Cum să deworm un cal

Dacă observați simptome de durere sau disconfort în calul dvs., este posibil să aveți nevoie să verificați pentru viermi. Viermi, paraziți interni, pot provoca colici, diaree, pierdere în greutate, ulcere, răni de gură sau burtă de oală. Din fericire, există o varietate de opțiuni de tratament. Dacă suspectați că viermii sunt cauza, obțineți medicul veterinar implicat, astfel încât să puteți obține un tratament eficient pentru calul dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătiți-vă să vă deplasați calul
  1. Imagine intitulată Deworm un cal pas 1
1. Determinați dacă calul dvs. are nevoie de deworming. Deoarece acest lucru va depinde complet de calul dvs., va trebui să trimiteți un eșantion fecale în veterinarul dvs. VET va rula un test de ouă fecal pentru a afla dacă calul tău are viermi și ce fel sunt. Acest lucru vă permite medicului veterinar să aleagă cel mai eficient Desewer pentru această infestări și cât de des trebuie să fie depus.
  • De exemplu, un cal cu o povară de vierme greu poate avea nevoie de degradarea lunară, dar una cu câțiva viermi ar putea fi făcută trimestrial sau chiar de două ori pe an.
  • Imagine intitulată Deworm un cal Pasul 2
    2. Discutați cu medicul veterinar despre rezistența de degradare. Deworming calul tău în mod inutil poate duce la o rezistență sporită la viermi. Din acest motiv, veterinarul dvs. poate recomanda medicamente rotative de degradare (oferind patru până la șase de muncitori diferiți) înainte de a începe la tratamentul de început. Deoarece unii cai pot dezvolta o rezistență naturală la viermi, ei nu pot avea nevoie de degradiere deloc de aceea o analiză fecală este importantă.
  • Dacă calul dvs. are o povară vierme puternice, un Dewii de zi cu zi ar putea ajuta să împiedice infestația vie intensă între degradarea regulată. Dar, demersorii zilnici nu ar trebui să fie considerați o strategie completă de degradare pe cont propriu, deoarece eficacitatea lor este limitată împotriva anumitor paraziți și tratamentul total de degradare este necesar înainte de a le începe.
  • Imagine intitulată Deworm un cal pas 3
    3. Discutați despre medicamente. Veterinarul dvs. va vorbi cu dvs. despre medicamentele de degradare. Acestea includ Fenbendazol, Ivermectin, Moxidectin, Pyrantel și Praziquantel. Deoarece fiecare medicament are un spectru subtil de activitate, veterinarul dvs. va decide ce medicamente vor funcționa cel mai bine pentru calul dvs. Următoarele sunt clase de droguri care trebuie luate în considerare:
  • Benzimidazoles (cum ar fi fenbendazol) pot ucide ouăle nematode, spre deosebire de alte clase de medicamente și sunt disponibile ca granule, paste și formule de suspensie. Aceste medicamente sunt de obicei date câteva zile la rând.
  • Lactonele macrociclice (cum ar fi Ivermectin și Moxidectin) sunt unele dintre cele mai eficiente medicamente și pot, în plus, pot ucide paraziți externi ca păduchi și acarieni. Acestea durează 3 până la 4 zile înainte de a fi eficientă.
  • Isoquinolin-pirazine (cum ar fi Praziquantel) sunt eficiente numai împotriva cestodelor (în cai, anopocephal spp., De asemenea, cunoscut sub numele de viermi.) În Statele Unite, acest medicament este disponibil numai în combinație cu lactone macrociclice.
  • Imagine intitulată deworm un cal pas 4
    4. Dați-vă corect calul. Va trebui să cunoașteți greutatea calului, deoarece medicamentul este dozat de greutatea corporală și prescris de VET dvs. Tratamentul va fi ineficient dacă nu este acordat suficient medicamente, ceea ce poate încuraja, de asemenea, rezistența la medicamente. Majoritatea Dewremers sunt foarte sigure, deci este mai bine să supraestimați cantitatea mai degrabă decât subestimarea, mai ales dacă calul nu-i place de muncitorii și este înclinat să-i scuipă. Planificați să oferiți suplimentar în anticiparea părții de spitalizare a dozei.
  • Fiți conștienți de faptul că multe seringi de dozare ale lui DeWorer conține suficient pentru un cal de 1.200 lb. Dacă aveți un cal mare, este posibil să aveți nevoie de două seringi. Unii medicii veterinari sugerează adăugarea sumei necesare pentru încă 250LB (o marcă pe seringa de dozare), indiferent de dimensiunea calului.
  • Pentru a afla greutatea calului, cumpărați o bandă de măsurare de la un comerciant de hrană sau de la magazinul Tack. Măsurați în jurul pieptului calului și vedeți modul în care greutatea corespunde pe o scară care oferă o estimare a greutății calului.
  • Metoda 2 din 3:
    Deworming cu o seringă de dozare
    1. Imagine intitulată Deworm un cal pas 5
    1. Obțineți calul și medicamentele gata. Gura calului tău ar trebui să fie goală, fără wads de iarbă sau paie în ea. Acestea ar putea face mai ușor ca calul să scuipă pastele medicinale. Calul tău ar trebui să poarte, de asemenea, un halter care vă va da ceva pentru a ține la administrarea la administrarea Dewormer. Au seringă gata prin îndepărtarea capacului și formarea inelului de dozare înapoi la marcajul corespunzător de pe butoiul seringii.
    • Poate doriți să vă hrăniți și să apăsați calul înainte de a da medicamente, deoarece gustul de muncitorilor ar putea să vă mențină calul să mănânce sau să bei ceva timp. Acest lucru este deosebit de important dacă calul dvs. a exercitat și este mai fierbinte sau mai mare decât de obicei.
  • Imagine intitulată deworm un cal pas 6
    2. Introduceți seringa. Îndreptați duza pe limba calului tău prin ridicarea buzelor și înfundându-l spre partea din spate a gurii. Cel mai bun loc pentru a plasa seringa este decalajul dintre incisivi și canini în partea din față a gurii și a molarilor de la spate. Asigurați-vă că sunteți în stare să țineți pistonul astfel încât să puteți apăsa cu ușurință pistonul.
  • Nu vă faceți griji prea mult despre plasarea exactă a duzei. Atâta timp cât este în interiorul gurii, șansele sunt Deseurmerul va acoperi fie limba, dinții sau căptușeala obrazului și cea mai mare parte va fi înghițită.
  • Imagine intitulată Deworm un cal pas 7
    3. Administrați Dewormer. Apăsați pistonul în jos pentru a stoarce medicamentul în gura calului tău. Fi rapid pentru a nu-ți deranja calul. Odată ce toate medicamentele sunt introduse, scoateți pistonul și țineți capul calului pentru câteva secunde. Acest lucru îl va împiedica să scuipă paste de descărcare.
  • Dacă calul tău scapă în mod obișnuit medicamentul, încercați să introduceți cantități mai mici la un moment dat sau să amestecați pasta în alimentele sale.
  • Metoda 3 din 3:
    Deworming cu un defemier de pelete
    1. Imagine intitulată Deworm un cal pas 8
    1. Cumpărați un pelet DeaSormer. Peletele de pelete sunt amestecate cu cerealele calului tău. Adresați-vă medicului veterinar să recomande un anumit brand de pelete și dozare. Pachetul pe care îl alegeți ar trebui să spună, de asemenea, cât de des să vă hrăniți calul, pe baza greutății.
    • Notați un program de tratament defemorat conform recomandărilor dvs. veterinar. Va trebui să vă hrăniți calul Doza potrivită de pelete Deacăruș pentru atâta timp cât sugerat.
  • Imagine intitulată Deworm un cal pas 9
    2. Măsurați peletele. Utilizați scoopul care este inclus în pachet pentru a măsura doza corectă de pelete Deacăruer. Amestecați acest lucru în hrana de cereale a calului. Se amestecă suficient pentru o singură hrănire, nu pentru întreaga zi. Evitați amestecarea peleților în tratate, mai degrabă decât de cereale.
  • Cerealele se asigură că întreaga dozare este consumată, în timp ce calul dvs. ar putea alege în jurul peleților sau îl poate refuza cu totul dacă le includeți cu tratamente.
  • Imagine intitulată deworm un cal pas 10
    3. Hrăniți calul pelete. Oferiți-vă calului hrana de cereale amestecată cu pelete DeWorer. Asigurați-vă că el termină mâncarea, astfel încât să puteți fi siguri că toate medicamentele au fost consumate. Dacă calul tău nu va mânca toate peletele și cerealele, adăugați un pic lichid melasă pentru a-l încuraja să-l termine.
  • Dacă intenționați să vă hrăniți fânul de cai, asigurați-vă că ați așteptat până când mâncați toate hrana de cereale cu peletele amestecate în.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Deși nu sunt la fel de comune ca și pistoanele sau peletele, vaccinurile de degradare sunt de asemenea disponibile. Doar un cal de cal de calibru sau o călare cu experiență ar trebui să dea vaccinului, introducând-o acolo unde este îndreptată.
  • Să fie pregătită pentru severă "Reacții de retragere" că unii cai au atunci când se confruntă cu mișcări nefamiliare sau cu materialele capului.O tragere severă poate provoca deteriorarea echipamentului sau rănirea calului, mai ales dacă calul este legat.
  • Avertizări

    Caii sunt mari și pot reacționa violent la situații incomode. Dacă nu sunteți sigur de dvs., cereți medicului veterinar să vă arate cum să administrați Dewormer.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar