Cum să curățați bobinele frigorifice

Curățarea bobinelor de frigider este o modalitate excelentă de a reduce factura de alimentare și de a extinde durata de viață a frigiderului. Bobine frigorifice, numite uneori bobine condensator, sunt bobine negre care se găsesc pe spate sau în partea de jos a frigiderului. Dacă există o mulțime de murdărie sau praf pe bobine, frigiderul necesită mai multă energie pentru a vă răci alimentul și poate să se descompună în cele din urmă. Pentru a curăța bobinele, utilizați pur și simplu o perie pentru a extrage murdăria și apoi suge cu un vid. Acest proces este ușor de completat și durează doar aproximativ 15 minute.

Pași

Partea 1 din 3:
Accesarea bobinelor
  1. Imagine intitulată bobine de frigidere curate Pasul 1
1. Deconectați frigiderul la perete. Opriți comutatorul de alimentare și apoi scoateți cablul de alimentare. Nu vă faceți griji cu privire la mâncarea dvs. devin cald, deoarece procesul de curățare este rapid și interiorul frigiderului își va menține temperaturile răcoare în timp ce curățați bobinele.
  • Întotdeauna întoarceți aparatele electrice înainte de a le curăța, deoarece acest lucru ajută la prevenirea electrocuțiilor.
  • Imagine intitulată Curățați bobinele de frigidere Pasul 2
    2. Trageți frigiderul departe de perete pentru a accesa bobinele din spate. Frigiderele mai vechi tind să-și localizeze bobinele pe spatele frigiderului. Împingeți ușor frigiderul înainte de cel puțin 1 metru (39 in) pentru a vă oferi o mulțime de spațiu pentru a curăța bobinele.
  • Dacă frigiderul dvs. nu are roți, adresați-vă unui prieten să vă ajute să îl împingeți înainte.
  • Imagine intitulată Curățați bobinele Frigider Pasul 3
    3. Uncampați panoul inferior de pe frigider dacă bobinele nu sunt în spate. Multe frigidere moderne au bobinele ascunse sub panoul de jos din partea din față a frigiderului. UNSNAP Acest panou pentru al scoate și apoi îl puneți undeva în siguranță în timp ce curățați bobinele.
  • Dacă aveți probleme în îndepărtarea panoului inferior, încercați să-l ridicați ușor și apoi trageți-l spre dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Praf și aspirarea bobinelor
    1. Imagine intitulată Bobine de frigidere curată Pasul 4
    1. Răzuiți murdăria cu o perie moale. De-a lungul timpului, grimea devine aspirată pe bobinele frigorifice. Utilizați peria pentru a agita cât mai mult de murdărie și praf de pe bobine, după cum puteți. Răzuiți deasupra, mai jos și între bobine pentru a scăpa de aglomerările mari de murdărie.
    • Dacă aveți probleme cu să vedeți bobinele, utilizați o lanternă pentru a vă ajuta să vedeți mai clar.
    • Achiziționați o perie moale de la un aparat sau un magazin de curățare sau utilizați o perie de sârmă sau un duster în schimb.
  • Imagine intitulată Curățați bobinele de frigidere Pasul 5
    2. Suge praful rămas cu un vid. Dacă este posibil, plasați o duză îngustă la capătul furtunului de aspirator. Acest lucru face mai ușor să sugeți praful dintre bobine. Deplasați încet duza peste bobine pentru a permite vidului să sugeți toate murdăria.
  • Luați ocazia de a vid sub frigiderul dvs. în timp ce este scos din poziția obișnuită.
  • Imagine intitulată Curățați bobinele Frigider Pasul 6
    3. Repetați procesul de răzuire și supt până când toată murdăria este plecată. Uneori, aspirarea poate dezvălui mai mult murdar pe sau în jurul bobinelor. Utilizați peria de bobină pentru a îndepărta restul prafului și murdăriei și apoi suge cu vidul.
  • Partea 3 din 3:
    Repornirea frigiderului
    1. Imagine intitulată Bobine de frigidere curate Pasul 7
    1. Așezați panoul inferior înapoi pe frigider. Țineți panoul inferior în poziția inițială și împingeți-l înapoi în poziție. Știi că este în poziția corectă atunci când face un zgomot sau zgomot de strângere.
  • Imagine intitulată Bobine de frigidere curată Pasul 8
    2. Conectați frigiderul înapoi în perete. Dacă este necesar, împingeți frigiderul înapoi în poziția regulată. Odată ce frigiderul dvs. se întoarce în poziția inițială, conectați-l înapoi și porniți alimentarea.
  • Dacă bobinele sunt pe spatele frigiderului, lăsați un 3 cm (1.2 in) Gapul dintre bobine și perete pentru a le menține funcționarea eficientă.
  • Imagine intitulată Bobine de frigidere curate Pasul 9
    3. Curățați bobinele cel puțin de două ori pe an. Acest lucru vă ajută să vă răciți eficient răcirea frigiderului. Dacă aveți animale de companie, luați în considerare curățarea bobinelor mai des, deoarece blana de companie poate fi prinsă rapid în bobine și le provoacă să funcționeze mai puțin eficient.
  • Luați în considerare stabilirea unui memento recurent pe telefonul dvs. sau pe calendarul computerului pentru a vă reaminti să curățați bobinele.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Purtați o mască de praf dacă sunteți sensibil la particulele de praf.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Perie moale
    • Aspirator cu o atașare îngustă a duzei
    • Lanternă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar