Cum să sărbătorească holi

Holi este un festival hindus care sărbătorește sosirea primăverii. Festivalul este sărbătorit pe parcursul mai multor zile, de obicei în a doua săptămână a lunii martie. Holi este una dintre cele mai populare festivaluri hinduse și este sărbătorită de oameni de multe credințe, atât tineri cât și bătrâni.

La fel ca multe festivaluri, Holi este sărbătorită diferit de oameni de diferite credințe și medii. Ceea ce rămâne același lucru este căldura și spiritul acestei zile. Indiferent dacă ilumeligeți Bonfire Holika, jucând cu culori sau vizitați prieteni și familie, Holi este o sărbătoare minunată pentru a aduce comunitatea împreună pentru a sărbători triumful de bine peste rău.

Pași

Partea 1 din 5:
Iluminatul Bonfire Holika
  1. Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 1
1. Colectați și așezați lemnul. Faceți focul dvs. într-un spațiu deschis departe de copaci și aveți o lumină adultă. În ziua în care este chemată Holika "Choti Holi", ceea ce înseamnă literalmente, "Small Holi". A doua zi se numește "Rangwali Holi", adică "Holi de culori." În mod tradițional, cu 40 de zile înainte de sărbătoarea Holi, ar fi un jurnal plasat în centrul orașului pentru a însemna că a fost timpul să colecteze lemn pentru Bonfire Holika. Adunați destule materiale și materiale combustibile pentru a crea o grămadă de dimensiuni medii-de-mari pentru Bonfire Holika.
  • Așezați orice lemn de lemn sau deșeuri inflamabile pe partea de sus a jurnalului, deci aveți o grămadă mare de lemn gata să ardă.
  • Curățați-vă casa înainte de festivități.
  • Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 2
    2. Plasați statuia Holika pe lemn. În ajunul Holi, puneți o statuie combustibilă a Holika, sora demonului regelui Hiranyakashipu, în grămada de lemn de foc. Arderea holika în bonfire simbolizează triumful de bine peste rău. Se spune că a încercat să-l omoare pe Prahlad, fiul lui Hiranyakashipu (fratele ei). Prahlad a fost un urmaș devotat al Domnului Narayana, care a înfuriat tatăl său care a dorit toată lauda pentru el însuși. El intenționează să-i omoare pe fiul său, dar el scapă din cauza credinței sale, în timp ce Holika devine consumată în foc pentru răutatea ei, în ciuda darului ei de a scăpa de foc.
  • Puteți lega jurnalele împreună, astfel încât acestea să rămână în poziție verticală.
  • Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 3
    3. Lumina focului. Lumina un meci și aruncați-l în grămada de lemn pentru a începe focul. Puteți să vărsați un starter de foc ca kerosenul pe lemn pentru a ajuta la intrarea focului. Concentrați-vă asupra distrugerii răului când vedeți arderea focului.
  • Asigurați-vă că rămâneți departe de lemn când încercați să începeți focul, astfel încât să nu vă răniți. De asemenea, păstrați un cec pe cabluri sau fire în jurul focului, dacă există.
  • Purtați haine de bumbac și țineți-vă înapoi eșarfele, părul lung etc.
  • Adunați prieteni, familia sau comunitatea împreună pentru a viziona lumina Holika Bonfire.
  • Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 4
    4. Chant manttras rakshoghna. În timp ce urmăriți focul de foc, cântați Mantras Rakshoghna. Aceste mantre se găsesc în Rig Veda, o colecție veche indiană a imnurilor vedic sanskrit. Bucurați-vă de foc dansând în jurul ei și dând cantara mantrele pentru a evita spiritele rele.
  • Puteți găsi textul pentru aceste mantre online sau prin achiziționarea unei cărți a platformei VEDA.
  • Partea 2 din 5:
    Pregătirea pentru Holi
    1. Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 5
    1. Alegeți costumul. Dacă doriți să vă aruncați culorile după sărbătoare, puteți să vă bucurați de haine ușoare sau de culoare albă. În acest fel, veți arăta și vă vedeți cât de bine vă bucurați de Holi. Dacă nu doriți să vă stricați îmbrăcămintea, puteți opta pentru hainele vechi, uzate pe care sunteți dispus să le eliminați imediat după joc. Ideea este să vă distrați, astfel încât să puteți alege îmbrăcăminte potrivită pe baza preferințelor dvs.
  • Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 5
    2. Cumpărați sau faceți culori. În ziua sărbătorii de la Holi, oamenii sărbătoresc sfârșitul iernii și venirea de primăvară prin dușul reciproc cu pulbere și apă colorată. Puteți cumpăra gulal (pulbere colorată), care este o culoare naturală roșie-portocalie făcută din florile palierului. Florile sunt uscate și măcinate pentru a crea o culoare pulverizată. De asemenea, puteți cumpăra abeer, care este chips-uri mici de cristal de mica care creează o culoare de argint strălucitoare. Oamenii combină frecvent cele două pentru a crea o pulbere de culoare roșie-portocaliu de distracție.
  • Roșu, roz, galben, verde și violet sunt cele mai utilizate culori.
  • Încercați un patch de testare pe încheietura mâinii pentru a vă verifica că nu sunteți alergic la substanțele chimice din pulberea colorată, mai ales dacă îl sărbătoriți pentru prima dată. Dacă aveți probleme de piele sensibile sau pielea, cumpărați culori organice care nu provoacă roșeață sau mâncărime.
  • Există culori disponibile care sunt fabricate din făină de orez și coloranți naturali. Uită-te online pentru a cumpăra culori Holi pentru festival.
  • Utilizați pulbere de turmeric în loc de culoare galbenă. Este considerat bun și pentru piele. Este posibil să trebuiască să vă asigurați că vă scăldați rapid după sărbători, deoarece chiar marcajele de turmeric nu șterg ușor.
  • Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 7
    3. Luați pași de siguranță pentru piele și păr. Aplicați crema pe față și pe mâini și pe toate zonele expuse, astfel încât culoarea nu pătrunde adânc. Puteți introduce părul puțin, astfel încât veți putea să eliminați cu ușurință culoarea cu o singură spălare a părului.
  • Dacă trebuie să mergeți la școală sau să lucrați a doua zi, puteți folosi petrolul sau crema, în special în jurul urechilor lor, deoarece semnele de acolo nu se spală ușor.
  • Închideți ochii ori de câte ori puteți atunci când cineva froiește culoarea pe față. Ștergeți sau spălați-vă fața imediat după.
  • Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 8
    4. Cumpărați baloane. Cumpărați o mulțime de baloane mici și pungi de plastic pentru a umple apă și aruncați la prietenii dvs. Utilizați pistolul de apă sau Pichkari pentru a le umple cu apă.
  • Partea 3 din 5:
    Sărbătoarea Holi
    1. Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 9
    1. Umpleți o găleată de apă. Trezește-te la începutul zilei de la Holi și să-ți pregătești materialele. Păstrați apa la îndemână pe tot parcursul zilei. Asigurați-vă că robinetul este aproape de zona de redare. Atașați un furtun la robinet dacă nu puteți merge înapoi și înapoi cu picioarele colorate.
    • Veți amesteca pulberea colorată în găleata de apă și veți umple baloanele și Pichkaris.
    • Umpleți cât mai multe baloane cum doriți cu apă și legați-le. Să le pregătească în prealabil.
    • La sfârșit, puteți goli întreaga găleată pe prietenii dvs. pentru un finisaj mare.
  • Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 6
    2. Culoarea de frotiu pe cei dragi. Frământați pulberea colorată pe prietenii și familia dvs. pentru a le face colorați și începeți festivalul de culori. Culorile sunt non-toxice și nu vor pata mult timp, deci distrați-le să le îmbrățișeze pe brațele membrilor familiei dvs., picioarele, spatele și părul. Alții le place să sărbătorească o zi cu o zi de chei mici, cu puțin până la nici o apă. Puteți face acest lucru și sărbătoriți cu câteva culori și alimente frumoase.
  • Bătrâni și prieteni strigă, "Bura na Mano, Holi Hain" Pentru a permite oamenilor libertatea să aplice culoarea asupra lor. Inseamna, "Nu vă deranjează - este Holi". Sau "Nu vă simțiți rău - este Holi".
  • Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 7
    3. Apă pulverizată cu Pichkaris. Un pichkari este un pistol de apă pentru a stârni apa colorată, ca o modalitate distractivă de a sărbători Holi. Amestecați o parte din pulberea colorată cu apă și apoi adăugați-o la Pichkari. Utilizați Pichkari pentru a acoperi persoanele cu apă colorată și bucurați-vă de joc în culorile luminoase.
  • Pichkaris face cadouri mari pentru copii în pregătirea pentru celebrarea Holi. Ele vin în multe forme și modele. Alegeți cele cilindrice de bază pentru a merge la școală veche sau pentru a încerca cele mai fanteziste dacă doriți.
  • Fi gata pentru unii copii obraznici să arunce baloane de apă pe tine de pe terasa sau la domiciliu.
  • Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 8
    4. Cântați și dansați la bataia Dholak. Un Dholak este un tambur de mână care este jucat la sărbători, cum ar fi Holi. Bucurați-vă de celebrarea dansând în culorile la bataia Dholak. Sing cântece de la Holi și lasă corpul tău să se mute la bate în timp ce sărbători venirea de primăvară.
  • Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 9
    5. Mâncați și beți delicatese tradiționale Holi. O modalitate excelentă de a sărbători Holi este cu mese delicioase indiene tradiționale. Există multe mese tradiționale diferite pentru Holi, în funcție de regiunea în care vă aflați, dar aici sunt câteva alimente și băuturi populare pe care le puteți încerca.
  • Un capsulei Holi este Thandaai, o băutură tradițională cremoasă, aromată cu piulițe și condimente. Adesea are unele ierburi care vă pot face să vă simțiți amețit. Puteți bea după ce v-ați bucurat împreună.
  • Gujia sau Gughra este un fel de mâncare dulce pe care vă veți bucura.
  • Puran Poli este un fel de mâncare dulce populară mâncată în mod obișnuit în Maharashtra. Este un gust dulce cu un gust de butter și o umplutură de linte, jaggery și condimente. Este mâncat cu lapte îndulcit sau cu curry dal picant.
  • Dahi Wada este o gustare gustoasă, făcută din forate de linte înmuiate în iaurt indian.
  • Partea 4 din 5:
    Ruperea potului
    1. Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 10
    1. Atârnă o oală de zmei pe străzi. O tradiție mai veche a Holi este ruperea potului. Mai întâi vă strângeți o oală ceramică de untrmilk pe o stradă. Se spune că Domnul Krishna a fost foarte îndrăgit de Zutermilk și l-ar fi furat din casele din sat. Să-l ascundă de la tânărul Domnul Krishna, femeile ar fi atârnat pe bază de zară înalte pe străzi.
  • Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 11
    2. Formează o piramidă umană cu bărbații. Oamenii din oraș formează o piramidă umană prin echilibrarea pe spatele celorlalți sau umerii. Piramida ar trebui să fie suficient de înaltă pentru persoana deasupra pentru a ajunge la oală de zahăr.
  • Să fie o echilibrare atentă pe spatele sau umerii unei alte persoane. Acest lucru poate fi extrem de complicat și necesită o mulțime de echilibru.
  • Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 12
    3. Sparge potul. Când piramida devine destul de înaltă pentru cel de sus pentru a ajunge la oală, spargeți vasul de zmei. Puteți rupe vasul cu capul, mâinile sau un obiect puternic.
  • Asigurați-vă că practicați făcând piramida umană înainte de ultima zi. Și, de asemenea, practica urcând în mod sistematic, fără a împiedica umărul oricui sau a avea cineva căderea.
  • Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 13
    4. Sing cântece Holi și aruncați apă. Femeile orașului înconjoară oamenii din piramidă. Ei au distracție cântând cântece tradiționale hol și aruncă găleți de apă. Femeile ar trebui să se bucure de cântând și să danseze în jurul bărbaților în celebrarea Holi.
  • Partea 5 din 5:
    Vizitarea prietenilor și a familiei
    1. Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 14
    1. Du-te la casa unui prieten sau membru al familiei. La sfârșitul serii, când celebrarea culorilor a scăzut, mulți oameni le place să viziteze prietenii sau familia să se bucure de seară. Holi este o sărbătoare menită să reunească comunitatea, așa că culminează cu venirea împreună și savurați în festivitățile de zi.
  • Imagine intitulată sărbătoresc Holi Pasul 15
    2. Schimb de dulciuri cu ei. Este obișnuit să aduceți dulciuri pentru a schimba cu prietenii și familia dvs. atunci când le vizitați. Oamenii aduc delicatese indiene tradiționale pentru a se bucura împreună, creând un sfârșit mare la celebrare.
  • Gujia, Coconut Burfi, Rava Laddoo sau Halwa de morcovi sunt cel mai adesea gătite și împărtășite.
  • Imagine intitulată Celebrează Holi Pasul 16
    3. Bucurați-vă de o seară cu cei dragi. Unele orașe organizează întâlniri mari de la Holi seara, dar vă puteți bucura, de asemenea, doar vizitarea casei prietenului dvs. Urmăriți cântece și filme la televizor care sunt prezentate special în ziua Holi. Îmbrățișări de schimb și dorințe bune cu prietenii și familia pentru a sărbători Holi și Duhul Frăției. Holi este cu adevărat o sărbătoare de toată ziua.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Aplicați ulei înainte de Holi, astfel încât culorile să iasă ușor.
  • Cereți pe cineva să facă fotografii dintr-o zonă sigură pentru dvs.
  • Purtați un capac pentru a vă proteja părul și capul de la culori și de la orice balon greu aruncat la tine.
  • Consultați-vă cu comunitatea sau orașul dvs. pentru a vedea dacă există vreun sărbători comunitare Holi planificate.
  • Avertizări

    Evitați răutatea în timp ce faceți culori pe alții.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar