Cum să curățați stridiile

Indiferent dacă cumpărați stridii de pe o piață de pește sau dintr-un magazin alimentar, va trebui să le curățați înainte de a le pregăti sau de a le găti. Stridiile trăiesc în ocean, unde colectează murdăria și resturile pe cochilii lor. Pentru a le face să se potrivească pentru consum, această murdărie trebuie curățată din partea exterioară a cochiliei. În plus față de curățenie, este de asemenea important să știți cum să selectați și să stocați stridiile. Urmând aceste proceduri vă va permite să vă bucurați de alimentarea stridiilor fără a risca otrăvirea alimentelor.

Pași

Partea 1 din 2:
Cumpărarea și depozitarea stridiilor
  1. Imagine intitulată stridii curate Pasul 1
1. Selectați stridiile bazate pe geografie. Stridiile prinse în ape departe de ecuator sunt de obicei cele mai proaspete. Cele mai bune locații de emisferă nordice includ Pacificul de Nord-Vest sau fie coasta Canadei. Pentru locațiile emisferei sudice, căutați sudul Chile sau Noua Zeelandă ca țară de origine.
  • Imagine intitulată Stridiile curate Pasul 2
    2. Alegeți numai stridiile live. Stridiile ar trebui să rămână în viață până când sunt shucked. În caz contrar, nu sunt potrivite pentru consum. Pentru a testa viața, încercați să deschideți coaja. Dacă se blochează, stridii este încă în viață. Dacă nu, nu ar trebui să-l cumperi. Crăpate sau cochilii deschise sunt alți markeri ai stridiilor moarte.
  • 3. Depozitați stridiile în frigider timp de până la două zile. Așezați-le cu ceașcă în jos (lateral plat în sus) pe o placă mare. Acoperiți-le cu un prosop de bucătărie umed. Asigurați-vă că frigiderul are suficient aer care circulă pentru a evita uciderea stridiilor. Evitați să le plasați pe un pat de gheață. Stridiile trăiesc numai în apă sărată. Orice care conține apă proaspătă îi poate ucide.
  • Partea 2 din 2:
    Curățarea și strălucirea stridiilor
    1. Curățați cochilii exterioare. Plasați stridiile într-o colandere. Apoi, clătiți-le sub un curent de apă curentă rece. Curățați fiecare coajă cu o perie de curățare pentru a îndepărta orice murdărie sau resturi. Acordați o atenție deosebită oricăror creșe, unde resturile se pot construi și pot aluneca în interiorul cochiliei.
    • Stridiile ale căror cochilii au fost deschise au murit în depozit. Aruncați-le.
  • Imagine intitulată Stridii curate Pasul 5
    2. Stabilește stridiile. Țineți stridiul în mâna dvs. non-dominantă în timp ce deschideți cochilia cu mâna dominantă. Purtați o mănușă de protecție pe mâna ținând stridia pentru ao proteja în cazul în care cuțitul dvs. alunecă.
  • Alternativ, puteți plasa un prosop de mână curat pe tejghea sau altă suprafață plană. Puneți o stridii curățate pe prosop. Utilizați un alt prosop de mână pentru a ține stridiul constant pe măsură ce vă pregătiți să o deschideți.
  • 3. Găsiți balama coajă de stridii. Balamaua este punctul de întâlnire al părții superioare și inferioare a cochiliei. Aici veți introduce cuțitul de stridii. Căutați o ușoară indentare între jumătățile de sus și de jos.
  • 4
    Deschideți coaja. Introduceți vârful lamei de cuțit de strițiune în balamale. Jiggle lama prin rotirea încheieturii mâinii înainte și înapoi. Aplicați suficientă presiune pentru a deschide coaja.
  • 5. Slăbiți stridii de la coajă. Glisați lama dintre corp și partea plată a cochiliei. Aceasta va tăia prin mușchi care atașează stridii la cochilie. Apoi, scoateți partea plată. Repetați procesul cu partea de cupă a cochiliei.
  • Pe măsură ce slăbiți corpul, evitați să vărsați orice lichid din cochilie. Această "lichior de stridii" păstrează aroma originală a cărnii.
  • Imagine intitulată Stridiile curate Pasul 9
    6. Serviți imediat dacă intenționați să mâncați stridiile brute. Așezați stridiile pe un pat de gheață zdrobită pentru a le menține răciți. Asigurați-vă că sunt consumați în termen de două ore pentru a evita otrăvirea și otrăvirea alimentară.Serviți cu sos mignonetă, sos de cocktail sau hrean rasă.
  • Imagine intitulată Stridiile curate Pasul 10
    7
    Gatiti stridiile. Dacă preferați să nu mâncați stridii brute, există o serie de modalități de a le găti. Puteți aburi, friptură sau prăji lor. Serviți-le cu sosul Béchamel sau sosul Tabasco.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    sfaturi

    Avertizări

    Utilizați doar un cuțit de stridii pentru a deschide coaja. Deoarece un cuțit obișnuit nu este suficient de puternic pentru a deschide o coajă de stridii, lama poate să se spargă și să ducă la vătămări grave.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Strecurătoare
    • Împingeți mănuși sau prosoape de mână
    • Cuțitul Oyster
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar