Cum să hrăniți un pește betta

Betta pește sunt o opțiune excelentă pentru un acvariu de acasă sau de birou. Sunt ușor de îngrijorat, sunt mai activi decât majoritatea speciilor de pește de companie și sunt frumoase. Betta pește sunt carnivore, astfel încât acestea trebuie să fie hrăniți alimente pe bază de carne și nu ar trebui să fie hrănite peletele uscate, pe bază de legume care sunt hrănite cu cele mai tropicale peștii. Prin înțelegerea dietei de pește Betta și învățând cum să o hrăniți în mod corespunzător, vă puteți păstra peștele viu pentru o lungă perioadă de timp.

Pași

Partea 1 din 3:
Alimentând suma potrivită
  1. Imagine intitulată Feed Un pas de pește betta 1
1. Obțineți o valoare dimensiunea globului său ocular. Stomacul lui Betta este aproximativ dimensiunea globului său de ochi și nu ar trebui să fie hrănită cu o masă mai mare decât cea deodată. Acest lucru se traduce la aproximativ trei pelete sau creveți de saramură pe hrănire. Dacă hrăniți mâncarea pe gel, ar trebui să fie aproximativ aceeași sumă. O betta poate fi hrănită această sumă o dată sau de două ori pe zi.
  • Este recomandabil să se înmoaie alimente uscate (cum ar fi pelete) înainte de hrănire, deoarece unele dintre aceste elemente se pot extinde în stomacul Betta când se usucă.
  • Imagine intitulată Feed Un pas de pește betta 2
    2. Reduceți dacă nu mănâncă totul. Dacă peștele dvs. nu mănâncă toată mâncarea, reduceți suma pe care o hrănești. Dacă de obicei hrăniți patru peleți pe pește, încercați să reduceți la trei pentru o vreme. Dacă observați că peștele mănâncă foarte repede, puteți crește înapoi la 4.
  • Imagine intitulată Feed Un pas de pește betta 3
    3. Scoateți alimente neobișnuite. Alimente neobișnuite pot atrage bacterii care sunt rele pentru chimia apei și pentru pește. Acest lucru este deosebit de problematic dacă peștele mănâncă mâncarea după ce a rămas rău.
  • Utilizați o rețea mică pe care ați folosi pentru a scoate excrementele sau pentru a transfera peștele în alt recipient.
  • Imagine intitulată Feed Un pas de pește betta 4
    4. Hrăniți-l în mod regulat. O betta ar trebui să fie hrănită în fiecare zi sau aproape în fiecare zi. Două hrăniri, în mod egal, ar trebui să o facă. Dacă păstrați o betta în birou și nu o puteți hrăni în weekend, va fi bine atât timp cât îl hrăniți celelalte cinci zile pe săptămână. Amintiți-vă să lăsați o zi de post pentru peștele dvs. Betta. Acesta va satisface nevoile sale.
  • Este nevoie de o betta de aproximativ două săptămâni pentru a muri de mori, deci dacă peștele tău nu mănâncă timp de câteva zile din cauza bolii sau ajustarea la o casă nouă, nu panică. Dar, evident, nu ar trebui să testați limitele cât timp poate merge o betta fără alimente!
  • Imagine intitulată Feed Un pas de pește betta 5
    5. Adăugați o varietate. În sălbăticie, pradă de pește betta pe o varietate de animale mai mici. Hrănirea Betta dvs. același tip pe o perioadă lungă poate dăuna sistemului lor imunitar și le poate face să mănânce mai puțin.
  • Puteți schimba tipul de alimente cât de des doriți. Încercați să hrăniți betta cel puțin un tip de alimente care este diferit de ceea ce îl hrănești în mod normal cel puțin o dată pe săptămână.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea alimentelor potrivite
    1. Imagine intitulată Feed Un pas de pește betta 6
    1. Hrăniți viermii. Diverse specii de viermi acvatici mici reprezintă dieta de bază a peștelui Betta în sălbăticie. Cel mai frecvent vierme pentru peștele Betta este vestea de sânge, care vine în direct, înghețată, înghețată sau într-un gel, dar acestea nu sunt foarte nutritive și sunt mai bine utilizate ca tratamente. Suportul de saramură este o opțiune bună sau viermi de sticlă (viermi Tubifex), dar pelete și gelurile Betta sunt cele mai bune.
    • Tubifex trăiește adesea paraziți sau bacterii, astfel încât acestea să fie evitate.
    • Cei mai buni viermi vii de utilizat sunt viermi albi, viermi de măcinare și viermi negri.
    • Aceste viermi sunt disponibile la cele mai importante magazine de companie.
  • Imagine intitulată Feed Un pas de pește Betta 7
    2. Hrăniți insectele. Puteți utiliza insecte vii sau congelate. Cele mai bune opțiuni sunt Daphnia, cunoscute și ca o purică de apă și muștele de fructe.
  • Aceste insecte vor fi disponibile la majoritatea magazinelor de animale de companie. Fluxurile de fructe fără zbor sunt adesea vândute în direct în borcane pentru utilizarea reptile, dar sunt, de asemenea, utile pentru hrănirea peștilor. Pentru a servi muștele, agitați unele într-o pungă de plastic și puneți-vă în congelator timp de câteva minute. Acest lucru va încetini insectele. Apoi, turnați repede muștele în rezervor. Scoateți orice care nu sunt consumați.
  • Imagine intitulată Feed Un pas de pește Betta 8
    3. Hrăniți-i alte opțiuni. Există diferite carne congelate pe care le poate mânca și peștele Betta. Puteți folosi creveți de saramură, creveți de mysis sau inima de carne de vită înghețată. Aceste opțiuni vor fi disponibile la cele mai importante magazine de companie.
  • Carne de vită și carne bogată pot murdări rezervorul cu uleiuri și proteine, deci acest lucru ar trebui să fie un tratament mai rar.
  • Partea 3 din 3:
    Evitând alimentarea necorespunzătoare
    1. Imagine intitulată feed Un pas de pește betta 9
    1. Evitați excesul de alimente uscate. Aceasta include fulgi sau alimente uscate prin îngheț. Unele alimente de pește vor fi comercializate ca fiind pentru Bettas, dar ar putea provoca probleme de digestie din cauza umpluturilor indigestibile și a lipsei de umiditate.
    • Aceste alimente de pelete absorb apă și se extind în stomacul peștelui la 2 sau 3 ori dimensiunea lor originală. Unele Bettas vor avea reacții rele, dezvoltând potențial probleme cu tulburările de constipație sau vezică urinare.
  • Imagine intitulată Feed Un pas de pește betta 10
    2. Înmuiați pelete uscate. Dacă alimentele uscate sunt singurul lucru disponibil, înmuiați-le într-un pahar de apă timp de câteva minute înainte de a le hrăni cu Betta. Acest lucru va extinde peletul la dimensiunea completă înainte ca Betta să digerez.
  • Nu vă depășiți betta și tăiați porțiunea dacă observați balonarea abdominală. Poate doriți să treceți la alimente vii dacă betta dvs. este în mod consecvent umflat.
  • Imagine intitulată Feed Un pas de pește Betta 11
    3. Nu respectați întotdeauna instrucțiunile privind etichetele produselor alimentare. Peletele de pește sau recipientele de fulgi spun adesea "hrăniți ceea ce va mânca peștele dvs. în 5 minute sau până când se oprește să mănânce."Acest lucru nu se aplică la peștele Betta. În sălbăticie, instinctul lor este de a mânca cât mai mult posibil pentru că nu știu când vine următoarea masă.
  • De asemenea, suprapunerea poate afecta calitatea apei și poate provoca obezitate.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Continuați să interacționați cu peștele dvs. beta, astfel încât să nu se plictisească și să rămână atașat de tine.
  • Amintiți-vă că Bettas au nevoie de varietate uneori, deci un amestec bun sănătos de mâncare este mare. Alimentele congelate nu trebuie să fie hrănite dacă nu există prea multe, dar este o bună tratație o dată la un moment dat.
  • Păstrați-vă betta într-un rezervor mai mare (nu un castron!) facilitează curățarea alimentelor și a deșeurilor, oferind, de asemenea, suficient spațiu pentru ca peștele să prospere.
  • Treci pe o zi hrăniți-vă Betta la fiecare câteva săptămâni.
  • Avertizări

    Este recomandabil să nu vă alimentați insectele Betta găsite în sălbăticie. Ei pot purta boli.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar