Cum să curățați o sticlă de apă din oțel inoxidabil

VIDEO

Curățarea unei sticle de apă din oțel inoxidabil este un cinch.Doar umpleți-l cu apă caldă, cu săpun, înlocuiți capacul, apoi dați-i câteva scuturi bune.Goliți sticla, apoi clătiți-o cu apă caldă.Puneți-o pe un suport pentru a se usca.Dacă are nevoie de o curățare mai profundă, folosiți cantități egale de bicarbonat de sodiu și înălbitor sau umpleți-l parțial cu oțet, apoi opriți-l cu apă și lăsați-l să stea peste noapte.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea cu mâna
  1. Imagine intitulată Curățați o sticlă de apă din oțel inoxidabil Pasul 1
1. Umpleți flaconul la jumătatea drumului cu o soluție caldă de apă și săpun.Cea mai ușoară modalitate de a vă curăța sticla de apă din oțel inoxidabil este să o umpleți la jumătatea distanței cu apa și să agățați câteva picături de săpun lichid în ea.Înlocuiți capacul sticlei.Agitați viguros sticla timp de câteva secunde.Deșurubați sticla, apoi goliți conținutul său.
  • 2. Clătiți și uscați sticla.Umpleți succesiv și goliți sticla de mai multe ori cu apă caldă.Opriți-l cu susul în jos și plasați-l în dezactivarea dvs. pentru a se usca.
  • 3. Utilizați o perie de sticlă.Dacă gura sticlei de apă din oțel inoxidabil este prea îngustă pentru a ajunge la partea de jos și în interiorul sticlei folosind un burete tradițional, puteți utiliza o perie de sticlă pentru ao curăța.O perie de sticlă este un dispozitiv de curățare alungit pentru a vă ajuta să curățați adânciturile adânci ale sticlei de apă din oțel inoxidabil.Acestea sunt deosebit de utile dacă ați umplut sticla de apă din oțel inoxidabil cu altceva decât apă.
  • Unele sticle de apă din oțel inoxidabil vin cu o perie de sticlă.Dacă dvs. nu ați făcut, totuși, puteți obține unul online sau la magazinul local de bunuri în aer liber.
  • 4. Curățați crestele.Dacă sticla de apă din oțel inoxidabil are un șurub cu șurub, este important să curățați filetul care vânează în jurul gurii sticlei.Pentru a face acest lucru, doar ameliorați un burete cu apă cu săpun și prindeți interiorul și în afara gurii sticlei cu buretele.Frecați buretele de-a lungul gurii sticlei de mai multe ori pentru ao face curat.
  • Metoda 2 din 3:
    Utilizarea metodelor alternative de curățare
    1. Imagine intitulată Curățați o sticlă de apă din oțel inoxidabil Pasul 5
    1. Plasați sticla de apă în mașina de spălat vase.Dacă aveți acces la o mașină de spălat vase, puteți să plasați pur și simplu sticla de apă din oțel inoxidabil în mașina de spălat vase, împreună cu restul vaselor când sunteți gata să spălați o sarcină.Așezați sticla în mașina de spălat vase cu capul în jos cu capacul său.Plasați toate părțile detașabile - un capac sau paie, de exemplu - în mașina de spălat vase.
    • Adăugați o cantitate adecvată de detergent de mașini de spălat vase, închideți mașina de spălat vase și rulați un ciclu regulat.
    • Înainte de a vă introduce sticla de apă din oțel inoxidabil în mașina de spălat vase, verificați-o pentru confirmare că este mașina de spălat vase.De exemplu, partea de jos a sticlei ar putea citi: "Mașina de spălat vase sigură."Sticlele care sunt vopsite sau izolate nu sunt probabil în siguranță.
  • 2. Utilizați oțetul pentru a curăța sticla de apă.Umpleți flaconul de apă din oțel inoxidabil la aproximativ 1/5 din capacitatea sa cu oțet alb.Umpleți-l restul de calea cu apă.Lăsați sticla de apă să stea peste noapte.Dimineața, turnați oțetul / amestecul de apă.Clătiți bine sticla cu apă, apoi rotiți-o cu capul în jos în manevra dvs. pentru a se usca la aer.
  • 3. Utilizați soda de copt și înălbitor pentru a curăța sticla.Adăugați o linguriță de înălbitor și o linguriță de bicarbonat de sodiu cu apă.Umpleți-l restul de calea cu apă.Lăsați sticla de apă să stea peste noapte.Goliți conținutul a doua zi, apoi clătiți-o bine cu apă.Opriți-l cu susul în jos pentru a lăsa să se usuce la aer.
  • Această metodă de curățare este eficientă pentru sticlele de apă din oțel inoxidabil care au dezvoltat o duhoare.
  • Metoda 3 din 3:
    Alegerea sticlei din oțel inoxidabil din oțel inoxidabil
    1. Imagine intitulată Curățați o sticlă de apă din oțel inoxidabil Pasul 8
    1. Căutați sticle care au fundul detașabil.Multe sticle de apă din oțel inoxidabil mai noi au fundul care pot fi răsucite.Acest lucru vă permite să accesați mai bine partea inferioară și în interiorul sticlei de apă, care ar putea fi imposibilă într-o sticlă de apă din oțel inoxidabil, care are un gât îngust și gură.
  • Imagine intitulată Curățați o sticlă de apă din oțel inoxidabil Pasul 9
    2. Selectați o sticlă care are o gură largă.Bacteriile se pot ascunde în țivele de sticle de apă cu guri înguste.O sticlă de apă din oțel inoxidabil cu oțel inoxidabil va limita curbura suprafeței interioare a sticlei de apă, minimizând suprafața pe care o preferă bacteriile.Sticlele cu coadă largă vă permit să vedeți și să accesați mai ușor în interiorul acesteia, făcând curățarea mai ușoară.
  • Imagine intitulată Curățați o sticlă de apă din oțel inoxidabil Pasul 10
    3. Asigurați-vă că sticla dvs. este făcută cu oțel inoxidabil de calitate alimentară.Nu toate oțelul inoxidabil este creat egal.Există o serie de aliaje din oțel inoxidabil diferite.Înainte de a cumpăra o sticlă de apă din oțel inoxidabil, verificați eticheta sau sticla în sine pentru verificarea faptului că sticla este fabricată din oțel inoxidabil cu 18/8 sau 304.Acestea sunt cele două ratinguri din oțel inoxidabil de calitate alimentară.
  • WikiHow Video: Cum să curățați o sticlă de apă din oțel inoxidabil

    Ceas

    sfaturi

    Nu încălziți sau înghețați sticla din oțel inoxidabil.Acest lucru ar putea să-l deterioreze.
  • Țineți sticla din căldură.Oțelul inoxidabil este destul de dur, dar dacă vă lăsați sticla în căldură mare (într-un vehicul fierbinte, de exemplu) pentru prea mult timp, forma ar putea să se răzgândească și să denatureze.
  • Curățați sticla de apă la sfârșitul fiecărei zile.Dacă ți-ai folosit sticla în timpul zilei, curățați-l.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar