Cum să îngrășești un cal

Îngrămădirea unui cal, numită și condiționarea, este un proces lung, dar unul care vă poate îmbunătăți sănătatea calului. Calul tău poate fi subponderal pentru o varietate de motive, cum ar fi iernarea în condiții dure, fără a obține suficiente calorii, sau hrănirea pe pășuni proaste. Dacă vă puteți vedea cu ușurință coastele calului care se lipesc printr-o haină plictisitoare, poate avea "mal-thrift" ceea ce înseamnă că nu are energie și nu poate fi prelucrat sau călărit. Înainte de a începe pur și simplu hrăniți calul dvs. mai mult, verificați orice problemă de sănătate care ar putea împiedica creșterea în greutate. Odată ce ați asigurat că calul dvs. este sănătos, există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă îngrășa calul.

Pași

Partea 1 din 2:
Asigurarea calului este sanatos
  1. Imaginea intitulată îngrășată un pas de cal 1
1. Verificați calul pentru problemele de sănătate. Înainte de a începe îngrășarea calului, asigurați-vă că nu există alte probleme de sănătate care ar putea provoca pierderea în greutate.Va trebui să vă luați calul medicului veterinar pentru a vă asigura că calul dvs. este sănătos. Dacă calul tău are o afecțiune medicală, medicul veterinar va putea prescrie tratamentul corect, care va ajuta cel mai probabil ca calul tău să-și recâștige orice greutate pierdută.
  • Cele două cauze majore ale scăderii în greutate ale caii sunt paraziți interni (viermi) și condiții slabe dentare.
  • Imaginea intitulată îngrășată un pas de cal 2
    2. Fiți atenți la gura calului tău. Puteți observa că calul tău este timid când încerci să-ți pui puținul în gură. Sau, ar putea fi un mâncător murdar, căzând bucăți parțiale de mâncare de mâncare pe pământ și în castronul său de apă (un proces cunoscut sub numele de "Quidding"). Calul tău poate face aceste lucruri pentru că are probleme dinte. Dar, în cazul în care calul vostru simte durerea când mestecă, poate să se reducă mai degrabă la mâncare decât să se ocupe de durere, deci nu vor mai fi alte simptome.
  • În calitate de vârstă de cai, ele pot dezvolta puncte (marginile ascuțite), cârligele (un dinte zgârcit care nu intră în contact cu dinții inferiori sau superiori) și valuri (molari uzate neuniform) atât în ​​dinții superioară, cât și în cele inferioare (arcade). Acestea le pot împiedica să-și mestece alimentele în mod corespunzător, ducând la pierderea nutrienților.
  • Imaginea intitulată îngrășește un pas de cal 3
    3. Au veterinarul verificați dinții calului. Obțineți medicul veterinar să vă uitați la dinții calului dvs. pentru a determina dacă pierderea în greutate poate fi cauzată de problemele dinților. Veterinarul dvs. poate fi capabil să spună dacă calul nu este capabil să-și descompune suficient hrana.
  • Dinții unui cal continuă să crească până la mijlocul douăzeci de ani, deci este o idee bună să le examinați și să plutească (ras în jos) în fiecare an, dacă au nevoie de ea.
  • 4. Verificați calul pentru viermi. Veterinarul dvs. ar trebui să ruleze un număr complet de ou pe un eșantion de fecale de cal pentru a identifica speciile specifice de paraziți (viermi). Dacă calul dvs. are o populație mare de puternice (ciatostomiază), probabil că se confruntă cu inflamație intestinală sau dureri de stomac și nu este în măsură să-și digereze complet alimentele. Odată ce speciile de viermi au fost identificate, calul dvs. va fi de-viermed 2 timpi separați, aproximativ 3 săptămâni. Acest lucru scapă de viermi adulți, precum și de ouă și larve în curs de dezvoltare.
  • Caii sunt mai predispuși să aibă viermi dacă au pășunat pe pășune care au fost puternic pășunați de alți cai și care sunt puternic contaminate cu fecale de cai care păstrează ouăle de vierme.
  • Strongyles reprezintă aproximativ 95% din ouăle de vierme în pășune, astfel încât infecția este foarte probabilă în condițiile potrivite. Alte specii care se găsesc în pășuni, cum ar fi viermii rotunzi, pot provoca, de asemenea, pierderea în greutate.
  • 5. Obțineți un test de sânge complet. În timp ce este posibil să nu doriți cheltuielile, testul va arăta dacă calul dvs. este deficitar în orice minerale esențiale și dacă toate organele interne funcționează corect. Aceste informații vă pot ajuta să determinați dacă calul are nevoie de suplimente. Veterinarul vă va examina, de asemenea, calul pentru alte probleme care ar putea interfera cu capacitatea sa de a mânca, cum ar fi boala respiratorie, diareea cronică, ulcerul gastric sau problemele comportamentale.
  • Unele probleme comportamentale pot interfera cu mâncarea, cum ar fi sucul de vânt sau mușcătura de critică. Cu acestea, calul e de rahat într-o mulțime de aer atunci când mestecă, care poate provoca balonarea stomacului. Acest lucru face ca calul să se simtă plin, când este de fapt plin de aer.
  • Partea 2 din 2:
    Hrănirea calului
    1. Imaginea intitulată îngrășată un pas de cal 6
    1. Starea scor calul tău. Caii sunt marcați pe o scară de la 1 la 9 în funcție de cantitatea lor de mușchi și grăsimi. Acest lucru se pare că privim, senzația și clasarea a 6 zone ale corpului calului. Veterinarul vă poate ajuta să determinați scorul calului dvs. care vă va permite să decideți dacă calul dvs. trebuie să câștige în greutate. Scorul ideal al corpului este de 5 sau 6.
    • Scorurile de la 1 la 4 sunt considerate subțiri și vor avea nevoie de mai multă hrană pentru a stimula greutatea.
    • Un cal extrem de subponderal va avea nevoie de un hrană care este bogată în proteine ​​și grăsimi (cum ar fi BRN de orez) pentru a promova creșterea în greutate.
    • Rețineți că un scor de 9 ar însemna că un cal este foarte obez și acest lucru este, de asemenea, nesănătos.
  • Imaginea intitulată îngrășată un pas de cal 7
    2. Obțineți sfaturi despre alegerea unui feed. Discutați cu comerciantul dvs. local de hrană. Comerciantul va cunoaște beneficiile diferitelor fluxuri care sunt stocate. Descrieți starea calului dvs., astfel încât să puteți obține o recomandare bună în ceea ce privește alimentarea pe care ar trebui să o cumpărați. Nu uitați să nu hrăniți o mulțime de cereale, deoarece acest lucru poate fi greu pentru calul tău pentru a digera.
  • De asemenea, puteți solicita sfatul colegilor echitabili. Mulți dintre ei ar putea să ofere sfaturi și trucuri utile pentru a construi starea calului tău.
  • Imaginea intitulată îngrășată un pas de cal 8
    3. Determinați cât de mult hrana are nevoie de cal. Dacă calul tău este subțire, adresați-vă medicului veterinar să recomandăm o greutate țintă. Veți dori apoi să vă uitați la pachetul de feed și să cântărească cât de mult ar trebui să mănânci o zi. Nu utilizați o scoop, deoarece acest lucru poate fi inexact și poate fi supraestimând cât de mult vă hrănești calul. Asigurați-vă că vă alimentați pentru greutatea dorită a calului și permiteți accesul la o pășune.
  • Un cal mediu va avea nevoie de 1.8 până la 2% din greutatea corporală în furaje (inclusiv suplimente). Deci, un cal mediu în stare bună are nevoie de aproximativ 18 până la 20 de kilograme de hrană pe zi.
  • Dacă încercați să vă îngrămădiți calul, luați în considerare creșterea cantității de alimente cu 2.3 la 2.5% din greutatea corporală pentru un câștig treptat lent.
  • Imaginea intitulată îngrășată un pas de cal 9
    4. Luați în considerare utilizarea unui hrană tare de proteine. Dacă calul dvs. este extrem de subponderal, luați în considerare hrănirea cu un hrană tare de înaltă proteină, care este dens de calorii. Puteți da o alimentație extrudată cu energie înaltă (în formă de 500-700 g pentru fiecare 100 kg de greutate corporală) amestecată cu un volum egal de pleapă (tăietoare de paie pentru furaje sau coji de semințe). Sau, ați putea hrăni cu orzul laminat și tărâmul de orez amortizat în aceleași cantități.
  • Evitați creșterea bruscă a cantității de alimente, care ar putea provoca calul dvs. să-și dezvolte diaree sau chiar colice. Decideți cu privire la cantitatea de hrană pentru greutatea țintă a calului și împărțiți-o în 3 până la 4 feeduri distanțate în timpul zilei.
  • Imaginea intitulată îngrășată un pas de cal 10
    5. Asigurați-vă că calul dvs. are o iarbă suficientă. Iarba este mâncarea capacului din dieta calului. Fără ea, calul tău nu poate mânca suficientă în vrac (Roughage), provocând să fie subțire. Asigurați-vă că calul dvs. primește cel puțin 3 până la 4 ore pe iarbă, dar nu-l întoarceți și lăsați-l să apuce toată ziua. Nu numai că calul tău nu va strica pășunatul până la pământ, dar va supraîncărca intestinul său și ar putea dezvolta laminită, diaree sau colic ca rezultat.
  • Luați în considerare oferirea calului fân de calitate înainte de ao întoarce în pășune, care o poate împiedica să mănânce prea multă iarbă proaspătă. Fânul poate regla, de asemenea, intestinele și oferă o energie de eliberare lentă pentru calul tău.
  • Limitați păsturând pe iarba de primăvară luxuriantă la 2 ore (1 dimineața și 1 după-amiaza). Această iarbă este bogată în carbohidrați, ceea ce crește foarte mult riscul de laminită sau diaree.
  • Imaginea intitulată îngrășată un pas de cal 11
    6. Luați în considerare adăugarea de uleiuri la feed. Începeți adăugând doar o ceașcă de ulei de 1/4 la hrana calului pe zi, adăugând încă 1/4 cană în câteva zile. Construiți până la aproximativ 2 cești de petrol pe zi. Puteți folosi porumb, arahide, canola sau ulei vegetal. Adăugarea uleiurilor la hrana calului dvs. va contribui la creșterea greutății sale și poate ajuta la digestie.
  • În timp ce calul tău se află într-o dietă mai mare de calorii, asigurați-vă că obține un exercițiu ușor de lumină. În acest fel, calul tău va începe să condiționeze și să construiască mușchi.
  • sfaturi

    Deoarece viermii diferiți au nevoie de diferite tratamente antiparazitare, este important ca testele dvs. VET pentru speciile specifice și alege și tratament eficient.
  • Cumpărați feedurile de cea mai înaltă calitate în timpul îngrășării. Ele pot costa mai mult, dar lucrează mai repede și au o calitate mai bună, astfel încât să nu aveți nevoie să le utilizați pentru mult timp.
  • Seniorii cereale pot fi o adăugare utilă atunci când un cal are nevoie de îngrășare, chiar dacă calul nu poate fi senior.
  • Avertizări

    Nu hrăniți suplimentele pe care nu le are nevoie calul tău. Aditivii cum ar fi seleniul și sulful sunt otrăviți în doze mari. Nu hrăniți niciuna dintre acestea fără să știți că doza exactă necesită calul dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar