Cum să ai grijă de un cal miniatural

Un cal miniatural poate fi un plus minunat la stația dvs., deoarece sunt animale distractive pentru a ridica și a interacționa cu. Ele sunt de obicei ușor de îngrijit și costul lor zilnic și spațiul pe care îl cer este mai mic decât cel al unui cal mediu. Acestea fiind spuse, un cal miniatural are nevoie de toată aceeași îngrijire zilnică pe care orice cal ar avea nevoie pentru ao menține sănătoși și fericiți. În ansamblu, este important să vă asigurați că este găzduit, hrănit, îngrijit și îngrijit corect. Dacă vă asigurați că toate aceste lucruri sunt făcute, veți avea un cal miniatural fericit și sănătos de ani de zile.

Pași

Partea 1 din 4:
Locuind calul tău miniatural
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas miniatural pas 1
1. Configurați un stand pentru calul dvs. miniatural. Un cal miniatural trebuie păstrat în condiții curate și trebuie să fie prevăzut cu adăpost de ploaie, soare și vânt. Un stand cu 3 fețe, înființat într-o pășune, de obicei, lucrează pentru cai miniaturali care nu sunt prezentați. Acest lucru le dă protecție împotriva vremii, dar le permite libertatea de a se plimba.
  • Dacă aveți deja un hambar, puteți adapta un stand de cal obișnuit pentru un mini. Pur și simplu schimbați ușa și coborâți cârligele de apă și cu găleata la o înălțime mini.
  • Dacă vă arătați calul miniatural, poate doriți să o păstrați într-un stand într-un hambar pentru ao păstra curat. Cu toate acestea, asigurați-vă că standul calului este configurat special pentru un mini. Ar trebui să aibă pereți scurți pe care calul îl poate vedea și o mulțime de flux de aer pentru a menține calul sănătos.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal miniatură Pasul 2
    2. Asigurați acces la o pășune. Este important să vă asigurați că calul dvs. devine exerciții și libertăți în timp ce roaming o pășune. Pentru a vă oferi calului libertatea de a rătăci când îi place, puteți construi o ușă deschisă care duce la pășune. Puteți, de asemenea, pur și simplu să vă întoarceți calul în fiecare zi.
  • Acordarea timpului tău miniatură într-o pășune va da acces la iarbă și îl va da exerciții zilnice.
  • În timp ce pășunea nu trebuie să fie la fel de mare cum ați folosi pentru un cal mediu, un cal miniatural nu trebuie păstrat într-un spațiu mic, cum ar fi un câine. Ar trebui să oferiți aproximativ 1/4 acru pe cal miniatural.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal miniatural pas 3
    3. Asigurați toate zonele de pășune. Deoarece caii miniaturali sunt mai mici decât alți cai, ei pot stoarce din găuri în garduri că un cal mediu nu ar putea ieși niciodată. Înainte de a vă pune miniatura într-o pășune pentru prima dată, asigurați-vă că nu există găuri sau zone rupte pe care calul ar putea scăpa.
  • Un cal miniatural nu va avea nevoie de garduri care este la fel de înalt ca cel al unui cal mediu.
  • Asigurați-vă că lamelele de garduri sunt destul de apropiate încât mini-ul dvs. nu poate sări, dar suficient de larg că nu va primi un picior blocat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal miniatural pas 4
    4. Oferă un animal însoțitor. Caii miniaturali nu ar trebui să fie adăpostiți singuri. În mod ideal, veți avea mai multe cai miniaturali care pot păstra reciproc compania. Cu toate acestea, puteți utiliza și alte animale ca animale de companie, cum ar fi măgari, câini, oi sau caprine.
  • Caii miniaturali sunt creaturi sociale, deci nu ar trebui să fie niciodată păstrate singure. Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare personalitățile individuale atunci când alegeți un tovarăș pentru ei. De exemplu, dacă aveți un cal groaznic, veți dori să-i dați un animal însoțitor care îi va da un spațiu și nu va răspunde prost la încăpățânarea sa.
  • Partea 2 din 4:
    Hrănirea calului miniatural
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal miniatură Pasul 5
    1. Acordați-vă accesului cu cal miniatură la iarbă sau îi hrănește fânul în fiecare zi. Furajele, fie furnizate prin pășunat, fie dat sub formă de fân, ar trebui să alcătuiesc cea mai mare parte a dietei calului tău. Un cal miniatural va mânca 1 până la 2% din greutatea corporală în furaje în fiecare zi, deci este important să se ofere suficient pentru animal.
    • De exemplu, un cal miniatural care cântărește 200 de kilograme (91 kg) trebuie administrat 2-4 lire sterline (0.91-1.81 kg) de furaj în fiecare zi.
    • Ponei miniaturale care nu sunt lucrate și sunt pe o pășune bună de iarbă, de obicei, nu trebuie să fie hrăniți dacă există suficientă iarbă. De fapt, dacă sunt hrăniți prea mult, le poate provoca să devină supraponderali și chiar ar putea provoca colici, o boală digestivă. Cu toate acestea, dacă un cal este lucrat în mod regulat, ar trebui să fie hrăniți pentru a păstra o greutate stabilă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal miniatural pas 6
    2. Suplimentați dieta calului miniatural cu cereale dacă este necesar. În plus față de fân și iarbă, calul tău poate avea nevoie de o cantitate limitată de cereale, deși unele minis nu au nevoie de un supliment deloc. Discutați cu medicul veterinar dacă nu sunteți sigur. Dacă oferiți cereale, faceți acest lucru atât de puțin, ca prea mult și prea mult la un moment dat poate fi rău pentru un sistem digestiv al calului miniatural.
  • În general, majoritatea corilor miniaturali pot mânca aproximativ 1 lire (0.45 kg) de cereale în fiecare zi, împărțiți în 2 hrăniri.
  • Proprietarii de cal miniaturale ar trebui să-și hrănească caii o combinație pre-mixtă de boabe. Aceste amestecuri includ de obicei porumb, ovăz, grâu și boabe de orz. Acestea sunt create în mod specific pentru a satisface nevoile dietetice ale unui cal miniatură și conțin, de obicei, un amestec de suplimente alimentare, precum și cereale.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal miniatură Pasul 7
    3. Luați în considerare dimensiunea calului și condiția corpului. Când se determină cât de mult să vă hrăniți calul miniatural, ar trebui să simțiți corpul animalului pentru zonele în care grăsimea a depus și pentru zonele care sunt prea slabe. Dacă calul dvs. este supraponderal, veți dori să o hrăniți mai puțin, iar dacă calul dvs. este subponderal, veți dori să o hrăniți mai mult.
  • O modalitate ușoară de a spune dacă calul dvs. este la o greutate bună este să se simtă de-a lungul părților sale pentru coastele sale. Dacă vă puteți simți coastele, dar nu le puteți vedea, calul dvs. este la o greutate sănătoasă. Dacă puteți vedea coastele, calul este subponderal - dacă nu puteți simți sau vedeți coastele, este supraponderal.
  • Caii miniaturali sunt predispuși să devină supraponderali. Greutatea ideală pentru un cal miniatură este oriunde între 150-300 de lire sterline (68-136 kg), în funcție de dimensiunea calului. Păstrați un ochi pe dimensiunea calului pentru a-mi regla dieta, astfel încât să poată rămâne la o greutate ideală.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas miniatural pas 8
    4. Monitorizați greutatea mini-ului dvs. atunci când sunteți pe pășune. Ponii miniaturale au tendința de a câștiga greutate cu ușurință, deci este important să țineți cont de cât de multă greutate a câștigurilor dvs. Mini atunci când este pe pășune. Dacă observați că crește greu, este posibil să aveți nevoie să obțineți un bot de pășunat pentru a preveni supraalimentarea mini-ului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas miniatural pas 9
    5. Oferiți acces la apă potabilă curată în orice moment. Este important ca calul tău miniatural să bea apă ori de câte ori are nevoie de el, astfel încât acesta să rămână în mod corespunzător hidratat. Asigurați-vă că apa este curată și că recipientul pe care îl puneți apa este și curat.
  • Curățați recipientele cu apă pe săptămână, astfel încât acestea să nu poarte bacterii dăunătoare, ceea ce ar putea afecta sănătatea calului. Pur și simplu clătiți recipientul cu apă rece, adăugați câteva picături de săpun de mâncare, curățați-o cu o perie, apoi clătiți-o afară.
  • Puteți adăuga o picătură sau două de înălbitoare la apa calului pentru a păstra bacteriile și algele la Bay. Acest lucru nu va afecta calul și va păstra apa mai gustoasă.
  • Partea 3 din 4:
    Îngrijindu-ți calul miniatural
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal miniatură Pasul 10
    1. Asigurați-vă calul înainte de îngrijire. Înainte de a începe rutina dvs. de îngrijire, ar trebui să vă asigurați că frânele calului sunt legate. Acest lucru se va asigura că calul nu poate fi bolț și că puteți păstra o strângere fermă pe ea în timp ce vă preocupă sarcinile de îngrijire.
    • Poti lega un cal folosind o varietate de noduri, cum ar fi un nod de eliberare rapidă.
    • Ar trebui să aveți întotdeauna o opțiune de eliberare rapidă, în cazul în care calul dvs. este blocat sau în dificultate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas miniatural pas 11
    2. Lăsați calul să știe că vă apropiați de el. Deși caii miniaturali sunt mici, loviturile și mușcăturile lor vă pot răni totuși. Ca și în cazul tuturor caii, ar trebui să le abordăm într-un mod care îi permite să știe că veniți. Face zgomot pe măsură ce vă apropiați și asigurați-vă că vă pot vedea venirea.
  • Puteți să vă apropiați de calul din lateral și să-l atingeți așa cum faceți acest lucru, dar nu veniți niciodată pe un cal din spate. Acest lucru va elimina șansa unui răspuns la teamă dacă le atingeți când nu știu că sunteți acolo.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal miniatură Pasul 12
    3. Stați la partea calului, nu în spatele ei. În timp ce vă îngrijiți, ar trebui să vă poziționați astfel încât să nu faceți rău. Stând direct în spatele unui cal, poate duce la lovirea în cazul în care calul este speriat sau agitat, astfel încât întotdeauna să rămână în lateral.
  • Imagine intitulată îngrijire pentru un pas miniatural pas 13
    4
    Alege copitele calului și evaluează sănătatea copiilor lor în fiecare zi. Caii miniaturali au nevoie de roci și deșeuri îndepărtate de la copitele lor, astfel încât copitele să rămână sănătoase și nu devin dureroase să meargă. Lucrul la 1 picior la un moment dat, ridicați copiterea și folosiți o copiență pentru a obține toate pietrele, gunoiul, murdăria, fânul și alte resturi din partea interioară a copitei.
  • Odată ce ați curățat o copite, ar trebui să vă uitați la suprafață pentru a determina dacă este sănătoasă. Căutați leziuni sau zone umflate în interiorul copiilor. Dacă observați o problemă, căutați sfatul de tratament al unui medic veterinar.
  • Mulți cai miniaturali au nevoie, de asemenea, de copitele lor tăiate, deoarece de obicei cresc mai repede decât sunt uzate. În general, un cal miniatural va avea nevoie de hovele sale tăiate o dată la 5 săptămâni sau cam asa ceva.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas miniatural Pasul 14
    5
    Perie haina calului zilnic. Când se îngrijește de un cal miniatură, este important să-și păstreze haina curată, moale și strălucitoare. Utilizați o perie de cai moale pe tot corpul calului tău miniatural. Amintiți-vă să periați cu cerealele părului calului și să inspectați corpul animalului pentru semne de boală sau rănire în timp ce vă spălați.
  • Pentru a păstra coacea și coada de coadă miniatură și strălucitoare ar trebui să le spălați în fiecare zi.
  • Periajul este deosebit de important pentru caii miniaturali pe care intenționați să îl arătați, deoarece starea stăpânului și a cozilor vor fi judecate.
  • Periajul calului în fiecare zi este o modalitate excelentă de a lega cu animalul. Este timpul de calitate când puteți arăta calul pe care îl aveți grijă și că nu sunteți o amenințare la adresa aceasta.
  • Partea 4 din 4:
    Păstrați calul miniatural sănătos
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal miniatural pas 15
    1. Dați-vă calului de îngrijire suplimentară în timpul vremii reci. În timp ce caii miniaturali sunt de fapt destul de rezistenți, au nevoie de un pic de îngrijire în condițiile de congelare. De exemplu, în zilele reci, acestea trebuie să fie robuste pentru a le ajuta să mențină o temperatură a corpului stabil.
    • Un covor este o pătură care este pusă pe spatele unui cal. Acestea pot fi cumpărate de la un magazin local de echitație, deși covoarele pentru cai miniaturali sunt mai greu de găsit decât cele făcute pentru caii de dimensiuni medii.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal miniatură Pasul 16
    2. Ia-le îngrijire veterinară anuală. Calul tău miniatural are nevoie de îngrijire veterinară obișnuită pentru a se asigura că este sănătos și nu are probleme de sănătate emergente care au nevoie de tratament. Veterinarul va stabili, de asemenea, un program de imunizări și alte îngrijiri preventive care vă va păstra calul sănătos în viitor.
  • Boli comune pe care Minisul sunt adesea imunizate pentru includerea tetanosului, rabiei, gripei și rinovirusului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas miniatural pas 17
    3. Dă-ți medicul de degradare a calului la fiecare 6 până la 8 săptămâni. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care medicul dumneavoastră veterinar le va face este să prescrie medicamente deformare și să stabilească un program pentru a-ți da calului tău. Deworming-ul este vital ca mini să rămână sănătoși, deoarece toți caii sunt predispuși la infecții parazitare, iar aceste infecții pot fi foarte grave și chiar punerea în pericol de viață. Acest medicament este de obicei administrat calului la fiecare 6 până la 8 săptămâni.
  • Medicamentele de degradare acordate caii miniaturale îi vor proteja în mod obișnuit de puternice, abride, viermi, viermi rotunzi și alte infecții parazitare comune.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas miniatural pas 18
    4. Îngrijire pentru sănătatea dentară a calului dvs. anual. În plus față de examenele generale de sănătate, caii miniaturali ar trebui să aibă un examen dentar în fiecare an. Veterinarul va inspecta dinții calului și va asigura că sunt sănătoși. Orice probleme din gură pot duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi malnutriția, deci este important să țineți pasul pe sănătatea dentară a calului miniatural.
  • Verificați în mod regulat dinții calului pentru a vă asigura că dinții lor arată sănătoși și că mușcătura lor este normală și creează chiar și purtând pe dinți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar