Cum să evacuați dintr-un uragan

Uraganele sunt una dintre cele mai frecvente afișaje ale puterii naturii și, în unele cazuri, cel mai bun mod de acțiune este evacuarea din calea lor. Dacă locuiți în apropierea unei zone de coastă, mergeți mai departe și faceți un plan de evacuare cu familia dvs. Decizia de unde veți merge și cum veți obține, vor lua o anumită presiune. În timpul unei evacuări reale și dacă alegeți să vă întoarceți acasă după aceea, acordați atenție instrucțiunilor oficiale și fiți atenți.

Pași

Partea 1 din 3:
Crearea unui plan de dezastru și evacuare
  1. Imaginea intitulată evacuați dintr-un uragan pas 1
1. Faceți un plan cu întreaga dvs. familie implicată. Oricine va trebui să evacueze în caz de urgență ar trebui să fie prezenți pe măsură ce vorbiți despre plan și ce ar trebui să includă. Apelați o întâlnire de familie și includeți copii în discuție. Dacă intenționați să vă coordonați evacuarea cu membrii de familie îndepărtați, să le oferiți o șansă de a oferi și sugestii.
  • Dacă cineva nu poate participa la discuția inițială, dați-le o copie a unui proiect de versiune a planului dvs. de evacuare și cereți sfaturile lor.
  • Păstrați conversația potrivită vârstei și abilităților fiecărei persoane. Copiii mici, de exemplu, ar putea să nu fie capabili să decidă că adăpost să aleagă, dar ei vă pot spune ce jucăriile vor trebui să fie mai confortabile.
  • Imaginea intitulată evacuați dintr-un uragan pas 2
    2. Determinați modul în care veți primi alerte de urgență și avertismente. Un radio meteorologic, care rulează pe baterii, este o modalitate excelentă de a rămâne la curent în cazul unui uragan. De obicei, difuzează actualizările de la biroul național de servicii meteorologice pe o buclă continuă. Înscrieți-vă pentru mesaje text, e-mail sau chiar Twitter de la agențiile locale de urgență, de asemenea.
  • De exemplu, ajungeți la Agenția Federală de Management de Urgență (FEMA) sau la Departamentul dvs. local de poliție pentru a vedea dacă oferă alerte de dezastru electronice pentru zona dvs.
  • Păstrați bateriile proaspete în radioul dvs. și asigurați-vă că aveți mai multe informații în cazul în care acestea mor. În caz de uragan, veți ajunge să ascultați radioul meteorologic o mare afacere.
  • În timp ce alertele electronice și electronice pot fi utile, nu se bazează pe fiabilitatea serviciului celular în timpul unei evacuări a uraganului.
  • Imaginea intitulată evacuați dintr-un uragan pas 3
    3. Selectați cel puțin 3 locații de adăpost. Dacă locuiți lângă o linie de coastă și trebuie să evacuați dintr-un uragan, este posibil să fie nevoie să călătoriți mai mult de 300 de kilometri (480 km) pentru a găsi adăpost adecvat. A lua legatura cu autoritățile guvernamentale din zona dvs., cum ar fi FEMA, pentru a vedea ce adăposturi de masă sunt disponibile pentru dvs. în cazul unui uragan. Sunați hoteluri în posibile orașe de destinație pentru a întreba despre tarife și pentru a face o rezervare dacă sunteți sigur de data de evacuare.
  • Dacă sunteți implicat într-o biserică sau altă organizație, întrebați despre planurile lor în cazul unui uragan. S-ar putea să aflați că au un plan în loc pentru a crea un adăpost într-o anumită locație.
  • Nu reduceți posibilitatea de a rămâne cu prietenii sau rudele. Această opțiune este o mare afacere mai ieftină decât un hotel și vă va oferi mai multă intimitate decât un adăpost în masă.
  • Luați în considerare cât de mult spațiu veți avea nevoie și de bugetul dvs. Dacă călătoriți cu o familie mare, un adăpost de masă va fi opțiunea mai ieftină. Cu toate acestea, dacă călătoriți cu un animal de companie, un hotel ar putea fi mai scump, dar probabil veți obține să vă păstrați animalul cu dvs.
  • Imaginea intitulată evacuați dintr-un uragan Pasul 4
    4. Mapați rutele potențiale de evacuare. În cazul unei evacuări, drumurile vor fi inundate probabil cu oamenii care încearcă să părăsească zona. Pentru fiecare destinație de adăpost, veniți cu 2-3 moduri diferite de a ajunge acolo. Acest lucru poate însemna luarea diferitelor rute de autostrăzi sau chiar de a merge la transportul public.
  • Investește într-o aplicație de hartă bună și gândiți-vă la luarea înapoi pentru o parte din calea de a scăpa de trafic, dacă puteți.
  • Scrieți direcțiile generale pentru fiecare dintre rutele dvs., astfel încât să nu fiți complet bazați pe telefonul dvs., în cazul în care acesta moare sau pierde serviciul.
  • Verificați cu oficialii locali de urgență pentru a vedea ce trasee de evacuare sunt sugerate pentru zona dvs. Luarea unui traseu oficial vă poate economisi timp și puteți fi mai sigur.
  • Imaginea intitulată evacuați dintr-un uragan Pasul 5
    5. Stabiliți un plan de comunicare în familie și de uz casnic. Dacă familia dvs. evacuează de la un uragan, decideți cum vor comunica sau contactează unii pe alții pentru a se pregăti. Creați o listă de lanț de telefon pentru a determina cine este responsabil pentru contactarea cine. Decideți dacă vorbirea sau trimiterea textului va fi tipul dvs. de contact principal.
  • Este, de asemenea, o idee bună să setați un timp de răspuns standard pentru a păstra pe cineva să se îngrijoreze prea mult. De exemplu, dacă sunteți membru al familiei și primiți mesajul text "Evacuate" de la un alt membru al familiei, atunci trebuie să răspundeți în mai puțin de 30 de minute.
  • Acesta este un pas deosebit de important dacă aveți o familie extinsă pentru a evacua sau dacă locuiți într-un oraș mare unde ar putea dura ceva timp pentru a obține pe toți împreună.
  • Imaginea intitulată evacuați dintr-un uragan pas 6
    6. Faceți un kit de evacuare. Kitul dvs. de urgență ar trebui să fie stocat cu elemente care ar face posibilă dvs. și familia dvs., pentru a supraviețui timp de cel puțin 72 de ore fără asistență. Așezați toate elementele din saci de stocare din plastic pentru a le proteja și ar trebui să meargă într-o pungă (S) sau un bin portabil (e).
  • Kitul dvs. ar trebui să includă: 3 zile de alimente non-perisabile pentru fiecare persoană - 3 galoane de apă pe persoană - lanternă - Baterii suplimentare - Kit de prim ajutor - Toate încărcătoarele electronice - Hărți - Documente financiare și personale - Medicamente cu prescripție medicală- schimbări de haine.
  • Creați un set separat de urgență al mașinii. Ar trebui să includă o lanternă, rachete de semnal, cabluri de jumper și, probabil, galoane de gaze suplimentare. Este comună pentru stațiile de benzină să se termine în timpul unei evacuări.
  • Exemple bune de alimente de evacuare ar include bare de granola, fructe uscate sau biscuiți.
  • Adu-ți documentele de asigurare și orice ar putea fi de neînlocuit, cum ar fi un certificat de naștere original sau un card de securitate socială.
  • Sfat de experți
    Relieful direct

    Relieful direct

    Organizațiile de ajutor pentru ajutor umanitar este o organizație de ajutor umanitară premiată, activă în toate cele 50 de state și mai mult de 80 de țări. Ei se concentrează pe ajutorul persoanelor afectate de urgențe și dezastre naturale. Relieful direct a fost foarte apreciat de către Navigator de caritate, Guidestorul și Centrul de Filantropie cu Impact ridicat la Universitatea din Pennsylvania, pentru eficacitatea, eficiența și transparența acestora.
    Relieful direct
    Relieful direct
    Organizația de ajutor umanitară

    Relieful direct, organizarea ajutorului umanitar, sfătuiește că ar trebui "Amintiți-vă medicamentele pe bază de prescripție medicală, consumabilele medicale și înregistrările medicale importante" În acest kit.

    Partea 2 din 3:
    Evacuând cu succes și în siguranță
    1. Imaginea intitulată evacuați dintr-un uragan Pasul 7
    1. Urmați instrucțiunile oficialilor locali. Pe măsură ce evacuați, acordați o atenție deosebită radioului dvs. meteorologică, radioului auto, alertelor electronice și oricărei semne de drumuri. Oficialii ar putea modifica rutele de evacuare permise în funcție de condițiile meteorologice sau de trafic. Acestea ar putea, de asemenea, să treacă de-a lungul informațiilor de protecție actualizate.
    • Dacă conduceți, oficialii ar putea crea, de asemenea, blocuri de drumuri pe drum sau se află semne în apropierea drumului pentru a trece de-a lungul informațiilor.
  • Imaginea intitulată evacuați dintr-un uragan Pasul 8
    2. Conduce cu amabilitate. Aveți grijă ca pericolele rutiere cauzate de vânturi puternice, cum ar fi copacii căzuți sau linii de putere scăzute. Stick la limita de viteză, astfel încât să aveți o mulțime de timp să vă opriți dacă apare un pericol. Dacă vă simțiți obosit în timpul conducerii, trageți și faceți o scurtă pauză.
  • Imaginea intitulată evacuați dintr-un uragan Pasul 9
    3. Adu-ți animalele de companie. Dacă vă lăsați animalele de companie în urmă, s-ar putea răni când uraganele hit-uri. În funcție de adăpost, animalele dvs. de companie ar putea să rămână cu dvs. De asemenea, puteți discuta cu oficialii de dezastru despre cazare specifice animalelor pe traseul de evacuare. Purtați alimentele, jucăriile, consumabilele generale și medicamentele cu dvs. ca parte a kitului dvs. de urgență.
  • Uneori veterinările sau organizațiile de caritate din orașele de evacuare vor fi de acord cu casa temporară și îngrijirea animalelor de companie evacuate. Din acest motiv, este o idee bună să purtați copii ale vaccinărilor dvs. de companie.
  • Dacă aveți animale mari, cum ar fi caii, pe proprietatea dvs. puteți face planuri de a le evacua sau de a lua măsuri de precauție pe care vor avea adăpost dacă uraganele lovește.
  • Partea 3 din 3:
    Luând măsuri după evacuare
    1. Imaginea intitulată evacuați dintr-un uragan Pasul 10
    1. Întoarceți-vă numai după ce ați obținut clearance-ul de la oficialii de urgență. Este evident tentant să vă întoarceți la casa dvs. cât mai repede posibil, dar este posibil să nu fie în siguranță. Rămâneți în contact cu oficialii și așteptați până când acestea au șters zona dvs. specială pentru returnare. Apoi, urmați orice reglementare oficială care limitează traseul pe care îl puteți lua acasă sau cu timpul pe care îl puteți petrece acolo.
    • De exemplu, dacă zona dvs. a fost lovită de un uragan, oficialii ar putea limita vizitele rezidente la orele de zi pentru a diminua posibilitatea de pradă sau crimă.
  • Imaginea intitulată evacuați dintr-un uragan Pasul 11
    2. Utilizați prudență la scoaterea sau repararea oricăror deteriorări. Uraganele pot lăsa liniile de putere în jos și resturile periculoase, cum ar fi cioburi de lemn ascuțite, peste tot. Luați-vă timpul când vă curățați locul și ajungeți la alții, cum ar fi vecinii care se întorc, pentru ajutor. Dacă ați susținut daunele de apă, luați în considerare contactarea unei companii de remediere.
  • Imaginea intitulată evacuați dintr-un uragan Pasul 12
    3. Refaceți consumabilele de urgență. De îndată ce ajungeți acasă și vă stabiliți, despachetați kiturile de alimentare și inventarul acestora. Înlocuiți orice consumabile care lipsesc cu cele proaspete și verificați datele de expirare pe tot. Acest lucru vă va asigura că sunteți în siguranță dacă treceți o altă ordine de evacuare.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pregătiți-vă casa înainte de a evacua prin curățarea oricăror resturi libere și îmbarcați ferestrele.
  • Dacă credeți că este probabil o evacuare, mergeți mai departe și umpleți rezervorul de gaz. În timpul sezonului uraganului, încercați să păstrați rezervorul cel puțin jumătate plin în orice moment.
  • Avertizări

    Încercați să rămâneți cât mai calm posibil înainte, în timpul și după o evacuare. Toată lumea va fi stresată, iar temperaturile ar putea fi aprinse, așa că păstrarea răcii dvs. va crea o experiență mai bună pentru dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar