Cum să curățați un vapor de bambus

Există mai multe moduri de a vă curăța aburul de bambus.Calea principală este de a clăti sau de a fi înmuia în chiuvetă.S-ar putea să-l puteți curăța folosind o mașină de spălat vase, de asemenea.Nu utilizați vată de oțel dură sau alte ajutoare de curățare atunci când curățați vaporul de bambus.Consultați manualul de instrucțiuni al lui Bamboo Sigamer pentru a determina cea mai bună modalitate de ao curăța.

Pași

Metoda 1 din 3:
Clătirea și înmuierea vaporului de bambus
  1. Imagine intitulată Curățați un vapor de bambus Pasul 1
1. Clătiți vaporul în apă curată.Apa caldă sau caldă va funcționa cel mai bine.Întoarceți robinetul și rulați vaporul de bambus sub el.Pe măsură ce apa se scurge peste suprafața aburului de bambus, rotiți-o în mâinile dvs., permițând ca suprafețele exterioare și interioare să se clătească.
  • Plasați vaporul de bambus pe suport pentru a se usca.
  • 2. Înmuiați bambusul în apă fierbinte.Umpleți o oală suficient de mare pentru a vă adapta vaporul de bambus cu apă caldă.Plasați vaporul de bambus în oală.Lăsați-o să se înmoaie peste noapte sau cel puțin opt ore.Scoateți vasul și lăsați-l să se usuce la aer după ce timpul a trecut.
  • Unele vapoare de bambus ar putea să nu poată suporta o înmuiere cu apă caldă.Consultați instrucțiunile producătorului pentru informații despre dacă o apă caldă înmuiere este potrivită pentru a vă curăța vaporul de bambus.
  • Imagine intitulată Curățați un vapor de bambus Pasul 3
    3. Clătiți cu apă cu săpun.Plasați o oală mare în chiuveta dvs.Umpleți cu apă caldă.Dați un pic de săpun lichid în pot.Se amestecă săpunul și apa până când bulele sunt vizibile.Clătiți vaporul de bambus în această apă cu săpun, apoi scoateți-l și lăsați-l să se usuce la aer.
  • Bamboo este un lemn extrem de poros, și ar putea absorbi detergentul sau lichidul de spălat vase amestecat în apa utilizată pentru curățarea acesteia.Acest lucru ar putea provoca aburirea pentru a exuda o duhoare de săpun în timpul utilizării ulterioare.Prin urmare, verificați instrucțiunile producătorului înainte de a clăti cu apă cu săpun.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliminarea murdăriei și mirosului dur
    1. Utilizați un scruber de nylon pentru a elimina biții crăpați.Dacă vaporul dvs. de bambus nu este încă curat chiar și după primirea unei rubrici de ceai negru și o clătire cu apă cu săpun, utilizați un scruber de nailon pentru a curăța ușor zonele vaporului care sunt necurate.
    • Nu utilizați vată de oțel sau alte ajutoare de bucătărie abrazive pentru a vă curăța vaporul de bambus.
  • 2. Curățați-vă și întineri vaporul cu o geantă de ceai negru.Acidul tanic în ceaiul negru va curăța și întineri aburul de bambus.După înmuierea unei pungi de ceai negru, o rulați ușor de-a lungul suprafeței abului dvs. de bambus.Nu folosiți prea multă forță sau sacul de ceai fragil va rupe, vărsând frunzele de ceai saturat înăuntru.
  • 3. Frecați vaporul de bambus cu o lămâie.Dacă ați aburit pește în vaporul dvs. de bambus, puteți îndepărta cu ușurință duhoarea peștelui prin frecare a unei lămâie pe suprafața sa.Tăiați o lămâie în patru pene de dimensiuni egale.Frecați o pană peste suprafața abului de bambus.
  • Imagine intitulată Curățați un vapor de bambus Pasul 7
    4. Utilizați mașina de spălat vase cu prudență.Unele vapoare de bambus sunt prea fragile pentru a rezista presiunilor mari ale mașinii de spălat vase. Alți vapoare de bambus, totuși, ar putea beneficia de o curățare grea în mașina de spălat vase.
  • Consultați ghidul de utilizare al lui Bamboo Sigamer pentru mai multe informații despre introducerea sau nu plasarea vaporului în mașina de spălat vase este o posibilitate și dacă trebuie să utilizați un anumit tip de detergent - sau fără detergent deloc.
  • Metoda 3 din 3:
    Grijă pentru vaporul tău
    1. Acoperă vaporul în ulei după fiecare spălare.Pentru a vă menține vaporul de bambus de la uscare după spălare, dați o bucată de prosop de hârtie cu ulei de gătit.Rulați prosopul de hârtie cu ulei de-a lungul suprafețelor exterioare și interioare ale aburului de bambus.
    • Orice ulei de gătit va face (de exemplu, ulei vegetal sau ulei de măsline).
  • Imagine intitulată Curățați un abur de bambus Pasul 9
    2. Înmuiați vaporul înainte de utilizare.Înainte de a utiliza vaporul dvs. de bambus, înmuiați-l timp de aproximativ 20 de minute.Acest lucru va împiedica arderea bambusului în timpul utilizării.
  • Înmuierea ar putea să nu fie potrivită pentru vaporul dvs. de bambus.Consultați instrucțiunile producătorului pentru informații despre dacă înmuierea este justificată pentru a preveni arderea aburului înainte de utilizare.
  • 3. Nu plasați alimente direct pe bambus.Stăpânul dvs. de bambus va necesita mai multă curățare dacă plasați alimente direct pe suprafața sa de zăbrească.În schimb, tăiați o bucată de hârtie de pergament la o dimensiune pe care vaporul dvs. de bambus poate găzdui și pune alimentele pe care doriți să le abari pe asta.Alternativ, plasați o placă rezistentă la rețeaua de aburi, apoi așezați mâncarea pe care doriți să o aburați pe placă.
  • Asigurați-vă că orice hârtie sau hârtie de pergament are o margine de spațiu deschis în jurul perimetrului său, care va permite aburului să se ridice și să învețe orice încerci să aburiți.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar