Cum să sărbători anul nou lunar

Anul Nou Lunar, care are loc în mod obișnuit la sfârșitul iernii sau primăvara devreme, este una dintre cele mai importante sărbători din multe părți ale lumii, în special în toată Asia de Est. În 2020, oamenii din întreaga lume vor participa la sărbătorile din 25 ianuarie și 8 februarie. Și în timp ce fiecare cultură are propriul mod de a sărbători acest sezon festiv, cele mai multe festivități lunare de Anul Nou au câteva lucruri cheie în comun, cum ar fi mâncarea uimitoare, petrecerea timpului cu familia și prietenii, Curățarea casei și efectuarea altor ritualuri pentru bun venit Bună avere în casa ta. De asemenea, puteți marca sezonul prin purtarea de haine festive și decorarea casei dvs. cu simboluri tradiționale, cum ar fi felinare, flori și portocale. De asemenea, ar trebui să purtați întotdeauna roșu, este o culoare norocoasă.

Pași

Partea 1 din 5:
Decorarea casei tale
  1. Imagine intitulată Sărbătoriți Anul Nou Lunar Pasul 1
1. Curățați-vă casa înainte de noul an pentru a "îndepărta" ghinionul rău. Înainte de începerea Anului Nou, luați câteva zile pentru a vă curăța cu atenție casa. Participați la curățarea treburilor pe care le-ați neglijat pe o bază zilnică, cum ar fi spălarea ferestrelor, măturați sub și în spatele bucăților mari de mobilier și atingând vopsea veche. Aceste ritualuri de curățare sunt considerate a contribui la o nenorocire și vă ajută să începeți proaspăt pentru noul an.
  • Evitați să faceți orice curățare sau alte curățenie în ziua de Anul Nou, deoarece mulți oameni cred că acest lucru va face ca noua dvs. avere să fie îndepărtată!
  • Imagine intitulată Sărbătoriți Anul Nou Lunar Pasul 2
    2. Decoreaza-ti casa cu lanterne rosii. Lanternele roșii sunt un simbol tradițional al Anului Nou Lunar. Cumpărați câteva felinare frumoase de hârtie roșie pentru a închide în casa dvs. sau pentru a sărbători prin făcând-ți propriul!
  • Unii oameni scriu dorințe pe felinarele lor în speranța de a-și ajuta visele pentru noul an devin realitate.
  • Imagine intitulată Sărbătoriți Anul Nou Lunar Pasul 3
    3. Umpleți-vă casa cu flori colorate. Florile sunt un mod minunat de a vă lumina casa și de a simboliza renașterea și reînnoirea pentru noul an. Cumpărați câteva flori de tăiat proaspăt, plante în ghivece sau chiar un pic de piersic sau un copac portocaliu, și le-a pus în jurul casei pentru ao da un aspect festiv.
  • Florile diferite au semnificații diferite pentru ceea ce vor aduce în noul an. De exemplu, flori narcissus aduc noroc și prosperitate, gladiile sunt pentru noroc în carieră, iar crizantemele simbolizează longevitatea și bogăția.
  • Imagine intitulată Sărbătoriți Anul Nou Lunar Pasul 4
    4. Stabiliți portocalele ca un simbol al bogăției și norocului. Tangerinele și portocalele sunt simboluri ale norocului, succesului și bogăției în multe țări asiatice. În timpul festivităților lunare de Anul Nou, puneți boluri decorative ale portocalelor, le încorporați în mese sau schimbați-le ca daruri pentru a sărbători și a vă exprima dorințele pentru un an nou prosper.
  • Dacă vizitați alte persoane în timpul vacanței de Anul Nou, aduceți câteva portocale cu dvs. pentru a le oferi ca un cadou!
  • Imagine intitulată Sărbătoriți Anul Nou Lunar Pasul 5
    5. Hang decoratiuni pe usile tale cu dorinte bune pentru Anul Nou. Pentru a ajuta la bun venit Anul Nou, închideți bannerele de hârtie roșie lângă ușă și deasupra ușii. Decorați-le cu dorințe pentru sănătate, fericire și prosperitate.
  • Puteți să vă faceți propriile bannere de Anul Nou cu hârtie colorată și vopsea sau achiziționați-le online sau în magazine care vinde decor asiatic.
  • Partea 2 din 5:
    Dressing pentru ocazie
    1. Imaginea intitulată Sărbătoriți Anul Nou Lunar Pasul 6
    1. Purtați haine noi pentru a sărbători începutul Anului Nou. Anul Nou Lunar marchează o perioadă de reînnoire, deci profitați de ocazia de a obține niște haine noi, festive! Luați în considerare obținerea unui costum formal pentru a vă ajuta să sărbătoriți ocazia cu flare.
    • De exemplu, în China, Coreea și Tibet, oamenii au făcut haine tradiționale nou realizate (cum ar fi un Cheongsam roșu în China sau un Hanbok colorat în Coreea) pentru a sărbători noul an.
  • Imaginea intitulată Sărbătoriți Anul Nou Lunar Pasul 7
    2. Puneți ceva sentimental pentru a vă ajuta să vă conectați cu strămoșii dvs. Anul Nou Lunar este despre sărbătorirea persoanelor care au venit înainte de tine, precum și ce se află înainte. Luați în considerare purtarea unei heirloomi sau a unei mâini de la cineva care este important pentru dvs. În plus față de noua dvs. îmbrăcăminte de vacanță.
  • De exemplu, s-ar putea să purtați niște bijuterii care aparțineau bunicii tale sau au pus pe pălăria veche a tatălui tău.
  • Imaginea intitulată sărbătorește anul nou lunar 8
    3. Rochie în roșu pentru a simboliza bucuria și buna avere. Roșu este un simbol al bucuriei și pasiunii în unele țări asiatice. Această culoare de foc este, de asemenea, considerată a ajuta la îndepărtarea nenorocirii, atât de mulți oameni se îmbracă în mod tradițional în roșu pentru a sărbători Anul Nou Lunar. Fiți festivi cu niște haine roșii strălucitoare și accesorii!
  • De exemplu, ați putea cumpăra o nouă cămașă roșie sau o rochie pentru a sărbători noul an.
  • În unele țări, cum ar fi China și Singapore, este considerat mai ales norocos să poarte lenjerie roșie - mai ales dacă introduceți-vă Zodiac an!
  • Rețineți că roșu nu este o culoare adecvată pentru toate sărbătorile lunare de Anul Nou. De exemplu, în Mongolia, oamenii se îmbracă și decorează în mod tradițional în alb pentru noul an în loc de roșu.
  • Imaginea intitulată Sărbătoriți Anul Nou Lunar Pasul 9
    4. Evitați să purtați haine negre în timpul oricărei festivități pentru a ține departe ghinionul. Culoarea negru este asociată cu moartea și doliu în mai multe țări asiatice. Din acest motiv, este mai bine să nu o purtați în timpul Anului Nou Lunar. În schimb, lipiți culorile festive cum ar fi roșu și aur.
  • În unele țări, cum ar fi China și Vietnam, albul este, de asemenea, considerat un simbol al morții și doliu care ar trebui evitat în timpul Anului Nou Lunar. Cu toate acestea, în alte țări, cum ar fi Coreea și Mongolia, albul este adesea încorporat în haine și decorațiuni de Anul Nou.
  • Partea 3 din 5:
    Mâncarea alimentelor lunare de Anul Nou
    1. Imagine intitulată Sărbătoriți Anul Nou Lunar Pasul 10
    1. Vizitați piețele din Asia de produse alimentare din zona dvs. pentru a obține alimente tradiționale. Alimentele speciale reprezintă o parte importantă a aproape orice sărbătoare lunară de Anul Nou Lunar. Pentru a vă pregăti pentru sărbătorile care marchează acest timp interesant al anului, vizitați o piață de produse alimentare asiatice din orașul dvs. pentru a obține ingredientele de care aveți nevoie.
    • Dacă nu sunteți sigur de unde să mergeți, faceți o căutare utilizând termeni precum "Magazinul de produse alimentare coreeană lângă mine" sau "piața de produse alimentare chineze Toledo."
  • Imagine intitulată Sărbătoriți Anul Nou Lunar Pasul 11
    2. Au pește ca un simbol al multor și prosperitate. În multe țări, peștele sunt o parte tradițională din bucătăria lunară de Anul Nou Lunar. Mâncați pește pentru a invita prosperitatea în casa dvs. sau pur și simplu pentru a vă bucura de aroma delicioasă!
  • Multe familii din China sărbătoresc Anul Nou prin mâncarea întregului pește aburit, deoarece cuvântul pentru sunete de pește ca "excedentul."
  • Dacă sărbătoriți Festivalul de Anul Nou Vietnamez, TET, încercați crapul gătit în ghivece de lut sau carne gătită în sos de pește, două dintre cele mai populare feluri de mâncare pentru sezonul de vacanță.
  • Imaginea intitulată Sărbătoriți Pasul de Anul Nou Lunar 12
    3. Mâncați prăjituri de orez pentru puritate și noroc. Torturile de orez sunt un fel de mâncare de Anul Nou popular în toată Asia. Le puteți mânca în supă sau ca o parte gustoasă cu sărbătoarea Anului Nou.
  • În Coreea, mâncarea supa de tort de orez este o tradiție importantă care marchează tranziția de la anul vechi la noul. Torturile albe sunt considerate a aduce puritatea și buna avere.
  • În Okinawa, oamenii sărbătoresc cu prăjituri dulci, colorate, lipicioase, numite Mui, înfășurate în frunze de palmier.
  • Imaginea intitulată sărbătorește Pasul de Anul Nou Lunar 13
    4. Face și mânca găluște pentru a simboliza unitatea și bogăția. Găluștele sunt o capcană de bucătărie lunară de Anul Nou în țări precum China, Singapore și Tibet.Făcând găluște împreună este o modalitate minunată, tradițională de a se lega cu familia, prietenii și vecinii în zilele care au condus la noul an.
  • În Tibet, găluștele speciale sunt umplute cu obiecte diferite care sunt menite să reflecte averea dvs. pentru anul următor, cum ar fi un piper, o bucată de cărbune sau lână sau o fasole.
  • Partea 4 din 5:
    Sărbătorirea cu prietenii și familia
    1. Imaginea intitulată sărbătorește Pasul Anului Nou Lunar 14
    1. Luați timp pentru a vă onora bătrânii și strămoșii. Onorarea bătrânilor dvs. este o parte vitală a oricărei sărbători lunare de Anul Nou Lunar. Faceți timp pentru a vizita membrii familiei dvs. mai mari și pentru a vă arăta respectul pentru ei sau invitați-i în casa dvs. pentru a sărbători cu dvs. Este, de asemenea, un moment bun pentru a opri și a reflecta asupra membrilor familiei dvs. care au murit.
    • De exemplu, ați putea arăta respectul dvs. prin înclinarea bunicilor dvs., oferindu-le cărți sau daruri sau asigurându-vă că mănâncă mai întâi la mesele de vacanță.
    • Nu trebuie să rămâi la onorarea rudelor tale. Luați în considerare vizitarea unui vecin în vârstă și aduceți-le un cadou și câteva dorințe bune pentru Anul Nou. Dacă aveți copii, luați-i implicați să îi ajute să învețe valoarea tratării bătrânilor lor cu bunătate și respect.
  • Imagine intitulată Sărbătorit Anul Nou Lunar Pasul 15
    2. Dați mici daruri de bani în plicuri roșii la copiii din familie. Darurile de bani simbolizează dorințele pentru prosperitate în noul an. Dacă există copii sau tineri, adulți necăsătoriți în familia dvs., dați-le puțini bani într-un plic roșu sau o mică mătase sau pungă de bumbac.
  • Dacă este posibil, utilizați facturi CRISP, brand noi.
  • Împreună cu banii, oferă urări bune pentru Anul Nou. De exemplu, ați putea dori ca destinatarul să fie noroc cu studiile lor în școală sau pentru propriile lor vise și dorește să devină realitate.
  • Imaginea intitulată Sărbătoriți Anul Nou Lunar Pasul 16
    3. Vizitați cu vecinii voștri. Anul Nou Lunar nu este doar despre familie - este și despre comunitate. Luați timp pentru a vă vizita vecinii cu cadouri sau dorințe bune pentru anul următor sau invitați-i în propria casă pentru a găti și a vorbi, masa sau a juca jocuri dacă este sigur să faci acest lucru.
  • Dacă nu cunoașteți vecinii, Anul Nou Lunar este o bună ocazie de a le întâlni. Introduceți-vă și le doriți un an nou fericit!
  • Imagine intitulată Sărbătorit Anul Nou Lunar Pasul 17
    4. Faceți alimente tradiționale de vacanță cu familia și prietenii dvs. Gătitul împreună este o modalitate specială de a le lega cu cei dragi în timpul Anului Nou Lunar. În zilele care au dus la o sărbătoare de vacanță mare, stați jos cu familia și prietenii pentru a vă bucura de mâncărurile preferate de Anul Nou New Year. Ia toată lumea în familia implicată, tineri și bătrâni.
  • Făcând alimente delicioase împreună și împărtășind cu oaspeții dvs., se crede că aduce o bună avere.
  • Imaginea intitulată sărbătorește Pasul Anului Nou Lunar 18
    5. Opriți-l pe pocnitori împreună pentru a îndepărta ghinionul. Firecrankerii sunt o parte vitală a festivităților lunare de Anul Nou în multe țări asiatice. Cumpărați niște pocnitori și le-ați dezactivat cu cei dragi pentru a face un zgomot, sărbătorim și sperie o nenorocire pentru anul următor.
  • De asemenea, puteți decora casa dvs. cu decorațiuni de foc roșu și de aur.
  • Imaginea intitulată sărbătoresc Anul Nou Lunar Pasul 19
    6. Joacă jocuri împreună. Distrează-te și sărbătorește cu cei dragi jucând jocuri. Acestea ar putea include jocuri de bord, jocuri de cărți sau jocuri de zaruri.
  • Dacă sărbătoriți Festivalul Lantern, faceți un joc de el prin atașarea ghicitorilor la felinare. Distrează-te provocând prietenii și membrii familiei să le răspundă corect.
  • În Vietnam și Thailanda, oamenii se bucură de jocuri de noroc în timpul festivităților lunare de Anul Nou ca un simbol al bogăției și norocului. Unii cred, de asemenea, că rezultatele jocurilor pot indica ceea ce va fi norocul lor în anul următor.
  • Partea 5 din 5:
    Participarea la parade și festivaluri
    1. Imaginea intitulată Sărbătoriți Anul Nou Lunar Pasul 20
    1. Uită-te online pentru festivitățile lunare de Anul Nou în zona dvs. Parade, festivaluri de iluminat la lanternă, spectacole muzicale, spectacole de artificii și alte festivități publice sunt modalități distractive de a sărbători Anul Nou Lunar. Pentru a afla ce fel de festivități se întâmplă în zona dvs., faceți o căutare online sau verificați secțiunea Arte și divertisment din ziarul dvs. local.
    • Utilizați termenii de căutare precum "Sărbătoare lunară de Anul Nou lângă mine."
  • Imagine intitulată Sărbătorit Anul Nou Lunar Pasul 21
    2. Urmăriți o paradă la televizor sau online dacă nu puteți participa la persoană. Dacă în zona dvs. nu există festivități majore, puteți să le prindeți la televizor sau online. Tune la televizor sau verificați un flux live YouTube din unele dintre cele mai importante festivități care se întâmplă în țara dvs. sau în întreaga lume.
  • De exemplu, în u.S., Există paradeale lunare lunare de Anul Nou care au loc în marile orașe precum New York și San Francisco, iar acestea sunt de obicei televizate. Aceste paradează adesea membri ai unei game largi de comunități asiatice, inclusiv grupuri chineze, filipineze, coreeană și vietnameze.
  • Imagine intitulată Celebrează pasul de Anul Nou Lunar 22
    3. Participați la un dans de leu sau Dragon. Dansurile de leu și dragon, precum și o varietate de alte dansuri și spectacole acrobatice, sunt unele dintre cele mai uimitoare și iconice forme de sărbătoare lunară de Anul Nou Lunar. Uită-te online pentru a afla dacă unul dintre aceste dansuri uimitoare se întâmplă în comunitatea dvs.
  • Dansurile de leu și dragon implică grupuri de oameni care efectuează dansuri acrobatice în interiorul costumelor elaborate, multi-persoană. Aceste dansuri sunt considerate a aduce o bună avere comunității.
  • Imaginea intitulată Celebrează Pasul Anului Nou Lunar 23
    4. Participați la un festival Lantern. Festivalul Lantern marchează sfârșitul sezonului de sărbătoare al Anului Nou Lunar în multe părți ale Asiei. În timpul acestui festival distractiv și frumos, oamenii se află în afara cu lanterne de hârtie decorate elaborate. Verificați online pentru a afla dacă există un festival Lantern în zona dvs. și aflați cum puteți participa.
  • În U.S., Festivalul Lantern corespunde adesea cu alte tipuri de sărbători și festivități, cum ar fi parade și dansuri.
  • Festivalul Lantern este asociat în mod obișnuit cu Anul Nou Chinezesc, dar este de asemenea sărbătorit într-o varietate de alte țări, cum ar fi Coreea, Indonezia, Malaezia și Vietnamul.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar