Cum să ai grijă de plantele aeriene

Plante de aer, cunoscute sub numele de Tillanda (Tillandsia spp.), nu pot trăi singur în aer. Ele sunt epifite care cresc în mod natural în fisuri în roci și pe copaci și nu au nevoie de sol. Ele cresc cele mai bune în zonele de duritate USDA 8-11, astfel încât acestea pot supraviețui temperaturilor care dau la 10 grade F (-9.4 grade c). Acestea necesită o locație strălucitoare, însorită, dar această cerință este ușor de întâlnit, chiar și într-o casă care nu are o fereastră însorită. Acestea sunt distractive, ușor de dezvoltat plante, dar trebuie să știți cum să apăsați și să le hrăniți.

Pași

Metoda 1 din 3:
Dând plantelor de apă și lumină
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru plantele de aer Pasul 1
1. Găsiți discurile instalației dvs. Plantele de aer au discuri mici de argint sau cântări peste frunzele lor. Dacă vă uitați atent la o plantă de aer în lumină puternică, veți vedea discurile strălucitoare. Aceste discuri absorb umiditatea și substanțele nutritive pentru plantă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru plantele de aer Pasul 2
    2
    Plante de aer cu apă la fiecare două până la trei zile în primăvara, vară și cădere. Pulverizați o ceață fină până când apa se scurge din frunze. Utilizați apă temperatura camerei pentru a evita stresul care ar fi cauzat de apă la robinet rece. Stresul rece poate provoca frunzele să se întoarcă maro și fragilă.
  • Mâinile lor dimineața, astfel încât acestea să fie uscate sau aproape uscate până la sfârșitul zilei.
  • Apa lor mai rar în timpul iernii în timpul sezonului lor latente.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru plantele de aer Pasul 3
    3. Dă-ți planta o moară greu de o dată pe săptămână, în loc să-l udați ușor la fiecare 2 până la 3 zile. Ele pot fi, de asemenea, udate prin înmuierea întregii plante de aer într-o chiuvetă sau castron de apă timp de 30 de minute o dată pe săptămână. Cu această metodă, plantele de aer trebuie să fie agitate ușor după înmuierea în îndepărtarea apei.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru plantele de aer Pasul 4
    4. Ajutați-vă planta dacă nu obține suficientă apă. Dacă frunzele plantei de aer se încurcă sau se rostogolește, nu este udat destul de des și a devenit prea uscat. Înmuiați-l într-un castron de apă temperatura camerei peste noapte. Scoateți-o din apă în dimineața următoare, scuturați-o și puneți-o înapoi în locul lui.
  • Mitra-o sau înmuiați-o mai des pentru a împiedica să se usuce din nou.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru plantele de aer Pasul 5
    5. Setați planta de aer în apropierea unei ferestre orientate spre est, vest sau sud, dacă este posibil, dar nu în lumina directă a soarelui. Poti Îngrijirea unei plante aeriene în interior Prin setarea directă în fața ferestrei dacă o perdea mare este atârnată între plantă și fereastră.
  • Cantitatea optimă de lumină va duce la o plantă de aer viguroasă cu frunze sănătoase verzi sau gri-verzi. Lumina inadecvată va provoca o creștere lentă și frunze palide. Lumina excesivă va transforma frunzele de bronz, uscate și fragile.
  • Prea multă lumină directă a soarelui ar putea arde frunzele de pe planta dvs. de aer.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru plantele de aer Pasul 6
    6. Utilizați o lampă fluorescentă pentru a furniza o lumină suplimentară. Acest lucru este deosebit de util dacă nu există o fereastră strălucitoare și însorită în casă. Utilizați un bec fluorescent special conceput pentru plante care oferă lumină cu spectru complet. Setați lumina în sus astfel încât becul să fie de la 6 la 8 inci (15.2 până la 20.3 cm) deasupra plantei de aer și lasă-o timp de 12 până la 18 ore în fiecare zi, în funcție de cât de multă lumină naturală primește.
  • Lumina ar trebui să fie pornită dimineața în jurul răsăritului soarelui și ar fi oprit cu 12 până la 18 ore mai târziu.
  • Metoda 2 din 3:
    Hrănirea instalației și promovarea circulației aerului
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru plantele de aer Pasul 7
    1. Plante de aer de alimentare o doză de îngrășământ la fiecare patru săptămâni. Îngrășământ lichid, solubil în apă cu un raport de 10-5-5 este bine.
    • Diluați îngrășământul la un al patrulea forță recomandată și ceață a plantei de aer cu soluția în dimineața.
  • Imagine intitulată Îngrijirea plantelor de aer Pasul 8
    2. Știți când planta dvs. are nevoie de mai mult îngrășământ. O plantă de aer care primește îngrășământ adecvat va crește viguros și va avea o culoare sănătoasă, de obicei, gri-verde strălucitor, dar acest lucru variază.
  • Îngrășământul inadecvat va duce la o creștere lentă, însă îngrășământul excesiv va transforma frunzele maro și fragile.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru plantele de aer Pasul 9
    3. Asigurați-vă că planta dvs. are o mulțime de aer. Plantele de aer necesită o circulație sănătoasă a aerului. Deși au nevoie pentru a-și atinge frunzele umede, dacă nu se usucă rapid, planta aeriană ar putea dezvolta coroana. Nu le așezați prea aproape de alte plante, pereți sau mobilier.
  • Dacă circulația aerului este o problemă în casă, configurați un ventilator, astfel încât acesta să se îndepărteze de plantă și să-l întoarcă timp de o oră sau cam două ori pe zi. Asigurați-vă că ventilatorul nu suflă direct pe plantă. Care ar determina să se usuce rapid înainte de a avea șansa de a absorbi orice umiditate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru plantele de aer Pasul 10
    4. Recunoașteți putregaiul. Dacă coroana sau rădăcinile se dezvoltă putregai, ei vor deveni maro sau gri și subțire. Dacă putregaiul este numai pe rădăcini, tăiați rădăcinile putrede. Rotul coroanei este de obicei fatal. Planta ar trebui să fie aruncată și înlocuită cu o nouă plantă aeriană.
  • Metoda 3 din 3:
    Afișarea plantelor de aer
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru plantele de aer Pasul 11
    1. Legați planta de aer la un alt obiect. Plantele de aer pot fi afișate prin legarea lor la o bucată de lemn de pluș, plută sau rocă cu linia de pescuit din nailon.
    • Ele pot fi, de asemenea, lipite de lemn sau rock cu adeziv fierbinte sau adeziv pentru construcții.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru plantele de aer Pasul 12
    2. Luați în considerare plasarea plantei de aer într-un castron. Un castron decorativ plin cu roci interesante poate fi o casă de fixare pentru o plantă de aer. Pur și simplu cuibărește planta de aer pe roci sau lipiți-o într-o stâncă și o pune în centru. Ei pot să se închidă într-o seashell decorativ pentru un afișaj interesant.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru plantele de aer Pasul 13
    3. Nu acoperiți baza plantei cu sol sau mușchi, indiferent de modul în care vă decideți să afișați planta aeriană. Acoperirea bazei plantei o va păstra prea umedă și o poate face să putrezească.
  • sfaturi

    În ciuda credinței populare, aceste plante nu trag substanțe nutritive din copaci sau roci. De fapt, ei primesc umiditate și nutrienți de care au nevoie de ploaie care cade pe frunzele și resturile care se acumulează în jurul rădăcinilor și bazei plantei.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar