Cum să poți alimenta

Înainte de refrigerare a fost comună, oamenii au evidențiat ebbs și inundațiile de recoltare prin conservarea excesului de utilizare ulterioară. Una dintre modalitățile pe care mâncarea le-a fost păstrată a fost prin Canning. În timp ce majoritatea alimentelor pot fi conservate în siguranță în condiții de temperatură ridicată și de înaltă presiune, care vor necesita un canner de presiune, alimente acide (pH mai puțin de 4.6) pot fi păstrate în borcane prin utilizarea unei băi de apă fierbinte.

Principiul de bază al conservei este de a ucide toate microorganismele care strică mâncarea, apoi pentru a sigila borcanul strâns pentru a le ține afară.De aceea, conservarea plasează un astfel de accent pe sterilizare, curățenie și igienă.

Pași

Partea 1 din 6:
Alegerea alimentelor la cutie
  1. Imaginea intitulată poate alimenta pasul 1
1. Alegeți ce alimente pe care le veți putea. Cel mai bine este să vă puteți mânca pe care vă place. Nu există nici un punct în canning galoane de ceva pe care nu-ți place sau familia ta nu va mânca, dacă nu intenționezi să-ți dai bunurile conservate ca daruri sau să le vândă.
  • Dacă vă dezvoltați propriile fructe și legume, alegeți o mâncare pe care o aveți. Dacă copacul tău de piersici a fost deosebit de fructuos în acest an, poate piersicii dvs., mai degrabă decât cele două căpșuni, planta dvs. a produs acest sezon. Conservele este o modalitate excelentă de a păstra acele roșii sau mere suplimentare la vârful lor.
  • Imaginea intitulată poate alimenta pasul 2
    2. Începeți cu ceva destul de simplu dacă nu ați mai condus niciodată înainte. Unele alimente necesită mai multe manipulări, timp și prelucrare decât altele.
  • Dacă începeți doar să puteți, începeți cu un lot de roșii sau gem, nu 40 de kilograme de mere. Puteți face întotdeauna mai mult pe măsură ce creșteți confortabil cu procesul și decideți că vă place. Amintiți-vă că, în timp ce cireșele pot fi conservate, va trebui să scoateți mai întâi fiecare groapă.
  • Imaginea intitulată poate alimenta pasul 3
    3. Alegeți alimente în stare bună. Fructele și legumele ar trebui să fie ferme și coapte, fără locuri proaste și mucegai. Alimentele nu trebuie să fie frumoase pentru ele. Dacă sunteți în creștere sau cumpărați roșii, vă puteți găsi "Procesați roșii" (roșii cu mai multe bulgări și cusături decât ar putea vinde bine în supermarket) sau Castraveții de decapare.
  • Partea 2 din 6:
    Pregătirea alimentelor pentru conservare
    1. Imaginea intitulată poate alimenta Pasul 4
    1. Consultați o rețetă și o actual Ghidul de conserve (vezi sfaturi și surse) pentru anumite momente și tehnici pentru alimentele pe care alegeți să le puteți. Alimentele diferite necesită o prelucrare diferită. Este perfect în regulă să utilizați o rețetă de familie veche preferată, dar comparați-o cu o rețetă similară într-un ghid modern și ajustați timpul și tehnica de procesare corespunzătoare. Elementele de bază pentru siguranță s-ar fi putut schimba, deoarece a fost scrisă o rețetă veche.
    • Consultați cele mai recente orientări USDA sau cărți cu bile sau kerr pentru orele de proces în funcție de conținutul și dimensiunea JAR, mai ales dacă utilizați o rețetă veche. Timpul de procesare s-au schimbat de-a lungul anilor, deoarece am învățat mai multe despre siguranța alimentară și, în unele cazuri, deoarece alimentele sunt crescute în mod diferit. Tomatele, de exemplu, pot fi considerabil mai puțin acide decât au fost.
  • Imaginea intitulată poate alimenta pasul 5
    2
    Spălați-vă pe mâini și păstrați-le curat pe tot parcursul procesului. Doriți să reduceți cantitatea de bacterii care ar putea contamina cât mai mult alimentele conservate. Spălați-le din nou înainte de a relua munca dacă vă strănut, Vizitați baia sau gestionați obiecte nealimentare în timpul procesului.
  • Imaginea intitulată poate alimenta pasul 6
    3. Pregătiți alimentele în funcție de rețetă. Cele mai multe alimente vor trebui să fie tăiate astfel încât să se potrivească mai ușor în borcane.
  • Coaja și tăiați fructe sau legume.Rețineți că puteți "alunecare" anumite fructe.Coaja piersici, nectarine și roșii prin scăderea acestora pe scurt în apă clocotită până când skin-urile se desprinde.Apoi, utilizați un filtru pentru a le îndepărta și a le pune în apă rece. Când sunt destul de răi pentru a se ocupa, alunecați pielea imediat.
  • Scoateți gropile, tulpinile, miezurile și orice altă parte pe care nu o mâncați.Rețineți că piersicile freestone sunt cele care își renunță ușor la gropile lor, în timp ce piersicile agățate tind să se agațe.Alegeți fructele în consecință.
  • Cook Jam.
  • Gatiti si / sau muraturi.
  • Pregătiți bucuria, applesauce, untul de mere și alte alimente în funcție de rețetele lor.
  • Imaginea intitulată Faceți vinul 3 căpșuni 3
    4. Faceți lichidul de conservare dacă rețeta dvs. îl solicită. Cele mai multe fructe și legume sunt conservate fie în sirop (un amestec de apă sau suc și zahăr) sau saramură (un amestec de apă și sare). Consultați rețeta dvs. specifică pentru a vedea care este solicitată.
  • Sirop de bază de conserve: Pentru siropul de lumina fierbe 6 cesti de apă și 2 cești de zahăr. Acest lucru va produce 7 cesti de sirop. Pentru siropul mediu fierbe 6 cești de apă și 3 cești de zahăr. Acest lucru va produce 6 ½ cești de sirop. Pentru siropul greu fierbe 6 cești de apă și 4 cești de zahăr. Acest lucru va produce 7 cesti de sirop.
  • Zahărul poate fi înlocuit cu Splenda sau Stevia pentru o opțiune scăzută de calorii. Nu utilizați Nutrasweet.
  • Amestec de bază de decapare: Plasați 5 cești (1.2L) Oțet, 1 cană (240 ml) apă, 4 lingurițe. (20g) sare de decapare, 2 linguri. (28g) zahăr și 2 cuișoare de usturoi (opțional, dar adaugă la aromă) într-o oală. Aduceți oala la fierbere. Odată la fierbere, reduceți-l la o fierbere timp de 10 minute. Scoateți cuișoarele de usturoi după ce amestecul a fost simat timp de 10 minute.
  • Partea 3 din 6:
    Sterilizarea borcanelor
    1. Imaginea intitulată poate alimenta pasul 8
    1. Sterilizați Mason borcane prin fierberea lor în apă timp de 10 minute. Este important să sterilizați borcanele pentru că dacă există bacterii în borcane când ați pus mâncarea și le-ați sigilat, mâncarea conservată poate merge rău. Dacă sunteți la o altitudine mare, adăugați un minut suplimentar pentru fiecare 1000 de picioare (304.8 m) deasupra nivelului mării.Apoi, puneți-i cu susul în jos pe un prosop curat și trageți un alt prosop peste ele până când sunteți gata să le folosiți.
    • De asemenea, puteți să vă sterilizați borcanele prin plasarea lor în mașina de spălat vase. Rulați mașina de spălat vase pentru un întreg ciclu.
  • Imaginea intitulată poate alimenta pasul 9
    2. Fierbeți aproximativ un centimetru (2.5cm) de apă în partea de jos a unei cratițe medii. Scoateți tigaia din căldură. Așezați garniturile de garnitură în apă. Împingeți-le în jos, astfel încât să se scufunde și să încerce să le stivuiți unul pe celălalt, astfel încât să se încălzească în mod egal. Permiteți-i să se înmoaie pentru un minut sau două. Puteți începe acest pas în timp ce umpleți borcanele și ștergeți jantele, dacă aveți timp dreptul.
  • Partea 4 din 6:
    Canning mâncarea aleasă
    1. Imaginea intitulată poate alimenta pasul 10
    1. Umpleți borcanul. Acest pas este numit și ambalarea borcanelor. Se spune că alimentele sunt "Hot-ambalat" sau "Cold-ambalat" în funcție de faptul că sunt gătite și ambalate în borcane fierbinți sau pur și simplu tăiate și ambalate în borcane reci. Această diferență poate afecta timpul de gătire pentru aceeași mâncare, deci asigurați-vă că ați citit cu atenție rețeta.
    • O pâlnie de conservare va face munca mai ușoară, în special pentru bucăți mici și alimente lichide sau semi-lichide.
    • Pentru articole în piese individuale, cum ar fi fasole de șir, aranjați-le în borcan. Faceți acest lucru la fel de frumos cum doriți. Dacă veți arăta borcanele într-un târg, vă recomandăm să vă împachetați foarte bine. Pe de altă parte, dacă îi veți arunca în supă într-o zi, este posibil să nu meritați să vă deranjeze să le aliniați perfect.
  • Imaginea intitulată poate alimenta pasul 11
    2. Lăsați un pic de spațiu în partea de sus, numită "Spațiul capului". Spațiul capului este necesar ca spațiul capului să varieze între aproximativ o optime de un centimetru (3 mm) și un centimetru (25mm) în funcție de alimente, deci verificați instrucțiunile specifice indiferent de ce vă faceți.
  • Imaginea intitulată poate alimenta pasul 12
    3. Adăugați conservanți în funcție de rețetă. Conservanții utilizați în conservarea casei includ zahăr, sare și acizi cum ar fi sucul de lămâie și acidul ascorbic (mai bine cunoscut sub numele de vitamina C) vândute în formă de pulbere cu alte consumabile de conserve. Adăugați conservantul înainte de a adăuga lichidul, astfel încât turnarea lichidului peste el o amestecă.
  • Imaginea intitulată poate alimenta pasul 13
    4. Turnați siropul sau conservarea lichidului în borcan. Lăsați un spațiu ½-inch de spațiu în partea de sus a borcanului.
  • Imaginea intitulată poate alimenta Pasul 14
    5. Îndepărtați bulele de aer. Când vărsați lichid peste bucăți libere, veți lăsa bule de aer. Scoateți-le prin rularea unui cuțit lung, plastic (disponibil și cu consumabile de conserve) în jos de-a lungul laturilor și jiggling-ului sau apăsând ușor alimentele.
  • Imaginea intitulată poate alimenta pasul 15
    6. Ștergeți jantele și firele borcanelor cu o cârpă curată și umedă pentru a îndepărta orice reziduu sau picături. Asigurați-vă că ați curățat suprafața superioară în care sigiliul va sta.
  • Imaginea intitulată poate alimenta pasul 16
    7. Plasați o etanșare înmuabilă pe fiecare borcan. O baghetă de capac magnetică vă va ajuta să le scoateți în siguranță din apa clocotită. Pentru a elibera sigiliul, setați-l pe un borcan și înclinați bagheta.
  • Dacă nu aveți o baghetă de capac, puteți folosi o mică pereche de clești. Doar nu atingeți capacele cu mâinile.
  • Imagine intitulată Ceapă de preluare Introducere
    8. Înșurubați un inel curat în jos peste etanșare și strângeți-l cu presiune de mână. Nu strângeți atât de mult încât apăsați tot materialul de etanșare de pe jantă.
  • Partea 5 din 6:
    Folosind un canner
    1. Imaginea intitulată poate alimenta pasul 18
    1. Utilizați un canner de baie de apă dacă reteta dvs. de conservare solicită acest lucru. Canning-ul de baie de apă funcționează pentru mai multe alimente gătite (gust, muraturi, gem) și fructe acide (Appleauce, piersici, pere, caise). Verificați o rețetă curentă pentru a vă asigura că conservarea cadă de apă este adecvată pentru alimentele dvs.
    • Coborâți borcanele pe un suport într-o cană de baie de apă sau o oală mare de stoc. Adăugați suficientă apă pentru a le acoperi cu 1-2 inci (2.5-5cm). Amintiți-vă să adăugați apă caldă dacă borcanele sunt ambalate la cald și apă rece dacă borcanele sunt ambalate la rece. Evitați supunerea borcanelor la schimbări bruște, drastice ale temperaturilor. Puteți să o măsurați la primul articular, după cum se arată. Nu stivă borcane într-un canner de baie de apă.
  • Imaginea intitulată poate alimenta pasul 19
    2. Dacă utilizați o oală mare de stoc, plasați un suport sau un alt distanțier (cum ar fi un prosop mic) pe fundul vasului, astfel încât borcanele să nu se odihnească direct pe fundul vasului.
  • Acoperiți cannerul și aduceți apa la o fierbere blândă. Fierbeți timpul specificat, adăugând la timpul de procesare dacă aveți mai mult de 3.000 de picioare (914.4 m) deasupra nivelului mării.
  • Imaginea intitulată poate alimenta pasul 20
    3. Utilizați un canner de presiune dacă rețeta dvs. îl solicită. Conservele de presiune este necesară pentru carne și majoritatea legumelor, deoarece nu au suficient acid în ele. Convenția de presiune poate, de asemenea, să reducă timpul de procesare pentru alimente cum ar fi piersici și roșii, comparativ cu conservarea băii de apă. Pentru a preveni formarea anumitor bacterii dăunătoare, este necesar să se proceseze alimente cu acid scăzut la o presiune mai mare. Cancenele de presiune ridică temperatura prin construirea presiunii în interior. În mod tipic, este necesar să se ridice temperatura la 240f (116c) pentru a ucide aceste bacterii.
  • Aranjați borcanele din canerul de presiune. Pentru borcane mai mici, s-ar putea să le puteți stivui, atâta timp cât le compensați. Adică, în loc să puneți un fund de borcan direct pe un capac de borcan, așa că cuiburi, straddle un borcan de peste jantele altor borcane.
  • Verificați garnitura înainte de a începe conservarea presiunii în fiecare an. Ei tind să se usuce când stau pe un raft. Trebuie să fie capabil să formeze o etanșare. Este posibil să puteți reînvia o garnitură oarecum uscată prin înmuierea în apă fiartă. Dacă garnitura dvs. este prea veche sau crăpată, înlocuiți-o. Va trebui să înlocuiți garnitura în fiecare an sau două.
  • Așezați capacul pe canalul de presiune și răsuciți-l ferm închis. Adesea poziția mânerului va indica ceea ce este închis. Scoateți rockerul din capacul canerului.
  • Aduceți canerul de presiune la fierbere. Urmăriți aburul care iese din deschiderea unde va merge rockerul. De obicei, există și un cod de indicator în centru. Acest PIN va apărea pe măsură ce aburul se bazează în interiorul canerului.
  • Lăsați aburul să se aeriseze pentru o perioadă de timp. Când se grăbește din aerisire într-un flux puternic, chiar, se numește a "capul plin de abur". Lăsați aerisirea cannerului cu un cap plin de abur timp de șapte minute sau așa cum este specificat în instrucțiunile de rețetă sau ale cannerului.
  • Așezați rockerul pe aerisire și începeți temporizarea timpului de proces specificat. Acul de pe manometrul de presiune va începe să crească.
  • Reglați temperatura pe soba, astfel încât presiunea din caner să fie specificată în rețetă, ajustată pentru altitudine. Această presiune este de obicei 10psi (presiune de ecartament) la nivelul mării. În general, va trebui să faceți mai multe ajustări mici pentru a obține dreptul de presiune. Va dura câteva momente pentru a vedea efectele fiecărei ajustări, deoarece o oală mare plină de apă și borcane trebuie să se schimbe înainte ca acul să demonstreze schimbarea.
  • Participați la cancer de presiune pentru întreaga durată de gătire, ajustarea temperaturii după cum este necesar. Proiectele și alte variante vor determina să continue să se schimbe. Coborâți ușor căldura dacă presiunea este prea mare și ridicați-o dacă presiunea scade. Nu presupuneți că ați ajuns la punctul de echilibru, deoarece proiectele și alte variații pot perturba presiunea destul de repede. O presiune prea mică ar putea să nu poată găti suficient de caldă, care este prea mare ar putea rula riscul de rupere.
  • Procesați borcanele pentru întreaga perioadă indicată în rețetă, apoi opriți căldura, lăsând rockerul pornit până când indicatorul picăturilor picăturii. Când PIN-ul scade, scoateți rockerul și lăsați canerul să se aeriseze timp de câteva minute.
  • Deschideți capacul încet și țineți-l între tine și borcane pentru câteva momente. Puteți chiar să vă odihniți capacul liber pe jantă de oală pentru un minut sau cam asa ceva. Nu se întâmplă foarte des (mai ales dacă aveți grijă să ușurați treptat presiunea), dar borcanele conserve de presiune ocazional când presiunea este eliberată.
  • Partea 6 din 6:
    Manipularea borcanelor procesate
    1. Imaginea intitulată poate alimenta pasul 21
    1. Scoateți borcanele de la caner.Borcane sunt o modalitate sigură și sigură de a face acest lucru sau poate fi capabil să ridice întregul coș într-un canner de baie de apă.Așezați borcanele pe un prosop curat pentru a se răcească.
  • Imaginea intitulată poate alimenta cu pasul 22
    2. Permiteți borcanelor complete să se răcească timp de 24 de ore într-un loc fără schițe. Puteți auzi că capacele metalice fac un sunet cu voce tare.Aceasta este pur și simplu contul de răcire și crearea unui vid parțial în borcan.Nu atingeți încă capacele.Lăsați-i să sigileze pe cont propriu.
  • Imaginea intitulată poate alimenta cu pasul 23
    3. Verificați pentru a vă asigura că borcanele sigilate după câteva ore au trecut. Vacuumul creat când conținutul răcit ar fi trebuit să tragă "dom" capacul foarte strâns. Dacă puteți apăsa centrul capacului, nu a fost sigilat.Nu ar trebui să izbucnească înapoi.Dacă nici o borcane nu au sigilat, puteți plasa un capac proaspăt pe ele și să le procesați din nou sau să refrigerați aceste borcane și să utilizați în curând conținutul.
  • Imaginea intitulată poate alimenta pasul 24
    4. Spălați borcanele în temperatura camerei, apă cu săpun pentru a îndepărta orice reziduu pe outside.Puteți elimina inelele în acest moment, deoarece sigiliile ar trebui să se țină pe sine în siguranță. Lăsați inelele și borcanele să se usuce bine înainte de a înlocui inelele, pentru a preveni rugina.
  • Imaginea intitulată poate alimenta pasul 25
    5. Etichetați-vă mărfurile conservate cu anul, cel puțin.De asemenea, luați în considerare scrierea conținutului, deoarece Apple și Peach poate fi greu de spus în afară de o lună mai târziu.Scrieți și numele dvs., dacă vă dați borcanele ca daruri.Puteți utiliza un autocolant sau un marker permanent.
  • Marcați borcanele pe sigilii, mai degrabă decât pe sticlă dacă doriți să reutilizați ușor borcanele. Depozitați borcane sigilate pe un raft, evitând expunerea excesivă la căldură sau la lumină.Frigider după deschidere.
  • Etichete alimentare imprimabile

    Exemplu etichete alimentare

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă veți cumpăra o cantitate mai mare de ceva, întrebați la un stand de fructe sau pe piața fermierului, indiferent dacă puteți pune o comandă și obțineți un preț mai bun.
  • Mănâncă ceea ce poți.Nu lăsați-o doar pe raft, admirând cât de multă muncă ați făcut.Articolele conserve de acasă au o durată de valabilitate limitată, deci mâncați-le în primii câțiva ani.Altfel, care este punctul?
  • Ia notite.S-ar putea să nu vă amintiți bine de la un an la următorul ceea ce ați făcut și despre ceea ce ați descoperit.Un notebook ieftin păstrat cu consumabilele dvs. de conserve vă va reaminti.Notați următoarele:
  • Cât de mult ați început și câte borcane de fiecare dimensiune a dat.
  • Câte borcane ați conservat și câte borcane au folosit familia dvs. în fiecare an.
  • Orice tehnici sau rețete pe care le descoperiți.
  • Unde ai orice mâncare pe care ai cumpărat-o și cât de mult ai plătit.
  • Inelele și borcanele pot fi refolosite.Capacele de etanșare trebuie înlocuite, deoarece compusul de etanșare moale se deformează cu utilizare. Aruncați orice inele care sunt zdrobite sau prea ruginite.
  • În funcție de aragaz, puteți dori să vă uitați la obținerea unui arzător special de conservare.Arzatoarele de conservare se ridică puțin mai mari de pe suprafața sobei pentru a preveni construirea prea multor căldură sub ghivece foarte mari.
  • Dacă reutilizați borcanele mai vechi, să le inspectați vizual pentru crăpături sau chipsuri.Rulați un deget ușor în jurul marginea pentru a vă asigura că este netedă și nedeteriorată.
  • Dacă ați rămas cu un borcan parțial la capătul unui lot, puteți adăuga la următorul lot (plasați-l cu fructul de la început), plasați-l într-un borcan mai mic sau refrigerați acea porțiune și utilizați-o imediat.Este o mare oportunitate de a vă evalua munca grea.
  • Avertizări

    Nu folosiți niciodată borcane de maioneză sau alte borcane care nu sunt borcane Mason la presiune.
  • Evitați plasarea sticlei reci în apă caldă sau invers.Modificările de temperatură bruscă pot distruge sticla.
  • "Canning deschis," o metodă odată populară de etanșare a borcanelor prin inversarea acestora, astfel încât conținutul fierbinte să creeze sigiliul, nu este considerat sigur.Metodele de parafină sunt, de asemenea, discutabile.Cel mai bine este să utilizați capace metalice și să procesați borcanele pentru perioada recomandată de timp într-o baie de apă fierbinte.
  • În timp ce ați putea salva borcane de la produsele achiziționate care se potrivesc cu un inel de jarning, borcanele reale de conserve sunt cele mai bune.Ele sunt proiectate cu o sticlă suficient de groasă pentru a rezista prelucrării repetate și a conservelor la domiciliu.Utilizați aceste borcane salvate pentru a stoca bunuri uscate sau colecția dvs. de penny, în schimb.
  • Alimentele cu conserve de acasă pot porni bolile mortale dacă se strică sau sunt greșite.Procesați întotdeauna alimentele pentru durata recomandată, curățați și sterilizați în mod corespunzător borcanele înainte de utilizare și aruncați orice borcan de alimente care nu este sigilat.De asemenea, aruncați orice borcan cu conținut care miroșește greșit sau apar mucegai sau decolorat.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Obțineți echipamentul potrivit.Unele lucruri pot fi improvizate și alții nu pot.Nu lăsați durata acestei liste să vă sperie.Aceste lucruri ar trebui să fie într-o bucătărie bine stocată, oricum:

    • Sosuri mari, poticoni de stoc
    • Şorţ
    • Spoon (e) mare
    • Bună calitate și cuțite ale bucătarului
    • Boluri și linguri după cum este necesar
    • Ladle
    • Strecurătoare
    • Prosoape vechi, dar curate care pot obține lipicioase sau colorate
    • Cronometru de bucatarie
    • Discuție și săpun de mâncare
    • Schimbul
    • Sită

    Nevoi de bază de conserve:

    • Mason borcane
    • Alegeți o selecție adecvată de dimensiuni: Half-Pint, 12 oz, Pint, 20 sau 26-Oz și Quart. Jucătorii de jumătate de galoane și jumătate de cană există, dar nu sunt bune pentru începători. Jantele de jumătate de galoane pot solicita timpuri de procesare extrem de lungi dacă sunt enumerate deloc.Borcanele cu jumătate de cană pot fi dificil de sigilat în mod consecvent.
    • Distingeți între borcane cu gura largă și gura obișnuită.Acestea sunt pur și simplu două dimensiuni pentru capace și sigilii.Gura largă de gura sunt mai ușor de ambalat cu alimente în bucăți mari, cum ar fi jumătățile de pere.
  • Mason jar inele și sigilii. Noi borcane vin cu acestea, sau pot fi achiziționate separat.
  • Borcane (pentru a elimina borcanele fierbinți de la apă fierbinte în siguranță).
  • Baghetă magnetică sau clești mici.
  • Canner de baie de apă sau oală de stoc mare.
  • Obțineți aceste articole dacă și când aveți nevoie de ele:

    • Canner de presiune
    • Difuzor de căldură cu sârmă
    • Sac de jeleu și rack
    • tifon
    • Bubble cuțit
    • Ricer
    • Oala sub presiune
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar