Cum se calculează productivitatea

Sănătatea economică a unei țări este cel mai adesea determinată de productivitatea muncii lor. Productivitatea muncii este o măsurare pe oră a PIB-ului (produsul intern brut) produs pe bază de lucrători. În termenii lui Layman, este valoarea lucrării un lucrător complet într-o oră medie. Pe măsură ce din ce în ce mai multe lucrări sunt produse într-o oră, nivelul total al productivității crește, ceea ce înseamnă o economie sănătoasă și extinsă.

Pași

Metoda 1 din 2:
Calcularea productivității muncii
  1. Imagine intitulată Calculați productivitatea Pasul 1
1. Determinați produsul intern brut al țării (PIB). PIB-ul unei țări este măsura bunurilor și serviciilor produse într-o anumită perioadă de timp. Veți avea nevoie de acest număr pentru a calcula productivitatea pe baza PIB-ului.
  • De obicei, nu va trebui să calculați numărul dvs. (care ar fi foarte dificil). În schimb, puteți găsi numărul deja calculat pentru dvs.
  • Ar trebui să puteți găsi PIB-ul celor mai multe țări online. Începeți prin googling numele țării plus "PIB". De asemenea, puteți găsi PIB-ul multor țări de pe site-ul World Bank.
  • Asigurați-vă că găsiți PIB-ul potrivit pentru perioada de timp pe care o măsurați (E.G., pentru un sfert sau un an).
  • Rețineți că numărul PIB pentru țara țintă, chiar dacă este eliberat pentru un sfert, ar putea fi dat ca număr anualizat. În acest caz, împărțiți numărul anualizat cu patru pentru a obține numărul trimestrial.
  • Imagine intitulată Calculați productivitatea Pasul 2
    2. Calculați numărul de ore productive totale pentru o țară. Practic, calculați numărul așa-numitelor "Omul de ore" a lucrat pentru a produce produse și servicii. Pentru orice țară, găsiți numărul de persoane din forța de muncă pentru perioada dată și înmulțiți-l cu numărul mediu de ore lucrate.
  • De exemplu, dacă numărul mediu de ore lucrat este de 40 de milioane de persoane în țară, atunci orele productive totale este de 40 x 100.000.000 sau 4.000.000.000.
  • În Statele Unite, puteți găsi statisticile cheie pe site-ul Biroului de Statistică a Muncii (BLS).
  • Productivitatea muncii pentru alte țări poate fi găsită prin căutarea online pentru cercetarea economică relevantă.
  • Imagine intitulată Calculați productivitatea Pasul 3
    3. Calculați productivitatea. Doar împărțiți PIB-ul de către totalul orelor productive. Rezultatul vă va oferi productivitatea pentru țara respectivă.
  • De exemplu, dacă PIB-ul țării este de 100 de miliarde de dolari, iar orele productive sunt de 4 miliarde, atunci productivitatea este de 100 miliarde de dolari / 4 miliarde de dolari sau de $ 25OF de ieșire pe oră lucrat.
  • Metoda 2 din 2:
    Calcularea productivității individuale ale lucrătorilor
    1. Imagine intitulată Calculați productivitatea Pasul 4
    1. Obțineți produsul intern brut al țării (PIB). PIB măsoară activitatea economică totală a unei națiuni în ceea ce privește bunurile și serviciile produse. Veți avea nevoie de acest număr pentru a calcula productivitatea pe baza PIB-ului.
    • Din fericire, PIB-ul este o cifră deja calculată pentru dvs. și livrată de una dintre agențiile țării.
    • PIB-ul pentru multe țări este disponibil online. Google numele țării plus "PIB". De asemenea, puteți găsi PIB-ul multor țări de pe site-ul World Bank.
    • Găsiți figura PIB pentru perioada de timp pe care o măsurați (E.G., pentru un sfert sau un an).
    • Dacă figura GDP trimestrială este eliberată ca număr anualizat (așa cum este cazul în Statele Unite), împărțiți-l cu patru dacă doriți o măsurare trimestrială.
  • Imagine intitulată închiriază un avocat atunci când aveți venituri mici 3
    2. Găsiți numărul de persoane angajate în țară. Pentru a calcula productivitatea lucrătorilor, va trebui să găsiți numărul de persoane care sunt angajate în țară.
  • În Statele Unite, puteți găsi statisticile cheie pe site-ul Biroului de Statistică a Muncii (BLS). Pentru alte țări, veți avea la Google în jur.
  • Imaginea intitulată Calculați productivitatea Pasul 5
    3. Calculați productivitatea lucrătorilor individuali. Doar împărțiți PIB-ul de numărul total de persoane angajate. Rezultatul vă va oferi productivitatea muncii pentru această țară.
  • De exemplu, dacă PIB-ul țării este de 100 de miliarde de dolari, iar numărul total de persoane angajate este de 100 de milioane, atunci productivitatea lucrătorului este de 100 miliarde / 100 de milioane sau 1.000 de unități de producție produs pe persoană angajată.
  • Imaginea intitulată Pregătiți o reconciliere bancară Pasul 2
    4. Utilizați productivitatea calculată a lucrătorului. Productivitatea lucrătorilor poate fi utilizată pentru a estima cât de mult o creștere a populației sau a ocupării forței de muncă poate afecta PIB-ul. Multiplicați productivitatea lucrătorilor prin creșterea numărului de lucrători pentru a estima cât de mult PIB va fi afectat de noii lucrători.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Două dintre cele mai comune modalități în care creșterea productivității muncii a țării sau națiunii sunt prin avansuri în tehnologia și îmbunătățirea eficienței lucrătorilor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar