Cum să curățați o mașină de spălat vase mucegăită

S-ar putea să credeți că mașinile de spălat vase fac o slujbă bună de a se păstra curat în timp ce vă spălau mâncărurile. Cu toate acestea, biții de alimente se pot depune în filtru, provocând mirosuri și chiar mucegai. Poti de asemenea Curățați mașina de spălat vase cu oțet și bicarbonat de sodiu pentru a scăpa de orice matriță acumulată.

Pași

Partea 1 din 3:
Curățarea filtrului
  1. Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase mucegăită Pasul 1
1. Glisați rack-ul de fund. Pur și simplu glisați-l de-a lungul șinelor până când vine liber. Asigurați-vă că nu există feluri de mâncare în rack atunci când îl eliminați.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase mucegăită Pasul 2
    2. Scoateți filtrul. Puteți găsi filtrul în partea de jos a mașinii de spălat vase. Este de obicei circulară și poate fi găsită de gura de apă de apă. Apucați partea superioară a filtrului, rotiți-o în sens contrar acelor de ceasornic pentru un trimestru. Ar trebui să se elibereze de la ansamblu cu o tragere ușoară.
  • Unii mașini de spălat vase mai în vârstă au un măcinător de alimente tare (sau macerator) în loc de un filtru. Deoarece ei mănâncă mâncarea căzută, ei nu vor avea nevoie de de obicei de curățenie.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase mucegăită Pasul 3
    3. Spălați filtrul în chiuveta de bucătărie. Porniți chiuveta și plasați filtrul sub apa de curgătoare caldă. Aplicați săpunul de spălat vase la un burete de bucătărie și frecați filtrul. Fi blând când frecați filtrul, deoarece poate fi destul de delicat.
  • Dacă în filtrul dvs. există un reziduu alimentar mai dificil, puteți folosi o periuță de dinți pentru a le coaja.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase mucegăită Pasul 4
    4. Clătiți filtrul și puneți-l înapoi. Clătiți filtrul sub apă la robinet. Returnați-o în locul său în partea de jos a mașinii de spălat vase, făcând un trimestru de ceas în sensul acelor de ceasornic pentru ao fixa în poziție. Plasați rack-ul de mâncare înapoi pe șine.
  • Nu este nevoie să lăsați filtrul să se usuce înainte de plasarea înapoi în mașina de spălat vase.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea cu oțet și bicicletă Soda
    1. Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase mucegăită Pasul 5
    1. Umpleți un recipient sigur pentru mașină de spălat vase cu o ceașcă (237ml) de oțet. Plasați recipientul pe suportul de sus, lăsându-l deschis. Închideți mașina de spălat vase și începeți un ciclu de apă caldă. Oțetul va funcționa pentru a îndepărta murdăria și mucegaiul care s-ar fi putut acumula în jurul mașinii de spălat vase.
    • Asigurați-vă că mașina de spălat vase este goală, cu excepția recipientului umplut cu oțet.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase de masă Pasul 6
    2. Se presară o ceașcă (237 ml) de sodă de copt în mașina de spălat vase. Asigurați-vă că mașina de spălat vase este goală. Presărați-o peste fund. Lăsați-l pe soda de coacere să stea în mașina dvs. de spălat vase peste noapte. După acest lucru, întoarceți mașina de spălat vase pentru un ciclu scurt de apă caldă. Soda de copt va elimina orice mirosuri rămase din matriță.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase mucegăită Pasul 7
    3. Utilizați o periuță de dinți pentru a curăța orice mucegai rămas. În timp ce oțetul și soda de copt vor elimina orice mucegai pe pereți, unele dintre colțurile și cranii ale mașinii de spălat vase (cum ar fi etanșarea ușii și brațele pliabile) ar putea avea nevoie de o atenție mai mare. Îndepărtați periuța de dinți în apa de săpun și curățați la orice mucegai pe care îl găsiți.
  • Acordați o atenție deosebită brațului de scurgere și de pulverizare din partea de jos a mașinii de spălat vase. Umiditatea și alimentele pot colecta acolo, făcându-le un loc primar pentru mucegai. Curățați fiecare temeinic.
  • Partea 3 din 3:
    Prevenirea matriței de formare
    1. Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase mucegăită Pasul 8
    1. Curățați mașina de spălat vase o dată pe lună. Nu vă curățați doar mașina de spălat vase când începe mucegaiul - apariția mucegaiului în mașina dvs. de spălat vase nu este doar brută, poate fi nesănătoasă. Curățarea regulată va păstra mucegaiul să construiască și să provoace probleme de sănătate
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase mucegăită Pasul 9
    2. Lăsați ușa ușor de ajar între cicluri. Umiditatea poate rămâne blocată în mașina de spălat vase între spălări, creând un mediu umed. Între aceasta și mâncarea din interior, aparatul dvs. devine terenul de reproducere ideală pentru mucegai. Lăsând ușa deschisă o fisură va permite trecerea aerului prin mașina de spălat vase, împiedicând creșterea matriței.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase mucegăită Pasul 10
    3. Goliți mașina de spălat vase și rulați un ciclu de curățare. Chiar dacă nu există feluri de mâncare, asigurați-vă că adăugați detergent la mașina de spălat vase. Dacă mașina dvs. de spălat vase are o opțiune "dezinfectată", asigurați-vă că ați activat-o. Aceasta va crește temperatura apei, oferindu-vă aparatului mai bine curat.
  • Puteți utiliza un detergent bazat pe clor pentru a curăța mai bine mașina de spălat vase.
  • Asigurați-vă că lăsați ușa deschisă ușor după finalizarea ciclului de curățare.
  • sfaturi

    Dacă mucegaiul păstrează reapariția în mașina dvs. de spălat vase, linia de scurgere ar putea fi înfundată. Ar trebui să te uiți la curățarea ei.
  • Evitați să lăsați mâncăruri murdare în mașina de spălat vase pentru perioade lungi de timp, deoarece acest lucru ar putea cauza mucegaiul să crească.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar