Cum să sărbătorească diwali

Diwali este Festivalul luminilor, o sărbătoare de 5 zile pentru a onora triumful bunului față de răul și noile începuturi. În 2020, Diwali merge din 14-19 noiembrie, fiecare zi își desfășoară propriile sensuri și tradiții speciale. Sărbătorirea Diwali înseamnă că vă puneți casa în lumini și culori, Oferirea de carduri Diwali familiei și prietenilor dvs, petrecând timp cu cei dragi și bucurați-vă de mâncăruri delicioase împreună - toate menite să fie binevenite în Anul Nou Hindus și să aprecieze lumina și bucuria.

Pași

Metoda 1 din 3:
Decorarea casei dvs. pentru Diwali
  1. Imagine intitulată Celebrează Diwali Pasul 1
1. Curățați-vă casa în sau înainte de prima zi a Diwali. Diwali este Anul Nou Hindus și este o sărbătoare a noilor începuturi. Este tradițional pentru a vă curăța casa și afacerea pe sau înainte de prima zi a Diwali ca un fel de ritual de curățare, pregătindu-te pentru un nou început nou. Faceți rufele, neatenția zonelor aglomerate și sortați facturile și documentele.
  • Gândiți-vă la această curățare ca o modalitate de a vă curăța mediul și de a face loc pentru energia proaspătă, pozitivă a lui Diwali și Anul Nou.
  • Imagine intitulată Celebrează Diwali Pasul 2
    2. Trageți amprentele pentru a împrăștia casa dvs. în prima zi. Prima zi a lui Diwali, Dhanteras, este o zi pentru a sărbători Lakshmi, zeița bogăției. Un mod tradițional de așteptare a sosirii ei este de a urmări amprentele mici în întreaga casă. Stropiți un amestec de făină de orez și pulbere vermillion direct pe podea sau trageți amprentele pe hârtie, le tăiați și puneți-le în jurul casei.

    Știați? Diwali începe în a treisprezecea zi după Poornima, sau luna plină. Dhanteras, prima zi a lui Diwali, este o combinație a cuvintelor Dhan, ceea ce înseamnă "bogăție" și Teras, ceea ce înseamnă "a treisprezecea zi."

  • Imagine intitulată Celebrează Diwali Pasul 3
    3. Magazin pentru haine noi, bijuterii și ustensile. O altă tradiție la începutul lui Diwali este de a merge la cumpărături pentru haine noi și obiecte de uz casnic, cum ar fi ustensile și decorațiuni de bucătărie. Încercați să cumpărați cel puțin câteva elemente noi de îmbrăcăminte și unelte de bucătărie pentru uzură și utilizare în timpul DIWALI, un alt mod de a sărbători noul început al unui an.
  • De exemplu, ați putea cumpăra câteva cămăși noi sau pantaloni, un set frumos de plăci sau ustensile sau câteva bijuterii.
  • Imagine intitulată Celebrează Diwali Pasul 4
    4
    Decoreaza-ti casa și ușile cu Rangoli în a doua zi. Narak Chaturdashi, a doua zi a lui Diwali, este de obicei atunci când oamenii își împodobesc casele cu modele Rangoli strălucitoare și colorate. Schițați designul pe o bucată de hârtie de pergament transparent, apoi presărați nisip sau orez uscat peste el. Pentru a adăuga o culoare, cumpărați orez colorat sau nisip la un magazin de meserie sau vopsiți materialele folosind colorarea alimentelor.
  • Rangoli este o lucrare tradițională de artă și decorațiuni făcute în nisip sau orez, adesea descriu flori frumoase, simetrice, cum ar fi lotusurile și margarete.
  • Proiectele Rangoli sunt în mod obișnuit plasate chiar în interiorul căii de intrare ale casei dvs., dar se simt liberi să le setați și în altă parte.
  • De asemenea, puteți picta sau desena design-ul Rangoli pe hârtie sau lemn sau chiar cumpărați-le pre-făcute.
  • Bacsis: Faceți-vă modelele Rangoli și mai mult mai festive, plasând pietre, oglinzi sau margele în jurul lor sau în interiorul lor.

  • Imagine intitulată Celebrează Diwali Pasul 5
    5. Lumina Diyas și lumanari în jurul casei dvs., în special în ușă. Diyas sunt mici lămpi de ulei în formă de pahare cu bumbac, fiți de lumânare. Pentru a saluta zeița Lakshmi în casa ta, este tradițional pentru a lumina 4-6 Diyas la rândul de lângă ușă, adesea în jurul modelelor dvs. Rangoli. De asemenea, puteți utiliza mici tealight în schimb.
  • Diyas și lumanari sunt adesea plasate pe podea, dar puteți alege să le plasați mai mult dacă aveți animale de companie sau copii mici.
  • Diwali este festivalul luminilor, deci nu ezitați să plasați lumânări și Diyas în alte locuri din jurul casei dvs!
  • Puteți cumpăra Diyas online și chiar Decorează-le cu materiale reciclate.
  • Imagine intitulată Celebrează Diwali Pasul 6
    6. Hang String Lights în jurul casei dvs. pentru ao face luminoase și festive. Pentru a sărbători Festivalul de lumini, faceți întreaga casă luminată! Hang String Lights pe tot parcursul casei, cătindu-le de-a lungul pereților și interconectați-le prin mese și manteluri. De asemenea, puteți închide luminile în afara, de-a lungul acoperișului și gardurilor.
  • Puteți să închideți luminile albe sau să mergeți cu șiruri colorate.
  • Metoda 2 din 3:
    Făcând mese diwali și tratează
    1. Imagine intitulată sărbătoresc Diwali Pasul 7
    1. Faceți gustări și aperitive cum ar fi kebabs și baie de iaurt. Nu există nici o masă tradițională sau un tip de mâncare pentru Diwali, deci nu ezitați să experimentați sau să mergeți cu vechile favorite ale familiei dvs. Pentru gustări și aperitive, încercați opțiuni cum ar fi Dahi Ke Kebabs și baie de iaurt cu chips-uri sau pâine.
    • Puteți face dahi kebe kebab prin amestecarea împreună iaurt simplu, coriandru tocat, chilis verde tăiat, ceapa tocată, făină de năut și semințe de chingin, apoi răciți-le timp de o oră. Formați amestecul în cercuri plate și le prăjiți în ulei sau unt până când sunt maro pe ambele părți.
    • Pentru scufundarea iaurtului, veți combina un castravete mărunțite, șterse cu iaurt de lapte integral, ceapa roșie, suc de lime și mai multe mirodenii.
  • Imagine intitulată Celebrează Diwali Pasul 8
    2. Du-te cu un fel de mâncare masala pentru un curs simplu simplu, savuros. Nu puteți merge prost cu o masina gustoasă pentru cursul dvs. principal. "Masala" înseamnă un amestec de condimente folosite adesea în gătitul indian și puteți face o mulțime de variații ale acestuia, inclusiv un Butter de Pane Vegetarian Masala, Chickpea Masala, sau pui Tikka Masala.
  • Pentru a vă face Masala, veți găti ingredientul dvs. principal (fie masă, fie legume) într-o tigaie adâncă cu lapte și condimente cum ar fi curry, coriandru și cumin.
  • Bacsis: Mulți oameni aleg să meargă sau să rămână vegetarieni pentru Diwali, dar alegerea este de până la tine.

  • Imaginea intitulată Celebrează Diwali Pasul 9
    3. Face pui Pindi pentru un fel de mâncare picantă. Mâncărurile indiene sunt cunoscute pentru a fi picante! Dacă doriți un pic de lovire în meniul dvs., biciuiți un pui de pindi, realizat prin ameliorarea unui amestec de condimente și năuturi într-un sos gros, cremos. Pentru a face pui Pindi cu năut:
  • Gatiti fasolele de garbanzo pre-s-au umezit intr-un aragaz sub presiune cu 3 pungi de ceai negru pana cand sunt fierte, apoi scurge apa.
  • Folosind un wok peste căldură medie, friptură de friptură uscată, cum ar fi chimen negru, semințe de carom și rodie uscată până când sunt rumenite, apoi le-au zdrobit.
  • Saude pastă de ghimbir de usturoi în wok pentru un minut, apoi adăugați chilis verde, cardamom verde, piper și o frunză de bay. Adăugați condimente pudră cum ar fi cumin, pulbere de coriandru și pulbere de mango uscată și sute pentru 2 minute.
  • În cele din urmă, se toarnă în fasole gătită și gătiți, acoperit, timp de 5-7 minute. Adăugați apă și gătiți până când este absorbit, 4-5 minute, apoi serviți!
  • Imagine intitulată Celebrează Diwali Pasul 10
    4. Serviți un panouri cremoase Makhani pentru a adăuga aromă de brânză. Panoul Makhani este un fel de mâncare de brânză satisfăcătoare, care este perfectă pentru o sărbătoare diwali. Panoul este doar o versiune nesalterată a brânzei de cabana, astfel încât să puteți substitui dacă vă place. Pentru a face acest fel de mâncare:
  • Saude arde roșii, ghimbir, pastă de usturoi și condimente întregi cum ar fi frunzele de bază, scorțișoară și cuișoare timp de 1-2 minute în ulei sau unt. Adăugați piulițe de caju, semințe de mac și ceapă și saută până când ceapă sunt translucide.
  • Adăugați roșiile și amestecați, apoi acoperiți tigaia și lăsați-o să gătească până când roșiile încep să se descompună. Setați amestecul să se răcească. Apoi, îndepărtați cât mai multe condimente întregi pe cât puteți și utilizați un blender de imersie pentru ao amesteca până când este o pastă netedă.
  • În același tavă, adăugați unt, pastă curry, praf Garam Masala, pulbere de chili, turmeric, ketchup, sare și apă. Aduceți-l la fierbere, apoi coborâți-l la o fierbere timp de 30 de minute.
  • Tăiați panoul în bucăți de dimensiuni de mușcătură și amestecați-l în amestec.
  • Imagine intitulată sărbătoresc Diwali Pasul 11
    5. Servi pâine ca naan pe partea laterală. Acest apartament plat, în stil indian este un favorit pentru toate vârstele. Este partea perfectă pentru a lăsa pe sau liniștiți-vă gustul după un fel de mâncare picantă. Poti Faceți-vă propriul naan sau cumpărați-l într-un magazin. Încălziți-l în cuptorul cu microunde sau mai întâi pentru a vă asigura că cald!
  • Imagine intitulată sărbătoresc Diwali Pasul 12
    6. Includeți o mulțime de dulciuri și produse de patiserie, cum ar fi Barfi și Pudding. La fel de gustos ca toate celelalte feluri de mâncare sunt, deserturile sunt steaua în timpul diwali! Serviți produsele de patiserie și dulciurile preferate, cum ar fi Barfi, un tratament cremos realizat prin gătit lapte condensat, zahăr și nuci până când se solidifică, apoi tăiați și serviți în pătrate. De asemenea, puteți încerca un fel de mâncare ca Kheer, pregătită cu migdale și stafide blancate și îmbunătățită cu un șofran sau o peda tradițională.
  • Puteți încerca propria ta mână la a face aceste feluri de mâncare sau pentru a satisface un restaurant local indian.
  • Metoda 3 din 3:
    Sărbătorirea cu prietenii și familia
    1. Imagine intitulată Celebrează Diwali Pasul 13
    1. Invitați familia și prietenii în a treia zi a lui Diwali. Nici o sărbătoare diwali este completă fără a petrece timp cu cei dragi. Dacă nu puteți petrece timp împreună în fiecare zi din Diwali, încercați să vă întâlniți în a treia zi, care este considerată cea mai importantă zi a festivalului. Invitați-i să se bucure de o masă și de niște dulciuri, apoi să ia timp pentru a prinde din urmă și pentru a vă bucura de compania celuilalt.
    • În a treia zi, multe familii se adună și pentru Lakshmi Puja, o rugăciune pentru zeița Lakshmi, precum și Ganesh, Dumnezeul înțelepciunii și Kuber, Domnul bogăției.
    • Dacă sunteți departe de Diwali, scrieți-vă familia și prietenii să-i doriți o sărbătoare bună și să le spuneți cât de mult le iubiți!
  • Imagine intitulată Celebrează Diwali Pasul 14
    2. Sparkler-uri ușoare împreună. Focuri de artificii, fire de foc și sparklele sunt întotdeauna o mare parte din Diwali, mai ales în a treia zi, reunind spiritul festiv și luminile luminoase și colorate ale vacanței. Dacă puteți, cumpărați spumante handheld la lumină afară și bucurați-vă cu prietenii și familia. Împingeți-le cu atenție în aer pentru a face modele și efecte destul de bune!
  • Stabilirea focurilor de artificii private și a armelor de foc este ilegală în majoritatea regiunilor.
  • Avertizare: Utilizați întotdeauna spumante cu precauție extremă. Păstrați o găleată de apă în apropiere pentru a le scoate atunci când încep să ardă și să le elimine în conformitate cu instrucțiunile de pe pachet.

  • Imagine intitulată Celebrează Diwali Pasul 15
    3. Exchange cadouri în a patra zi. Padwa, a patra zi a lui Diwali, este prima zi oficială a noului an! În această zi, este tradițional să vă vizitați familia și prietenii să facă schimb de cadouri și salutări. Cadourile nu trebuie să fie nimic mai mare - multe familii dau dulciuri sau obiecte mici. Cea mai importantă parte se apreciază pur și simplu.
  • Imagine intitulată sărbătoresc Diwali Pasul 16
    4. Sărbătoriți cu frații pentru ultima zi a Diwali. Bahu-Doj, a cincea și ultima zi a festivalului, este dedicată legăturii dintre frați. În mod tradițional, frații vor vizita surorile lor, care vor pune un semn "Tilak" sau Vermilion, pe frunte pentru a-și simboliza dragostea. Brothers, între timp, vor da surorilor lor cadouri, bunuri și binecuvântări.
  • Dacă puteți, vizitați frații în persoană sau dați-le un apel pentru a vă verifica și a-ți arăta dragostea unul pentru celălalt.
  • Imagine intitulată Celebrează Diwali Pasul 17
    5. Alăturați-vă la sărbătorile publice diwali. Diwali este sărbătorită în întreaga lume. Chiar dacă nu puteți fi la una dintre cele mai mari festivități din India, Singapore și alte țări din Asia de Sud, există de obicei sărbătorile în majoritatea zonelor metropolitane majore. Uită-te online pentru festivități lângă tine și du-te pentru a viziona focuri de artificii, bucurați-vă de tratamentele dulci și savurii și luați parte la celebrare!
  • U.S., Canada, U.K., și Australia au sărbători mari Diwali.
  • sfaturi

    Pe lângă hinduism, alte religii care sărbătoresc diwali sunt budismul, jainismul și sikhismul.

    Avertizări

    Utilizați întotdeauna spumante cu grijă. Au o găleată de apă în apropiere pentru a le scoate și a supraveghea îndeaproape copiii.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar