Cum să ai grijă de pisoi nou-născuți

Îngrijirea pisicilor nou-născuți este o muncă grea. Ei necesită atenție și îngrijire în jurul ceasului. Dacă ați luat recent în niște pisoi nou-născuți, veți avea munca dvs. de lucru pentru dvs. Dacă pisica maternă este încă în imagine, ea poate oferi cea mai mare parte a nevoilor pisicilor. Puteți să o susțineți prin hrănirea ei și lăsând pisicile în timpul primei săptămâni de viață. Dacă pisica maternă nu este în jur sau nu poate să aibă grijă de copiii ei, atunci va trebui să-și preia responsabilitățile. Aceasta va include hrănirea pisicilor, păstrând pisicile calde și chiar ajută pisoii să meargă la baie.

Pași

Partea 1 din 3:
Hrănire
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru pisici nou-născuți Pasul 1
1. Luați în considerare situația. Îngrijirea pe care o dați niște pisoi nou-născuți va depinde de câteva lucruri: vârstele pisicilor, indiferent dacă pisica maternă încă se îngrijește de pisoi și cât de sănătoși sunt pisoii. Dacă găsiți o gunoi de pisoi care au fost separați de mama lor, atunci va trebui să oferiți lucrurile o pisică mamă, cum ar fi mâncarea, căldura și ajutorul cu toaletă. Ia ceva timp pentru a lua în considerare situația înainte de a începe să se îngrijească de pisoi.
  • Dacă găsiți niște pisoi pe care credeți că ați fost abandonați sau separați de mama lor, le puteți observa de la o distanță de aproximativ 35 de picioare pentru a vedea dacă pisica mamei se întoarce.
  • Dacă pisicile sunt în pericol imediat, atunci va trebui să interveniți fără a aștepta ca pisica mamei să se întoarcă. De exemplu, ar trebui să interveniți imediat dacă pisicile sunt în pericol de înghețare de la frig, lăsați într-un loc pe care s-ar putea să se rostim sau să pătrundă sau într-o zonă în care câinii ar putea să le facă rău.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pisicilor nou-născuți Pasul 2
    2. Obțineți ajutor de la veterinarul sau adăpostul local de animale. Nu simți că trebuie să vă îngrijiți de către dvs. Îngrijirea pisicilor nou-născuți este un loc de muncă dificil și este posibil să nu aveți tot ce aveți nevoie pentru a vă asigura supraviețuirea. Contactați asistența medicală veterină sau animală locală pentru asistență. Ele pot fi capabile să ofere o mamă surogat pentru a ajuta pisicile să obțină o nutriție adecvată sau pot să vă ajute cu alimentarea sticlei.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pisicilor nou-născuți Pasul 3
    3. Furnizați alimente pentru pisica maternă dacă este încă în jur. Dacă pisica maternă este încă prezentă și îngrijește pisicile ei, atunci pisicile vor fi mai bine dacă l-ai lăsat pe mama lor să aibă grijă de ei. Dar puteți ajuta în continuare prin furnizarea de alimente și adăpost pentru pisica mamei. Asigurați-vă că păstrați mâncarea și adăpostul în zone separate sau nu poate accepta nici.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisici nou-născuți Pasul 4
    4
    Hrăniți pisicile. Dacă pisica maternă nu este în jur sau nu este în stare să aibă grijă de pisoii ei, va trebui să-i pregătiți mâncarea pentru ei și să le hrăniți singuri. Tipul de alimente pe care îl pregătiți pentru pisoi va depinde de cât de vechi sunt. Asigurați-vă că vă întrebați medicul veterinar cu privire la orice nevoie de hrănire specială pe care pisicile dvs. le pot avea.
  • Când pisoii sunt de 1-2 săptămâni, sticla hrănește pisicile la fiecare 1-2 ore cu o formulă de înlocuire a laptelui comercial. Nu dați laptele de vacă pe pisoi pentru că este prea greu pentru ei să digeră.
  • Când pisoii sunt de 3-4 săptămâni, asigurați-vă formula într-un vas de mică adâncime, precum și unele alimente de pisici care au fost înmuiate cu apă. Oferiți aceste alimente de 4-6 ori pe zi.
  • Când pisoii au vârsta de 6-12 săptămâni, reduceți cantitatea de formulă pe care o oferiți și începeți să le oferiți mâncare uscată. Oferiți aceste alimente de 4 ori pe zi.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pisicilor nou-născuți Pasul 5
    5. Cântărește pisicile o dată pe zi. Pentru a vă asigura că pisicile primesc o nutriție adecvată și pun în greutate, va trebui să cântăriți pisoi o dată pe zi și să păstrați o înregistrare a greutății lor. Kittens ar trebui să câștige aproximativ 1/4 la 1/2 uncii pe zi. Discutați cu medicul veterinar dacă sunteți preocupat de faptul că pisoiul nu câștigă să cântărească suficient de repede.
  • Partea 2 din 3:
    Manipularea și protejarea
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru pisici nou-născuți Pasul 6
    1. Lăsați pisicile singure în prima săptămână de viață dacă mama este în jur. Pisicile mamei își pot respinge pisicile sau pot fi supărați dacă sunt manipulate prea mult, deci este în interesul lor să le lași singuri dacă este încă în jur. Cu toate acestea, de la vârsta de 2-7 săptămâni este important să obțineți pisoii utilizați de către oameni.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisici nou-născuți Pasul 7
    2. Manipulați pisicile cu blândețe. Fii foarte atent când manipulați o pisică nou-născută. Dacă aveți copii care vă vor trata pisoii, învățați-i cum să fiți blând și să nu le permiteți niciodată să dețină pisicile decât dacă sunt supravegheate. Pisicile nou-născute sunt fragile și chiar un copil mic ar putea provoca vătămări grave unui pisoi.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisici nou-născuți Pasul 8
    3. Furnizați un loc pentru a dormi pisoiul (pisicile). Dacă pisoii nu au deja un loc de a dormi, asigurați-vă că vă oferiți undeva că este cald, uscat și departe de potențialii prădători. Asigurați-vă că locul pe care îl alegeți pentru pisoi este în afara elementelor și departe de schițe. Puteți utiliza o cutie sau un purtător de pisici care este căptușit cu prosoape sau pături curate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisici nou-născuți Pasul 9
    4. Păstrați pisicile calde. Dacă pisica maternă nu este în jur, va trebui să furnizați o placă de încălzire sau o sticlă de apă fierbinte învelită într-un prosop pentru a vă menține pisicile calde. Doar asigurați-vă că pisicile pot scăpa de căldură dacă devin prea calde. Verificați-le adesea pentru a vedea dacă par confortabil.
  • Partea 3 din 3:
    Toaletă
    1. Imagine intitulată Îngrijirea pisicilor nou-născuți Pasul 10
    1. Permiteți pisicii mamei să-i ajute pisicile dacă este în jur / capabilă. Dacă pisica mamei este încă în jur pentru a-i ajuta pisicile să folosească baie, să o facă să-și facă treaba. În primele câteva săptămâni ale vieții lor, pisicile mamei își vor linge regiunile genitale ale copiilor pentru a le ajuta urina și defecate. Nu interfera când pisica mamei îi ajută pe copiii ei ca asta.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pisicilor nou-născuți Pasul 11
    2
    Ajutați pisicile urinare / defecate dacă este necesar. Dacă pisica maternă nu este în jur, va trebui să ajuți pisicile să urineze și să defecteze în primele câteva săptămâni de viață. Utilizați o cârpă umedă sau o bucată de tifon umed pentru a freca ușor regiunea genitală a fiecărei pisici până la urinate și / sau defecatele. Spălați-vă sau aruncați imediat cârpa și uscați pisicile înainte de a-l pune înapoi cu colegii de gunoi.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisici nou-născuți Pasul 12
    3. Încurajați utilizarea casetei de gunoi la patru săptămâni. La aproximativ patru săptămâni, pisoiurile vor fi gata să înceapă să utilizeze cutia de gunoi. Pentru a încuraja utilizarea casetei de gunoi, plasați un pisoi în cutia de gunoi după ce a terminat să mănânce. Când pisoiul a terminat folosind caseta, puneți-l înapoi cu colegii de așternut și apoi puneți următoarea în cutie. Permiteți fiecărei pisici câteva minute să folosească caseta după fiecare masă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisici nou-născuți Pasul 13
    4. Urmăriți problemele. Dacă observați că oricare dintre pisoi nu urină sau defectează atunci când primiți ajutor sau atunci când puneți în caseta de gunoi, atunci trebuie să contactați imediat un medic veterinar pentru a afla ce se întâmplă. Pisoiul poate fi constipat sau are un blocaj care va trebui să fie eliminat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu vă fie frică să ajungeți la ajutor din partea medicului veterinar sau a unui adăpost local de animale. Ei pot avea voluntari disponibili care vă pot ajuta să vă îngrijiți pisicile și să vă spori șansele de supraviețuire.
  • Fiți foarte blând în timp ce manipulați o pisică nou-născută.
  • Nu lăsați copiii dvs. sub 8 ani să se ocupe de pisoii fără supraveghere și până la Kittensare aproximativ 5-6 săptămâni de vârstă.
  • Avertizări

    Amintiți-vă să nu vă alimentați laptele de vacă a pisicilor! Este prea greu pentru ei să digeră și s-ar putea să se îmbolnăvească.
  • Nu țineți un pisoi nou-născut ca un copil nou-născut atunci când se hrănește printr-o sticlă. Dacă faceți acest lucru, laptele poate intra în plămânii pisicilor. Aveți întotdeauna pisicile de patru picioare pe podea sau în poală în timpul hrănirii.
  • Nu scăldați pisicile până când nu depășesc vârsta de 9 săptămâni sau mama îl va abandona, deoarece pisoiul își va pierde mirosul mamei.
  • Contactați-vă medicul veterinar imediat dacă unul dintre pisoii dvs. pare bolnav (letargic, strănut, fără a mânca, etc.). Pisoiul pot muri dacă se îmbolnăvesc sau devin subnutriți.
  • Dacă doriți să renunțați la un pisoi nou-născut, asigurați-vă că cutia de carton pe care îi puneți-le are găuri de respirație și o mulțime de pături și mâncare pentru pisoi pentru a trăi încă.Pisicii trebuie să rămână calzi, mai ales când sunt în condiții mai reci.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar