Cum de a determina polaritatea magneților

S-ar putea să fi auzit fraza "Opozițiile atrag."În timp ce probabil nu întotdeauna cel mai bun sfat pentru relații, acest clișeu este regula degetului mare pentru polaritatea magnetului. Din moment ce locuim un magnet gigant (Pământ), înțelegerea polarității magnet pe o scară mică vă va ajuta să înțelegeți câmpul magnetic mai mare care ne protejează de radiația spațială.Indiferent dacă doriți să vă etichetați magneții pentru utilizare ulterioară sau doriți să completați un experiment de știință distractiv, aici sunt câteva modalități ușoare de a determina polaritatea magneților dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind o busolă
  1. Imagine intitulată Determinarea polarității magneților Pasul 1
1. Colectați-vă materialele. Veți avea nevoie doar de o busolă și un magnet.Orice tip de compas va funcționa, dar un magnet de disc sau un magnet de bare va fi cel mai simplu tip de magneți de utilizat pentru această metodă.
  • Imagine intitulată Determinați polaritatea magneților Pasul 2
    2. Testați-vă compasul. În timp ce sfârșitul acului compass care indică nordul nordului este de obicei capătul roșu pe o busolă tipică, este o idee bună să verificați.Dacă știți unde nordul geografic este din locația dvs. curentă, puteți observa cu ușurință care capăt al acului compass la nord.
  • Dacă nu sunteți sigur în cazul în care nordul dvs. geografic este, puteți determina care capăt al acului compas este capătul nordic, mergând afară la prânz, când soarele este la cel mai înalt punct al cerului. Țineți compasul plat în mâna dvs. cu capătul sudic al compasului cel mai apropiat de corpul dvs.
  • Rețineți poziția acului compas. Dacă locuiți la nord de ecuatorul Pământului, capătul nord al acului se va îndrepta spre tine, iar capătul sudic al acului se va îndrepta spre soare. Dacă locuiți la sud de ecuator, capătul sudic al acului compasi se va îndrepta spre dvs.
  • Imagine intitulată Determinați polaritatea magneților Pasul 3
    3. Plasați busola pe o suprafață plană, cum ar fi o masă.Asigurați-vă că suprafața este lipsită de materiale magnetizate sau metalice care ar putea provoca o lectură falsă. Chiar și obiectele ca un keychain sau cuțit de buzunar pot interfera cu experimentul. Veți observa că capătul nord al acului compasi este indicat spre nordul dvs. geografic.
  • Imagine intitulată Determinarea polarității magneților Pasul 4
    4. Așezați-vă magnetul pe masă. Dacă utilizați un magnet de disc, stalii de nord și de sud vor fi pe cele două suprafețe plate. Dacă utilizați un magnet de bar, polii vor fi la un capăt.
  • Imagine intitulată Determinați polaritatea magneților Pasul 5
    5. Aduceți magnetul dvs. lângă busolă. Cu un magnet de disc, va trebui să stați magnetul pe partea lui și să-l țineți cu degetul arătător, astfel încât una dintre laturile plate să se confrunte cu busola.
  • Dacă utilizați un magnet de bară, plasați magnetul perpendicular pe busolă, astfel încât un capăt al magnetului este aproape de busola dvs.
  • Imagine intitulată Determinarea polarității magneților Pasul 6
    6. Uită-te la acul compas. Deoarece acul compasi este un magnet mic, capătul de sud va fi atras de Polul Nord al magnetului dvs. Rețineți că capătul albastru al acului compasi este la sud și capătul albastru al magnetului este spre nord, atragându-se astfel.
  • Dacă capătul nord al acului compas este îndreptat spre magnetul dvs., ați găsit Polul Sud al magnetului dvs. Rotiți cealaltă parte a magnetului spre busolă - capătul sudic al acului compas va fi acum îndreptat direct spre Polul Nord al magnetului.
  • Metoda 2 din 3:
    Crearea unei compasuri cu magnetul dvs. de bare
    1. Imagine intitulată Determinarea polarității magneților Pasul 7
    1. Găsiți o lungime de șir. Puteți utiliza orice tip de șir care poate fi în jurul casei, cum ar fi firele de resturi sau panglica de înfășurare. Șirul dvs. ar trebui să fie suficient de lung pentru a vă lega în jurul magnetului și pentru ao suspenda.
    • O curte de șir ar trebui să fie suficient de lungă în majoritatea cazurilor. Puteți estima Yardage ținând șirul în ambele mâini. Cu mâna dreaptă, țineți șirul la nas. Extindeți brațul stâng cât mai mult posibil. Pentru majoritatea adulților, lungimea șirului dintre mâna stângă și mâna dreaptă este de aproximativ o curte.
  • Imagine intitulată Determinarea polarității magneților Pasul 8
    2. Legați-vă șirul în siguranță în jurul magnetului de bare. Asigurați-vă că șirul este legat strâns astfel încât magnetul să nu iasă din nod. Rețineți că, dacă aveți un magnet de disc sau un sferă, această metodă nu este adecvată.
  • Imagine intitulată Determinarea polarității magneților Pasul 9
    3. Țineți șirul departe de corpul vostru. Asigurați-vă că magnetul este liber să se rotească și nu vine în contact cu orice impedimente. Când se oprește să se rotească, sfârșitul care indică spre nord este Polul Nord al magnetului.Ați creat acum o busolă!
  • Aceasta înseamnă că va trebui să știți ce direcție este spre nord înainte de a finaliza testul. Puteți utiliza o busolă sau identificați nordul bazat pe caracteristicile urbane și topografice din zona dvs.
  • Rețineți diferența față de metoda compasului, în care capătul sudic al acului compasi este atras de Polul Nord al magnetului. Când folosiți un magnet ca o busolă, Polul Nord al magnetului va arăta spre nord, deoarece ceea ce numim Polul Nord este mai precis "Polul de la nord", care este atras de Polul Sud al magnetului intern al Pământului.
  • Metoda 3 din 3:
    Plutește magnetul
    1. Imagine intitulată Determinați polaritatea magneților Pasul 10
    1. Aduna materiale. Această metodă necesită câteva obiecte de bază de uz casnic pe care le aveți la dispoziție. Dacă aveți un mic magnet, o bucată de styrofoam, apă și o ceașcă, puteți completa un experiment distractiv care vă va ajuta să determinați polaritatea magnetului dvs.
  • Imagine intitulată Determinarea polarității magneților Pasul 11
    2. Umpleți o ceașcă, un castron sau o farfurie mică cu apă. Nu aveți nevoie să vă umpleți felul de mâncare, doar pentru ca styrofoam să aibă suficientă apă pentru a pluti liber.
  • Imagine intitulată Determinarea polarității magneților Pasul 12
    3. Pregătiți-vă Styrofoam. Styrofoam trebuie să fie suficient de mică pentru a plasa în vasul de apă și un suficient de mare pentru a ține magnetul. Dacă aveți o bucată mare de Styrofoam, îl puteți tăia pentru a se potrivi.
  • Imagine intitulată Determinați polaritatea magneților Pasul 13
    4. Plasați magnetul pe Styrofoam și puneți-l în apă. Platforma Styrofoam se va întoarce până când Polul Nord al magnetului dvs. indică nordul. Verificați o hartă sau utilizați o busolă pentru a determina care este spre nord înainte de a începe.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă trebuie să verificați în mod regulat polaritatea magnetului, puteți achiziționa, de asemenea, un detector de pol magnetic pentru a determina fără efort poli magnetici.
  • Orice magnet pentru care ați determinat deja stâlpii de nord și de sud poate fi folosit pentru a vă ajuta să determinați polaritatea unui alt magnet. Polul Sud al unui magnet se va atașa la Polul Nord al celuilalt magnet.
  • Avertizări

    Magneții pot inversa polaritatea unei busole. Asigurați-vă că busola vă indică spre nord, eliminându-l de la orice forțe magnetice și verificând-o încă la nord.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Busolă
    • Şir
    • Styrofoam
    • Container umplut cu apă
    • Magnet
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar