Cum să disece o broască

Distribuirea unei broaște este o experiență comună și importantă în biologia sau anatomia introductivă. Deși vă puteți simți intimidat la gândul disecției unui animal, puteți avea o experiență profundă de învățare dacă știți cum să o faceți corect.

Pași

Partea 1 din 5:
Noțiuni de bază
  1. Imagine intitulată Distribuiți o FROG PASUL 1
1. Pregătiți tava de disecție și obțineți broasca. Frogurile și alte animale mici sunt de obicei disecate în laboratoarele de biologie pentru a învăța anatomia. Dacă clasa dvs. va diseca o broască, profesorul dvs. ar trebui să furnizeze toate instrumentele necesare pentru locul de muncă. Nu ia prea mult, totuși. De obicei, veți avea nevoie de o tavă de disecție curată și niște pini pentru a ține pielea de broască. Tava este un pic ca o tigaie de copt cu o căptușeală din cauciuc pe fund. Pentru a face incizii, veți avea nevoie de un scalpel ascuțit și o pereche de pensete sau un alt tip de dispozitiv de dozare, de pini de disecție, instrucțiuni de laborator și broasca ta.
  • În vechile zile, studenții de știință avansată ar fi obligați să-și pună în jos broaștele, folosind substanțe chimice. În timp ce acest lucru a dus la broasca proaspătă pentru disecție, practica este destul de rară în zilele noastre. În cea mai mare parte, veți primi broaște care au fost morți de ceva timp.
  • Imaginea intitulată Distribuiți o frupă de broască 2
    2. Consultați orice materiale suplimentare furnizate de instructor. Cele mai multe etichete de disecție de broască implică o procedură de identificare de bază. Vi se va cere să deschideți broasca, să identificați organele și sistemele de bază ale broască, să explorați anatomia animalului și, probabil, completați un raport de laborator scurt pentru a însoți proiectul. Întotdeauna amânați materialele furnizate de către instructorul dvs.
  • Dacă nu sunteți confortabil pe disecția unei broaște în clasă, spuneți-i profesorului. Alternativele digitale sunt comune.
  • Imagine intitulată Distribuiți o FROG PASUL 3
    3. Purtați echipamentul adecvat de siguranță. Este important să utilizați mănuși de latex sau cauciuc, ochelari de protecție și straturi de laborator. În cea mai mare parte, specimenele de disecție sunt sterilizate și sigure, dar este încă foarte important să vă păstrați mâinile, ochii și gura liberă de formaldehida folosită pentru a păstra broaștele pentru disecție. Stați drept în timp ce lucrați, purtați materialele de protecție oferite în laborator și spălați-vă bine mâinile după aceea.
  • Imagine intitulată Distribuie un pas de broască 4
    4. Așezați broasca în tava de disecție pe spate. Pentru a porni laboratorul, scoateți broasca din ambalajul său și plasați-o pe spate, buricul în tavă. Unele broaște vor fi ușor rigide din soluția de conservare, ceea ce înseamnă că este posibil să fie nevoie să le masați ușor, îndoiți picioarele și înmuierea articulațiilor până când broasca se află confortabil pe spate.
  • Partea 2 din 5:
    Examinând exteriorul
    1. Imagine intitulată Distribuiți o FROG Pasul 5
    1. Identificați sexul broasca. Cea mai ușoară modalitate de a spune rapid diferența dintre broaștele de sex masculin și feminin nu este să se uite între picioare, ci să se uite la picioare. Picioarele din față ale broaștelor de sex masculin ar trebui să aibă un pad de degetul mare, iar degetul mare ar trebui să pară bulbos și mai bogat decât degetele subțiri ale broască feminină.
    • Dacă specimenul este de sex feminin, păstrați un ochi pentru ouă și ovarele mărite, ceea ce ar putea fi necesar să fie îndepărtate înainte de a putea identifica anumite organe.
  • Imagine intitulată Distribuiți o FROG Pasul 6
    2. Examinați capul. Pe capul broasca, majoritatea laboratoarelor vă vor dori să etichetați și să recunoașteți câteva caracteristici importante. Ochii și membranele subțiri care acoperă ochii, astfel încât broasca o poate vedea sub apă, sunt cele mai importante și probabil cele mai ușor de localizat pe capul broască. De asemenea, trebuie să localizați și să etichetați gura.
  • Nares externe sunt termenul tehnic pentru nările de broască, care sunt folosite pentru respirație și ar trebui să fie departe înainte, deasupra deschiderii gurii. Fiecare tympanum este situat în spatele ochilor și este un loc rotund plat folosit pentru senzația de sunet.
  • Imagine intitulată Distribuiți un pas de broască 7
    3. Examinați interiorul gurii. Utilizați scalpelul pentru a tăia membrana care conectează balamalele gurii broaștei și deschideți gura pe scară largă pentru a examina interiorul. Ar trebui să puteți vedea și să etichetați esofagul, care se conectează la stomac și glottis, care se conectează la plămâni. De asemenea, ușor de identificat este limba, care este destul de mare și straștină.
  • Tuburile eustachiene sunt în partea stângă și din dreapta a spatelui gâtului și sunt folosite pentru a egaliza presiunea.
  • Dinții vomerinei se află în spatele dinților maxilari, deși ambele sunt folosite pentru a asigura prada și pentru a le păstra în siguranță în gură.
  • Imagine intitulată Distribuiți o FROG PASUL 8
    4. Găsiți cloaca. Cloaca, care este locul în care veți începe incizia pentru a deschide cavitatea corpului broaștei, ar trebui să fie între picioarele posterioare ale broaștei. Utilizați foarfece pentru a ridica mușchii abdominali departe de cavitatea corpului la Cloaca, dacă este necesar, și faceți incizia când sunteți instruit. Este întotdeauna important să așteptați instrucțiuni specifice în laborator.
  • Imagine intitulată Distribuiți o FROG PASUL 9
    5. Deschideți broasca conform instrucțiunilor. Diferiți instructori vor avea diferite tehnici de deschidere, dar în cea mai mare parte veți începe cu un bazic "X" Model: O tăiere pe fiecare picior, legat de un singur tăiat cu burta. Pentru a începe, tăiați spre fiecare picior, apoi conectați-le cu un singur tăiat drept "brâu" În centrul burției broaștei.
  • Tăierea deschide trunchiul cu un "H" modelul este, de asemenea, comun. Pentru a face acest lucru, efectuați tăieri transversale (orizontale) doar în interiorul brațelor și picioarelor și conectați-le cu o tăietură laterală. Acest lucru ar trebui să creeze două clapete hefty pe care le puteți trage înapoi și deschideți broasca, fixându-le la tavă, dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Distribuiți o broască Pasul 10
    6. Ridicați clapeta peretelui corpului și fixați înapoi. Pentru a scoate pielea din cale și a deschide broasca la lucru, este de obicei comună să trageți pielea înapoi și să o fixați în partea de jos a tăvii de disecție cu pini. Trageți-l înapoi ușor până când se conectează cu partea inferioară a tăvii, apoi utilizați un știft la fiecare colț pentru a fixa pielea înapoi. Aveți grijă să nu rupeți pielea.
  • Imagine intitulată Distribuiți o Frog Pasul 11
    7. Scoateți membrana peritoneului. Există o membrană asemănătoare spideweb care acoperă multe dintre organele, pe care trebuie să le alegeți cu atenție pentru a obține o vedere clară asupra organelor din interior. Faceți o incizie atentă pentru a-l străpunge, având grijă să nu împingeți niciunul dintre organe, apoi trageți-l slăbit și liber de cavitatea corpului pentru a expune organele și pentru a avansa înainte.
  • Partea 3 din 5:
    Identificarea organelor interne majore
    1. Imagine intitulată Distribuiți o FROG PASUL 12
    1. Localizați corpurile de grăsime. Acestea ar trebui să pară spaghete asemănătoare cu grilele de portocale și galbene de tuburi de-a lungul peretelui abdominal. Dacă aveți o broască mai mare, corpurile de grăsime ar putea fi de fapt eliminate pentru a vedea celelalte organe. Dacă aveți probleme în a vedea dincolo de aceste lucruri, asigurați-vă că este în regulă cu profesorul dvs. pentru ao elimina înainte de a vă deplasa înainte.
  • Imagine intitulată disecționează un pas de broască 13
    2. Găsiți ficatul. Ficatul este cel mai mare organ din corpul broască și ar trebui să fie cel mai ușor de localizat. Este de obicei maroniu și compus din trei mari structuri sau lobi. Uneori, este, de asemenea, strecurat cu o culoare verzui sau albastră, de asemenea.
  • În cea mai mare parte, nu veți dori să eliminați organele până când le-ați identificat. Acestea pot ajuta la păstrarea unui portret precis al anatomiei, găsind alte organe în legătură cu ceea ce ați identificat deja. Urmați instrucțiunile instructorului dvs. de laborator și eliminați-le atunci când vine timpul să faceți acest lucru.
  • Imagine intitulată Distribuiți o FROG PASUL 14
    3. Identificați inima. Inima are o formă triunghiulară și este chiar deasupra ficatului. Este compus din atriumuri stânga și dreapta pe partea superioară și un singur ventricul care rulează de-a lungul fundului inimii broaștei. Conuzul Arteriosus este vasul mare care iese din inimă și pompează sângele în corpul broască.
  • Imagine intitulată Distribuiți o Frog Pasul 15
    4. Localizați plămânii sub inimă și ficat. Plămânii broaștei sunt destul de mici, în formă de fasole mică și ar trebui să se simtă ușor spongioase în textură. Este posibil să trebuiască să trageți ficatul și inima în sus și în afara modului de a le găsi. Dacă aveți probleme cu găsirea plămânilor, nu sunteți singuri. Adresați-vă profesorului dvs. pentru ajutor dacă vă luptați.
  • Imagine intitulată Distribuie un pas de broască 16
    5. Localizați vezica biliară. Ar trebui să existe un sac mic și verzui sub lobii ficatului, unde bilă digestivă este stocată pentru sistemul digestiv al broască. Acesta este, de obicei, destul de izbitoare, pentru că arată o mulțime de snot.
  • Imagine intitulată Distribuiți o FROG Pasul 17
    6. Urmați esofagul pentru a găsi stomacul. Esofagul este tubul care duce de la gura broasca la stomac. Deschideți gura broască și găsiți esofagul, apoi faceți ușor sonda în ea și vedeți unde conduce. Urmați acel tub pentru a găsi stomacul și pentru a începe să examinați tractul digestiv al broască, următorul pas major în procesul de disecție.
  • Partea 4 din 5:
    Scoaterea stomacului și a tractului digestiv
    1. Imagine intitulată Distribuiți o FROG Pasul 18
    1. Ridicați ficatul și intestinele și scoateți-le pentru a găsi stomacul. Dacă nu ați făcut-o deja, este de obicei comună să eliminați ficatul în acest moment pentru a continua explorarea cavității din interior. Curbele de stomac sub ficat. Când găsiți stomacul, urmați curba până la partea de jos pentru a căuta sfincterul piloric, care este o supapă care canalizează alimentele digerate în intestinul subțire.
  • Imagine intitulată Distribuiți o broască Pasul 19
    2. Identificați intestinul subțire. Intestinul subțire este ceea ce se atașează la capătul stomacului și este alcătuit din duoden și ileum, legat de mezanterie. Vasele de sânge care se îndepărtează de la mezanterie sunt folosite pentru a transporta energia din alimentele digerate departe de intestine și în fluxul sanguin. Este modul în care broasca își obține puterea și energia din alimentele pe care le mănâncă.
  • Urmați intestinul subțire la intestinul gros. Intestinul gros, cunoscut și sub numele de Cloaca, ar trebui să se lărgească în partea inferioară a intestinului subțire. Acesta este locul în care deșeurile iese din corpul broasca.
  • Imagine intitulată Distribuiți o Frog Pasul 20
    3. Găsiți splina. Splina broasca ar trebui să fie roșie închisă și în formă de mică orb. Acesta este locul în care sângele este ținut în timpul procesului de digestie, ajutând la îndepărtarea energiei din broască.
  • Imagine intitulată Distribuiți o FROG PASUL 21
    4. Deschideți stomacul foarte atent. În funcție de misiune, unii instructori vor dori să deschidă stomacul și unii nu pot. Urmați întotdeauna instrucțiunile.
  • Dacă este parte a proiectului, utilizați scalpelul pentru a deschide cu atenție stomacul cu o mică tăiere orizontală. Țineți-vă fața în sus și departe, în cazul în care apare orice scuipă. Ce pare a fi înăuntru? S-ar putea să observați bilă sau chiar niște alimente parțial digerate.
  • Partea 5 din 5:
    Identificarea sistemului urogenital
    1. Imagine intitulată Distribuiți o FROG Pasul 22
    1. Găsiți rinichii. În broaște, sistemele genitale și excretor sunt legate. Rinichii sunt ca niște organe plate în formă de fasole, care pot fi găsite practic unde sunt la om, spre partea inferioară a spatelui, în apropierea coloanei vertebrale a broaștei. De asemenea, ca și în anatomia umană, acestea ar trebui să fie relativ întunecate, uneori evidențiate de corpurile de grăsime galbene, care sunt atașate în partea de sus.
    • Probabil că nu veți elimina niciun organe din broască în acest moment în acest moment. Ar fi trebuit să eliminați tot ce este necesar pentru a localiza și identifica toate organele din broască, făcând îndepărtarea inutilă.
  • Imagine intitulată Distribuie o FROG Pasul 23
    2. Găsiți organele genitale. Desigur, organele genitale ale broaștelor pot arăta foarte asemănătoare, datorită unui fenomen cunoscut sub numele de "vestigial oviducts," pe broaștele de sex masculin. Cea mai bună modalitate de a spune diferența este de a căuta testicule. Dacă nu le vedeți, aveți o femeie.
  • Dacă aveți o broască de sex masculin, testiculele ar trebui să fie în partea de sus a rinichilor. Ar trebui să fie palide și rotunde.
  • Dacă aveți o broască de sex feminin, găsiți oviducturile. Ar trebui să existe o structură curbată în afara rinichiului, unde broaștele de sex feminin produc ouă.
  • Imagine intitulată Distribuiți o FROG PASUL 24
    3. Identificați vezica. Vezica urinară este un sac de culoare goală în cea mai mică cavernă a corpului, care stochează urina și o expulzează de la corpul broască prin cloaca, gaura mică unde ați început incizia. Broaște expulzând toate deșeurile și sperma prin această mică gaură.
  • Imagine intitulată Distribuiți o FROG Pasul 25
    4. Identificați toate organele din raportul dvs. de laborator. De obicei, ați fi prezentat cu o diagramă a organelor unui broască, pe care trebuie să le etichetați. Diferitele laboratoare pot avea, de asemenea, alte misiuni specifice sau chestionare pentru a fi complete ca parte a proiectului. Înainte de a scăpa de broasca dvs., completați toate documentele necesare.
  • Imagine intitulată Distribuiți o FROG Pasul 26
    5. Curățați spațiul. Aruncați broasca disecată imediat ce ați terminat cu documentele dvs. În laborator, ar trebui să existe o zonă desemnată de eliminare și un loc pentru a vă curăța tava de disecție. Spălați-l bine cu săpun și apă, aruncați mănușile și spălați-vă bine mâinile.
  • Este posibil să ia niște lucruri pentru a obține mirosul de conservare a mâinilor tale, astfel încât să vrei să te întorci la ei după câteva ore pentru o altă spălare.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Lucruri de care ai nevoie

    • Broască
    • Tava de disecție
    • Distribuirea pinilor
    • Scalpel sau lama de ras
    • Pensetă
    • Foarfece mici
    • Latex sau mănuși din plastic
    • Plastic, ziar sau hârtie cerată pentru a vă acoperi zona de lucru
    • Bile sau șervețel de bumbac
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar