Cum să devii activist

Un activist este cineva care vede nevoia de schimbare și dedică timpul lor pentru a face ceva despre asta. Și, pe măsură ce activiștii de succes adolescenți dovedesc, bariere structurale, sociale sau economice nu trebuie să vă împiedice să vă urmăriți pasiunea și să creați schimbări pozitive. Dacă sunteți interesat să faceți o diferență pentru o cauză de care vă interesează, puteți face acest lucru prin educarea în legătură cu problema, găsind modalități de a vă implica în persoană și online și, eventual, pur și simplu, urmărind o carieră într-un domeniu legat de cauza dumneavoastră.

Pași

Metoda 1 din 4:
Găsirea și susținerea pasiunii dvs. pentru schimbare
  1. Imaginea intitulată deveni un pas activist 1
1. Setați obiective ambițioase, dar realiste. De-a lungul istoriei, activiștii individuali au ajutat-o ​​pe imperiul Topple, să elibereze mințile asuprite și deschise la idei noi. Și astăzi, chiar adolescenții își pot îmbunătăți cartierele locale sau pot construi mișcări sociale de egalitate prin propriile lor eforturi. Dacă doriți să obțineți ceva, este important să fiți specific cu privire la ceea ce doriți să se întâmple și cum puteți ajunge cu adevărat acolo.
  • Un sfat bun pentru a face obiective este de a face "Gândiți-vă la nivel global local". Practic, ar trebui să știți cum veți beneficia întreaga lume, dar ar trebui să faceți acțiunea în comunitatea voastră. De exemplu, dacă doriți să reduceți dioxidul de carbon, faceți o schimbare pentru a opri emiterea dvs. de dioxid de carbon prea mult.
  • De exemplu, în timp ce oprirea schimbărilor climatice provocate de om este un obiectiv nobil, este prea larg să fie acționabil direct. Cu toate acestea, puteți susține standardele de emisii mai dure pentru vehicule și industrii din zona dvs.
  • Imaginea intitulată devine un pas activist 2
    2. Alăturați-vă (sau începeți) o organizație care vă susține cauza. Dacă împărțiți o pasiune pentru aceeași cauză ca mulți alți activiști, puteți găsi, probabil, una sau mai multe organizații existente să se alăture. Acestea ar putea fi orice de la un club de student la o organizație națională (cum ar fi Uniunea Americană pentru Libertăți Civile sau Organizatorii Naționali).
  • Majoritatea organizațiilor activiste oferă diferite niveluri de implicare. Deci, puteți face tot ce vă simțiți cel mai confortabil, indiferent dacă înseamnă participarea la întâlniri și demonstrații, făcând apeluri telefonice reprezentanților dvs. locali sau doar donând puțini bani atunci când puteți.
  • Sau, puteți crea propria dvs. organizație activistă, fie că este vorba de un club de reciclare la școală sau un grup anti-rasism online. Este bine să începeți mici.
  • Imaginea intitulată devine un pas activist 3
    3. Voluntar timpul. Una dintre cele mai bune modalități de a face o diferență este să vă donați timpul pentru a vă susține pasiunea. Ajungeți la organizațiile din comunitatea dvs. care lucrează pentru cauza dvs. și întrebați cum vă puteți ajuta.
  • De exemplu, dacă sunteți interesat de sprijinirea animalelor în nevoie, încercați să vă oferiți voluntariat la adăpostul local de animale sau salvarea animalelor sălbatice. Există multe modalități de a vă ajuta, de la îngrijirea animalelor pentru a ajuta la evenimentele de strângere de fonduri sau de a scrie conținut pentru web.
  • Imaginea intitulată deveni un pas activist 4
    4. Donați bani sau consumabile. Majoritatea activiștilor sau organizațiilor caritabile au nevoie de resurse pentru a-și face munca. Dacă nu vă puteți permite să donați bani unei organizații care vă sprijină cauza, este posibil să dați alte lucruri de care au nevoie, cum ar fi îmbrăcămintea sau mâncarea conservată.
  • Fiți conștienți de faptul că unele organizații de caritate sunt mai reputate decât altele. Dacă intenționați să dați bani sau bunuri pentru a susține o cauză, faceți o cercetare înainte de a vă dona. Verificați ratingul de caritate cu organizațiile precum ceasul de caritate, navigatorul de caritate sau al alianței BBB.
  • Imaginea intitulată deveni un pas activist 5
    5. Ajungeți la familie și prieteni. Spuneți-vă familiei și prietenilor dvs. despre cauza dvs. și invitați să vă implicați. Dacă sunt interesați, împărtășiți literatura despre cauza dvs. sau discutați cu ei despre ceea ce ați învățat. Dacă faceți o muncă voluntară, invitați un prieten interesat sau membru de familie să vă angajați cu dvs.
  • Dacă nu sunteți sigur cum să începeți, să începeți să veniți cu o listă de cinci prieteni sau membri ai familiei, simțiți că puteți vorbi despre cauza dvs. Gândiți-vă la modul în care vă simțiți cel mai confortabil apropiindu-le (e.G., peste e-mail, prin telefon sau în persoană) și ajungeți la ei în modul în care se simte corect pentru dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un pas activist 6
    6. Condus de exemplu. Una dintre cele mai simple și mai importante forme de activism este practicarea a ceea ce credeți sau "activism conștient."Practicarea activismului conștient înseamnă încorporarea activismului în viața dvs. de zi cu zi trăim și acționând în moduri care să vă sprijine direct cauza (e.G., Reducerea amprentei dvs. de carbon, folosind produse produse în mod durabil și așa mai departe).
  • De exemplu, dacă sunteți interesat să minimalizați cruzimea animalelor, puteți începe prin utilizarea produselor fabricate din animale (cum ar fi blănurile sau pielea) și evitarea întreprinderilor care exploatează animalele (cum ar fi circurile sau luminurile de mare).
  • Imaginea intitulată deveni un pas activist 7
    7. Identificați și specificați pasiunile dvs. Când te uiți la lumea din jurul tău, ce te face emoționat? Vă umple cu speranță, vă face supărat? Te provoacă să fii teamă de viitor? Pasiunile tale se pot concentra pe susținerea a ceea ce este bine (e.G., Meniuri mai sănătoase în școli) sau confruntarea a ceea ce vedeți ca fiind greșit (e.G., Corpul online de teens).
  • Notați sau introduceți o listă de lucruri cu care sunteți pasionați și încercați să fiți cât mai specific posibil. Pentru fiecare, identificați problema, soluția și ceea ce puteți face pentru a vă ajuta.
  • Metoda 2 din 4:
    Participarea la activismul online
    1. Imaginea intitulată deveni un pas activist 8
    1. Promovați-vă cauza pe social media. Puteți utiliza social media pentru a vă informa prietenii și adepții despre cauzele pe care le susțineți. Postați articole informative, scrieți despre ceea ce faceți pentru a rămâne implicat și invitați-vă prietenii să participe la evenimente sau să doneze la strângerea de fonduri pentru cauza dvs. Facebook, Twitter, Instagram - fiecare dintre cele de mai sus este un loc bun pentru a începe.
  • Imaginea intitulată deveni un pas activist 9
    2. Explicați și furnizați dovezi pentru perspectiva dvs. Indiferent de cauza dvs., de la proliferarea nucleară la identitatea de gen și alegerile de baie, veți întâlni o mulțime de oameni online cu viziuni diferite decât ale dvs. Unii nu vor fi niciodată convinși, indiferent de dovezile pe care le oferiți, dar alții pot fi dispuși să asculte rațiunea, explicații grijulii.
  • Apelarea la emoțiile altora ("Acest produs este dăunător pentru sănătatea copiilor noștri!") Lucrează cel mai bine atunci când sunt susținute de dovezi (" Verificați următoarele studii științifice ... ").
  • Există "Știri false" pe tot internetul, la fel și un pic săpat pentru a evalua dovezile înainte de a-l împărtăși.
  • Imaginea intitulată deveni un pas activist 10
    3. Circula petiții online. Datorită internetului, începerea unei petiții nu mai trebuie să însemne uși la ușă cu un stilou și clipboard. Există numeroase site-uri web și platforme de social media petiții, inclusiv schimbarea.Org și petiții.casa Alba.Gov. Pentru a face suport pentru o petiție:
  • Stabiliți un scop clar, specific și realist - "Protejați zona împădurită adiacentă parcului veteranilor de la dezvoltare."
  • Personalizați cauza, spunându-vă povestea - "Eu, ca mulți copii din acest domeniu, am dezvoltat o apreciere pentru natură, mergând prin acele păduri."
  • Amestecați eforturile online și offline. Încurajați prietenii și colegii să vă împărtășească petiția atât online, cât și în persoană.
  • Imaginea intitulată deveni un pas activist 11
    4. Oferiți sprijin financiar dacă puteți. Este ușor să donați bani online pentru organizațiile existente care se concentrează asupra cauzei dvs., deși ar trebui să faceți întotdeauna unele cercetări cu privire la modul în care astfel de grupuri își petrec banii. De asemenea, puteți să vă întoarceți la Internet pentru opțiunile Crowdfunding, fie prin utilizarea site-urilor precum IndieGogo.com sau în primul rând.com sau prin utilizarea social media pentru a încuraja donațiile directe.
  • Dacă credeți bani pentru adăpostul local de animale, de exemplu, asigurați-vă că există un plan clar pentru utilizarea fondurilor. Mulți oameni nu vor da doar bani orbește fără să știe ce va fi folosit pentru.
  • Metoda 3 din 4:
    Fiind un activist informat
    1. Imaginea intitulată devine un pas activist 12
    1. Citiți-vă cauza. Înainte de a vă implica într-o cauză, este important să fiți informați cu privire la problemele implicate. Check out cărți legate de cauza dvs. din partea școlii sau a bibliotecii publice.
    • Organizațiile de caritate sau alte organizații activiste dedicate cauzei dvs. pot să vă recomande câteva cărți. Verificați site-urile lor pentru listele de lectură.
    • Cereți profesorilor sau profesorilor pe care îi cunoașteți cine pot fi familiarizați cu cauza dvs. pentru a recomanda câteva cărți.
  • Imaginea intitulată deveni un pas activist 13
    2. Uită-te la site-urile legate de cauza ta. Căutați pentru a găsi site-urile web ale organizațiilor activiste sau caritabile care vă susțin cauza. Citiți rezumatele problemelor, citiți ceea ce fac pentru a vă ajuta și uitați-vă la orice informație despre care vă puteți implica.
  • Utilizați Internetul pentru a citi subiectul în general, dar întotdeauna să fie conștient de sursele pentru informații și orice prejudecăți care ar putea fi evidente.
  • Imaginea intitulată deveni un pas activist 14
    3. Ține ochii asupra știrilor. Urmăriți știrile sau răsfoiți ziare, reviste sau publicații de știri online pentru informații despre noile evoluții legate de cauza dvs. Dacă sunteți membru al unei organizații caritabile sau activiste pentru cauza dvs., atunci aceștia pot oferi un buletin informativ obișnuit sau o rundă de povestiri recente legate de cauză.
  • Rețineți că nu toate sursele sunt credibile sau fiabile. Evaluați cu atenție toate sursele pe care le citiți, mai ales pe Internet și fiți conștienți de posibilele posibile ale autorului.
  • Imaginea intitulată deveni un pas activist 15
    4. Luați cursuri pe probleme legate de cauza dvs. Dacă sunteți în liceu sau colegiu, este posibil să vă puteți înscrie pentru clase care vă vor ajuta să înțelegeți mai bine cauza dvs. De exemplu, dacă sunteți preocupat de problemele de mediu, o clasă științifică de mediu ar fi un loc bun pentru a începe.
  • Luarea unei clase nu numai că vă poate ajuta să vă informați mai mult despre cauza dvs., dar vă poate ajuta, de asemenea, să vă conectați la alții care sunt interesați de aceleași probleme.
  • Discutați cu profesorul sau profesorul în afara clasei pentru a obține mai multe idei despre cum să vă implicați sau să vă educați mai departe.
  • Dacă nu sunteți în școală sau dacă școala dvs. nu oferă cursuri care vă ajută, este posibil să găsiți un curs online gratuit sau accesibil legat de cauza dvs. De exemplu, Smith College oferă un curs online gratuit pentru activismul femeilor prin intermediul site-ului web EDX.
  • Imaginea intitulată deveni un pas activist 16
    5. Ascultați persoanele cele mai afectate. Dacă sunteți interesat de o cauză care afectează alte persoane, atunci una dintre cele mai bune modalități de a înțelege cum să le ajuți este să asculte ceea ce au de spus. Dacă nu puteți ajunge la ei în persoană, încercați să vă conectați la persoanele și comunitățile afectate prin intermediul social media sau citiți povestile lor în cărți sau online.
  • De exemplu, dacă sunteți interesat să ajutați problemele legate de drepturile LGBT +, să discutați cu membrii comunității locale LGBT + despre ce fel de probleme contează cel mai mult pentru ei și ce puteți face pentru a vă ajuta. Dacă campusul dvs. are un club de alianță homosexual, care ar putea fi un loc bun pentru a începe.
  • Imaginea intitulată deveni un pas activist 17
    6. Discutați cu alți activiști. Dacă știți alți activiști din comunitatea dvs. care sunt implicați în cauză, discutați cu ei este o modalitate excelentă de a afla ce lucru se face deja în zona dvs. și ce puteți face pentru a vă ajuta.
  • Încercați să vă conectați cu alți activiști din zona dvs. prin intermediul social media sau participați la întâlniri pentru organizațiile din zona dvs.
  • Dacă sunteți în școală, discutați cu alți studenți sau profesori care sunt interesați de cauza dvs. Aflați dacă există organizații de student în campus legate de cauza dvs.
  • Metoda 4 din 4:
    Urmărirea unei cariere în activism
    1. Imaginea intitulată devine un pas activist 18
    1. Major într-un domeniu legat de activism. Dacă sunteți în colegiu sau pregătiți-vă să începeți colegiul, luați în considerare majoritatea într-un domeniu care vă va ajuta să vă sprijiniți cauza. De exemplu, ați putea importa într-un domeniu ca conducerea organizațională sau ați putea să vă concentrați asupra ceva mai specific pentru cauza dvs. care vă interesează, E.G., știința mediului sau studiile femeilor.
    • De asemenea, gândiți-vă la alte căi de carieră care vă vor permite să vă sprijiniți cauza. De exemplu, dacă sunteți interesat de sănătatea publică, ați putea căuta o carieră în domeniul medical.
  • Imaginea intitulată deveni un activist Pasul 19
    2. Căutați stagii. Dacă sunteți nou la forța de muncă, stagii pot fi o modalitate excelentă de a începe o carieră ca activist. În timpul colegiului sau imediat după colegiu, căutați stagii legate de interesele dvs. Vedeți dacă organizațiile dvs. preferate și non-profiturile oferă stagii. Discutați cu consilierul dvs. de colegiu despre unde să găsiți stagii legate de activism. Completarea unuia sau mai multor stagii relevante vă poate pune pe calea cea bună pentru a deveni un activist de carieră.
  • Unele programe de studii pot necesita completarea unui stagiu la absolvent. Asigurați-vă că verificați cerințele de absolvire și completați un stagiu dacă este necesar pentru gradul dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un pas activist 20
    3. Căutați locuri de muncă activiste. Dacă sunteți gata să începeți să lucrați, căutați locuri de muncă relevante pentru interesele dvs. Vedeți dacă organizațiile de caritate și la nivel local, credeți că aveți poziții deschise care sunt potrivite pentru abilitățile dvs. De exemplu, dacă aveți abilități puternice de scriere și editare, vedeți dacă puteți lucra ca copywriter pentru o organizație de bază. Dacă aveți abilități cu planificarea și coordonarea evenimentelor, căutați o muncă ca coordonator de voluntariat.
  • Practic, indiferent de abilitățile de muncă pe care le aveți probabil utile pentru o organizație activistă acolo care vă sprijină cauza - pot avea nevoie de contabili, șoferi, bucătari, dulgheri, medici etc.
  • Expert Q & A

    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Înregistrează persoane să voteze o formă de activism?
      Bridget Connolly
      Bridget Connolly
      Activist politic
      Bridget Connolly sa oferit voluntar la campanii politice la nivel local și federal de peste 10 ani, în special pentru campania Obama din 2008 din Nevada și Cursa Congresului Josh Horder în 2018. A plecat la ușă pentru a vă ajuta să vă înregistrați alegătorii și să iasă la vot în California și Nevada.
      Bridget Connolly
      Bridget Connolly
      Activist politic
      Expert răspuns
      da! Înregistrarea persoanelor la vot ajută la eliminarea barierelor pentru persoanele care au fost marginalizate de sistemele educaționale, cultura și dezinformarea cu privire la importanța votului lor. Am avut atât de multe experiențe în care fiecare vot contează. Dacă 500 de persoane înregistrează oameni să voteze într-un anumit județ și fiecare primă 1 persoană, iar cineva câștigă cu 400 de voturi, este o afacere foarte mare. Cred că este o datorie civică pentru oamenii care înțeleg cum politica lucrează și înțeleg că votul este la baza de bază a tuturor acestor lucruri. Persoanele care nu votează sunt, în esență, disenfranchise - nu joacă un rol în ceea ce se întâmplă cu dolarul lor fiscal și care îi reprezintă la nivel local, de stat și federal. Toate nivelurile. Este nevoie de multă muncă pentru a rămâne informat, dar așa este creat sistemul nostru. Voiți oamenii în putere, deci este o datorie civică.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 2helpful 6

    sfaturi

    Fii creativ! Activismul nu trebuie să implice evenimente mari. Chiar dacă lucrați din garajul dvs., puteți face o diferență. Bloggerii pot fi activiști prin scrisul lor, profesorii pot fi activiști prin încurajarea elevilor să-și conteste convingerile, artiștii pot părăsi arta activistă de gherilă în jurul orașului, oamenii care se simt pe calculator pot aranja o e-zine și așa mai departe.
  • Când lucrați cu ceilalți, luați în considerare nevoile grupului. Fiți dispuși să compromiți detaliile, dacă nu pe valorile dvs. de bază.
  • Săpat adânc în ceea ce cercetați, nu doar să scoți partea de sus.
  • Avertizări

    Să respecte opiniile celorlalte și să învețe când să recunoască când transformați într-o cutie de săpun, Sally. Odată ce recunoașteți acest lucru, opriți să fiți activist.
  • Fiți conștienți de consecințele dacă intenționați să vă angajați în acte de neascultare civilă.Purtați cartea de afaceri a unui avocat dacă credeți că ați putea fi arestat. În SUA, ACLU face cărți de buzunar în acest scop.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar