Cum să ai grijă de un cal arab

Caii arabi sunt una dintre cele mai vechi rase de cai, făcându-le foarte speciale! Ei sunt cai foarte inteligenți care au un aspect unic. Grijuliu pentru calul tău arab este esențial pentru a-și menține sănătatea și fericirea. Pentru a vă menține calul fericit, trebuie să oferiți o locuință adecvată și să o hrăniți în mod corespunzător. Manetul de bază, haina și îngrijirea copiilor sunt, de asemenea, necesare pentru a fi sănătoși și fericiți.

Pași

Metoda 1 din 4:
Locuind calul tău arab
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal de cal arab 1
1. Asigura o pășune mare. Din cauza inteligenței lor înalte, caii arabi necesită o pășune mare să se plimbe și să furajeze. Utilizați garduri metalice sau din lemn care este de cel puțin 5 picioare (1.5 m) Înalt pentru a vă menține calul în pășune. Evitați utilizarea Barbwire sau a oricărei alte garduri de sârmă de înaltă tensiune. Acestea pot provoca vătămări grave calului dvs. dacă își iau picioarele prinse. Pășunile trebuie să aibă, de asemenea, un teren de nivel și adăpost pentru ca calul să scape de elemente. Asigurați-vă că pășunea nu inunda sau nu conține apă în picioare sau zone noroioase.
  • Adăpostul adecvat include copacii, vărsări, râuri sau agresive de rock.
  • Îndepărtați periodic fecalele din pășune.
  • Îndepărtați plantele și buruienile otrăvitoare, cum ar fi Ragwort, Yew, Nightshade Deadly, Buttercii, Foxglove, frunze de stejar și ghindă, șofran de luncă și alte plante otrăvitoare din zonă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal de cal arab 2
    2. Vă adăpostește calul într-o alergare. O alergare este o zonă împrejmuită, în aer liber, care are un adăpost de om atașat la el. Adăpostul trebuie să aibă un acoperiș și trei laturi. Va trebui să curățați rularea fecalelor și a altor resturi în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal de cal arab
    3. Casa calul tău într-un stand de bar. Stâlpul pe care îl păstrați calul tău arab, trebuie să fie de cel puțin 12 până la 12 picioare (3.7 m × 3.7 m). Ar trebui să fie echipat cu așternut, cum ar fi rumeguș, rasuri de lemn sau paie, și două găleți de apă proaspătă, curată. Ia-ți calul din stand pentru exerciții zilnice, socializare, îngrijire și stimulare.
  • Paturile de pat ar trebui să fie alcătuită din lemn uscat și rumegi de paie. Schimbați așternutul după ce devine murdar sau umed.
  • Asigurați-vă că există un îngrijitor la îndemână dacă vă păstrați calul în hambarul altcuiva.
  • Metoda 2 din 4:
    Hrăniți și udarea calului
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal de cal arab
    1. Hrăniți calul 1 la 1.5% din greutatea corporală. Aproximativ 80-90% din dieta calului tău arab ar trebui să fie formată din furaje. Caii arabi necesită o pășune ne-irigată și fân de iarbă pentru a fura. Cu toate acestea, puteți să vă completați dieta calului cu o groapă ca orz, porumb și ovăz.
    • Hrăniți cerealele de cai în conformitate cu instrucțiunile de pachet sau pe comenzile VET.
    • De exemplu, dacă calul tău cântărește 250 de kilograme (110 kg), atunci ar trebui să mănânce 2.5 până la 3 ani.75 de lire sterline (1.13 la 1.70 kg) de alimente zilnic.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal de cal arab 5
    2. Utilizați un gard pentru a împărți pășunea în patru sau mai multe secțiuni de unitate. În acest fel, puteți menține calitatea pășunii pentru hrănire. Permiteți calului dvs. să nu se hrănească într-o secțiune la un moment dat. Odată ce calul tău a mâncat toată iarba și fânul într-o singură secțiune, rotiți-o în secțiunea următoare.
  • Rotirea calului în secțiuni va permite ierbii să se regleze.
  • Dacă aveți doar un acru de pământ, atunci împărțiți terenul în două secțiuni. Odată ce calul tău a mâncat iarba până la 3 inci (7.6 cm), mutați-l la cealaltă secțiune.
  • Încercați să păstrați unul sau doi cai pe acru. Mai mult decât aceasta va supraaglomera pășunea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal de cal arab 6
    3. Oferiți zilnic apă curată și proaspătă. Caii beau 5 până la 10 galoane (19 până la 38 L) de apă pe zi. Cu toate acestea, cât de mult băuturile dvs. de cai depinde de activitatea sa și de vreme. Calul tău ar trebui să aibă acces la apă proaspătă și nemulțumită în orice moment. Este o idee bună să investiți într-un sistem de udare de calitate.
  • De exemplu, în timpul lunilor de vară, este posibil să trebuiască să furnizați mai multă apă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal de cal arab 7
    4. Preveniți obezitatea cu exercițiile zilnice. Dacă vă păstrați calul într-un hambar, va trebui să o luați pentru exerciții fizice și de stimulare zilnică, în special pentru caii arabi. Manevrați calul prin conuri de trafic. Luați-l călătorind prin pășuni și pe trasee de cai cel puțin o dată pe săptămână.
  • Oferiți jucării ca bile de cai pentru o stimulare suplimentară.
  • Ia în considerare plămânul calului tău de la sol pentru a ajuta să devină extra cardio.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas al calului arab 8
    5. Au vizita dentistului în mod regulat. Sănătatea dentară este importantă pentru menținerea calității și sănătății calului. Dacă calul dvs. este de doi până la cinci ani, a venit un dentist și verificați dinții la fiecare șase luni. Dacă calul tău este de cinci ani sau mai mult, ai un dentist să vină și să-și verifice dinții o dată pe an.
  • Dacă medicul veterinar obișnuit nu oferă îngrijire dentară, cereți o trimitere. Cereți medicului dentist pentru certificare pentru a se asigura că au fost instruiți corespunzător în stomatologia calului.
  • Metoda 3 din 4:
    Furnizarea de haina de bază și îngrijire de coastă
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal de cal arab
    1. Începeți prin curry calul tău arab. Currying aduce praf și murdărie la suprafață. Utilizați o pieptene de curry de înaltă calitate din cauciuc. Lucrul de la cap la posterioare, curry calul tău arab în mișcări circulare. Ușor curry peste zonele osoase, cum ar fi șoldurile și umerii.
    • Evitați utilizarea unui pieptene metalice curry. Acestea pot zgâria calul și pot provoca disconfort.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal de cal arab 10
    2. Îndepărtați murdăria și praful suplimentar cu o perie medie rigidă. Care lucrează de la cap la posteriori, utilizați curse scurte și mișcările de mână pentru a îndepărta murdăria suplimentară din haina calului. Periați întregul corp al calului arabului până când toată murdăria și praful este îndepărtată.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de cal arab 11
    3. Utilizați o perie de finisare netedă pentru a adăuga stralucirea la haina sa. O perie de înaltă calitate, naturală de bristuri funcționează cel mai bine. Folosind lungi, chiar și lovituri, periați haina calului arabic de la cap până la posterioare. Asigurați-vă că vă periați întregul corp, inclusiv picioarele, genunchii și cocoșul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de cal arab
    4. Periați fața cu o perie foarte moale. Periajul în direcția creșterii părului, periați ușor fața calului tău arab. Periați partea superioară a nasului, frunții, obrajii și în jurul ochilor.
  • Utilizați o perie de finisare sau o pensulă mică a capului și a feței.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas al calului arab 13
    5. Pieptene și coada. În primul rând, separați firele de coadă și coadă cu degetele, cunoscute și sub numele de mână. Trageți bucăți de murdărie și resturi pe măsură ce vă împușcă părul. Apoi pulverizați părul calului tău arab cu un desengler. Ținând părul la rădăcină, îl pieptene lent de la rădăcină în jos. Lucrați ușor prin intermediul încurcăturii și prin zgârieturi.
  • Păstrați masa și coada calului arab. Puteți realiza acest lucru prin împrăștierea lor pentru a le menține de la rupere.
  • Uită-te într-o pungă de coadă pentru a proteja coada arabului tău și a păstra frumos înainte de spectacole.
  • Metoda 4 din 4:
    Furnizarea de îngrijire de bază a copiilor
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal de cal arab 14
    1. Ridica copita. Cu fața în spate a calului tău arabă, stai lângă picior cu copacul care va fi ales. Înclinați în corpul calului tău pentru a-și schimba greutatea în afara copiilor. Ridicați-vă mâna pe picior la picior. Folosind o mână, ridicați piciorul și îndoiți-l la un unghi natural.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un cal de cal arab
    2. Utilizați o copițată pentru a curăța zilnic hooful. Lucrând de la călcâi spre deget, folosiți alegerea pentru a îndepărta murdăria și resturile din partea de jos a piciorului. După ce toate murdăria și resturile sunt îndepărtate, utilizați o perie de copită rigidă pentru a îndepărta murdăria din părțile laterale ale copitei.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cal de cal arab 16
    3. Îndepărtați copitele la fiecare patru până la șase săptămâni. La fiecare patru până la șase săptămâni, să vină un farrier și să-ți trimiți copitele de cal arab. Cu toate acestea, este posibil să aveți nevoie să vizitați mai des vizita. Cât de des aveți hovele de calea tăiat depind de vârsta, mediul, managementul și nutriția sa.
  • De exemplu, caii arabi mai tineri și mai în vârstă ar putea avea nevoie să-și facă copitele tăiate mai frecvent.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar