Cum de a curăța o scurgere de mașini de spălat vase

Scurgerile de spălat vase pot deveni înfundate ca urmare a resturilor alimentare sau a grăsimii și a grăsimii construite. Dacă mașina dvs. de spălat vase se oprește complet după ce a fost utilizată, acest lucru înseamnă că filtrul de scurgere sau de scurgere este înfundat. Pentru a vă curăța scurgerea mașinii de spălat vase, ar trebui să eliminați orice clog de la furtunul de evacuare, să dezactivați scurgerea și curățați filtrul. De asemenea, puteți preveni conflictele urmând instrucțiuni de îngrijire adecvate.

Pași

Metoda 1 din 4:
Curățarea filtrului de scurgere
  1. Imagine intitulată Curățați o mașină de scurgere a mașinii de spălat vase 1
1. Utilizați o cârpă umedă pentru a curăța filtrul și a elimina resturile. Îndepărtați orice deșeuri alimentare sau resturi care pot fi amplasate în partea de jos a mașinii de spălat vase. Utilizați o cârpă umedă pentru a șterge filtrul și pentru a prinde bazinul.
  • De exemplu, puteți găsi mici particule, cum ar fi oasele, fidea, cochilii de fructe de mare sau chiar gardurile de sticlă.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de scurgere a mașinii de spălat vase 2
    2. Deșurubați filtrul. Puteți consulta manualul proprietarului dvs. pentru instrucțiuni specifice referitoare la modul de eliminare a filtrului pe mașina de spălat vase. În mod obișnuit, patru șuruburi țin filtrul în poziție. Racack-ul de fund al mașinii de spălat vase trebuie eliminat pentru a accesa filtrul.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de scurgere a mașinii de spălat vase 3
    3. Spălați filtrul. Clătiți filtrul cu apă în chiuvetă și îndepărtați orice grăsime sau resturi care sunt atașate la filtru. Dacă filtrul este înfundat mașina dvs. de spălat vase nu va putea să se scurgă corect și vasele dvs. nu vor fi curățate.
  • Alternativ, ați putea folosi un vactar umed pentru a curăța orice resturi din filtru.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de scurgere a mașinii de spălat vase 4
    4. Reconectați filtrul. Odată ce ați curățat complet filtrul, îl puteți reconecta la mașina de spălat vase, folosind o șurubelniță. Puneți toate șuruburile în poziție înainte de a le strânge. În acest fel, dacă renunți la un șurub în partea de jos a mașinii de spălat vase, nu va trebui să deșurubați toate șuruburile pentru a le pescui.
  • Metoda 2 din 4:
    Dezghețând scurgerea
    1. Imagine intitulată Curățați o mașină de scurgere a mașinii de spălat vase 5
    1. Scoateți rackul de fund de la mașina de spălat vase. Pentru a dezlănțui scurgerea din interiorul mașinii de spălat vase, trebuie să scoateți rackul de jos. În acest fel, veți putea accesa scurgerea, bazinul de captură și filtrați. Asigurați-vă întotdeauna că alimentarea este complet deconectată înainte de a începe să lucrați la mașina de spălat vase.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de scurgere de spălat vase 6
    2. Deșurubați captura de scurgere și filtrele. Folosind o șurubelniță, scoateți captura de scurgere și filtrul care este situat în mod obișnuit în centrul fundului mașinii de spălat vase. Puteți consulta manualul proprietarului dvs. pentru a localiza și scoate filtrul.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de scurgere a mașinii de spălat vase 7
    3. Utilizați un cârlig de sârmă îndreptat pentru a îndepărta înfundarea. Odată ce filtrul și captura de scurgere au fost îndepărtate, ar trebui să puteți vedea scurgerea. Îndepărtați toate gropile de scurgere utilizând un cuier sau un șorț îndreptat.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de scurgere a mașinii de spălat vase 8
    4. Se toarnă un amestec de sodiu și oțet de coacere în jos. Pentru a elimina orice resturi suplimentare, unsoare sau scumpă de la scurgere, puteți utiliza un amestec de sodiu și oțet pentru a spăla scurgerea. Se toarnă 1 lingură de sodă de coacere și 2 linguri de oțet în jos.
  • Alternativ, ați putea folosi un curățător de scurgere comercială, dar acestea pot conține substanțe chimice dure care pot rămâne în mașina de spălat vase de ceva timp.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de scurgere a mașinii de spălat vase 9
    5. Lăsați amestecul să stea în mașina de spălat vase timp de 10-15 minute. Soda de copt și oțetul vor ajuta la ruperea oricăror cloturi care pot rămâne în scurgere. După 10-15 minute, se toarnă apă caldă în jos pentru a ajuta la îndepărtarea amestecului împreună cu orice resturi rămase.
  • Imaginea intitulată Curățați o mașină de scurgere a mașinii de spălat vase 10
    6. Reconectați și executați mașina de spălat vase pe un ciclu normal. Odată ce ați deconectat scurgerea, reconectați mașina de spălat vase și executați-o pe un ciclu normal. Mașina de spălat vase ar trebui să se scurgă în mod corespunzător, iar apa nu ar trebui să se mai bazeze în partea de jos a mașinii.
  • Metoda 3 din 4:
    Scoaterea unui clog din furtunul de evacuare
    1. Imaginea intitulată Curățați o mașină de scurgere a mașinii de spălat vase 11
    1. Opriți toată puterea care duce la mașina de spălat vase. Înainte de a începe depanarea unui scurgere înfundată în mașina de spălat vase, trebuie să deconectați întotdeauna puterea mașinii. Acest lucru se poate face prin eliminarea ștecherului de la priză. Puteți, de asemenea, să eliminați siguranța din cutia de siguranțe sau să opriți întrerupătorul corespunzător pentru a vă asigura că alimentarea este complet deconectată.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de scurgere a mașinii de spălat vase 12
    2. Consultați manualul proprietarului dvs. pentru instrucțiuni. Manualul proprietarului dvs. de spălat vase va veni probabil cu instrucțiuni care vă vor spune cum să localizați și să deconectați furtunul de la mașina de spălat vase.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de scurgere de spălat vase 13
    3. Deconectați furtunul. Odată ce ați găsit furtunul, utilizați clești pentru a prinde clema de sârmă și a glisa furtunul. De asemenea, trebuie să plasați un bazin de captură sub furtun, pentru a colecta orice deversare care pot ieși din furtun.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de scurgere a mașinii de spălat vase 14
    4. Utilizați un cârlig de sârmă sau un avertisment pentru a dezlănțui furtunul. Odată ce furtunul a fost deconectat, încercați să răsuciți furtunul pentru a slăbi orice resturi care pot fi prinse. Apoi, introduceți un cârlig de sârmă îndreptat în furtun și îndepărtați orice conflicte care pot exista.
  • Alternativ, puteți încerca să rulați apă de înaltă presiune prin furtun pentru a elimina orice clogs. Utilizați un furtun de grădină pentru a distruge resturile care pot fi prinse.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de scurgere a mașinii de spălat vase 15
    5. Reatașați furtunul și executați mașina de spălat vase. Odată ce înfundarea a fost scoasă din furtun, reatașați furtunul la mașina de spălat vase. Conectați mașina de spălat vase și rulați mașina pe un ciclu normal fără feluri de mâncare. Mașina de spălat vase ar trebui să se scurgă în mod corespunzător și apă nu ar trebui să se mai bazeze în partea de jos a mașinii.
  • Metoda 4 din 4:
    Păstrarea unei mașini de spălat vase curate
    1. Imagine intitulată Curățați o mașină de scurgere a mașinii de spălat vase 16
    1. Rulați eliminarea gunoiului înainte de fiecare utilizare. De asemenea, puteți lua pași de precauție pentru a vă asigura că scurgerea mașinii de spălat vase nu devine înfundată. Mașina de spălat vase împărtășește o scurgere cu chiuveta de bucătărie. Dacă chiuveta dvs. de bucătărie este înfundată, aceasta poate, de asemenea, să vă copiați mașina de spălat vase. Ca rezultat, rulați eliminarea gunoiului imediat înainte de a utiliza mașina de spălat vase. Acest lucru vă va ajuta să eliminați scurgerea și să faceți mașina de spălat vase mai eficientă.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de scurgere a mașinii de spălat vase 17
    2. Răsturnați alimentele înainte de a încărca mașina de spălat vase. Adesea, scurgerea dvs. de spălat vase va deveni înfundată de particule mari de alimente care sunt prinse în filtru sau de scurgere. Puteți preveni acest lucru prin răzuirea mâncărurilor înainte de a le încărca în mașina de spălat vase. De exemplu, eliminați orice resturi de alimente care pot fi blocate la feluri de mâncare. Acest lucru vă poate ajuta să vă mențineți mașina de spălat vase curată și fără clog.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de scurgere a mașinii de spălat vase 18
    3. Evitați să clătiți felurile de mâncare. Deși este o idee bună să eliminați produsele alimentare mari din mâncărurile dvs. înainte de a încărca mașina de spălat vase, nu trebuie să vă înmuiați sau să vă spălați mâncărurile. Mașina de spălat vase are nevoie de un pic de grăsime. Fără un grăsime sau murdărie, săpunul se va spuma în timpul ciclului de spălare și acest lucru poate fi dăunător mașinii.
  • Imaginea intitulată Curățați o mașină de spălat vase Pasul 19
    4. Umpleți mașina de spălat vase înainte de fiecare utilizare. Mașinile de spălat vase pot deveni, de asemenea, înfundate din exces. Puteți economisi bani și păstrați durata de viață a mașinii dvs. de spălat vase doar atunci când este plină. Evitați să rulați mașina de spălat vase pentru încărcături parțiale.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Şurubelniţă
    • Hanger sau burghiu
    • Bicarbonat de sodiu
    • Oţet
    • Pânză

    sfaturi

    Dacă nu vă puteți dezvălui scurgerea mașinii de spălat vase, contactați un instalator licențiat. Ei vor putea să repare orice clog și să obțină mașina de spălat vase în mod corespunzător din nou.
  • Întotdeauna deconectați mașina de spălat vase înainte de a curăța scurgerea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar