Cum de a depune taxe pentru o persoană decedată

Se spune că singurele lucruri sigure sunt moartea și impozitele, dar chiar moartea nu salvează o persoană să plătească impozite. Dacă sunteți executorul unei persoane decedate, responsabilitățile dvs. includ depunerea declarației fiscale personale a acestei persoane. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să depuneți o întoarcere proprietate separată pentru veniturile primite după moartea persoanei.

Pași

Metoda 1 din 3:
Colectarea informațiilor necesare
1. Revizuiți voința persoanei, dacă au avut unul. Verificați dacă au avut un beneficiar sau au creat o încredere pentru activele lor. În unele cazuri, beneficiarii vor depune mai degrabă impozite decât pe proprietatea care le depun. Știind cine va depune taxele vă poate ajuta să evitați să le depuneți pe cineva în mod accidental de două ori.
  • Imagine intitulată Impozitele de fișiere pentru o persoană decedată Pasul 1
    2. Colectați formularele de raportare a veniturilor persoanei. Strângeți formularele de raportare a veniturilor trimise persoanei decedate, numite decence. Acestea includ W-2S, 1099S și declarații de interes. Aceste formulare sunt de obicei trimise după 31 ianuarie pentru anul precedent și ar trebui să sosească până la sfârșitul lunii februarie. Dacă nu sunteți sigur că aveți toate formularele necesare, trimiteți o cerere de informații către IRS pentru a obține toate formularele fiscale pentru decedatul. Veți avea nevoie de următoarele pentru a face o cerere:
  • Numele, adresa și numărul total de securitate socială
  • O copie a certificatului de deces
  • Fie IRS formularul 56, notificarea referitoare la relația fiduciară (notificând IRS că soțul supraviețuitor, executorul sau tutorele vor sta în poziția contribuabilului) sau o copie a scrisorilor aprobate de Curte (care acordă reprezentantul personal al celor decedați autoritatea de a-și gestiona afacerile).
  • Pentru a obține o copie a declarațiilor fiscale anterioare ale persoanei, utilizați formularul IRS 4506, cererea de copie a declarației fiscale.
  • Imagine denumită taxe de fișiere pentru o persoană decedată Pasul 2
    3. Să decidă dacă să depună o întoarcere comună. În cazul în care decedatul a fost căsătorit la momentul morții, poate fi depusă o declarație fiscală comună pentru acel an fiscal. Fie soțul / soția decenței sau a executantului poate completa și depune întoarcerea. Poate fi revendicată o deducere standard completă, iar ratele de returnare articulate utilizate.
  • Dacă este implicat un executor, el sau ea trebuie să semneze întoarcerea împreună cu soțul supraviețuitor.
  • Întoarcerea trebuie semnată cu o notă care citește "Depunerea ca soț supraviețuitor" În spațiul pentru semnătura decenței.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un certificat de căsătorie în Dwarka Pasul 11
    4. Schimbați proprietatea tuturor conturilor. Pentru conturi, cum ar fi fondurile mutuale și conturile bancare, schimbați proprietatea la numele dvs. ca Executor. Faceți acest lucru cât mai repede posibil după moartea persoanei, astfel încât raportul de venit din 1099 să prezinte valoarea corectă a veniturilor atribuite decenței (mai degrabă decât să arate interesul sau alte venituri câștigate după data decesului). În cazul în care 1099 arată mai mult venit decât ar trebui, raportați întreaga sumă pe planul B al returnării și deduce suma care ar trebui raportată separat de proprietate (suma câștigată după moartea persoanei).
  • Metoda 2 din 3:
    Depunerea declarației fiscale finală finală
    1. Imagine intitulată Impozitele de fișiere pentru o persoană decedată Pasul 3
    1. Calculați venitul reportabil al persoanei. Venitul câștigat între începutul anului și data decesului persoanei ar trebui raportate la declarația finală finală. Orice venit câștigat după moartea persoanei este considerată venitul proprietății și, dacă este de peste 600 de dolari, va trebui, de asemenea, să depuneți o declarație fiscală pentru proprietate (formularul 1041, declarația fiscală a veniturilor pentru proprietăți și trusturi).
  • Imagine denumită taxe de fișiere pentru o persoană decedată Pasul 4
    2
    Completați formularul 1040 pentru decența. Lista veniturilor și deducerilor la fel cum ați fi pentru dvs. Puteți detalia deducerile la programul A, persoana decedată a suferit înainte de moarte, dar nici unul care a avut loc după. Dacă alegeți să nu identificați, puteți lua deducerea completă standard. Formularul trebuie depus la sau înainte de 15 aprilie a anului următor de moartea persoanei.
  • Dacă decența nu a depus taxe în anii care precede moartea sa, este posibil să trebuiască să depuneți venituri individuale și pentru acei ani. Căutați corespondența IRS în înregistrările personale ale Decesului sau priviți prin cearcatul persoanei pentru dovezi ale restituirilor sau plăților către U.S. Trezorerie.
  • În cazul în care decedatul se datorează unei rambursări, solicitați-o utilizând formularul 1310, declarația unei persoane care solicită rambursarea datorită unui contribuabil decedat.
  • Imagine denumită taxe de fișiere pentru o persoană decedată Pasul 5
    3. Scrie cuvântul "decedat" în partea de sus a formularului 1040. Includ numele decesului și data morții. Veți scrie și cuvântul "decedat" (sau, dacă sunteți soțul / soția, "Depunerea ca soț supraviețuitor") În locul semnăturii persoanei în partea de jos a formularului. Acest lucru va face imediat clar pentru IRS că forma fiscală este depusă pentru cineva care este decedat.
  • Metoda 3 din 3:
    Depunerea declarației privind impozitul imobiliar
    1. Imagine intitulată Taxele de fișiere pentru o persoană decedată Pasul 6
    1. Colectați informațiile necesare pentru impozitele de proprietate. Când o persoană moare, o proprietate nouă cuprinsă din activele acestei persoane este formată automat. Dacă imobilul generează mai mult de 600 de dolari în venitul brut anual, trebuie utilizat un formular de impozitare separat pentru a depune taxe imobiliare, în plus față de impozitele pe venitul personal. Pentru a depune taxe imobiliare pentru decența, procedați în felul următor:
    • Obțineți un număr de identificare fiscală pentru proprietate. Acest lucru este numit și un "numărul de identificare al angajatorului," sau ein. Puteți aplica pentru un număr online sau prin fax pentru poștă.
    • Calculați venitul anual din activele decesului. Activele includ conturi de economii, CD-uri, obligațiuni, stocuri, proprietăți de închiriere și orice alte venituri acumulate după moartea persoanei.
  • Imagine intitulată Taxele de fișiere pentru o persoană decedată Pasul 7
    2. Completați formularul 1041 pentru taxele imobiliare de fișiere. Formularul 1041, declarația de impozitare a veniturilor din SUA pentru proprietăți și trusturi, este forma pe care trebuie să o raportați venituri, câștiguri, pierderi etc., legate de proprietatea decenței. Formularul trebuie depus la sau înainte de 15 aprilie a anului următor de moartea persoanei.
  • O proprietate a lui Decesdent figurează venitul său brut același mod în care o persoană ar putea avea totuși o aventură a unui decendent o deducere a distribuției veniturilor pentru distribuții către beneficiari. Acestea sunt raportate la programele K-1 pe formularul 1041.
  • Dacă este nevoie de mai mult timp, puteți aplica pentru 5.Extensie de 5 luni folosind formularul IRS 7004, aplicarea pentru prelungirea automată a timpului pentru a depune anumite impozitul pe venit, informații și alte returnări.
  • Imagine denumită taxele de fișiere pentru o persoană decedată Pasul 8
    3. Utilizați formularul 706 pentru a raporta un transfer de active pentru persoane bogate. Formularul 706, Statele Unite ale Americii (și transferul de transfer de generare), este utilizat pentru a raporta transferul de active (cum ar fi o casă sau un stoc) de la decența la moștenitori sau beneficiari. Asigurați-vă că completați și trimiteți acest formular separat dacă a avut loc un transfer de active.
  • Majoritatea oamenilor nu vor avea nevoie de forma 706, deoarece este de obicei folosit de indivizi bogați care au nevoie să transfere active de valoare ridicată la moștenitorii lor.
  • Începând cu ianuarie 2019, suma de bază de excludere pentru formularul 706 este de 11.400.000 de dolari, iar suma de bază a creditului este de 4.505.800 USD.
  • Imagine denumită taxe de fișiere pentru o persoană decedată Pasul 9
    4. Solicitați un certificat de descărcare de gestiune înainte de a vinde proprietatea. Înainte de a vinde casa sau alte proprietăți ale Decesului, este necesar să solicitați un certificat de descărcare de gestiune de la un Lien Federal Fiscal. Aceasta lansează proprietatea de la Lienul fiscal automatic federal, care este atașat la piața unei persoane în ziua în care moare el sau ea. Proprietatea nu poate fi vândută până când Lien nu a fost eliminat. Pentru a aplica, veți avea nevoie de:
  • Inventarul și evaluarea activelor imobiliare
  • Copie a voinței
  • Copii ale documentelor legate de vânzarea de proprietăți
  • sfaturi

    Vizitați site-ul interne al serviciului de venituri și descărcați publicația 559, "Supraviețuitori, executori și administratori," Pentru informații despre depunerea unei declarații fiscale pentru o persoană decedată.
  • În funcție de locul în care a trăit persoana, acestea pot datora, de asemenea, impozite pe venitul de stat pentru veniturile și proprietatea lor.
  • Este întotdeauna o idee bună să aveți avocatul imobiliară sau o revizuire a contabilului toate declarațiile fiscale înainte de a le depune la IRS.
  • Avertizări

    Amintiți-vă că, dacă persoana a murit înainte de a-și depune declarația fiscală pentru anul precedent, nu trebuie doar să completați declarația fiscală pentru anul morții decedatului, dar și anul precedent.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • W-2, 1099, 1098 și alte forme fiscale
    • Formularul 1040, 1041 și / sau 706 (opțional), împreună cu programele și instrucțiunile corespunzătoare sau software-ul de pregătire fiscală
    • Formularul 1310
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar