Cum să curățați scaunele de vinil

Scaunele de vinil sunt confortabile și elegante, dar ca orice alt fel de scaune, trebuie să fie curățate din când în când.Înainte de a începe, consultați manualul de întreținere al scaunului vinyl pentru îndrumare.Întotdeauna curățați scaunele de vinil cu cârpe, bureți și alte implemente care nu vor determina ruperea scaunelor.Apa și săpunul vor face în majoritatea cazurilor, dar uneori va trebui să utilizați agenți de curățare mai puternici cum ar fi amoniac sau bleach diluat.Când este posibil, îndepărtați pernele și curățați-le separat.

Pași

Metoda 1 din 3:
Aderarea la cele mai bune practici
  1. Imagine intitulată Scaunele de vinil curate Pasul 1
1. Verificați instrucțiunile de îngrijire și întreținere a locurilor de vinil.Fiecare scaun de vinil este un pic diferit de ceilalți.Ghidul de îngrijire și întreținere oferit de producător atunci când ați obținut scaunele dvs. de vinil va oferi sfaturi și trucuri speciale pentru curățarea care se aplică scaunului dvs. specific sau setului de locuri.
  • De exemplu, ați putea găsi recomandări sau prospecte pentru anumite produse și metode de curățenie sau sfaturi despre modul de abordare a zonelor greu de curățat din scaunele dvs. de vinil.
  • Imagine intitulată Scaunele de vinil curate Pasul 2
    2. Scoateți pernele.Dacă scaunul dvs. de vinil include perne detașabile, scoateți-le înainte de a începe curățarea.Curățați-le separat de principala "bază" a scaunului.Acest lucru vă va permite să curățați mai bine spatele și partea inferioară a pernelor, precum și "baza" pe care se află.
  • Imagine intitulată Scaunele de vinil curate Pasul 3
    3. Utilizați unelte de curățare soft.Doar curățați scaunele de vinil cu bureți moi, cârpe de mâncare și perii moi.Acest lucru vă va asigura că locurile dvs. de vinil durează de mulți ani.Folosind vată de oțel, unelte de curățare ascuțite sau unelte de curățare abrazive în mod similar ar putea determina ruperea vinilului să se rupă.
  • Imagine intitulată Scaunele de vinil curate Pasul 4
    4. Curățați scaunele de vinil cu apă distilată.Îndepărtați un burete sau o cârpă în apă distilată.Ștergeți cu ușurință scaunele după cum este necesar.Apoi, uscați-le cu o altă cârpă sau burete după aceea.Acest lucru va obține scaunele de vinil curate și uscate.
  • Apa distilată este cel mai sigur pariu.
  • Imagine intitulată Scaunele de vinil curate Pasul 5
    5. Spălați scaunele cu apă cu săpun.Dacă curățarea scaunelor de vinil cu apă nu a făcut truc, încercați din nou folosind săpun și apă.Se amestecă o cantitate mică de săpun usor cu apă caldă până când amestecul este Sudsy.Îndepărtați o perie moale în apă.Curățați scaunele de vinil până la curățare.Acest lucru ar putea fi cel mai bine realizat în aer liber.
  • Dacă vă puteți lua scaunele de vinil afară, utilizați un furtun pentru a le clăti.Acest lucru va păstra ambele podelele dvs. curate și vă va permite să vă bucurați de procesul de spălare și clătire din aerul deschis.
  • Alternativ, ați putea dori să vă curățați scaunele de vinil în cadă, dacă se potrivesc.
  • Dacă nu vă puteți lua cu ușurință scaunele de vinil afară, clătiți-le cu o cârpă umedă.
  • Imagine intitulată Scaunele de vinil curate Pasul 6
    6. Nu utilizați compuși de curățare abrazivă.Scaunele de vinil sunt destul de dure - de aceea sunt utilizate pe scară largă în bărci, mașini și mobilier interior.Dar vinilul poate fi încă deteriorat.Bleachul nediluat, de exemplu, este prea caustic pentru a fi utilizat pe vinil.De-a lungul timpului, curățarea scaunelor de vinil cu Bleach le va determina să se descompună.De asemenea, evitați curățarea compușilor care conțin:
  • Detergenți concentrați
  • uleiuri de silicon
  • ceară
  • Distilate de petrol
  • Fluidele de curățare uscată
  • Solvenți
  • curatoare pe bază de acid
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea petelor serioase
    1. Imagine intitulată Scaunele de vinil curate Pasul 7
    1. Utilizați un curățător specializat.În timp ce tehnica exactă necesară pentru curățarea scaunelor de vinil variază în funcție de produsul pe care l-ați ales să îl utilizați, puteți începe, în general, ștergând scaunele cu o cârpă umedă, apoi aplicarea curățătorului de vinil la o altă cârpă curată și umedă.După aceea, ștergeți ușor soluția de curățare a vinilului de-a lungul suprafeței scaunelor de vinil.
    • Există o mare varietate de curățători de vinil disponibili.Produsele populare includ piele de întinerire și curățător de vinil și strat de vinil marin.
  • Imagine intitulată Scaunele de vinil curat Pasul 8
    2. Utilizați un amestec de amoniac.Se amestecă o lingură de amoniac, ¼ cană (59 mililitri) de peroxid de hidrogen și ¾ Cup (177 mililitri) de apă.Curățați scaunele de vinil cu amestecul folosind o perie sau un burete cu păr moale.Uscați scaunele de vinil prin ștergerea cu o cârpă uscată.
  • Imagine intitulată Scaunele de vinil curate Pasul 9
    3. Curățați scaunele cu un amestec de înălbire.Diluarea înălbitorului și a apei într-un raport 1: 1 va produce o soluție eficientă pentru curățarea scaunelor de vinil.De exemplu, ați putea amesteca două linguri de înălbitor cu două linguri de apă.Îndepărtați o cârpă, o perie rigidă sau un burete în amestec.Curățați vina în jos, apoi uscați-o bine cu o cârpă uscată.
  • Înainte de a aplica soluția de înălbire, testați-o pe o zonă ascunsă - partea de jos a unui scaun de vinil, de exemplu.Ștergeți-l cu un prosop alb de hârtie, apoi verificați prosopul de hârtie pentru a vă asigura că nu apare culoarea.Dacă culoarea se stinge, nu utilizați soluția de înălbire pentru a vă curăța scaunele de vinil.
  • Metoda 3 din 3:
    Îngrijirea scaunelor dvs. de vinil
    1. Imagine intitulată Scaunele de vinil curate Pasul 10
    1. Acoperiți scaunele de vinil.Dacă știți că nu veți folosi scaunele de vinil de ceva timp, acoperiți-le într-o cârpă albă curată.Acest lucru va împiedica separarea prafului și de la deteriorarea cauzată de soare.Chiar și atunci când scaunele dvs. de vinil sunt în utilizarea regulată, puteți cumpăra haine confortabile pentru ele.
  • Imagine intitulată Scaunele de vinil curate Pasul 11
    2. Păstrați pernele de vinil într-o cameră rece și uscată.Pentru a vă asigura că pernele de vinil nu cresc mucegaiul, păstrați-le într-o cameră rece și uscată.Nu așezați pernele de vinil într-un subsol umed sau într-un mansardă umed (sau un spațiu similar).
  • Imagine intitulată Scaunele de vinil curate Pasul 12
    3. Păstrați scaunele de vinil din lumina directă a soarelui.Dacă scaunele de vinil sunt încălzite la o temperatură excesivă, adezivul materialului care leagă-le poate începe să se dizolve.Acest lucru va face ca locurile voastre de vinil să se spargă.Pentru a preveni acest lucru, păstrați scaunele din lumina directă a soarelui.
  • Dacă scaunele dvs. de vinil sunt într-o mașină, parcați într-o varietate de locuri de parcare pentru a împiedica soarele să cadă mereu pe aceleași pete.De asemenea, spargeți fereastra sau trapa pentru a menține temperatura în jos.Acoperiți scaunele de vinil cu capace de scaune pentru a preveni izbitoare lumina soarelui.
  • Imagine intitulată Scaunele de vinil curate Pasul 13
    4. Curățați-vă scaunele de vinil cât mai curând posibil.Dacă vărsați ceva pe scaunele de vinil sau dacă observați că au dobândit pete sau murdărie, curățați-le imediat.Cu cât este mai mult o pată, cu atât va fi mai greu să curățați mai târziu.
  • sfaturi

    Ștergeți scaunele de vinil o dată pe săptămână pentru a preveni acumularea de praf, murdărie și alte forme de murdărie.
  • Scaunele de vinil care se confruntă cu uzură grele - cele pe bărci, de exemplu - ar trebui să fie curățate mai frecvent decât cele care sunt situate în medii confortabile, controlate de climă.
  • Avertizări

    Nu amestecați înălbitorul cu amoniac și alți agenți de curățare, deoarece amestecul va fi toxic și poate provoca arsuri grave la piele, iar fumul pot provoca probleme grave ale funcțiilor pulmonare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar