Cum să curățați sticlele de apă

Având o sticlă de apă este minunată, deoarece vă oferă acces ușor la apa proaspătă în mișcare. Dar nu vă puteți da seama că sticla de apă poate deveni murdară, mai ales dacă nu ați curățat în ultima vreme. Mediul umed al sticlei dvs. de apă poate fi un teren de reproducere pentru germeni, pe care apoi înghițiți împreună cu apa. Pentru a vă curăța sticla de apă, puteți utiliza săpun și apă sau oțet. De asemenea, puteți pune sticla de apă în mașina de spălat vase pentru ao curăța.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind săpun și apă
  1. Imagine intitulată Butelii curate de apă Pasul 1
1. Curățați sticla cu săpun și apă. Săpunul ușor și apa caldă pot fi o opțiune de curățare excelentă pentru sticla de apă. Utilizați o cârpă sau un burete pentru a curăța flaconul cu câteva dabs de săpun sub apă caldă. Asigurați-vă că curățați capacul sau partea superioară a sticlei de apă, precum și gura sticlei de apă și a interiorului sticlei. Ștergeți sticla în interior și în afara unei mișcări circulare de câteva ori pentru ao curăța cu adevărat bine.
  • De asemenea, puteți să turnați săpunul și apa în sticlă și să agitați sticla în jurul de câteva ori cu capacul pe pentru ao curăța.
  • 2. Curățați sticla cu o perie. Pentru a da sticla un profund curat, curățați interiorul și în afara sticlei cu o pensulă mică de curățare. Îndepărtați peria în săpun și apă pentru a curăța sticla. Asigurați-vă că vă curățați interiorul sticlei, inclusiv gura sticlei, așa cum se află, de obicei, germenii.
  • De asemenea, puteți utiliza o periuță de dinți curată pentru a curăța sticla într-un vârf.
  • 3. Clătiți sticla. Odată ce ați curățat și curățați sticla, asigurați-vă că o clătiți cu apă caldă. Rulați flaconul sub apă curgătoare de câteva ori pentru a elimina orice săpun rămas.
  • De asemenea, puteți umple sticla cu apă și aruncați-o de câteva ori pentru a vă asigura că nu mai este lăsat săpun. Nu vrei ca degustarea apei să fie ca săpun data viitoare când s-ai sorbit din sticlă.
  • Imagine intitulată Sticle curate de apă Pasul 4
    4. Lăsați sticla să se usuce. Așezați sticla de apă pe un raft de uscare sau cu susul în jos pe un prosop curat. Lăsați-l să se usuce cu aer peste noapte, astfel încât este proaspăt și gata de utilizare dimineața.
  • Intrați în obiceiul de a spăla sticlele de apă o dată pe zi sau o dată la două zile, mai ales dacă le folosiți adesea. Acest lucru va asigura construirea de germeni în sticlă și va contamina apa.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea cu oțet
    1. Înmuiați sticla într-o soluție de oțet. Pentru a curăța și dezinfecta sticla de apă, încercați să o îmbraciți într-un amestec de oțet alb și apă. Se amestecă o oțet de o parte cu o singură parte apă într-un castron. Apoi, scufundați sticla de apă din soluție, asigurându-vă că soluția devine în interiorul sticlei de apă. Lăsați sticla să se înmoaie pentru una până la două minute.
    • O altă opțiune este de a umple flaconul cu oțet și soluția de apă. Apoi, lăsați soluția să stea în sticlă timp de una până la două minute.
  • 2. Curățați sticla cu o perie sau un burete. Odată ce ați înmuiat sticla, clătiți soluția. Apoi, utilizați o perie umedă sau un burete pentru a curăța sticla. Asigurați-vă că curățați gura și capacul sticlei, deoarece acesta este, de obicei, în cazul în care germenii trăiesc.
  • Curățarea sticlei va ajuta, de asemenea, la îndepărtarea oricăror oțet rămas în sticlă.
  • Imagine intitulată Butelii curate de apă Pasul 7
    3. Uscați sticla. Lăsați apa să se usuce la un raft de uscare sau pe un prosop curat peste noapte. Dacă vă aflați într-o grămadă, puteți folosi o cârpă curată pentru a usca sticla. Asigurați-vă că uscați gura și capacul sticlei bine.
  • Metoda 3 din 3:
    Punerea sticlelor de apă în mașina de spălat vase
    1. Imagine intitulată Sticle de apă curată Pasul 8
    1. Verificați dacă sticla este în siguranță. Majoritatea sticlelor de apă din metal, oțel inoxidabil și sticlă sunt mașini de spălat vase. Verificați eticheta de pe sticlă pentru a vă asigura că este sigur să puneți în mașina de spălat vase.
    • Dacă sticla de apă este fabricată din plastic, este posibil să nu fie în siguranță. Punerea acestuia în mașina de spălat vase se poate răsuci sau deteriora plasticul.
  • Imagine intitulată Butelii curate de apă Pasul 9
    2. Puneți sticla în mașina de spălat vase. Așezați sticla de apă în mașina de spălat vase, separarea capacului din sticlă. Puneți sticla pe rackul de spălat vase cu susul în jos, cu gura orientată în jos.
  • Rulați flaconul prin mașina de spălat vase pe ciclul blând sau normal. Ciclul trebuie să includă o fază de uscare, unde sticla este uscată bine în mașina de spălat vase.
  • Imagine intitulată Butelii curate de apă Pasul 10
    3. Curățați în mod regulat sticla. Pentru a evita acumularea de germeni și bacterii, obțineți obiceiul de a curăța sticla la fiecare câteva zile. Rulați sticla de apă prin mașina de spălat vase la fiecare câteva zile sau la sfârșitul fiecărei zile, mai ales dacă o utilizați zilnic. Acest lucru vă va ajuta să păstrați sticla curată și să vă asigurați că beți apă proaspătă, fără germeni în fiecare zi.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar