Cum să devii mai încrezători în jurul caii

Este greu de înțeles cât de mare și puternic este calul mediu înainte de a întâlni o față-în-față. Fiind în jurul valorii de cai pot fi intimidante serios pentru cei neexperimentați. În timp ce este greu să devii 100% încrezător în jurul caii peste noapte, câteva trucuri simple pot face mult mai ușor să-și petreacă timpul cu animalele și, în cele din urmă, să lucreze la abilități cum ar fi manipularea și călărirea.

Pași

Partea 1 din 2:
Construirea încrederii dvsDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imagine intitulată Obțineți mai multă încredere în jurul caii Pasul 1
1. Urmăriți caii de departe. Deși există excepții, majoritatea caii sunt destul de calme și docil când sunt lăsați la ei înșiși. Vizionând o turmă de cai feed într-un câmp la o distanță scurtă de tine poate face să pară mult mai puțin intimidantă decât ar putea altfel. Odată ce vă simțiți confortabil cu asta, puteți începe treptat interacțiunea cu caii apropiați.
  • Utilizați această ocazie pentru a observa limbajul corpului calului. Rețineți modul în care își mișcă capul, urechile și se ridică atunci când interacționează unul cu celălalt. De exemplu, un cal care este supărat va fixa adesea urechile înapoi (mișcați-le astfel încât să se așeze pe capul său).
  • Imagine intitulată Obțineți mai multă încredere în jurul caii Pasul 2
    2. Abordați caii calm de un unghi. Caii sunt remarcabil de buni la detectarea atunci când oamenii sunt nervoși. Dacă vă apropiați de animal când sunteți liniștiți, răciți și colectați, calul va rămâne probabil și acest lucru. Asigurați-vă că un cal vă poate vedea că veniți - sunt cei mai confortabili atunci când oamenii nu le iau prin surprindere. Se deplasează spre umărul frontal al calului, stau afară din locul mic, în fața nasului calului.
  • Utilizați mișcări lente, dar intenționate. Încercați să nu ezitați când vă apropiați.
  • Dacă se îndepărtează de tine, mutați cu el, continuând spre el. Nu te opri până când picioarele lui sunt încă.
  • Imaginea intitulată Obțineți mai multă încredere în jurul caii Pasul 3
    3. Oferă afecțiunea calului. Când ajungeți la umărul calului, asigurați-vă că vă poate vedea, apoi puneți ușor o mână pe baza gâtului său. Oferiți câteva cuvinte blânde de salut și încurajare pe măsură ce îl animați. Dacă calul se îndepărtează, se apropie din nou umărul și repetați. În cele din urmă, va învăța că nu sunteți o amenințare (și veți afla că nu este o amenințare!).
  • Animal de companie în direcția părului. Mergând împotriva cerealelor poate fi incomod pentru cai.
  • Imaginea intitulată Obțineți mai multă încredere în jurul caii Pasul 4
    4. Groom calul. Ajutând un antrenor experimentat, sarcinile de bază, cum ar fi îngrijirea este o modalitate bună de a câștiga respectul pentru îngrijirea care intră în creșterea caii, îmbunătățind, de asemenea, încrederea în jurul lor. Întrebați un profesionist de cal pentru o șansă de a ajuta la spălarea, periajul sau o altă sarcină îngrijire pentru a vă crea încrederea.
  • Imagine intitulată Obțineți mai multă încredere în jurul caii Pasul 5
    5. Hrăniți calul. Aceasta este o activitate distractivă care poate face ca calul să se simtă mai mult în largul tău (și viceversa). În timp ce puteți cumpăra tratamente pentru acest lucru, majoritatea caii vor fi la fel de fericiți cu lucrurile ca fânul de fân și felii de mere. Oferiți calului tratați-o ținându-l departe de corpul vostru, aproximativ un picior sau așa în fața nasului. Dacă calul nu pare să-l dorească, nu-l împinși în fața ei.
  • Păstrați palma plat pe măsură ce oferiți mâncarea calului. Acest lucru ține calul de la mușcarea unuia dintre degetele dvs. accidental.
  • Imaginea intitulată Obțineți mai multă încredere în jurul caii Pasul 6
    6. Ia calul pentru a vă respecta folosind o frânghie de plumb. Dacă nu sunteți familiarizați cu caii, obțineți un profesionist pentru a vă ajuta să vă asigurați o frânghie de plumb la cal. Cu o prindere pe frânghia de plumb (12-15 picioare de coardă este o lungime bună), luați un pas departe de cal și uitați-vă la posteriorul său. Înclinați și începeți să vă mișcați capătul frânghiei într-un model circular pentru a-i spune că vrei să-și mute posterioare departe de tine. Opriți momentul în care reacționează și se întoarce fără nici o amenințare în postura dvs. Acest lucru învață calul să se supună comenzilor dvs. și îl poate ajuta să devină mai docil în jurul tău.
  • Dacă el nu se mișcă după câteva leagăne ale capătului de frânghie, leagă-l astfel încât să-i lovească ferm posterioare. Continuați să repetați acest exercițiu până când vă respectă cererile de îndată ce vă uitați la posteriorul său posteriori și vă puteți sprijini.
  • Imaginea intitulată Obțineți mai multă încredere în jurul caii Pasul 7
    7. Stați într-un cal "Zonele sigure." Dacă sunteți îngrijorat să vă răniți de un cal, este util să știți că un cal va avea un timp foarte greu vă dăunează dacă vă uitați unde vă aflați. Lățimea brațului de la umărul frontal al calului este o bună politică generală. Aici este dificil pentru ca calul să te lovească, în sus, sau să muște (care, desigur, este puțin probabil).
  • Partea 2 din 2:
    Care lucrează la călărieDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Obțineți mai multă încredere în jurul caii Pasul 8
    1. Cereți să fiți asociat cu un cal prietenos pentru începători. În timp ce majoritatea caii la centrele de antrenament care acceptă începători vor fi perfect în siguranță, proprietarii vă pot recomanda un cal care este deosebit de calm sau docil. Acest lucru vă poate ajuta să vă construiți încrederea. Este mult mai ușor să vă relaxați în jurul unui cal pe care știți că este foarte puțin probabil să provoace probleme.
  • Imagine intitulată Obțineți mai multă încredere în jurul caii Pasul 9
    2. Împingeți calul înainte de a vă începe. "Tack" este un termen folosit pentru echipamentul folosit pentru a călări calul (i.E. șa, reini etc.). Învățarea de a pune acest lucru este o abilitate importantă de călărie, dar este, de asemenea, o oportunitate valoroasă de a câștiga încrederea în îndeaproape cu un cal.
  • Vedea Ghidul nostru de legătură Pentru instrucțiuni specifice. Obțineți un profesionist pentru a vă ajuta dacă este prima dată.
  • Imaginea intitulată Obțineți mai multă încredere în jurul caii Pasul 10
    3. Ia calul să se supună comenzilor dvs. rein. Acest lucru vă va îmbunătăți încrederea, ajutându-vă să vă simțiți mai mult în control. Montați calul și trageți o coaptă la coapsă până când nasul atinge piciorul. Chiar în momentul în care îl simțiți să se supună (luând presiunea de pe susinia însuși), lăsați-l din nou să meargă din nou. Faceți acest lucru în mod consecvent și el va învăța să fie foarte flexibil pentru comenzile dvs. cu o atingere foarte ușoară asupra rein. Faceți acest lucru pe ambele părți de mai multe ori înainte de a cere ca el să avanseze la o plimbare.
  • Acest lucru vă practică "o oprire rein" - Practic, frâna de urgență oricând aveți probleme.
  • Imagine intitulată Get mai încrezător în jurul caii Pasul 11
    4. Plimbare înainte de a lucra până la un trot sau un canter. Odată ce știți că puteți opri calul, faceți o plimbare constantă și asigurați-vă că sunteți confortabil în șa. Nu vă simțiți presați să începeți să călcați, să vă mâncați sau orice altceva - mergeți atâta timp cât este necesar să vă simțiți complet încrezători.
  • Când vă plimbați confortabil, lucrați cu antrenorul sau profesionistul pentru a rampa treptat până la un canter sau trot. Creșterea vitezei dvs. în etape vă va ajuta să vă obișnuiți.
  • Practicați O singură oprire descrisă mai sus la o plimbare, apoi la un trot și un canter. Trebuie să o practici la fel de mult ca și el. Trebuie să fie o mișcare reflexivă pe care o faceți fără să vă gândiți cât mai curând posibil. Pentru a învăța să gândești așa, trebuie să o practici.
  • sfaturi

    Prima dată când plimbați, aveți un profesionist de cai să vă ajute să alegeți o șa confortabilă. Este mult mai ușor să vă relaxați dacă nu sunteți în disconfort real.
  • Stick cu el! Nu lăsați o experiență proastă cu un cal să vă scoată pentru totdeauna. Obținerea încrederii necesită timp, dar cu o mulțime de practici consecvente, puteți deschide o întreagă gamă de posibilități cu această nouă abilitate.
  • Nu mergeți niciodată singură. Dacă ceva face mergeți greșit, având un profesionist în apropiere va face mult mai ușor să nu vă pierdeți răcoarea.
  • Înainte de a începe să călătoriți, faceți o cercetare asupra caii, comportamentele și sfaturile lor despre călărie, astfel încât să știți ce să vă așteptați și să decideți dacă doriți cu adevărat să călătoriți sau nu.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar