Cum să fii pregătit pentru dezastrele naturale

Gândul unui dezastru natural poate fi înspăimântător, dar vă puteți pregăti și familia cu câțiva pași simpli. Deși este posibil să nu știți ce fel de dezastru va lovi sau când, dacă aveți timp să vă pregătiți pentru mai multe scenarii posibile, veți fi gata în cazul unei situații de urgență.

Pași

Metoda 1 din 3:
Crearea unui plan
  1. Imaginea intitulată Fiți pregătit pentru catastrofele naturale Pasul 1
1. Completați un plan de urgență. Creați un plan de urgență pentru familia dvs. în cazul unui dezastru natural. Includeți informații despre gospodărie, contacte în afara orașului, școala, locul de muncă și informațiile de contact pentru copii și contingențe de urgență. Adăugați și rutele dvs. de evacuare și planurile de adăpost, de asemenea. Mai multe site-uri web au șabloane pentru planurile de urgență, cum ar fi https: // gata.gov / make-a-plan.
  • Imaginea intitulată Fiți pregătit pentru catastrofele naturale Pasul 2
    2. Discutați despre cum să pregătiți și să răspundeți la cele mai probabile dezastre. Luați în considerare scenariile pentru evenimentele care sunt cel mai probabil să se întâmple în zona dvs. Asigurați-vă că toată lumea din familia dvs. știe cum să reacționeze la dezastrele diferite, inclusiv Tornadoes, uragane, inundații, incendii, Furtuni de iarnă, și întreruperile de energie. Identificați cele mai sigure locuri din casa dvs. pentru fiecare tip de dezastru.
  • De exemplu, faceți un plan de urgență pentru un potop dacă locuiți în apropierea unei căi navigabile sau un plan de urgență pentru o furtună de iarnă dacă locuiți într-un climat rece.
  • Cel mai înalt nivel din casa dvs. este cel mai sigur loc în timpul unui inundații, în timp ce cel mai scăzut nivel este cel mai sigur în timpul unei tornade, de exemplu.
  • Imaginea intitulată Fiți pregătit pentru catastrofele naturale Pasul 3
    3. Identificați 3 modalități de a obține avertismente. Sirenele sunt, în general, avertismente insuficiente pentru dezastrele naturale. Cu toate acestea, în cazul unei întreruperi a alimentării, nu vă puteți baza numai pe televizorul dvs. sau pe telefonul fix pentru avertismente. Înscrieți-vă pentru a primi alerte de urgență de la administrația dvs. locală prin mesaj text sau prin e-mail. De asemenea, trebuie să aveți și un radio AM / FM operate (și baterii suplimentare).
  • Imaginea intitulată Fiți pregătit pentru catastrofele naturale Pasul 4
    4. Determinați cele mai bune căi de evacuare. Identificați toate intrările și ieșirile din casa dvs. și planificați cum vă veți evacua casa dvs. (cu mașina sau pe jos, de exemplu). Determinați unde veți merge în cazul în care nu puteți rămâne în casa dvs. sau chiar în regiunea dvs. Apoi, hartă mai multe căi pentru a ieși din orașul și regiunea dvs. Asigurați-vă că vă informați toți membrii familiei despre strategiile de evacuare și planurile de ieșire.
  • Este important să aveți mai multe opțiuni în cazul în care drumul rutier sunt deteriorate în timpul unui dezastru.
  • Imaginea intitulată Fiți pregătit pentru dezastre naturale Pasul 5
    5. Decideți cum vor comunica membrii familiei. Veniți cu un plan de comunicare în cazul în care sunteți separați în caz de dezastru. Poate doriți să oferiți fiecărui membru al familiei cu un telefon mobil și încărcător celular preplătit, de exemplu. Faceți o cartelă de contact pentru fiecare membru al familiei, astfel încât acestea să aibă toate numerele de telefon și adresele pe care le pot avea nevoie.
  • Mesajele text sunt mai fiabile decât apelurile telefonice în timpul situațiilor de urgență. Asigurați-vă că copiii știu cum să opereze un telefon mobil și să trimită un mesaj text.
  • Imaginea intitulată Fiți pregătit pentru catastrofele naturale Pasul 6
    6. Alegeți mai multe locuri de întâlnire. În cazul în care toți membrii familiei dvs. nu pot ajunge la un loc de întâlnire desemnat, ar trebui să aveți mai multe contingențe. Alegeți o locație din cartierul dvs. sau aproape de casa dvs., precum și una care este situată în afara orașului. Planificați să vă întâlniți la cea mai apropiată locație în caz de urgență și păstrați locația în afara orașului ca o copie de rezervă în cazul în care un dezastru vă împiedică să vă întâlniți la locația primară.
  • Imaginea intitulată Fiți pregătit pentru catastrofele naturale Pasul 7
    7. Executați exercițiul. Este important să practici ce să faceți în cazul unui dezastru natural, mai ales dacă aveți copii. În fiecare an, ar trebui să faceți o burghi de practică pentru fiecare tip de dezastru care ar putea apărea.
  • De exemplu, Efectuați un burghiu de origine de origine Dacă locuiți într-o zonă predispusă la secetă și foc.
  • Metoda 2 din 3:
    Ambalarea unui kit de urgență
    1. Imagine intitulată Fiți pregătit pentru catastrofele naturale Pasul 8
    1. Împachetați o alimentare de 3 zile de alimente și apă neperisabilă. Alegeți produsele alimentare cu o durată lungă de valabilitate, cum ar fi produsele de conserve și articolele de cămară ambalate. Optați pentru elementele care nu necesită refrigerare, ci și cele care necesită puțină gătit în cazul în care nu aveți putere din cauza unui dezastru. Stocați 1 galon (3.8 l) de apă pe persoană (și pe animal de companie) pe zi. Nu uitați formula și sticlele dacă aveți un copil, precum și alimente pentru animale de companie pentru orice animal de casă.
    • Apa de la robinet poate fi nesigură pentru a bea în caz de dezastru, deci asigurați-vă că includeți o mulțime de apă purificată în sticle sau cani.
    • Supă conservată, ton, nuci, fructe uscate, carne de vită, unt de piuliță, bare de proteine, cereale, lapte pudră, paste uscată și biscuiți ambalate sunt opțiuni bune.
    • Nu uitați să împachetați un deschizător, ustensile, mâncăruri, meciuri impermeabile și o sobă de tabără, dacă este posibil.
    • La minim, ar trebui să aveți o ofertă de 3 zile de alimente și apă gata, dar este mai bine să stocați suficient timp de 2 săptămâni.
  • Imaginea intitulată Fiți pregătit pentru dezastrele naturale Pasul 9
    2. Includeți îmbrăcăminte, încălțăminte și articole de toaletă. Împachetați o livrare de 3 zile de îmbrăcăminte (inclusiv mai multe straturi), șosete și o pereche suplimentară de pantofi pentru fiecare membru al familiei. Articole de toaletă, cum ar fi săpun, șampon, produse feminine, hârtie igienică, periuțele de dinți, pastă de dinți și deodorant ar trebui, de asemenea, să fie incluse. Adăugați scutece și șervețele dacă aveți copii mici.
  • Imaginea intitulată Fiți pregătită pentru dezastrele naturale Pasul 10
    3. Adăugați adăpost și consumabile de siguranță. Împachetați păturile de urgență, saci de dormit și un cort sau două în cazul în care nu puteți rămâne în casa dvs. Un instrument multifuncțional (cum ar fi un cuțit / fișier / clește / șurubelniță) și un fluier ar fi, de asemenea, la îndemână să aibă în kitul tău.
  • Imaginea intitulată Fiți pregătit pentru catastrofele naturale Pasul 11
    4. Pachete electronice și baterii. Includeți mai multe lanterne, un radio AM / FM și baterii suplimentare. De asemenea, este posibil să doriți să includeți un telefon mobil preplătit cu un încărcător în cazul în care telefonul fix sau telefonul mobil nu funcționează în timpul unui dezastru natural.
  • Imaginea intitulată Fiți pregătit pentru dezastre naturale Pasul 12
    5. Includeți medicamentul și un kit de prim ajutor. Prescripția și medicamentele de prescripție ar trebui incluse în kitul dvs. Adăugați un kit de prim ajutor de bază care conține pachete de gheață instant, bandaje, unguent antiseptic, foarfece, bandă, un kit de sutură și așa mai departe. Împachetați ochelari suplimentari sau lentile de contact și soluții, iar orice altă furnizare medicală poate fi necesară, ca o trestie de trestie sau un aparat de audit cu baterii suplimentare.
  • Poate doriți să includeți un manual de medicină pe teren, precum și un manual de medicină veterinară dacă aveți animale de companie.
  • Imaginea intitulată Fiți pregătit pentru dezastre naturale Pasul 13
    6. Adăugați numerar, hărți și chei de rezervă. Este o idee bună să stocați niște bani în kitul dvs. de urgență. Adăugați un amestec de facturi mici și mari în cazul în care băncile sau bancomatele sunt închise. De asemenea, trebuie să includeți hărți ale zonei, precum și o casă de rezervă și o cheie de mașină.
  • Imaginea intitulată Fiți pregătit pentru dezastre naturale Pasul 14
    7. Depozitați kitul într-un loc răcoros și uscat. Pentru a vă asigura că mâncarea și apa dvs. durează cât mai mult posibil, nu depozitați kit-ul lângă lumina directă a soarelui, umiditatea excesivă sau temperaturile fluctuante. Intervalul ideal de temperatură este de la 40 ° la 70 ° F (4 ° până la 21 ° C). În timp ce băile și bucătăriile nu sunt opțiuni excelente, subsolurile și dulapurile vor face bine.
  • Puteți alege să pregătiți un al doilea kit și să îl păstrați în mașină, dacă doriți.
  • Imaginea intitulată Fiți pregătit pentru catastrofele naturale Pasul 15
    8. Puneți documente importante într-o cutie de blocare a focului și impermeabilă. Lucrările importante ar putea fi pierdute într-un dezastru natural, astfel încât să completați caseta cu copii ale ID-ului fiecărui membru al familiei, precum și certificate de naștere, pașapoarte, fapte și titluri. De asemenea, puteți include documente de asigurare, înregistrări de imunizare și o copie a planului de urgență al familiei. Adăugați o listă de numere de telefon și adrese pentru membrii familiei și alte contacte importante.
  • Păstrați atât caseta, cât și tasta în kitul de urgență.
  • Alternativ, puteți scana documente importante și puteți să le stocați pe stick-ul de memorie în interiorul unui container impermeabil în kitul dvs.
  • Imaginea intitulată Fiți pregătită pentru dezastrele naturale Pasul 16
    9. Rotiți obiectele în mod regulat. Pentru a vă asigura că hainele și încălțămintea se potrivesc și alimentele și medicina nu au expirat, trebuie să rotiți elementele în fiecare an sau două. Achiziționați noi consumabile pentru pachetele dvs. și utilizați consumabilele existente pentru nevoile de zi cu zi.
  • Metoda 3 din 3:
    Monitorizarea dezastrelor potențiale
    1. Imaginea intitulată Fiți pregătit pentru catastrofele naturale Pasul 17
    1. Recunoașteți situațiile potențial amenințătoare. Urmăriți știrile și rapoartele meteorologice în regiunea dvs., astfel încât să puteți fi conștienți de dezastrele potențiale din zonă. De asemenea, puteți descărca aplicații pentru telefonul smartphone, cum ar fi monitorul natural de dezastru sau meteo meteo, care vă va avertiza de dezastrele potențiale în apropierea locației dvs.
  • Imaginea intitulată Fiți pregătit pentru dezastrele naturale Pasul 18
    2. Pregătiți membrii familiei pentru ceea ce se poate întâmpla. Dacă familia dvs. este expusă riscului de expunere la un dezastru natural, explică-le ce se întâmplă. Examinați planul dvs. de pregătire de urgență, astfel încât toată lumea să știe ce să facă în caz de dezastru. Asigurați-vă că sunteți pregătiți să vă adăpostiți sau să evacuați, dacă este necesar.
  • Imaginea intitulată Fiți pregătit pentru dezastrele naturale Pasul 19
    3. Urmăriți progresul dezastrelor iminente. Verificați frecvent cu stația de știri, astfel încât să fiți conștienți de schimbări în vreme sau condiții care ar putea modifica cursul unui dezastru. Înscrieți-vă pentru a primi alerte sau actualizări de la guvernul local sau de la serviciul meteorologic, astfel încât să fiți bine informați despre ce se întâmplă.
  • Imaginea intitulată Fiți pregătit pentru catastrofele naturale Pasul 20
    4
    Evacuați înainte de grevele de dezastru, daca este posibil. Dacă pericolul este iminent în zona dvs., evacuați înainte de a lovi. Guvernul sau autoritatea locală poate să comande evacuările dacă un dezastru natural se ridică, deci asigurați-vă că urmați instrucțiunile. Dacă nu sunteți în măsură să evacuați, adăpostiți în loc până când este sigur să părăsiți zona.
  • sfaturi

    Dacă locuiți într-o zonă predispusă la dezastre care provoacă întreruperi extinse, luați în considerare păstrarea unui generator portabil cu o capacitate de cel puțin 5700 de wați la îndemână.
  • Umpleți mai multe 5 galoane (18.9 l) Containere de gaz plastic cu benzină pentru a alimenta generatorul. Adăugați stabilizator la benzină pentru ao păstra și amintiți-vă să o rotiți în mod regulat.
  • În caz de dezastru mare, asigurați-vă că aveți un radio AM sau FM, deoarece celula și Wi-Fi vor fi cel mai probabil în jos.
  • În timp ce un dezastru poate fi înspăimântător, panica vă va face șansele de a se înrăutăți. Pentru a rămâne scoția, mestecați niște gumă sau suge pe bomboane tare. Citește o carte. Dacă sunteți speriat, vorbiți și exprimați-vă îngrijorarea. Dacă aveți încă Wi-Fi, utilizați Internetul pentru a vorbi cu prietenii dvs.
  • Lăsați totul în urmă în caz de dezastru. Tu și familia ta sunteți mult mai importantă decât laptopul dvs.
  • Avertizări

    Lumanari, felinare, lămpi de flacără sunt doar pentru utilizarea în aer liber. Acestea nu ar trebui utilizate în interior, mai ales dacă aveți o sobă de gaz sau un încălzitor de gaz.
  • Dacă vă conectați generatorul în sursa de alimentare, asigurați-vă că opriți întrerupătorul principal și păstrați generatorul din exterior.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar