Cum să prindeți un cal sălbatic

Caii sunt în mod natural animale de pradă. Ca rezultat, nu este întotdeauna ușor să le prindem, fie pentru călărie sau de îngrijire veterinară. În timp ce unii cai pot accepta cu tărie un halter, alții au o dispoziție mai sălbatică. Aflați cum să vă prindeți calul în siguranță și eficient. Doar prinde cai care vă aparțin. Nu încercați să prindeți un cal cu adevărat sălbatic. În Statele Unite, caii sălbatici și Burroșii care trăiesc pe terenuri publice se află sub jurisdicția Biroului de Management al Terenurilor. Nu interferați cu caii sălbatici.

Pași

Metoda 1 din 2:
Prinderea unui cal speriat sau reticent
  1. Imaginea intitulată prinde un pas sălbatic 1
1. Prindeți mai întâi ceilalți cai în câmp. Unii cai nu-i place să fie lăsați singuri. Sau, calul tău ar putea avea un prieten special - dacă prietenul este prins, ea se va lăsa prins și ea.
  • Imagine intitulată prinde un pas de cal nou 2
    2. Purtați coada de halter în mână lângă cal și halterul în mână mai departe de cal. Nu încercați să ascundeți halterul - scopul dvs. este să aduceți calm calul sub control, să nu încercați să călcați calul. De asemenea, nu doriți să faceți o mișcare bruscă odată ce ați terminat și aveți nevoie de halter afară.
  • Imagine intitulată prinde un pas sălbatic pas 3
    3. Abordați calul din lateral și din față. Întotdeauna abordați într-un unghi, niciodată din spate sau în față. Caii au pete orb în fața nasului lor, sub capul lor și direct în spatele lor. Vrei să eviți înfricoșarea lor cu sunete bruște, mișcări sau atingere de la aceste direcții.
  • Niciodată nu se îndreaptă spre un cal sau îl lasă în spate.
  • Imaginea intitulată prinde un pas sălbatic pas 4
    4. Fi lent, liniștit, dar pozitiv pe măsură ce vă apropiați de cal. Nu exprimați nici o anxietate sau nervozitate. Mergeți ocazional, fără a privi calul în ochi. Opriți atât de des pentru a alege o iarbă: ideea este de a obține calul curios și interesat de tine, mai degrabă decât speriat.
  • Vorbește cu calul tău. Menținerea unui ton moale, blând, folosiți vocea pentru a vă lăsa calul să știe că vă apropiați, mai ales dacă nu vă poate vedea tot timpul.
  • Frecați umărul calului când sunteți destul de aproape. Acest lucru va da reasigurare.
  • Lăsați-o să miroasă mâna și să se obișnuiască cu mirosul tău.
  • Imagine intitulată prinde un pas sălbatic pas 5
    5. Acordați atenție reacțiilor calului. Încetiniți dacă începe să se îndepărteze. Dacă urechile calului dvs. sunt fixate înapoi sau se rotește rapid, el poate fi înspăimântat sau copleșit. Mișcați și mai încet și oferiți o reasigurare blândă. Pe de altă parte, dacă urechile sale sunt înainte și deschise, el este interesat și puteți continua să progresați.
  • Imaginea intitulată prinde un pas sălbatic pas 6
    6. Ușurează coada de halter peste gâtul calului. Țineți-o în poziție cu o singură mână și folosiți-vă cealaltă mână pentru a încălca calul, deplasându-vă cât mai încet posibil. Țineți halterul deschis pentru ao scoate peste nasul calului fără a fi gâfind sau blocarea unei nori.
  • Nu lega niciodată o frânghie în jurul gâtului calului.
  • Imaginea intitulată prinde un pas sălbatic pas 7
    7. Nu urmări calul. Nu veți depăși niciodată un cal. În plus, indiferent dacă vă aflați într-un câmp mare sau un mic corral, nu doriți ca calul să se panică sau pe șurub. Dacă calul este sforăind sau cresc, așteptați. Stai, vorbind liniștit sau zgomotând un tratament pentru a angaja atenția calului și a-l ajuta să se calmeze.
  • Dacă calul tău este într-un loc periculos, îl poți împiedica să-ți plaseze, ca să se îndepărteze de tine, se mișcă spre un loc mai sigur. S-ar putea să-l puteți încadra într-un corral de un fel, unde poate să se calmeze mai în siguranță și să devină abordabil.
  • Știți limitele. Dacă nu puteți prinde acest cal în siguranță, lăsați un handler de cal cu experiență mai experimentat în schimb.
  • Metoda 2 din 2:
    Obținerea calului obișnuit să fie prinși
    1. Imaginea intitulată prinde un pas sălbatic pas 8
    1. Începeți să vă îmbinarea calului din momentul în care este o mânz. Stabili-vă ca membru al turmei ei, mai degrabă decât ca un prădător.
    • Atingeți mânzul, vorbind cu ea și obținerea ei obișnuită cu contactul și interacțiunea umană, inclusiv prins.
    • Intervenind în orele timpurii din Foal și, în special, urmând protocoalele care solicită restricționarea unui mânz nou-născut pentru ao desensibiliza, nu s-au dovedit a fi eficiente.
  • Imaginea intitulată prinde un pas de cal sălbatic 9
    2. Recompensați-vă calul. Dă-ți calul o recompensă de mâncare când acceptă că este prinsă. Dacă calul dvs. este cu adevărat reticent, ați putea dori să oferiți recompense pentru realizări mai mici, cum ar fi încă în picioare cât vă apropiați și vă permite să atingeți gâtul.
  • Deși calul tău s-ar putea bucura să-și dea zgâriați martorii săi, recompensele alimentare sunt mai eficiente în formare și în generarea interesului calului dvs. la om. Cu toate acestea, dacă știți că calul dvs. apreciază într-adevăr o zgârietură frumoasă sau o îngrijire liniștitoare, încercați să-l recompensați și cu asta.
  • De asemenea, puteți încerca să limitați mâncarea și să beți la un mic corral timp de o săptămână sau două. Deschideți poarta la intervale aleatorii, imprevizibile, astfel încât calul dvs. să învețe să vină când vă vede.
  • Imaginea intitulată prinde un pas sălbatic pas 10
    3. Petreceți timpul să vă atrageți calul, recompensează-l și apoi eliberându-l. Nu vrei ca calul tău să se asocieze să fie prins numai cu munca sau medicul veterinar. Prindeți-vă calul în mod repetat doar pentru a le oferi un tratament va contribui la construirea unui set mai pozitiv de asociații cu întregul proces
  • Imaginea intitulată prinde un pas sălbatic pas 11
    4. Faceți un joc cu inima ușoară din apropierea calului. Odată ce ați pus un halter și conduceți frânghia pe cal, frecați-l cu capătul frânghiei și asigurați-vă că se simte liniștit și fericit. Apoi, stați la capătul frânghiei și începeți să vă apropiați de el. Încercați diferite stiluri de abordare - mers pe jos, săriți, săriți - și viteze diferite, văzând câte se tolerează fără să se alunece sau să se miște. Între ele, frecați și îl calmezi din nou.
  • Această metodă se numește "Habity prin desensibilizare progresivă."Practic, îți faci calul pentru a fi mai puțin sensibil la abordarea ta.
  • Repetați acest joc pentru șapte sesiuni la rând pentru a vă construi sentimentul de încredere și confort al calului. Creșteți lungimea frânghiei de plumb. Dacă merge bine, încercați fără frânghie.
  • Imaginea intitulată prinde un pas sălbatic pas 12
    5. Stabiliți o rutină în jurul captării tuturor caii. Sunați-i pe toți din pășune într-un Corral folosind un semnal consistent, cum ar fi fluierul și recompensarea lor pentru venire. Prindeți primul cal cel mai dispus și dați-i o zgârietură sau un tratament. Apoi lucrați prin cai până când ajungeți la cea pe care o doriți.
  • sfaturi

    Face o încercare de a studia limbajul corpului unui cal. Dacă ajungeți la capul calului și el se retrage, nu vă forțați pe el. Obiectul dvs. este întotdeauna de a stabili încredere prin comunicarea eficientă.

    Avertizări

    Abordați caii cu respect și prudență. Ele sunt puternice, cântăresc în mod normal peste o mie de kilograme și vă pot ucide cu o lovitură. Este mai bine să nu prindeți calul decât să vă răniți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar