Cum să sărbătorească baisakhi

De asemenea, a scris Vaisakhi, Baisakhi este sărbătoarea de Anul Nou Sikhi, care are loc în fiecare an pe 13 aprilie sau 14. Un eveniment vesel, vibrant, este, de asemenea, Festivalul de recoltare de primăvară, unde Sikhs se bucură de abundența culturilor și se roagă pentru o bună avere bună. Cele mai mari festivități apar în Punjab, India (locul de naștere al sikhismului) și includ sărbători, parade, rugăciuni și o mulțime de socializare. Chiar dacă nu sunteți în India, multe comunități Sikh din întreaga lume au pus la evenimente în zona lor pentru a sărbători Baisakhi.

Pași

Metoda 1 din 3:
Decorarea casei tale
  1. Imagine intitulată Celebrează Baisakhi Pasul 1
1. Încorporați nuanțe roșii, portocalii și galbene în decor. Baisakhi este sărbătorită cu culori vibrante și aceste trei poartă cea mai mare înțeles pentru vacanță. Atârnă perdele galbene, aruncați perne roșii strălucitoare pe canapea, sau așezați un covor portocaliu în hol.
  • Orange și galben sunt considerate culorile oficiale ale sikhismului. Ele semnifică sacrificiul pe care ucenicii origini ( Panj Piaras) pentru credințele lor.
  • Imagine intitulată Celebrează Baisakhi Pasul 2
    2. Desenează un Rangoli Design la intrarea în casa dvs. cu pulbere colorată. Aceste desene primite oaspeții și averea bună în casa dvs. Mătură pridvorul sau intrarea, apoi utilizați degetele pentru a răspândi Rangoli Pulbere într-un design frumos sau simbol.
  • În plus față de pulberea (sau în locul), puteți utiliza cretă, orez colorat, nisip, făină sau chiar petale.
  • Rangolis sunt deseori modele geometrice simetrice, cu o varietate de curbe, linii și forme. Vă puteți face Rangoli la fel de simplu sau ca fiind complicat cum doriți.
  • Cumpără Rangoli Pulbere de la magazinele de specialitate indiană, online de la comercianții cu amănuntul cum ar fi Amazon, sau în magazine precum Walmart.
  • Imagine intitulată Celebrează Baisakhi Pasul 3
    3. Garland de flori strălucitoare în jurul casei tale. Flori, în special ghirlande, joacă un rol imens în cultura indiană, deoarece acestea sunt un semn de respect față de oaspeți și ființe mai mari.Alegeți ghirlande care sunt făcute cu flori de iasomie, care nu numai că mirosesc frumos, ele reprezintă, de asemenea, auspicitatea și prosperitatea.
  • Oferirea ghirlandelor oaspeților este o practică comună în India.
  • Un loc bun pentru a atârna ghirlande este deasupra ușii casei dvs., primind oaspeții dvs. în timp ce intră.
  • Metoda 2 din 3:
    Partându-se în ritualuri religioase
    1. Imagine intitulată Celebrează Baisakhi Pasul 4
    1. Trezește-te devreme pentru a face o baie într-un iaz sau râu din apropiere. Oamenii din India se vor scălda în râul Sfânt Gange în onoarea zeitei ganga. Baisakhi se crede că este ziua când zeița a coborât pe pământ.
    • Baisakhi este, de asemenea, o zi populară pentru noul Sikhs să fie botezat, deoarece este o sărbătoare centrată în jurul frăției.
    • Dacă nu aveți acces la un iaz sau un râu, vă puteți scălda pur și simplu în cada dvs! Ideea este că clătiți păcatele și începeți proaspete.
  • Imagine intitulată Celebrează Baisakhi Pasul 5
    2. Rochie în îmbrăcăminte portocalie sau galbenă care nu a fost niciodată uzată. După ce vă scăldați, ar trebui să puneți haine noi noi pentru a semnifica începerea unui nou an. Portocaliu și galben simbolizează atât renașterea, cât și celebrarea.
  • Un galben luminos reflectă, de asemenea, grâul de aur recoltat în timpul festivalului.
  • Imagine intitulată Celebra Baisakhi Pasul 6
    3. Rugați-vă la A Gurdwara, Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru o recoltă abundentă. Gurdwara În mod literal înseamnă "gateway la guru" și este un loc de închinare pe care Cartea Sikh Sky este păstrată. Când se roagă în timpul Baisakhi, Sikhs cere adesea noroc și prosperitate în anul următor.
  • În timpul acestor rugăciuni, Cartea sfântă este plasată pe un tron ​​ceremonial.
  • Imagine intitulată Celebrează Baisakhi Pasul 7
    4. Puneți-vă rugăciunea la Gurdwara cu Lagar. Lagar se referă la bucătăria comună unde alimentele sunt servite într-o Gurdwara tuturor vizitatorilor gratuit. La Langar, numai alimentele vegetariene sunt servite pentru a se asigura că toți oamenii, indiferent dacă Sikhs sau non-Sikhs, indiferent de restricțiile lor dietetice, pot mânca ca egali. Această sărbătoare este versiunea Sikh a Ziua Recunoștinței americane și se mândrește cu toate culturile delicioase care au fost recoltate în sezonul recent. La templu, voluntarii vă vor servi bucătăria tradițională Punjabi, cum ar fi Makki di Roti (o platformă de porumb), SAAG și Curry Vegetarian.
  • Ei vor servi pe cineva, indiferent de rasa, religia sau caste.
  • Imagine intitulată Celebrează Baisakhi Pasul 8
    5. Ajuta la recoltarea grâului la Awat Paune. În comunitățile agricole, toată lumea se îndreaptă spre câmpuri pentru a ajuta fermierii să colecteze culturile. Aceasta include bărbați, femei și copii. Dhol Tamburile bate în fundal și oamenii cântă adesea Dohas (poezii) și cântece folclorice împreună în timp ce lucrează.
  • Imagine intitulată Celebrează Baisakhi Pasul 9
    6. Vizitați Templul de Aur pentru a vă închina unde a fost înființată Khalsa. Khalsa (ceea ce înseamnă "pură") este secta sikhismului în care urmașii săi sunt botezați prin ceremonia amrit. Călătorind la Templul de Aur din Amritsar este un scop pentru majoritatea sikhs. Se consideră cel mai sacru loc al religiei lor.
  • În timpul Baisakhi, apa din râurile sfinte ale Indiei este turnată în piscinele din jurul Templului de Aur. Vizitatorii li se permite să facă o baie în apa care se crede că are puteri miraculoase.
  • Metoda 3 din 3:
    Bucurându-se de festivitățile
    1. Imagine intitulată Celebrează Baisakhi Pasul 10
    1. Participa la A Nagar Kirtan Parada condusă de Panj Piaras. De obicei 5 Sikh-uri senior în rochia tradițională, ele reprezintă originalul Panj Piaras ("Cinci iubiți"), care erau primii ucenici ai lui Khalsa PanTh a lui Sikh. Marșind în spatele lor va fi dhol Drummers, dansatori și plutește cu oameni care cântă imnuri din cartea Sikh Sfântă, Granth Sahib.
    • Kirtan înseamnă cântarea imnurilor din Granth Sahib, în ​​timp ce Nagar înseamnă orașul
    • Dacă aveți noroc, puteți vedea chiar o duel sau artiști de luptă Gatka, Sikh Martial Art.
  • Imagine intitulată Celebra Baisakhi Pasul 11
    2. Urmăriți-vă Bhangra și Gidda dansuri după paradă. Aceste dansuri populare populare se fac în grupuri la bataia lui dhol tobe. Bărbații efectuează Bhangra și femeile efectuează Gidda. Dansatorii stau într-un cerc. De obicei, în perechi, fiecare se rotește în centru atunci când este rândul lor, efectuând un verset scurt. Versetele amestecați mișcările de recoltare (cum ar fi semințele de însămânțare sau culturile de colectare) cu mișcări de dans energetic
  • Persoanele trecute au dreptul să intre în cercul de dans dacă ar dori.
  • Din cauza rotirii constante în și din cerc, Bhangra Dansurile pot dura ore întregi.
  • Imagine intitulată Celebrează Baisakhi Pasul 12
    3. Du-te la un târg Baisakhi pentru muzică populară, dans, meșteșuguri, mâncare și multe altele. De asemenea, cunoscut sub numele de Baisakhi Mea, aceste evenimente incredibil de pline de viață sunt una dintre cele mai importante momente ale întregului festival. Ascultați sunetele instrumentelor tradiționale cum ar fi Vanjli și ALGOZA În timp ce răsfoiți vânzătorii care vând Knick-Thors și mâncare indiană delicioasă.
  • Există, de asemenea, o mulțime de spectacole interesante de la curse la lupte la acrobații de pompare a adrenalinei.
  • Imagine intitulată Celebrează Baisakhi Pasul 13
    4. Exchange cadouri cu prietenii și familia. Din moment ce Baisakhi este atât de înrădăcinat în comunitate și relații, Sikh-urile tind să-și petreacă mult timp cu cei dragi în timpul zilei și de multe ori dau cadouri unul altuia. Aceste daruri includ adesea o cutie de dulciuri, în special laddoos, care sunt mici tratamente făcute cu făină, fructe uscate și nuci.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar