Cum să hrănești un cal

Hrănirea unui cal poate fi confuză. Există un număr mare de alimente diferite disponibile și nici doi cai nu sunt la fel. Cantitatea și tipul de feed datorat vor depinde de tipul calului, de vârsta, greutatea, sănătatea, volumul de muncă, clima și ceea ce este disponibil local. Continuați să citiți să învățați cum să hrăniți un cal.

Pași

Partea 1 din 3:
Înțelegerea nevoilor nutriționale ale unui cal
  1. Imagine intitulată hrană un pas de cal 1
1. Furnizați calul cu multă apă proaspătă și curată. Caii necesită între 5-15 galoane (18.9-56.8 l) de apă pe zi. Dacă este posibil, asigurați-vă că calul dvs. are acces la apă în orice moment. În caz contrar, asigurați-vă că ați apăsat calul cel puțin de două ori pe zi și permiteți câteva minute pentru ca calul să bea.
  • Asigurați-vă că apa din jgheabul calului este curată și nu înghețată. Păstrați jgheabul curat și prin eliminarea acestuia în fiecare zi.
  • Imagine intitulată hrană un pas de cal 2
    2. Furnizați calul cu o mulțime de carbohidrați structurali. Carbohidrații structurali, cum ar fi fânul și iarba, sunt esențiale pentru dieta unui cal. Caii mănâncă cantități mari de fân și iarbă ca sursă principală de alimente. De fapt, caii ar trebui să mănânce aproximativ 15-20 de lire sterline sau 1-2% din greutatea corporală în fân în fiecare zi, așa că asigurați-vă că calul dvs. are întotdeauna o grămadă de hay pentru a mesteca.
  • Asigurați-vă că fânul pe care vă hrăniți calul este lipsit de mucegai și praf.
  • Imagine intitulată hrăniți un pas cu pas 3
    3. Furnizați calul dvs. cu carbohidrați neconstructurali în mod moderat. Carbohidrații nestructurali, cum ar fi ovăzul, porumbul și orzul, sunt, de asemenea, esențiale pentru nutriția unui cal. Oferiți cantități mici de cereale pe cal pe parcursul zilei. În fiecare zi, caii pot avea, de asemenea, ½ kilogram de cereale pe 100 de kilograme de greutate corporală. Furajează cereale la calul dvs. în două sau trei hrăniri distanțate uniform în timpul zilei.
  • Asigurați-vă că măsurați porțiunile pe care le hrăniți calului pentru a vă asigura că îi dați suma corectă.
  • Dacă vremea este caldă, hrăniți cereale la cal în timpul orelor răcoroase ale zilei, cât mai devreme dimineața și mai târziu seara.
  • Imagine intitulată hrăni un pas de cal 4
    4. Suplimentați dieta calului dvs. cu hrană pentru a furniza proteine, grăsimi, vitamine și minerale. Deși calul tău va obține cea mai mare parte a caloriilor sale de la fân și iarbă, ar trebui să vă hrăniți calul o hrănire fortificată în fiecare zi pentru a ajuta la îndeplinirea oricăror lacune nutriționale. Proteine, grăsimi, vitamine și minerale sunt părți importante ale nutriției calului tău, dar nu sunt necesare în cantități mari.
  • Imagine intitulată hrăniți un cal pas 5
    5. Supliment după cum este necesar. Dacă credeți că calul dvs. nu primește toate vitaminele și mineralele necesare din hrană, atunci puteți suplimenta cu vitamine speciale pentru cai. Doar aveți grijă să nu supraîncărcați calul cu prea multe vitamine. Un exces de vitamine poate provoca probleme la fel ca o deficiență de vitamine.
  • Imagine intitulată hrăni un cal pas 6
    6. Dați tratamente în mod moderat. Oferind tratează calului tău când vrei să-i răsplătiți este o modalitate foarte bună de a se lega de calul tău. Doar asigurați-vă că nu exagerați cu tratamente sau calul dvs. poate învăța să-i așteptați sau poate chiar să încercați să rădăcini în hainele dvs. pentru tratate.
  • Mere proaspete, morcovi, fasole verde, capete pepene verde, și telina fac mari tratamente pentru calul tău.
  • Partea 2 din 3:
    Determinarea nevoilor de hrănire ale calului
    1. Imagine intitulată hrană un pas de cal 7
    1. Cântărește calul dvs. folosind o bandă de greutate sau o punte de greutate (scale de echivalerie). O punte de greutate este mult mai precisă și ar trebui utilizată în locul unei benzi, dacă este disponibilă. Starea punctajului este cea mai bună formă de înregistrare a greutății. Cântăresc calul la fiecare 2 săptămâni și complecați schimbările pe un grafic.
  • Imagine intitulată hrăni un pas de cal 8
    2. Calculați cerințele zilnice totale (furajele și concentratele). Cerința este între 1.5 până la 3% din greutatea corporală, în medie la 2.5%. Utilizați următoarea ecuație pentru a determina cât de mult ar trebui să vă hrăniți calul în fiecare zi: Greutate corporală / 100x2.5 = rația zilnică totală
  • Imagine intitulată hrăniți un pas cu pas 9
    3. Determinați ce tip de câștig de greutate doriți pentru calul dvs. Doriți să vă păstrați calul la nivelul la care este deja la (Dieta de întreținere)? Doriți să reduceți greutatea calului din cauza problemelor de sănătate (dieta de reducere)? Sau, vrei să-ți spui greutatea corpului din cauza unei boli din trecut sau pentru că calul tău este subponderal?
  • Cea mai bună strategie de a utiliza la dezvoltarea unui plan de hrănire pentru calul dvs. este de a alimenta pe baza greutății dorite, mai degrabă decât greutatea curentă. E.G. Un cal este subponderal și cântărește 300 kg. Dacă greutatea ideală a calului este de 400 kg, nu alimentați 2.5% din 300 kg. Feed 2.5% din 400 kg.
  • Utilizați aceeași strategie pentru un cal supraponderal. Feed bazat pe greutatea dorită și nu curentul, ceea ce înseamnă că veți fi de fapt hrăniți mai puțin că suma supraponderală, adică o reducere a taliei pentru calul tău.
  • Imagine intitulată hrăniți un pas cu pasul 10
    4. Controlați nivelul energiei în furaje prin hrănirea diferitelor tipuri sau a unui amestec de tipuri. Diferitele furajele au cantități diferite de DE (Energie digerabilă) Acest lucru depinde de tipul de furaj (iarbă, haylage, fân, paie de ovăz) și tipul de iarbă (secară, timothy, cocksfoot sau livadă de iarbă). Pentru pășunat timpul anului afectează, de asemenea, de. Iarba de primăvară are un nivel înalt, în timp ce pășunatul de iarnă este foarte slab. Pentru iarba conservată, "tăierea" afectează DE. Iarba tăiată timpurie este mai mare în debitul de iarbă tăiată târziu. Paie de ovăz este foarte scăzută în De. Cea mai bună modalitate de a afla nutritiva în furajele dvs. este să o analizați.
  • Imagine intitulată hrăni un pas de cal 11
    5. Alegeți un tip de energie pentru a vă potrivi calului. Unii cai sunt predispuși la încălzirea (devenind emoționați și infricosatoare). Hrănirea acestor cai energia cu eliberare lentă (fibră și ulei) va ajuta, aceasta este cea mai sigură formă de energie și determină cea mai mică cantitate de probleme de sănătate. Alți cai sunt leneși și lipsesc "Sparkle". Hrănirea energiei cu eliberare rapidă (amidonul găsit în cereale / boabe precum ovăzul și orzul) poate ajuta. Amidonul a fost legat de o serie de probleme de sănătate și trebuie restricționat pentru unii cai.
  • Imagine intitulată hrăniți un pas de cal 12
    6. Verificați-l cu un profesionist dacă nu sunteți sigur de cât de mult să vă hrăniți calul. Dacă nu sunteți sigur cât de mult ar trebui să vă hrăniți calul, să discutați cu medicul veterinar al calului. Unii producători de hrană au, de asemenea, linii de ajutor pe care le puteți utiliza pentru a obține sfaturi de hrănire pentru calul dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Ajustarea rutinei de hrănire a calului
    1. Imagine intitulată hrăni un pas de cal 13
    1. Ajustați aportul de alimente al calului după cum este necesar. Nevoile nutriționale ale calului dvs. vor varia în funcție de cantitatea de iarbă proaspătă pe care a consumat-o în timp ce la pășune și la nivelul de activitate pe care a avut-o. Evaluați nevoile calului dvs. în fiecare zi pentru a determina dacă doriți să scăpați sau să adăugați din cantitățile sale obișnuite de hrănire.
    • Dacă calul tău a fost în pășunat toată ziua și a mâncat o mulțime de iarbă, ea nu va avea nevoie de mare fân.
    • Dacă calul dvs. a avut o zi de muncă grea cu o mulțime de călărie, atunci va trebui să oferiți mai multe alimente pentru a ajuta la umplerea caloriilor suplimentare pe care le-a ars.
  • Imagine intitulată hrăniți un pas de cal 14
    2. Planificați hrănirea timp de o oră înainte sau după ce ați călătorit calului. Nu vă hrăniți calul înainte sau imediat după ce a terminat să facă ceva obositor, deoarece fluxul de sânge va fi îndepărtat de organele ei și care poate interfera cu digestia. Planificați hrănirea în jurul activității programate a calului.
  • Dacă calul tău va face ceva mai intens, programați-i hrănirea timp de trei ore înainte de activitate.
  • Imagine intitulată hrăniți un pas cu pas 15
    3. Face schimbări treptate în dieta calului tău. Dacă trebuie să schimbați hrana calului, nu treceți doar la noul feed. Începeți prin înlocuirea a 25% din feedul vechi cu noul feed. În două zile, înlocuiți 50% din feedul vechi cu noul feed. Două zile după aceea, înlocuiți 75% din feedul vechi cu noul feed. Apoi, la două zile după aceea, veți putea să vă dați calul 100% nou feed.
  • În plus față de modificările de alimente treptat, ar trebui să vă alimentați de asemenea calul la aproximativ același timp în fiecare zi. Caii funcționează mai bine atunci când au un program regulat de hrănire.
  • Efectuarea unor schimbări drastice la programul de hrană sau hrănire a calului dvs. poate duce la colica și fondatorul ecvine. Ecine colic este o afecțiune care provoacă dureri abdominale severe și poate chiar să solicite chirurgie. Fondatorul este o afecțiune care provoacă o circulație slabă și poate duce chiar la separarea copitei de la picior. Fondatorul este adesea fatal.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă aveți acces în mod regulat la o punte de greutate, și la scorul de stare. Un cal care a câștigat greutatea nu a câștigat grăsime, dar a câștigat mușchiul.
  • Hrăniți puțin și de multe ori - stomacul calului este mic comparativ cu dimensiunea corpului și nu poate deține o mulțime de alimente.
  • Podurile de greutate sunt scumpe și nu toată lumea are acces la unul. Cereți veterinari, dealerii și bolțurilor dacă au unul și dacă sunt dispuși să vă lase să o folosiți. in orice caz "schimbări" în greutate sunt mai importante.
  • Dacă un cal nu necesită o altă hrană, atunci furaje, dar alți cai au fost păstrați cu el, dau un "hrană dummy" cu pleavă și echilibr cu energie redusă. Acest lucru va însemna că calul nu se simte lăsat atunci când ceilalți sunt hrăniți.
  • În funcție de modul în care vă hrăniți calul, este posibil să trebuiască să hrăniți fânul suplimentar, deoarece unii vor fi irosiți prin faptul că este trotit la pământ sau la pat.
  • Se cântărește feedul - nu alimentați de "scoop". Cântărește cât de mult este un "scoop" pentru fiecare tip de feed.
  • Hranește o mulțime de furaje - pășunat, haylage, fân sau paie de ovăz, astfel încât calul are ceva în stomac toată ziua. Acest lucru ajută la menținerea mișcării peristaltice și a sucurilor digestive și evitarea problemelor comportamentale și de sănătate.
  • Se amestecă zilnic zilnic și eliminați feedul nehotărât. Prin amestecarea zilnicului de alimentare mai degrabă decât amestecarea tuturor hranei împreună atunci când sosește, permite ca hrana să fie raționalizată și vă permite să vedeți ce mănâncă calul. Dacă calul părăsește orice hrană sau se îmbolnăvește, puteți elimina un produs de hrană.
  • Furajează hrana de calitate bună și furajele. Furajele de calitate slabe care pot fi mucegai sau acru pot provoca colica. Feed-urile ieftine sau rele pot ajunge să nu fie mâncate și să costă mai mult pe termen lung.
  • Asigurați-vă întotdeauna zona în care alimentele sunt păstrate este sigur de cai. Securizarea cutiei cu cabluri bungee sau o blocare păstrează caii să mănânce mai mult decât ar trebui.
  • Pentru un cal care își șlefuiește boabele (mănâncă prea repede), puneți una sau două pietre mari în găleata de cereale. Pe măsură ce calul mănâncă, vor trebui să împingă pietrele pentru a ajunge la cereale.
  • Avertizări

    Ca oamenii, caii pot suferi de alergii. Alergiile comune sunt din orz și alfalfa. Simptomul este de obicei o erupție cutanată. VET-ul dvs. poate ajuta la diagnosticare.
  • Nu vă alimentați niciodată cerealele de cal după ce a fost exercitată, deoarece acest lucru poate provoca colici. Răciți calul în jos înainte de hrănire pentru a evita colica. Puteți spune când un cal este răcit, când nările lui nu mai sunt înfundate și nu respiră foarte mult.
  • Nu supraexpuneți alimentația calului. Vitamina și excesul mineral este la fel de rău ca deficiențele. Utilizați numai suplimente dacă este necesar, nu "doar în cazul".
  • Nu lăsați niciodată calul vostru să vă împingă în timpul hrănirii (în orice moment, de fapt, dar mai ales când hrăniți).
  • Când vă hrăniți calul, păstrați-l într-o rutină. Nu schimbați orele (de ex. hrănirea - nu alimentați la 7 o zi și 8 următoarea. Dacă vă veți hrăni, faceți-o în același timp în fiecare zi.)
  • Unele drepte trebuie să fie procesate înainte de a fi hrană. Sfecla de zahăr trebuie să fie îmbibată, seminția trebuie să fie gătită și dacă nu sunt atât foarte periculoase pentru cal. Cerealele trebuie adesea să fie rulate sau crăpate pentru a asigura că acestea sunt digerate în mod corespunzător, dar nu sunt periculoase dacă sunt hrăniți neprelucrate.
  • Unii proprietari de calori doresc să simtă că își hrănesc caii bine și complicați și uneori dezechilibru, dieta lor.Varietatea este un lucru bun, dar cu moderatie. Acordați acces, mai degrabă decât hrană, diferite tipuri de furaje, ierburi, fructe și legume. Nu hrăniți prea mult nimic. Fără introduceri de hrană / modificări treptat, vezi mai sus.
  • Hrănirea incorectă a fost conectată la o serie de probleme medicale și comportamentale, inclusiv-
  • "Vices" (i.E. Cribbing, Sucking Wind), Mâncare lemn și dung, Ulcere gastrice. Asigurați-vă că calul este întotdeauna disponibil pentru a evita aceste.
  • Laminită, fondator, comportament excitabil. Restricționarea amidonului și a zaharurilor din dietă poate ajuta la evitarea acestora.
  • Azoturia (numită și legare sau sindromul de dimineață de luni). Hrănirea în funcție de volumul de muncă și reducerea consumului de energie în zilele de decizie va ajuta la evitarea acestui lucru.
  • Colică. Hrănirea puțin și de multe ori, o mulțime de fibre și furaje de bună calitate pot ajuta la evitarea acestui lucru. Faceți treptat schimbări de alimentare, vedeți mai sus.
  • Obezitate, emaciere. Starea regulată, punctajul înregistrării și controlul energiei pot ajuta la evitarea acestora.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar