Cum să evaluați greutatea pisicii dvs

Cunoașterea greutății pisicilor este o modalitate importantă de a monitoriza sănătatea pisicii dvs. Este posibil să vă puteți evalua greutatea prin utilizarea mâinilor pentru a vă simți pentru coastele sale, precum și pentru evaluarea vizuală a pisicii dvs. din lateral și de sus. În plus, puteți cântări pisica dvs. acasă la scară regulată pentru a obține greutatea sa. Dacă nu puteți evalua greutatea pisicii dumneavoastră, apoi luați pisica la veterinar.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind ochii și mâinile
  1. Imaginea intitulată Evaluați pisica
1. Simțiți-vă pentru coastele pisicii voastre. Aveți pisica într-o poziție în picioare și îngenunchează în spatele ei. Puneți degetele pe coloana vertebrală și împrăștiați-vă mâinile în jos peste ribcage. Atunci simțiți coastele pisicii tale.
  • Ar trebui să vă simțiți coastele de pisici, dar ele nu ar trebui să fie vizibile cu ochiul liber. Dacă coastele pisicii, coloana vertebrală și osul pelvian sunt vizibile, atunci pisica dvs. poate fi subponderală.
  • Dacă un strat subțire sau gros de grăsime vă împiedică să vă simțiți nervurile pisicii, atunci poate fi supraponderal sau obez.
  • Imaginea intitulată Evaluați pisica
    2. Căutați un abdomen ascuns. Faceți acest lucru prin vizualizarea pisicii dvs. din lateral, eu.E., profilul său. Du-te pe mâini și genunchi pentru a-ți vedea profilul de la un nivel egal. Abdomenul pisicii tale ar trebui să se tucucă în fața picioarelor posterioare. Subbelul ei, eu.E., ar trebui să fie, de asemenea, prezent.
  • Dacă abdomenul pisicii dvs. se ridică brusc și un subbelic nu este prezent, atunci poate fi subponderală.
  • Dacă abdomenul pisicii dvs. se ridică ușor (sau nu deloc) și înfășurarea subterană a acestuia atunci când pisica dvs. merge, atunci poate fi supraponderală.
  • Imaginea intitulată Evaluați pisica
    3. Respectați talia pisicii tale. Faceți acest lucru prin vizualizarea pisicii dvs. de sus în timp ce se află într-o poziție în picioare. Încercați să observați o talie vizibilă în spațiul dintre ribcage și posterioare. Căutați o ușoară îngustare în această zonă.
  • Dacă talia pisicii tale se îngustează dramatic în spatele ridicării sale, atunci pisica ta poate fi subponderală.
  • Dacă pisica ta are o talie mică sau deloc și spatele ei se lărgește, dându-i o formă rotunjită, atunci poate fi supraponderală.
  • 4. REFERINȚĂ A CHIXTUL INDEXULUI FĂRĂ FĂRĂ FĂRĂ (BFI). O diagramă BFI va conține imagini de pisici cu cantități diferite de grăsimi corporale, astfel încât să puteți vedea unde se potrivește pisica. Graficul vă va spune, de asemenea, ce lucruri de căutat pe fața pisicii dvs., stern, și coadă pentru a determina greutatea sa.
  • Puteți găsi o diagramă Feline BFI la https: // astăzivesterinarinarice.COM / WP-Conținut / Încărcări / Site-uri / 4/2015 / 02 / Hills_BfiriskChart_dogscats_4-pagini.pdf.
  • Metoda 2 din 3:
    Cântărind pisica ta acasă
    1. Imaginea intitulată Evaluați pisica
    1. Puneți pisica în transportatorul său. Poziționați transportatorul la capătul său cu intrarea în fața plafonului. Apoi ridicați pisica dvs. prin plasarea unei mâini sub picioarele din față și o mână sub fundul său. Începând cu backend-ul pisicii, coborâți-l în transportator. Închideți ușa și plasați purtătorul în poziția corectă.
    • Dacă pisica dvs. devine nerăbdătoare la vederea transportatorului său, încercați să vă țineți pisica în loc să o plasați într-un transportator.
  • Imaginea intitulată Evaluați pisica
    2. Cântărește transportatorul. Faceți acest lucru prin plasarea transportatorului cu pisica dvs. în ea pe scară. Apoi înregistrați greutatea și scoateți pisica din transportator.
  • Dacă țineți pisica, apoi stați pe scară și înregistrați greutatea.
  • Imaginea intitulată Evaluați pisica
    3. Plasați transportatorul pe scară. Înregistrați greutatea transportatorului fără pisica dvs. în ea. Apoi scădea greutatea transportatorului din greutatea purtătorului cu pisica în ea. Numărul rezultat este greutatea pisicii tale.
  • De exemplu, dacă transportatorul plus pisica dvs. cântărește 22 de lire sterline și purtătorul cântărește 5 kilograme, apoi scade 5 de la 22 pentru a obține un total de 17 kilograme.
  • Dacă nu aveți un transportator, puteți să vă țineți pisica în timp ce stați pe scară și să scrieți greutatea. Apoi, scăpați propria greutate din total (greutatea dvs. plus greutatea pisicii) pentru a obține greutatea pisicii dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Consultarea veterinarului dvs
    1. Imaginea intitulată Evaluați pisica
    1. Comparați greutatea reală a pisicii dvs. pentru greutatea sa ideală. Faceți acest lucru pentru a vedea dacă pisica dvs. este subponderală, supraponderală sau la o greutate normală. În mod ideal, o pisică domestică cântărește 8 până la 10 kilograme (3.6 până la 4 ani.5 kg). Cu toate acestea, greutatea ideală a pisicii depinde de tipul său de rasă și de corp. Prin urmare, este posibil să fie necesar să consultați medicul veterinar pentru a vedea cum greutatea pisicii dvs. se compară cu greutatea ideală pentru rasa și tipul corpului.
    • De exemplu, 10 până la 25 de lire sterline (4.5 până la 11.3 kg) este greutatea ideală pentru pisicile Maine Coon, 7 până la 12 kilograme (3.2 până la 5 ani.4 kg) este ideal pentru pisicile persane și 5 până la 10 kilograme (2.3 până la 4 ani.5 kg) este ideal pentru pisicile Siameze.
  • Imaginea intitulată Evaluați pisica
    2. Faceți o excursie la veterinar. Faceți acest lucru dacă scara dvs. acasă nu poate înregistra greutatea pisicii dvs. sau dacă sunteți încă nesigur după evaluarea greutății sale vizual și manual. Medicul veterinar va folosi o scală a corpului pentru a evalua cu precizie greutatea pisicii dvs.
  • Asigurați-vă că consultați medicul veterinar înainte de a pune în aplicare orice tip de plan de dietă.
  • Dacă pisica dvs. este supraponderală, VET dvs. poate recomanda modificări dietetice sau vă poate prescrie pisica un fel de mâncare specială.
  • Imaginea intitulată Evaluați pisica
    3. Verificați periodic greutatea pisicii. Faceți acest lucru pentru a monitoriza sănătatea pisicii dvs. Creșterea sau pierderea în greutate rapidă poate fi un semn de boală sau boală. Luați pisica la veterinar imediat dacă observați modificări bruște în greutate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar