primire se estompează sau că factura lipsește.
  • Dacă sunteți fără hârtie, faceți o copie a documentației dvs. fiscale pe un divertisment degetul mare și să îl păstrați într-o locație diferită, deci dacă se întâmplă ceva, încă mai aveți înregistrările de care aveți nevoie.
  • Imagine intitulată Evitați evaziunea fiscală Pasul 17
    5. Salvați înregistrările timp de cel puțin 7 ani. În timp ce este adevărat că puteți scăpa cu aruncarea unor înregistrări după 3 sau 4 ani, doriți să fiți în siguranță. Păstrați cel puțin copii digitale ale tuturor înregistrărilor fiscale timp de cel puțin 7 ani de la data declarației fiscale pe care le aplică.
  • Dacă înregistrările sunt legate de proprietăți imobiliare sau de proprietate fizică, să le păstrați atâta timp cât dețineți proprietatea.
  • sfaturi

    Pentru a vă asigura că plătiți cât mai puțin impozit posibil în timp ce rămâneți în limitele legii, utilizați un profesionist de impozitare calificat pentru a vă depune taxele în fiecare an.
  • Cifre rotunde, în special pentru deduceri, la cel mai apropiat dolar. Prea multe numere rotunde uniform, cum ar fi 500 de dolari și 1.000 de dolari, pot ridica suspiciuni cu IRS că ați facut acele sume.
  • Avertizări

    Acest articol discută cum să evite evaziunea fiscală în SUA. Dacă locuiți într-o altă țară, consultați un avocat fiscal local sau un contabil.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar