Cum să evacuați o clădire în caz de urgență

Atunci când o urgență, cum ar fi un incendiu, inundații sau scurgeri de gaze, trebuie să fiți pregătiți să evacuați. Fie la școală, la locul de muncă sau în orice alt spațiu public, este important să aveți un plan de evacuare stabilit pe care îl puteți urmări îndeaproape în perioadele de urgență. Creați un plan de evacuare și urmați-l în situații de urgență pentru a vă ajuta să ieșiți dintr-o clădire rapid și cât mai sigur posibil. Planificați-vă evacuarea în avans, luând notă de cele mai apropiate ieșiri pentru diferite grupuri. Când vine vorba de evacuare, să faceți mai devreme decât mai târziu, și urmați întotdeauna instrucțiunile echipei de răspuns de urgență.

Pași

Partea 1 din 3:
Planificarea unui traseu de evacuare
  1. Imaginea intitulată evacuează o clădire într-o etapă de urgență 1
1. Verificați planurile de evacuare. Clădiri de birouri, hoteluri, restaurante și alte spații comerciale au adesea planuri și proceduri de evacuare prestabilite. Verificați cu managementul clădirii pentru a afla despre protocolul de evacuare dacă vă aflați în acest tip de clădire.
  • Căutați hărți de evacuare pe ușile clădirilor și în zonele publice, cum ar fi lobby-urile și scările.
  • Dacă sunteți în căutarea de planuri de evacuare pentru biroul dvs., consultați managerul dvs. sau directorul companiei cu privire la planurile actuale de evacuare și ce roluri diferite sunt ocupate în timpul unei situații de urgență.
  • Imaginea intitulată evacuați o clădire într-o etapă de urgență 2
    2. Identificați rutele de evacuare în condiții de siguranță. Găsiți rute care vor scoate oamenii din clădire cu cel mai mic risc în timpul unei evacuări. Uită-te la clădirile dvs. planurile de a ajuta oamenii să găsească ieșirile cele mai apropiate de ele și să creeze un plan de evacuare care ia oamenii la cea mai apropiată ieșire rapidă și în siguranță.
  • Încercați să evitați pericolele potențiale, cum ar fi trecerea prin bucătării sau zone cu ferestre mari. Acestea reprezintă un risc în exces, deoarece liniile din bucătării pot sparge și exacerba situațiile de urgență în timp ce ferestrele pot sufla și pot provoca un risc crescut datorită sticlei.
  • Asigurați-vă că evitați transportul mecanic, cum ar fi elevatoarele, deoarece acestea ar putea eșua și pune oamenii la un risc crescut. Utilizați scară ori de câte ori este posibil.
  • Imaginea intitulată evacuează o clădire într-o etapă de urgență 3
    3. Marcați rutele. Oferiți marcaje clare pentru ca oamenii să ghideze oamenii să existe din clădire. Postați hărțile de evacuare în întreaga clădire și marca ieșirile cu semne clare de "ieșire".
  • În spațiile care nu primesc multă lumină naturală, cum ar fi holurile interioare, puteți dori, de asemenea, să luați în considerare plasarea fâșiei fotoluminescente de-a lungul părților laterale ale podelei pentru a ajuta la ghidul oamenilor la cea mai apropiată ieșire.
  • Imaginea intitulată evacuează o clădire într-o etapă de urgență 4
    4. Informați pe alții. Asigurați-vă că alți oameni care folosesc clădirea știu despre planul de evacuare. Ajutați-i să identifice cea mai apropiată ieșire și le spun despre măsurile de siguranță, cum ar fi evitarea ascensoarelor.
  • De asemenea, poate fi utilă numirea monitoarelor de siguranță pentru a ajuta la îndrumarea altora în cazul unei evacuări dacă aveți de-a face cu un spațiu mare care deține un număr mare de oameni.
  • Partea 2 din 3:
    Părăsirea clădirii
    1. Imaginea intitulată evacuați o clădire într-o etapă de urgență 5
    1. Evaluați situația. Dacă este posibil, aflați de ce evacuați înainte de a părăsi clădirea. Știind de ce a fost chemată o evacuare vă poate ajuta să vă modificați planul, dacă este necesar, pentru a adapta cel mai bine circumstanțele.
    • Dacă, de exemplu, există un incendiu care blochează cea mai apropiată ieșire, știi să mergi în direcția opusă focului, chiar dacă o altă ieșire este mai departe.
    • Dacă există o amenințare activă, cum ar fi o amenințare cu bombă sau o persoană armată, să caute instrucțiuni de la autorități precum poliția sau pompierul înainte de a încerca să evacueze.
  • Imaginea intitulată evacuează o clădire într-o etapă de urgență 6
    2. Continuați repede la o ieșire. Odată ce știți că trebuie să evacuați, continuați repede la cea mai apropiată ieșire. Încercați să evitați panicarea, deoarece panica poate dezorganiza rapid un grup, încetinește procesul de evacuare și pune mai mulți oameni în pericol.
  • Nu vă faceți griji cu privire la colectarea bunurilor care nu sunt imediat la îndemână. Luând timp pentru a împacheta o pungă sau pentru a merge într-o altă cameră odată ce o evacuare a fost numită este periculoasă. Luați numai ceea ce este deja pe persoana dvs. sau deja ambalat și în cadrul ARM-ului.
  • Dacă este posibil, ieșiți prin cel mai apropiat semn de ieșire clar marcat. Dacă o ieșire standard nu este cu adevărat accesibilă, căutați alte căi din clădire, cum ar fi printr-o fereastră.
  • Nu utilizați ascensoarele.Ascensoarele în evacuări sunt rezervate pentru utilizarea de către personalul de urgență.Folosirea ascensoarelor vă pune viața în pericol, deoarece ascensorul poate cădea, opri, funcționarea defectuoasă sau altfel nu funcționează.Dacă aveți un handicap care nu vă permite să mergeți pe scări, apelați la 911, raportați locația dvs. și așteptați personalul de urgență la zona desemnată de asistență de salvare.În funcție de clădire, pot exista scaune de evacuare care pot fi desfășurate de tovarășii de scaune cu rotile.
  • Imaginea intitulată evacuează o clădire într-o etapă de urgență 7
    3. Obțineți o anumită distanță. Odată ce ați ieșit din spațiu, asigurați-vă că ați pus o distanță sigură între dvs. și clădire. În funcție de situație, autoritățile ar fi putut crea o linie care nu traversează pentru a indica o distanță sigură.
  • Luați în considerare dacă există un loc de întâlnire desemnat prezentat în planul dvs. de evacuare. Dacă ar trebui să vă întâlniți cu alții într-o zonă desemnată, procedați direct în acea zonă.
  • Gândiți-vă la cât spațiu este necesar pentru diferite tipuri de situații de urgență. O situație de urgență, cum ar fi o problemă electrică în clădire, probabil necesită un spațiu mai mic decât ceva de genul unui incendiu. Luați în considerare cât de mult spațiu aveți nevoie în funcție de motivul evacuării.
  • Imaginea intitulată evacuează o clădire într-o etapă de urgență 8
    4. Consultați-vă cu respondenții. Odată ce sunteți o distanță sigură de clădire, verificați-vă cu autoritățile sau respondenții de urgență pentru a le informa că sunteți în siguranță și vedeți ce trebuie să fiți pașii următori. Acesta este și timpul pentru a lăsa pe cineva să știe dacă ați fost răniți în timpul evacuării.
  • Dacă nu există autorități sau primii respondenți, sunați la Departamentul de Poliție sau Fire, după caz, să le avertizeze de potențialele amenințări și să primească instrucțiuni suplimentare.
  • Partea 3 din 3:
    După o evacuare
    1. Imaginea intitulată evacuează o clădire într-o etapă de urgență 9
    1. Obțineți clearance-ul. Înainte de a reintroduce clădirea, asigurați-vă că obțineți clearance-ul de la respondenții de urgență că clădirea este sigură și indiferent de amenințare a provocat evacuarea. Nu reintroduceți o clădire care nu a fost inspectată de autoritățile corespunzătoare.
    • Dacă ați fost trimis după o evacuare, sunați la check-in cu managerul clădirii sau autoritățile locale pentru a vă asigura că spațiul este sigur să reintroduceți.
    • Lăsați-i să știe, "A trebuit să evacuăm din cauza unei urgențe și am dori să știm dacă este sigur să reintroduceți spațiul?"
    • În plus, poate fi util să întrebați, "Există măsuri de precauție pe care ar trebui să le luăm când ne întoarcem în spațiu pentru prima dată?"
  • Imaginea intitulată evacuați o clădire într-o etapă de urgență 10
    2. Evaluați orice daune. Dacă daunele fizice au fost făcute în spațiu, luați o notă atentă a daunelor care au apărut și ce poate fi rănit sau lipsă. Raportați orice daune la managerul clădirii sau autorităților și asigurarii dvs. dacă dețineți clădirea.
  • În plus față de notarea articolelor deteriorate, notați tot ce pare a fi pierdut sau furat.
  • Faceți fotografii sau videoclipuri ale daunelor, precum și note aprofundate în cazul în care este necesar să depuneți o cerere de asigurare.
  • Imaginea intitulată evacuează o clădire într-o etapă de urgență 11
    3. Actualizați planurile de evacuare. Luați această experiență de evacuare ca o oportunitate de a lucra în planul dvs. în planul dvs. Verificați cu ceilalți, dacă este posibil, dacă există obstacole sau momente când evacuarea a fost încetinită sau blocată și actualizați planul în consecință.
  • Dacă o evacuare a fost deosebit de lentă, căutați rute alternative sau luați în considerare împărțirea oamenilor mai uniform între ieșiri.
  • Recapitulați cu grupul evacuat pentru a aborda orice probleme pe care le-ați văzut și sugerați îmbunătățiri pentru viitor.
  • sfaturi

    Verificați în mod regulat echipamentele de pregătire de urgență, cum ar fi detectoarele de monoxid de carbon, alarmele de fum și interfonul de urgență și sistemele de mesagerie.
  • Evacuați rapid. Cu cât trebuie să plecați mai mult după ce o evacuare este chemată, cu atât mai mare risc luați.
  • Urmați protocolul de evacuare stabilit ori de câte ori este posibil. Doar schimbarea planurilor dacă protocolul stabilit nu poate fi urmat fizic din motive de urgență.
  • Luați în considerare păstrarea unui kit de prim ajutor sau mai multe, în jurul clădirii dvs. Acest lucru va veni la îndemână într-o situație de urgență reală dacă nu puteți ieși sau la Emts imediat.
  • Dacă aveți acces la un stingător de incendiu, utilizați tehnica de trecere. Aceasta constă în format în îndepărtarea stingătorului și p-trageți știftul, A-Scopul scăzut la baza focului, S-stoarce maneta deasupra mânerului. Pentru a opri fluxul, eliberați mânerul dacă există unul, dacă există un buton eliberați butonul. S-se mărește de la o parte la alta. Dacă este un incendiu mare, folosiți doar acest lucru pentru a vă ajuta să scăpați.
  • Dacă este o urgență meteo, cum ar fi o evacuare tornadă, nu poate fi în interesul tău cel mai bun. În schimb, găsiți cel mai apropiat adăpost într-o cameră fără ferestre, cât mai curând, după cum puteți merge. Duck, acoperiți și țineți-vă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar