Cum să curățați adânc o casă

În timp ce curățarea profundă a casei dvs. poate fi consumatoare de timp și dificilă, este necesară ocazional. Indiferent dacă vă vindeți casa dvs. sau doriți doar să vă spritz, curățarea profundă necesită timp și dedicare. Curățarea profundă implică îndepărtarea cât mai multă murdărie de pe toate suprafețele din casa dvs. Puteți simplifica această sarcină concentrându-vă pe anumite zone și lucruri la un moment dat.

Pași

Partea 1 din 4:
Aparate de curățare
  1. Imagine intitulată adânc curată o casă Pasul 1
1. Curățați mașina de spălat vase. Mașinile de spălat vase pot fi curățate, de obicei, prin rularea unui ciclu de curățare. Înainte de a face acest lucru, totuși, utilizați un prosop de hârtie pentru a elimina orice biți liberi de alimente din partea de jos a mașinii de spălat vase.
  • De obicei, pentru a rula un ciclu de curățare, plasați o soluție de curățare în mașina de spălat vase și apoi lăsați-o să ruleze. Consultați manualul de instrucțiuni specific al mașinii de spălat vase pentru direcțiile precise pentru mașina dvs. de spălat.
  • Imagine intitulată adânc Clean O casă Pasul 2
    2. Spălați filtrul de cafea. Dacă aveți o mașină de cafea, dați-i un bun curat în timp ce vă curățați adânc casa. Goliți filtrul de cafea și umpleți-l cu trei cești de apă caldă și trei cești de oțet alb. Porniți ciclul de preparare și lăsați-l să ruleze la jumătatea distanței înainte de a opri mașina. Permiteți soluției să stea o oră înainte de a porni mașina înapoi. Apoi, executați aparatul de cafea sub apa Clear Law pentru a clăti reziduurile de oțet.
  • În plus față de curățarea filtrului, dacă nu ați curățat recent potul, dați o curățare rapidă, de asemenea.
  • Imagine intitulată adânc curat o casă pas 3
    3. Curățați cuptorul cu microunde. Pentru a curăța un cuptor cu microunde, puneți o oală de cafea umplută cu apă și felii de lămâie în cuptorul cu microunde. Gatiti oala timp de trei minute la caldura mare. Lăsați oala în interior timp de încă trei minute înainte de ao scoate. Acest lucru ar trebui să slăbească murdăria și resturile, făcând mai ușor să ștergeți interiorul cuptorului cu un prosop de hârtie.
  • Dacă orice mâncare este splastică în afara cuptorului cu microunde, ștergeți-o cu o cârpă curată când curățarea profundă.
  • Imagine intitulată adânc Clean O casă Pasul 4
    4. Ștergeți și curățați-vă frigiderul. Treceți prin frigider, un raft la un moment dat și aruncați orice mâncăruri vechi și containere goale. Scoateți rafturi și sertare detașabile și spălați-le în chiuvetă cu apă și lichid de spălat vase. Utilizați lichidul de spălat vase și apă pentru a șterge și exteriorul frigiderului dvs. Ștergeți părțile laterale ale frigiderului cu săpun de spălat vase și apă pentru a îndepărta pete sau scurgeri.
  • Asigurați-vă că ați ținut mânerul cu lichid de spălat vase și săpun. Un mâner de frigider de multe ori găzduiesc bacteriile.
  • Imagine intitulată adânc Clean O casă Pasul 5
    5. Curățați cuptorul. Scoateți rafturile și arzătoarele cuptorului. Înmuiați-le în chiuvetă cu apă caldă și săpun de spălat vase și apoi să le spălați cu un burete sau o cârpă. Cu un cuptor de auto-curățare, utilizați ciclul de curățare automată. Urmați îndeaproape direcțiile cuptorului. Dacă cuptorul nu este auto-curățare, ștergeți interiorul cuptorului folosind o perie SOS și un săpun și apă. Îndepărtați orice pete și alimente construite. Când ați terminat curățarea cuptorului, praful de pe orice bucăți de mâncare pe fundul cuptorului.
  • Asigurați-vă că ați eliminat alimentele din partea de jos a cuptorului după ce ciclul de curățare rulează.
  • Partea 2 din 4:
    Curățarea băii
    1. Imagine intitulată adânc Clean O casă Pasul 6
    1. Curățați dușul și tuburile. Dușuri cadoase, dacă le aveți, trebuie îndepărtate și spălate cu săpun și apă. Curățați capetele de duș cu o periuță de dinți pentru a elimina resturile construite. Utilizați un dispozitiv de curățare a băii de bază pentru a șterge părțile laterale ale cadăului, îndepărtând orice mucegai construit, murdărie sau săpun și reziduuri de șampon. De asemenea, ar trebui să spălați pereții în interiorul unui duș cu cleme de baie și o cârpă moale.
    • Utilizați o periuță de dinți pentru a intra în locuri greu accesibile, cum ar fi colțurile și între gresie.
  • Imagine intitulată adânc Clean O casă Pasul 7
    2. Țintă toaletă. Dați toaletei o curățare de bază în timp ce vă curățați baia. Squirt unele deterizator de toaletă în castron și folosește o perie de toaletă pentru a-l răsuci în jur. Îndepărtați orice pete de pe partea laterală a vasului de toaletă. De asemenea, ar trebui să spritz o baie de bază de curățare pe laturi, sus și scaun de toaletă. Ștergeți toaleta cu prosoape de hârtie și o cârpă moale după aplicarea dispozitivului de curățare.
  • Utilizați mănuși când curățați o toaletă, deoarece baia dvs. are o mulțime de bacterii. De asemenea, spălați-vă bine mâinile după curățarea unei toaletă.
  • Imagine intitulată adânc Clean O casă Pasul 8
    3. Ștergeți chiuvetele și blaturile. Chiuvetele și blaturile într-o baie sunt predispuse la decuparea murdăriei și la mucegai. Eliminați toate elementele din contorul dvs. de baie. Spritz o baie de bază de curățare peste chiuvetă și contra. Apoi, ștergeți curățătorul cu un prosop de cârpă sau hârtie.
  • Pentru locuri dificil de ajuns, cum ar fi robinetul, folosiți o periuță de dinți pentru a intra în fisuri și crăpături.
  • Partea 3 din 4:
    Îndepărtarea prafului
    1. Imagine intitulată adânc Clean O casă Pasul 9
    1. Îndepărtați praful din corpurile de iluminat și ventilatoare. Luminurile de lumini și fanii sunt adesea trecute cu vederea în curățarea zilnică, dar pot apărea o mulțime de praf. Când curățarea profundă a casei, utilizați o cârpă microfibră ușor umedă sau o cârpă pentru a șterge murdăria din ventilatoarele de tavan și corpurile de iluminat. Scoateți geamul din corpurile de iluminat, astfel încât să puteți curăța interiorul și să eliminați orice bug-uri prinse.
    • Pentru ventilatoarele înalte și corpurile de iluminare, ar trebui să utilizați o scară pe un scaun, deoarece este mai sigură. Nu utilizați niciodată un scaun cu roți pentru a ajunge la o lampă sau un dispozitiv de iluminare.
  • Imagine intitulată adânc Clean O casă Pasul 10
    2. Praf țintă pe spatele mobilierului. Când mișcați mobilierul pentru a mătură sau vid, veți observa că praful se acumulează pe spatele scaunelor și canapelei. Utilizați un atașament aspirator pentru a îndepărta praful și resturile de pe aceste suprafețe.
  • Imagine intitulată adânc Clean O casă Pasul 11
    3. Praf de covoare. Așezați o foaie curată peste podea și plasați covorul cu fața în jos pe el. Du-te peste covor cu un aspirator. Apoi, flip-o peste și viduum cealaltă parte.
  • Dacă observați pete pe covorul dvs., utilizați apă caldă și o cârpă pentru a le șterge.
  • Imagine intitulată adânc Clean O casă Pasul 12
    4. Scoateți praful de la saltele. Saltele colectează, de asemenea, praful. Utilizați o perie de tapițerie a unui vid pentru a îndepărta praful de pe o saltea. Rulați-l peste saltea, asigurându-vă că ați intrat în escroci și crevări, pentru a elimina orice praf și resturi evidente.
  • De asemenea, trebuie să vă asigurați că ați aspirat părțile laterale ale saltelei în timpul curățării.
  • Spălați foile într-o mașină de spălat când vă curățați adânc saltea.
  • Partea 4 din 4:
    Direcționarea podelelor, pereților și ferestrelor
    1. Imagine intitulată adânc Clean O casă Pasul 13
    1. Curățați ramele ferestrelor. Ramele de ferestre ar trebui curățate când curățarea profundă a casei. Pentru a începe, utilizați duza detașabilă a unui aspirator pentru a îndepărta murdăria și resturile de la ramele de ferestre, în special resturile găsite în fisuri și caneluri. Apoi, spritz un aparat mai curat de-a lungul ramelor ferestrei și le ștergeți cu o cârpă.
    • Dacă nu aveți un vid, utilizați un Duster pentru a îndepărta murdăria și resturile de la ferestrele.
  • Imagine intitulată adânc Clean O casă Pasul 14
    2. Curățați ferestrele. Odată ce ramele de ferestre sunt curate, curățați ferestrele din interior și în exterior. Utilizați un cleaner de sticlă comercială și un prosop de hârtie pentru a șterge ferestrele. Asigurați-vă că ștergeți în aceeași direcție în interiorul și în afara ferestrelor. Acest lucru îi va lăsa să privească clar.
  • Imagine intitulată adânc Clean O casă Pasul 15
    3. Ștergeți pereții. Se amestecă 20 de uncii de apă caldă, cu o lingură de detergent de spălat vase într-o sticlă de pulverizare. Spritz soluția pe pereți, lucrând într-o singură secțiune la un moment dat și lăsați-o să stea timp de cinci minute. Apoi, ștergeți-vă pereții folosind o cârpă înmuiată în apă curată și caldă.
  • Testați mai întâi soluția pe o porțiune mică, în afara vestiei de pereți. Aceasta este pentru a vă asigura că nu vă dăunează vopseaua sau tapetul.
  • Sfat de experți

    "Când sunteți cu o curățenie profundă, asigurați-vă că ștergeți orice tablete și dulapuri, în special în zonele de bucătărie și baie."

    Ashley Matuska

    Ashley Matuska

    Professional Cleanerashley Matuska este proprietarul și fondatorul servitoarelor Dashing, o agenție de curățenie concentrată în Denver, Colorado. A lucrat în industria de curățenie de peste 5 ani.
    Ashley Matuska
    Ashley Matuska
    Profesionist Cleaner
  • Imagine intitulată adânc Clean O casă Pasul 16
    4. Mătură sau vidați podelele. Înainte de a vă spăla cu atenție podelele, trebuie să eliminați murdăria și resturile. În fiecare cameră din casă, utilizați un vid sau mătură pentru a scăpa de podelele de mese evidente. Pentru podele din lemn, mergeți peste podele odată cu o mătură și din nou cu un vid.
  • Asigurați-vă că ați intrat în locuri greu accesibile. Mătură și vid sub mobilier și colțuri mici și colțuri.
  • Pentru a intra în locuri dificil de a ajunge, utilizați duze detașabile pe vid.
  • Imagine intitulată Deep Clean O casă Pasul 17
    5. MOP podelele. Pentru podele din lemn, gresie și suprafețe similare, faceți o ștergere detaliată după aspirarea și curățarea. Utilizați o cantitate mică de un detergent comercial care este sigur pentru podelele dvs. Utilizați un mop umed pentru a îndepărta murdăria și petele pe podele din lemn.
  • Amintiți-vă să vizați locurile greu accesibile. Poate doriți să utilizați un burete, o cârpă sau o periuță de dinți pentru a intra în locuri precum colțurile.
  • Intrați sub orice mobilier sau aparate, inclusiv lucruri cum ar fi cuptoarele, când curățarea profundă a podelelor.
  • sfaturi

    Curățați sertarele și dulapurile pe măsură ce treceți prin casa dvs. Fi în căutarea vechilor medicamente, chitanțe și alte elemente pe care nu mai aveți nevoie. Aruncați aceste lucruri pe măsură ce vă curățați.
  • Dacă ați spălat ceva cu săpun, asigurați-vă că ați clătit complet altfel murdăria poate rămâne la suprafață.
  • După praf de fani, panouri de bază, orice suprafață plană de suprafață - trece peste ei (când sunt uscați!), cu foi de uscător - parfumat sau nu - nu contează. Acest lucru va ajuta la respingerea prafului și resturilor pentru mult mai mult timp!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar