Cum să demontați un cal

Demontarea unui cal se poate simți ciudat primele câteva ori, dar nu este dificil să înțelegem elementele de bază. Pe măsură ce practicați, mișcarea va deveni mai rapidă și mai fluidă, făcându-l mai sigur atât pentru dvs. cât și pentru cal.

Pași

Metoda 1 din 2:
Demontarea de la o șa occidentală sau engleză
  1. Imagine intitulată Demontați un pas de cal 1
1. Asigurați-vă că calul este încă și calm. Niciodată nu depuneți până când calul nu sa oprit complet.Dacă calul este speriat sau neexperimentat, calm-o înainte de a demonstra. Pat ușor și vorbește cu el într-un ton moale de voce până când devine încă. Schimbați greutatea în jurul valorii de puțin în timp ce calmează calul, așa că nu va fi surprins când vă mișcați să renunțați.
  • Imaginea intitulată Demontați un pas de cal 2
    2. Țineți mâna și coama în mâna stângă. Mutați ambele reins la mâna stângă. Continuați să le țineți pe durata demontajului, dar aveți grijă să le dați niște slăbiciune și să nu le strângeți brusc. În timp ce țineți mâinile, prindeți coama calului. Acest lucru vă va ajuta să vă stabilizați și nu veți răni calul.
  • Majoritatea caii sunt instruiți pentru demontarea pe partea stângă și pot spui dacă încerci să renunți la dreapta.
  • Imaginea intitulată Demontați un pas de cal 3
    3. Scoateți piciorul drept de la etrier. Stați în sus în etrieri, prindeți șaua pommel cu mâna dreaptă pentru echilibru dacă este necesar. Sfațiți piciorul drept în jos pentru a vă scoate piciorul de la etrierul drept. Continuați imediat la pasul următor, transformați-l într-o singură mișcare fluidă.
  • Dacă utilizați o șa engleză fără un pommel ridicat, prindeți frontul prin curlarea degetelor sub marginea din față a șei. De asemenea, este mai familiarizat cu termenul "fier" in locul "Eroare."
  • Imaginea intitulată Demontați un pas de cal 4
    4. Pivotați piciorul drept peste spatele calului. Aflați-vă corpul înainte pe partea din față a șei și aduceți-vă piciorul drept liber în sus și în spatele calului, pe partea stângă. Aveți grijă să nu loviți spatele calului în timp ce faceți acest lucru, deoarece acest lucru poate cauza calul să spună și să înceapă să se miște.
  • Pe măsură ce terminați mișcarea cu piciorul drept, puteți să vă mutați mâna dreaptă pentru a prinde cantle de șa (porțiunea spate ridicată) pentru echilibru.
  • În timp ce vă puteți folosi piciorul în partea stângă a etrierului pentru echilibru, nu împingeți spre exterior în timp ce vă pivotați. Acest lucru ar putea trage calul și a început să se miște.
  • Imagine intitulată Demontați un pas de cal 5
    5. Finalizați demontarea (un picior). Există două modalități comune de a finaliza demontarea, fiecare descrisă în această secțiune. Pentru a demonta pe un picior, pur și simplu coborâți piciorul drept la sol, păstrând piciorul stâng în etrierul și mâinile pe pommel și cantle (față și spate) din șa. Flexați-vă genunchiul ușor pe măsură ce vă aterizați pentru a absorbi impactul, asigurați-vă că calul nu se mișcă, apoi utilizați mâna dreaptă pentru a vă ridica piciorul stâng din etrier.
  • Trebuie să fiți suficient de înalt pentru a ajunge la etrierul cu piciorul stâng de la sol. Dacă nu sunteți, va trebui să renunțați la o platformă ridicată sau să utilizați "ambele picioare" Metoda de mai jos.
  • Dacă simți că calul începe să se miște în timp ce deconectați, puteți "sări" sus de la pământ pe măsură ce vă aterizați și înapoi în șa, pentru a evita căderea. Dacă nu sunteți suficient de puternic sau experimentat pentru a face acest lucru, această metodă poate duce la o situație periculoasă.
  • Imagine intitulată Demontați un pas de cal 6
    6. Finalizați demontarea (ambii picioare). Alternativ, completați demontarea prin împingerea ușor a piciorului stâng afară din etrier, apoi alunecând de-a lungul burției calului la pământ. Completați această mișcare fluidly, fără să vă întrerupeți și să vă flexați genunchii în timp ce vă aterizați.
  • Această metodă de demontare poate fi efectuată de la orice înălțime și, de asemenea, nu are riscă să-ți prindă piciorul în etrierul unui cal în mișcare.
  • Nu vă înfuriați sau vă scuturați piciorul pentru a ieși din etrier, deoarece acest lucru ar putea să-i spună calul. În schimb, împingeți ușor împotriva ei sau trageți-vă cu brațele, pentru a vă ridica mai mult și ridicați piciorul afară.
  • Imaginea intitulată Demontați un pas de cal 7
    7. Conduce calul. Din moment ce v-ați ținut pe fruntea tot timpul, este acum ușor să mergeți calul de la sol. Înainte de a vă deplasa, puneți entuziasmul în sus pentru a le împiedica să bată pe cal sau să se prindă pe obstacole.
  • Metoda 2 din 2:
    Demontarea de la lateral sau de călărie
    1. Imaginea intitulată Demontați un pas de cal 8
    1. Solicitați asistență din partea Sideddle. Dacă sunteți călătoriți, cu ambele picioare pe o parte a calului, cereți-i pe cineva să vă ajute să vă ridicați. Săriți-vă pe propria dvs. adesea provoacă îmbrăcămintea dvs. să se răstoarne pe Tack și face dificilă păstrarea rein-urilor.
  • Imaginea intitulată Demontați un pas de cal 9
    2. Hop în jos de la bareback. În cazul în care călărește, o opțiune este să vă aduceți piciorul drept peste gâtul calului. Aveți grijă să nu atingeți gâtul calului așa cum faceți acest lucru sau ar putea să spună cu ușurință. Odată ce ambele picioare sunt pe partea stângă, hop până la pământ.
  • Nu încercați acest lucru de la o șa, deoarece este prea ușor să vă loviți în Tack.
  • Imaginea intitulată Demontați un pas de cal 10
    3. Glisați în jos de la bareback. O altă metodă de demontare bareback este foarte asemănătoare cu demontarea pentru șaibele occidentale sau engleze. Leagăn piciorul drept clar peste coarda calului, apoi glisați pe burtă pe pământ. Deoarece nu aveți nici o șa de așteptare, va trebui să efectuați această mișcare rapidă și fluidă pentru a evita debarantarea dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă nu aveți încredere în cal pentru a rămâne în continuare, mutați-o direct îndreptată spre un perete, un gard sau alt obstacol înainte de a demonstra. Acest lucru îi împiedică să se deplaseze brusc.
  • Teren plat este cel mai bun loc pentru a fi demontat. Dacă dezactivați pe un deal, poziționați calul, astfel încât să vă dezmontați pe partea superioară.
  • Este mult mai bine să luați ambele picioare din etrieri și mai siguri, deoarece dacă calul tău ar fi să plece atunci când jumătate off atunci ar putea duce la o vătămare gravă în cel mai rău caz de scenariu. Dacă v-ați dezmontat cu ambele picioare, atunci ați aluneca și ați putea prinde calul în siguranță când ați fost pe pământ.Țineți cont de faptul că dacă aveți un cal de dimensiuni mai mari și dacă o persoană mai mare, atunci faceți ambele picioare, deoarece vă puteți răni pentru că sunteți atât de mare de la sol. De asemenea, este mult mai confortabil pentru calul tău și poate răni un cai înapoi atunci când îți puneți toată greutatea pe o parte a spatelui și cealaltă este complet liberă. De asemenea, recomandăm montarea de la blocul de montare deoarece este, de asemenea, mult mai confortabilă pentru calul dvs. și nu pune tulpina sau presiunea pe spate. Odată ce ați primit acest lucru, veți fi un călăreț mult mai bun!
  • Avertizări

    Purtați întotdeauna cizme de călărie și pantaloni lungi.
  • Demontarea nu este adesea o idee bună într-o situație periculoasă, cum ar fi atunci când calul este turacut sau buclat. Este mai ușor să controlați un cal de la spate decât de la sol și este dificil să se demongă în siguranță în aceste situații.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar