Cum se creează un plan de masă de familie în excel

Efectuarea unui plan de masă pentru familia dvs. poate ajuta la reducerea costurilor pe alimente, precum și asigurați-vă că toată lumea este mulțumită de ceea ce mănâncă. Acest articol vă va ajuta să planificați o masă pentru familia dvs. utilizând Microsoft Office Excel. Layout-ul exact al butonului poate diferi în funcție de versiunea dvs. Excel, dar pașii sunt similare în orice ediție a programului.

Pași

Partea 1 din 2:
Efectuarea planului
  1. Imagine intitulată Creați un plan de masă de familie în Excel Pasul 1
1. Deschideți Microsoft Excel. Pictograma este verde.
  • Imaginea intitulată Creați un plan de masă de familie în Excel Pasul 2
    2. Plan. Decideți cum doriți să clasificați graficul. Acest lucru depinde de câte mese există și cât timp doriți planul de a acoperi.
  • Pentru această demonstrație, vom crea un plan de trei zile pentru o familie care mănâncă împreună pentru micul dejun, prânzul și cina.
  • Imaginea intitulată Creați un plan de masă de familie în Excel Pasul 3
    3. Selectați un registru de lucru gol. Dacă utilizați Microsoft Office Excel 2013, pagina de start vă va cere dacă doriți să creați un registru de lucru gol sau să utilizați un șablon.
  • Imaginea intitulată Creați un plan de masă de familie în Excel Pasul 5
    4. Eticheta. În partea de sus a diagramei, etichetați mesele. În jos, etichetați zilele în care veți face planul.
  • Imaginea intitulată Creați un plan de masă de familie în Excel Pasul 6
    5. Culoarea în coloane și rânduri, dacă doriți. Vă poate ajuta să colorați în părțile diagramei care sunt rubrici, astfel încât să nu fie confuze și aglomerate.
  • Selectați o coloană sau un rând făcând clic pe litera sau numărul pe care îl corespunde.Imaginea intitulată Creați un plan de masă de familie în EXCEL PASUL 7
  • Faceți clic pe vopseaua poate langa partea de sus a ecranului. Este sub selectorul de fonturi.Imaginea intitulată Creați un plan de masă de familie în Excel Pasul 8
  • Culoarea implicită este galbenă, dar îl puteți schimba făcând clic pe triunghiul în jos în partea dreaptă a vopselei.Imaginea intitulată Creați un plan de masă de familie în Excel Pasul 9
  • Imaginea intitulată Creați un plan de masă de familie în EXCEL PASUL 10
    6. Decideți ce veți mânca. O modalitate bună de a face acest lucru este să aveți o întâlnire de familie. Asigurați-vă că aveți graficul dvs. și introduceți în jos ceea ce decideți. Pentru a completa diagrama, faceți clic pe celula care corespunde cu masa și ziua pe care ați ales-o și ați introdus.
  • Fii la fel de scurtă sau cât mai detaliată ca și nevoile dvs. Puteți utiliza o etichetă de bază "tocană" sau intrați în detaliu pe ingrediente și mâncăruri laterale. Puteți găsi chiar și rețete online și puteți copia link-urile către ele în diagramă, dacă doriți.
  • Imaginea intitulată Creați un plan de masă de familie în Excel Pasul 11
    7. Extindeți lățimea celulei în cazul în care textul este prea lung pentru a fi afișat. Trageți linia dintre celule pentru a regla lățimea sa.
  • Imaginea intitulată Creați un plan de masă de familie în Excel Pasul 12
    8. Completați planul de masă. Introduceți zilele de luni până duminică și puneți masa dorită în funcție de preferințele dvs.
  • Partea 2 din 2:
    Personalizarea designului dvs
    1. Imaginea intitulată Creați un plan de masă de familie în EXCEL PASUL 13
    1. Aliniați antetul în centru pentru ao face mai vizibil prin evidențierea rândului de sus, apoi faceți clic pe "Aliniați la centru" Butonul din bara de instrumente.
  • Imaginea intitulată Creați un plan de masă de familie în Excel Pasul 14
    2. Selectați celula cu numele de zile de luni până duminică.
  • Imaginea intitulată Creați un plan de masă de familie în Excel Pasul 15
    3. Schimbați culoarea fontului. Faceți clic pe butonul de lângă butonul de umplere a culorilor și îl modificați în ce culoare doriți.
  • Imaginea intitulată Creați un plan de masă de familie în Excel Pasul 16
    4. Selectați rândurile zilei. Selectați rândurile de la 2 la 8
  • Imaginea intitulată Creați un plan de masă de familie în EXCEL PASUL 17
    5. Schimbați culoarea de fundal. Faceți clic pe butonul de umplere și îl modificați în orice culoare doriți.
  • Imagine intitulată Creați un plan de masă de familie în Excel Pasul 18
    6. Selectați din nou celula cu numele de zile de luni până duminică și schimbați culoarea sa la fel ca culoarea coloanei antetului.
  • Imaginea intitulată Creați un plan de masă de familie în Excel Pasul 19
    7. Faceți masa mai prezentabilă. Puteți adăuga linii de grilă sau orice altă culoare depinde de ceea ce doriți.
  • Imaginea intitulată Creați un plan de masă de familie în Excel Pasul 20
    8. Modificați planul după cum este necesar. Poate doriți să modificați planul de la o săptămână la o săptămână sau chiar în timpul săptămânii pentru a utiliza ingredientele rămase, adaptați o schimbare în rutină / programare zilnică sau ajustați pe baza preferințelor sau a poftelor. Când se întâmplă acest lucru, asigurați-vă că intenționați înainte de timp, dar nu vă fie frică să fiți flexibili. Un plan de masă nu ar trebui să blocheze familia într-un model care este setat în piatră.
  • sfaturi

    Dacă aveți un element de meniu cu un nume lung, cum ar fi "Pui prăjit și legume prăjite," Și doriți să-l împiedicați să vărsați în alte coloane, să vă deplasați cursorul peste partea de sus a coloanei în care vă aflați și va apărea o linie cu săgeți de pe ambele părți. Faceți clic pe butonul stâng al mouse-ului și trageți pentru a extinde sau scurta lungimea coloanei.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar