Cum să prindă un cal

Prindeți calul dvs. pentru a o încredințați pentru o plimbare, lucrați-o în câmp, sau mirelui ei poate fi frustrant. Dacă nu ați făcut-o în mod corespunzător, procesul de capturare a unui cal poate dura mult timp, ceea ce va lăsa atât dvs. cât și calul epuizat și mai puțin probabil să se bucure de activitățile care urmează. Tehnica corectă Când prindeți un cal poate reduce foarte mult cantitatea de timp și efort, astfel încât să puteți ajunge mai repede la activitățile pe care tu și dragostea ta.

Pași

Partea 1 din 4:
Apropiindu-se de calul
  1. Imagine intitulată prinde un cal pas 1
1. Abordați calul din față și ușor la o parte. Ar trebui să vă poată vedea venind. Furișându-se pe cal din spate, poate să-l surprindă.
  • Asigurați-vă că aveți frânghia, halterul și, poate, un tratament cu dvs. înainte de a ieși să vă prindeți calul.
  • Discutați cu calul pe măsură ce vă apropiați. Utilizați un ton liniștit liniștit pentru ao lăsa să știe că veniți și că nu înseamnă nici un rău.
  • Imagine intitulată prinde un pas de cal 2
    2. Începeți să mergeți încet spre cal. Luați pași deliberat ușor. Nu te grăbi după cal sau se va speria și va fugi de tine. Dacă calul pare surprins sau dacă se întoarce, se oprește și așteaptă ca ea să se stabilească înainte de a avansa din nou.
  • Imaginea intitulată prinde un pas de cal 3
    3. Țineți brațele în jos. Nu vă apropiați de halterul întins. Acest lucru va surprinde calul. Este posibil să recunoască halterul și panica. De asemenea, păstrarea brațelor în jos vă va face să apară mai mult neutră și mai puțin amenințătoare.
  • Imaginea intitulată prinde un pas de cal 4
    4. Nu faceți mișcări bruște. Fluturând mâinile sau avansarea prea repede spre cal va face ca acesta să fugă.
  • Imagine intitulată prinde un pas cu pas 5
    5. Dacă calul fuge, nu mergeți după ea. Dacă calul se sperie și face o alergare pentru că rămâneți unde vă aflați. Urmărirea după ce va surprinde doar mai mult. În schimb, așteptați să se oprească. Dați calului câteva minute să se simtă din nou în siguranță, apoi începeți să avansezi încet și să încercați încă o dată.
  • Partea 2 din 4:
    Relaxând calul
    1. Imagine intitulată prinde un pas cu pas 6
    1. Ajungeți încet la animalele de pe față și pe gât. Fii blând, ca să nu-i spori calul. Scopul principal aici este să ieșiți cât mai mult posibil. Utilizați bine lovituri. Dați-i timp timpul să vă obișnuiți cu prezența dvs.
  • Imagine intitulată prinde un pas de cal 7
    2. Pasați înapoi după câteva lovituri. Acest lucru se numește dând eliberarea calului "." După ce ați petrecut câteva secunde mângâind fața sau gâtul, pasi înapoi în vedere deplin a calului. Stați cu o poză non-tratară, brațele în jos, picioarele împreună, pentru a arăta calul că nu înseamnă nici un rău.
  • Imagine intitulată prinde un cal pas 8
    3. PET calul din nou. După ce ați dat calul unele "eliberați" înapoi spre el și începeți să mângâiați fața și gâtul din nou. În acest fel, construiți încredere cu calul.
  • Swat unele zboară din fața calului dacă există vreunul.
  • Încercați să vorbiți cu calul într-o voce calmă. Este posibil să nu știe ce spuneți, dar sunetul vocii dvs. vă poate arăta că nu înseamnă nici un rău.
  • Imaginea intitulată prinde un pas de cal 9
    4. Repetați mângâierea și dați eliberarea de cai. Păstrați acest model pentru aproximativ patru sau cinci minute. Calul ar trebui să înceapă să se calmeze.De fiecare dată când avansezi să-l bați din nou, petreceți puțin mai mult timp cu el. Veți ști că calul este calm dacă își scade capul pentru a vă primi mângâierea sau dacă continuă să mănânce sau rămâne relativ încă în timp ce îl atingi.
  • Partea 3 din 4:
    Prindeți calul
    1. Imagine intitulată prinde un pas cu pasul 10
    1. Glisați halterul pe cal. Odată ce calul este calm, abordați-l ultima oară. Plătiți fața și gâtul și cum faceți, glisați halterul pe nasul calului.Adu-ți celălalt braț în jurul gâtului pentru a fixa cleștele în jurul capului capului.După ce este sigur, continuați să vă alăturați calului și să o păstrați calm.
  • Imagine intitulată prinde un pas de cal 11
    2. Nu împliniți halterul pe strâns. Halter-ul ar trebui să fie confortabil, dar nu atât de strâns încât este săpat în fața calului. Ar trebui să fie suficient de slăbită sub fața calului, astfel încât să puteți aluneca două degete între cal și halter fără o mare rezistență.
  • Imaginea intitulată prinde un pas de cal 12
    3. Evitați trasarea tare pe frânghie. Odată ce halterul este sigur, lăsați unele dintre slăbiciunile de la frânghie să stea între tine și calul. Tragând prea tare sau tragerea calului cu prea multă forță va fi mânia sau o surprindere.
  • Imagine intitulată prinde un pas de cal 13
    4. Duce calul încet. Trageți ușor pe frânghie, suficient pentru ca calul să simtă presiunea și să înțeleagă că vrei să te urmeze.
  • Partea 4 din 4:
    Făcând calul tău ușor de prins
    1. Vizitați calul în câmp adesea fără a intenționa să o prindeți. Când puteți, ieșiți în câmp cu un tratament sau cu niște boabe și vizitați calul. Abordați-l încet, hrăniți-l tratamentul și apoi plecați. Calul va învăța că este abordat de un om nu este întotdeauna un lucru amenințător. Apoi, când doriți să ieșiți și să vă prindeți calul, ea va fi mai deschisă pentru a vă apropia de ea să aducă cu ușurință halterul și frânghia în vedere și să-i lovească dacă este nevoie să fie mai relaxat în jurul ei.
    Imagine intitulată prinde un pas de cal 14
    1. Imagine intitulată prinde un pas cu pas 15
      1. Face să fie prins ușor și plăcut pentru cal. Când o prindeți calul și aduceți-o pentru a face ceva de lucru sau pentru o plimbare, asigurați-vă că faceți tot ce puteți pentru a face plăcut pentru cal.
    2. Adu-i niște tratamente.
    3. Hrăniți-i niște boabe după ce ea este prinsă.
    4. Da calului o îngrijire amănunțită.
    5. Variază munca pentru a vă menține calul interesat.
    6. Lăudați calul când face ceva bine.
    7. Imagine intitulată prinde un pas de cal 16
      2. Ia-ți calul de multe ori. Cu cât îți iau mai des calul, chiar să-l conduci pe o cale scurtă sau să-i dea o nouă zonă de a alerga în jurul, cu atât este mai probabil ca ea să fie dispusă să fie prinsă.
    8. Imagine intitulată prinde un pas de cal 17
      3. Lăsați calul să se distreze cu tine și pe cont propriu. Este important să creați o relație cu calul dvs. și să vă dați timp să jucați pe cont propriu și cu alți cai.
    9. Luați calul pentru o plimbare ușoară.
    10. Petreceți ceva în timp util de îngrijire și răsfățați calul.
    11. Dă-i tratamentul.
    12. Lăsați-o cu alte cai care se bucură de a fi cu.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar