Cum să curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil

Curățarea unei mașini de spălat vase din oțel inoxidabil este ușoară.Pentru a curăța exteriorul, utilizați o cârpă umedă sau un burete și ștergeți-o de-a lungul direcției cerealelor din oțel inoxidabil.Pentru a curăța interiorul, verificați scurgerea pentru orice ar putea fi înfundat.Rulați mașina de spălat vase pentru un scurt ciclu la temperatură ridicată, cu nimic altceva decât o ceașcă de oțet în interior.Apoi repetați, dar utilizați un strat de bicarbonat de sodiu în partea de jos în loc de oțet.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea interiorului
  1. Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil Pasul 1
1. Executați eliminarea gunoiului.Mașina de spălat vase din oțel inoxidabil se scurge în aceeași țeavă.Pentru a menține scurgerea și scurgerea efectivă a apei din mașina de spălat vase din oțel inoxidabil, rulați eliminarea gunoiului înainte de a începe să o curățați.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil Pasul 2
    2. Verificați scurgerea.Scoateți rackul de fund pe mașina de spălat vase din oțel inoxidabil.Examinați-l pentru aglomerări de resturi care ar putea determina să se scurgă necorespunzător.Îndepărtați tot ce ar putea fi înfundat scurgerea.
  • Dacă puteți accesa cu ușurință scurgerea, curățați-o cu o apă cu săpun pentru ao curăța.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil Pasul 3
    3. Rulați spălarea cu oțet.Umpleți o ceașcă de mașină de spălat vase pe suportul superior al mașinii de spălat vase din oțel inoxidabil cu oțet.Glisați rack-ul înapoi în mașina de spălat vase din oțel inoxidabil și închideți ușa.Cu doar cupă de oțet în interior, rotiți mașina de spălat vase din oțel inoxidabil și o rulați pe cea mai mare setare a temperaturii apei.
  • Oțetul va ajuta la slăbirea grăsimilor și murdăriei și va elimina orice miros pe care mașina de spălat vase ar fi putut dobândi.
  • Utilizați oțet albă distilată sau oțet specializat de curățare.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil Pasul 4
    4. Spălați din nou cu soda de coacere.Când se termină primul ciclu de spălare, stropiți partea de jos a mașinii de spălat vase din oțel inoxidabil cu bicicletă.Rulați mașina de spălat vase pe un ciclu scurt cu apă la cea mai mare temperatură.
  • Soda de copt vă va ajuta să eliminați petele de pe mașina de spălat vase.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil Pasul 5
    5. Ștergeți marginile de-a lungul ușii.Verificați zona din jurul ușii mașinii de spălat vase pentru resturi și murdărie.Unele mașini de spălat vase nu pot curăța în mod adecvat această zonă, ceea ce duce la o acumulare de material Yucky.Dacă vedeți ceva, utilizați o cârpă umedă pentru a șterge zona în jos.
  • În plus, utilizați un tampon de bumbac umed pentru a curăța de-a lungul crestăturilor sigiliului.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil Pasul 6
    6. Spălați filtrul.Filtrul mașinii de spălat vase din oțel inoxidabil se colectează împiedicând intrarea resturilor mari.Probabil că va trebui să utilizați o șurubelniță pentru a scoate șuruburile care țin gratul în poziție.Unele mașini de spălat vase mai noi din oțel inoxidabil au, totuși, filtre care pur și simplu au ieșit când sunt întoarse.Clătiți filtrul în chiuveta în apă caldă.Îndepărtați o periuță de dinți moale în apă caldă și cu săpun.Utilizați periuța de dinți pentru a curăța filtrul până la curățare.Înlocuiți-l după curățare.
  • Nu fiecare mașină de spălat vase din oțel inoxidabil are un filtru.
  • Dacă puteți accesa filtrul în mașina de spălat vase, încercați să o curățați la fiecare 3 luni.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil Pasul 7
    7. Curățați rack-ul de ustensile.Racackul ustensilului este un container mic atașat la rack-ul mașinii de spălat vase.S-ar putea să aveți doar una sau una pe fiecare rack.Scoateți-l și clătiți-l în chiuvetă sub apă caldă.Utilizați un burete umezit cu apă caldă și cu săpun pentru a curăța interiorul și în afara rack-ului de ustensile.Dacă rackul de ustensile nu se detașează, curățați-l în interior și în exterior, cu un burete umed sau o cârpă.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil Pasul 8
    8. Nu utilizați Bleach pentru a vă curăța mașina de spălat vase din oțel inoxidabil.Oțel inoxidabil este destul de dur, dar Bleach poate provoca corodode.În schimb, utilizați o substanță mai blândă cum ar fi detergentul sigur de mașina de spălat vase.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea brațului de pulverizare
    1. Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil Pasul 9
    1. Scoateți brațele de pulverizare.Cele mai multe mașini de spălat vase din oțel inoxidabil au două brațe de pulverizare - una sub fiecare suport al mașinii de spălat vase.Trageți fiecare raft.Pustați brațele de pulverizare prin slăbirea șurubului central care le ține în poziție.În general, ei răsuciți destul de ușor de mână.
    • Brațul de pulverizare de sus este, de obicei, aplicat în partea de jos a rack-ului superior.Brațul de pulverizare inferior este, de obicei, aplicat în partea de jos a mașinii de spălat vase însuși.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil Pasul 10
    2. Clătiți brațele de pulverizare.Luați brațele de pulverizare la chiuvetă.Executați-le în apă caldă.Asigurați-vă că obțineți apă în gaura centrală și de-a lungul întregii lungimi a fiecărui braț de pulverizare.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil Pasul 11
    3. Utilizați o scobitoare pentru a curăța găurile de pulverizare.De-a lungul părții superioare ale fiecărui braț de pulverizare este o serie de găuri mici.Când mașina de spălat vase din oțel inoxidabil este în funcțiune, apa este evacuată din aceste găuri.Dar, în timp, s-ar putea să se înfundă cu gunk.Pentru a le păstra clar, împingeți o scobitoare prin fiecare gaură pentru a le obține curat.
  • Există, de obicei, opt până la zece găuri de pulverizare pe fiecare braț de pulverizare.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățarea exterioară
    1. Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil Pasul 12
    1. Localizați cerealele din oțelul inoxidabil.Mașini de spălat vase din oțel inoxidabil și alte produse au o suprafață diferențiată, cu mici flecuri sau stridii în ea.Aceste flecări sau stridii sunt cunoscute în mod colectiv sub numele de cereale din oțelul inoxidabil.Efectuați o inspecție vizuală apropiată a mașinii de spălat vase din oțel inoxidabil pentru a determina ce direcție este orientată spre cereale.Ar putea fi sus / jos, stânga / dreapta sau orientată în diagonală.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil Pasul 13
    2. Spălați exteriorul mașinii de spălat vase.Îndepărtați un burete sau o cârpă în apă caldă și cu săpun.Mișcați-l de-a lungul suprafeței mașinii de spălat vase din oțel inoxidabil într-o mișcare în concordanță cu cerealele sale.De exemplu, dacă boabele de spălat vase din oțel inoxidabil este orientată în sus / în jos, ștergeți-vă cu buretele sau cu ajutorul unei mișcări în sus / în jos.
  • Dacă doriți, ați putea înlocui un produs de curățare din oțel inoxidabil formulat special pentru apă caldă și cu săpun.Prietenul lui Bar Keeper, de exemplu, este un produs popular.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil Pasul 14
    3. Uscați mașina de spălat vase din oțel inoxidabil.Odată ce ați spălat mașina de spălat vase din oțel inoxidabil, utilizați un burete uscat sau o cârpă pentru ao usca.Ștergeți apa caldă și cu săpun prin deplasarea cârpei sau a buretelor de-a lungul direcției cerealei mașinii de spălat vase.Cu alte cuvinte, dacă boabele de spălat vase din oțel inoxidabil este orientată într-o direcție în sus / jos, deplasați cârpa uscată sau buretele într-o direcție sus / jos.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil Pasul 15
    4. Nu utilizați materiale de curățare abrazive.Soluțiile de curățare care conțin clor nu trebuie utilizate pentru a curăța exteriorul mașinii de spălat vase din oțel inoxidabil.Acest lucru ar putea provoca coroziune.De asemenea, nu utilizați vată de oțel sau alte cârpe dure, deoarece acest lucru ar putea duce la zgârierea suprafeței.
  • sfaturi

    Curățați mașina de spălat vase o dată pe lună sau după cum este necesar.
  • Brațele de pulverizare nu trebuie să fie curățate în mod regulat.Doar curățați-le dacă observați că mâncărurile dvs. nu primesc la fel de curată ca odată, sau dacă filtrul mașinii de spălat vase nu a fost instalat corect.
  • Rulați mașina de spălat vase cu o încărcătură completă numai pentru a conserva energia.
  • Nu împachetați mâncărurile prea strânse.În caz contrar, s-ar putea să nu fie curate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar