Cum să mănânci un avocado

Avocados sunt un fruct gustos, cremos ridicat în potasiu, vitamina E și alți nutrienți esențiali. Vă puteți bucura de avocado proaspeți din coajă ca o gustare sănătoasă sau le folosiți ca o componentă a meselor mai complexe. De la spread-uri de butoaie și scufundări clasice la tacos unici și băuturi înghețate bogate, avocados poate adăuga textura cremoasă și grăsimi sănătoase într-o varietate de feluri de mâncare. Cu toate acestea, alegeți să vă bucurați de avocado, să începeți cu un fruct bine maturat, tăiați-l deschis pentru a separa carnea de pe pielea și groapa neexeala și asigurați-vă că ați păstrat orice resturi în ambalajul etanș.

Pași

Metoda 1 din 5:
Tăierea unui avocado
  1. Imaginea intitulată mănâncă un pas de avocado 1
1. Da avocado o strângere blândă Determinați dacă este coaptă. Avocado perfect va da ușor la presiune ușoară și ar trebui să se simtă asemănătoare cu pielea dintre degetul mare și arătătorul dvs. atunci când este întinsă. Dacă se simte greu de atins (ca o rocă, mai degrabă decât un fruct), nu este încă coaptă și, deși este încă sigur să mănânci, nu va avea același gust sau consistență a unui avocado coapte. Dacă, pe de altă parte, este super mușchi, atunci avocado este probabil suprasolicitat și nu va gusta foarte bine.
  • O altă modalitate de a determina matrăria unui avocado este de a trage tulpina. Dacă pielea sub tulpina arată sănătoasă și verde, avocado este gata să mănânce. Dacă tulpina nu se stinge cu ușurință, probabil că nu este coaptă încă și dacă carnea sub tulpină este maro, avocado este probabil overrifie.
  • Avocado-urile coapte au, în general, o piele verde închis sau aproape neagră, care va fi un pic cam bumpy.
  • Dacă avocado-ul dvs. nu este destul de copt, încercați să îl sigilați într-o pungă de hârtie cu o banană, un măr sau alt fruct pentru a se coacă mai repede.
  • 2. Tăiați avocado în jumătate longitudinal. Țineți avocadoul constant pe o placă de tăiere folosind mâna dvs. non-dominantă. Luați un cuțit al bucătarului ascuțit în cealaltă mână și utilizați-l pentru a tăia avocado în lungime (de la tulpina spre partea inferioară a fructului). Odată ce simțiți că cuțitul a lovit groapa, păstrați cuțitul constant și rotiți avocado până când ați tăiat întreaga circumferință a fructului.
  • Dacă avocado nu se rupe în două bucăți pe cont propriu după tăierea, utilizați-vă mâinile pentru a răsuci cele două jumătăți ale avocadoului în direcții opuse până când se îndepărtează.
  • 3. Scoateți groapa prin lovirea cu cuțitul. Țineți jumătate din avocado cu groapa tăiată pe placa de tăiere. Apoi îndreptați cuțitul dvs. la groapă și utilizați o mișcare scurtă, controlată, pentru a lovi în ea. Asigurați-vă că utilizați suficientă forță pentru a vă conduce cuțitul în groapă, fără a aluneca exteriorul său. Trageți groapa prin răsucirea cuțitului.
  • Utilizați un cuțit al bucătarului mare în loc de un mic cuțit de paring. Acesta din urmă nu va avea suficientă putere pentru a rămâne în groapă.
  • Aruncați groapa după ce îl eliminați. Deși există câteva cercetări în curs de desfășurare în ceea ce privește siguranța consumului de gropi de avocado, în general nu este recomandat.
  • 4. Tăiați carnea avocado fără a piercui pielea pentru un zar simplu. Dacă doriți avocado cubate, utilizați cuțitul pentru a tăia avocado în felii lungi și lățate, creând pătrate. Aveți grijă să nu pierdeți pielea avocadoului în timp ce tăiați. Apoi folosiți o lingură mare pentru a scoate bucățile de pătrat.
  • Cubate avocado poate fi folosit pentru a topi salate, ouă, nachos și alte feluri de mâncare.
  • 5. Scoateți carnea cu o lingură dacă doriți să tăiați sau să ștergeți avocado. Utilizați o lingură pentru a slăbi pielea tot drumul în jurul jumătății avocado și apoi scoateți carnea în întregime. Puteți să ștergeți carnea cu o furculiță sau să o așezați în jos pe o placă de tăiere și o tăiați în felii îngrijite folosind vârful cuțitului.
  • Carnea de avocados foarte coaptă nu poate ieși din piele ca fiind îngrijită și poate necesita câteva scoopi. Dacă doriți felii asemănătoare, încercați să utilizați un fruct ușor de subțire.
  • Metoda 2 din 5:
    Mashing avocados în spread-uri și dips
    1. Oaspeți-l pentru o răspândire de avocado. Avocado piure face o mare adăugare la toast, sandwich-uri, baghete, burgeri, și oriunde altundeva ați folosi în mod tradițional o răspândire cremoasă ca maioneză. Pur și simplu scoateți carnea de avocado de pe piele și folosiți o furculiță pentru ao răsturna într-o consistență netedă. Pentru un pic de aromă adăugată, adăugați sare, piper, suc de lămâie și fulgi de piper roșu.
    • Pentru o răsucire pe ferma tradițională, Mash 2 avocado cu 1 pachet de amestec de îmbrăcăminte de ranch, 2 linguri (30 ml) de suc de lămâie proaspătă și 1 lingură (15 ml) de maioneză. Răciți timp de 1 oră înainte de a servi amestecul de pe partea superioară a burgerilor, sandwich-uri sau pui prăjit.
  • 2. Se amestecă în suc de var, ceapă, roșii, cilantro și usturoi pentru guacamol. Într-un castron mare, mash împreună 3 avocado, suc de 1 var, ½ linguriță de sare și ½ linguriță (1 g) de chimen. Apoi tăiați o jumătate de ceapă medie, 2 roșii de romi, 1 lingură (1 g) de cilantro și 1 cuișoare de usturoi. Împingeți ușor acest lucru în amestecul de avocado și serviți cu așchii de porumb.
  • Pentru a adăuga o căldură la Guac, se amestecă în ½ linguriță (0.88 g) de piper Cayenne și jumătate din piper jalapeno, însămânțată și tocată.
  • Imaginea intitulată mănâncă un pas de avocado 8
    3. Amestecați un avocado proaspăt într-o salată cremoasă. Pentru o salată sănătoasă, dar decadentă, aruncați 1 avocado mare, 1 cuișoare de usturoi, 0.5 linguri (7.4 ml) de suc de var sau de lămâie, 3 linguri (44 ml) de ulei de măsline, sare și piper într-un blender și rulează până la netedă. Dacă este necesar, adăugați apă puțin la un moment dat până când ajungeți la consistența preferată. Serviți imediat salata sau păstrați într-un recipient etanș pentru o săptămână.
  • Metoda 3 din 5:
    Servind avocados într-un fel de mâncare principală
    1. Felie sau zaruri avocados în sus o salată. Avocado poate fi o adăugare delicioasă la o salată verde simplă când este îmbrăcată cu o sare simplă și piper. Pentru o versiune mai aromată, puteți adăuga, de asemenea, niște suc de lămâie, oțet balsamic sau brânză de feta. Aruncați bucățile de avocado cu fulgi de piper pentru o versiune ușor picantă.
    • Avocado este un ingredient clasic pentru o salată de cobb alături de pui, bacon, ouă fierte și brânză albastră.
  • 2. Fripturi de avocado pentru un plus cald, crocant la salate de cereale. Tăiați avocado în sferturi în lungime, scoateți coaja și aruncați groapa. Top piesele cu un mic ulei de măsline plus unele sare și piper și le puneți pe o foaie de coacere cu căptușeală sau unsă. Coaceți-le într-un cuptor de 400 ° F (204 ° C) timp de aproximativ 15 minute sau până când marginile încep să devină puțin de aur. Scoateți din cuptor și mâncați cald pe o salată pe bază de cereale.
  • Dacă doriți ca pene de avocado să fie un pic mai crispier, le puteți lăsa să gătească timp de până la 25 de minute înainte de a le scoate. Țineți un ochi pe ele pentru a vă asigura că nu ard.
  • Imaginea intitulată mănâncă un pas de avocado 11
    3. Grill Avocado jumătate pentru o umplere taco yummy. După ce vă tăiați avocado-ul în jumătate și scoateți groapa, periați ambele părți tăiate cu un pic de ulei și aruncați-le (cu fața în jos) pe un grătar foarte fierbinte timp de aproximativ 30 de secunde. Apoi scoateți avocadosul de la grătar și lăsați-i să se răcească înainte de a folosi o lingură pentru a îndepărta pielea și tăierea apoi în felii. Împingeți felii charred în tortilla și vârful cu o roșii sau fructe salsa, mânji proaspete de cilantro și crăpături cviso fresco.
  • Nici un gratar? Puteți obține un caracter similar pe avocado-ul dvs. folosind o tigaie de fontă super-caldă.
  • 4. Spargeți ouăle în jumătăți de avocado și coaceți-le pentru un mic dejun. Preîncălziți cuptorul la 450 ° F (232 ° C) înainte de a tăia și a stârni un avocado. Dacă gaura lăsată de groapă este mai mică decât oul dvs., utilizați o lingură pentru a scoate un pic de carne suplimentară din fiecare jumătate de avocado. Apoi puneți jumătățile de avocado într-un vas de copt și spargeți un ou în fiecare gaură. Coaceți timp de 12 minute sau până când albul ouălor au setat complet.
  • Dacă aveți probleme cu obținerea jumătăților de avocado pentru a echilibra în vasul de copt, încercați să construiți mici "cuiburi" pentru ele din folie de tablă.
  • Pentru un anumit condiment, stropiți avocado cu un sos fierbinte înainte de a adăuga oul.
  • Imaginea intitulată mănâncă un pas de avocado 13
    5. Faceți o farfurie cremoasă a pastei avocado. Blitz carnea de la 2 avocado coapte într-un blender cu ½ cană (15 g) de spanac, ½ cană (20 g) de busuioc proaspăt, 2 cuișoare de usturoi, 2 linguri (30 ml) de suc de lămâie, 1 lingură (6 g (6 g) ) de sare și 1 cană (240 ml) de ulei de măsline. Aruncați sosul cu paste cald, proaspăt gătit și de sus cu brânză de parmezan, roșii de cireșe prăjite, sau Vasile tocate.
  • Optați pentru paste cu o mulțime de corp - cum ar fi spaghete, fidea Soba, Fusilli sau Farfalle - pentru a ține până la sosul de avocado gros, cremos. Pentru o opțiune redusă sau fără gluten, încercați tăiței dovlecei.
  • Pasta rămase și sosul de avocado pot fi stocate în frigider într-un recipient etanș pentru până la 3 zile, deși culoarea se poate întuneca puțin ca avocado oxidizează.
  • Metoda 4 din 5:
    Amestecarea avocadilor în băuturi
    1. Amestecați avocado cu banane congelate și lapte pentru o simplă netedă. Scoateți carnea de 1 avocado într-un blender. Se adaugă 2 banane congelate și 14 uncii fluid (410 ml) de lapte. Amestecați până la netedă și serviți imediat.
    • Plin de proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase, această smoală de bază face un mic dejun mare, prânz ușor sau o gustare post-antrenament.
  • 2. Adăugați Avocado la Fruct Smoothies pentru a le face cremier. Avocado-urile pot fi folosite pentru a face orice cremă de asamblare fără a adăuga lapte sau suprasolicitarea celorlalte arome de fructe. Încercați să utilizați un avocado plin sau jumătate în orice rețetă de smoothie în loc de banane sau iaurt grecesc.
  • Pentru o opțiune clasică de boabe mixte, aruncați 1.5 cani (150 g) de fructe de boabe mixte congelate (cum ar fi afine, zmeură și Blackberry), 1 cană (30 g) de spanac proaspăt, 1 cană (240 ml) de lapte sau lapte nondairy, 1 lingură (15 ml) sirop de arțar, și carnea de jumătate de avocado coapte într-un blender. Amestecați la viteză mare până la netedă și cremoasă.
  • Imaginea intitulată mănâncă un pas de avocado 16
    3. Face un Avocado Lassi dulce, inspirat indian. Lassi este o băutură dulce, cremoasă, care poate fi mâncată ca o gustare răcoritoare sau un desert ușor. Pentru a face o versiune avocado, amestecați 2 RIPE AVOCADOS cu /2 Cupa (120 ml) de iaurt, 1 cana (240 ml) de lapte integral, 2 linguri de zahar (25 g) de zahar si semintiile zdrobite de la 4 cardamomi verzi poduri pana la neted. Gustați și adăugați mai mult zahăr după cum este necesar.
  • Pentru un lasi de vegan și la lactate, înlocuitori de soia sau produse de migdale pentru iaurt și lapte. Doar asigurați-vă că frecați avocado-urile cu un suc mic de lime pentru a vă asigura că arome se amestecă corect.
  • Imaginea intitulată mănâncă un pas de avocado 17
    4. Creați un shake bogat de ciocolată bogată din ciocolată. Amestecați carnea unui avocado coapte cu 1.5 cești (350 ml) de lapte, 3 lingurițe (22 g) de pulbere de cacao nevăzută, 3 linguri (37.50 g) de zahăr brun, 2 linguri (20 g) de chips-uri de ciocolată topită, și 1 lingură (15 ml) extract de vanilie. Puls până la combinație complet și neted. Apoi adăugați 12 cuburi de gheață și piure până când gros și îngheț.
  • Pentru a crea o versiune fără lapte, înlocuiți migdalele de vanilie sau alte lapte nedorite, precum și chips-uri de ciocolată fără lapte.
  • Metoda 5 din 5:
    Stocând avocados proaspăt tăiat
    1. Acoperiți avocado tăiat cu folie de plastic dacă aveți nevoie să o stocați. În timp ce este, în general, cel mai bine să tăiați un avocado chiar înainte de a le mânca, puteți ajuta la prevenirea tăierii avocado de la rotirea maro prin împachetarea strâns în folie de plastic. Acest lucru va ajuta la menținerea aerului de la oxidarea cărnii de avocado timp de cel puțin o zi în frigider.
    • Pentru a împiedica într-adevăr aerul să transforme carnea de carne, alunecă avocado înfășurată din plastic într-o pungă cu fermoar. Asigurați-vă că ați scos orice aer suplimentar înainte de ao sigila.
  • 2. Salvați un avocado piure, acoperind cu apă. Pentru a salva un avocado deja piure, acoperiți-l cu 0.5 inci (1.3 cm) de apă pentru a crea o limită care blochează aerul. Când sunteți gata să-l serviți, pur și simplu vărsați apă și dați-i o mișcare rapidă.
  • 3. Stropiți avocado tăiat cu un acid pentru ao menține mai mult. Puteți folosi sucul dintr-o lămâie, var sau portocaliu pentru a ajuta la extinderea duratei de valabilitate a unui avocado tăiat. Pur și simplu stropiți sucul deasupra unei jumătăți de avocado, bucăți de cubule sau mash înainte de a-l împacheta în plastic. Alți agenți acide, cum ar fi oțetul, vor face și truc.
  • Tomatele și ceapă sunt, de asemenea, acide și pot ajuta să păstreze avocado de la maro. Dacă faceți Guacamole înainte de timp, asigurați-vă că amestecați în tomate și ceapa înainte de a depozita scufundarea.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Deși puteți mânca în siguranță un avocado subțire, textura și consistența vor fi probabil mai puțin atrăgătoare. Oarecum supraripe avocado-uri pot fi, de asemenea, consumate, atâta timp cât tăiați mai întâi pete maronii. Evitați avocado-urile putrede cu carne care a transformat complet maro.
  • Deși există zeci de soiuri de avocado din lume, unele dintre cele mai populare includ Fuerte, Ettinger și Hass. Hass avocados sunt cele mai populare din SUA, unde aroma lor mai puternică și textura cremoasă le face populare pentru gustare și guacamole.
  • Dacă doriți să faceți desert cu Avocado, puteți încerca să faceți agoocado înghețată.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar