Cum de a explica o sensibilitate la gluten la un copil

Poate fi dur pentru copilul tău când sunt diagnosticați pentru prima dată cu o sensibilitate la gluten. De asemenea, poate fi dificil să explicați un membru al familiei sau o sensibilitate la gluten a unui prieten la un copil. Cu toate acestea, explicarea problemei copilului dvs. în termeni pozitivi vă poate ajuta copilul să înțeleagă sensibilitatea glutenului. De asemenea, poate fi util să căutați sprijinul altor familii cu copii cu sensibilitate la gluten. Tratarea problemei cu puțină atenție vă poate ajuta copilul să înțeleagă și să se bucure de noua lor dietă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Explicarea sensibilității la gluten în termeni pozitivi
  1. Imaginea intitulată Obțineți copii interesați de rularea pasului 1
1. Explicați elementele de bază ale unei sensibilități la gluten. Începeți cu elementele de bază ale ceea ce o sensibilitate la gluten utilizează termeni simpli. Spune-i copilului tău ceva asemănător, "O sensibilitate gluten înseamnă că corpul cuiva nu poate procesa gluten. Când oamenii cu o sensibilitate gluten mănâncă gluten, îi face rău." Aceasta este o explicație foarte fundamentală a bolii pe care un copil ar trebui să o înțeleagă.
  • Asigurați-vă că copilul dvs. înțelege ce este glutenul, deoarece mulți oameni nu știu. Spuneți copilului dvs. Gluten este o proteină găsită în grâu, secară, orz și derivați ai acestor alimente. Explicați ce alimente conțin gluten pe tot parcursul zilei. De exemplu, dacă faceți toast, opriți și spuneți ceva de genul, "Vezi, pâinea are gluten în el, de aceea folosim pâine fără gluten."
  • Imaginea intitulată Ridicați un copil bine rotunjit
    2. Vorbiți despre beneficiile unei diete fără gluten. Dacă copilul dvs. are nevoie de o dietă fără gluten sau dacă cineva din gospodăria dvs. are, asigurați-vă că copilul dvs. înțelege beneficiile. Acest lucru îi va face să vadă alimente fără gluten ca o pozitivă, mai degrabă decât o povară. Explicați că, cu o sensibilitate la gluten, alimentele pot provoca simptome precum dureri de cap, dureri articulare, amorțeală și dificultăți de concentrare. Tăierea alimentelor care provoacă aceste simptome le va reduce, astfel încât o dietă fără gluten este întotdeauna pozitivă pentru cineva cu sensibilitate la gluten.
  • Dacă copilul dvs. este fără gluten, discutați despre dieta lor folosind termeni pozitivi. De exemplu, "Ai fost bolnav mult înainte și asta te va face mai bine. Acesta este un lucru bun care vă va ajuta să vă prosperați."
  • Imaginea denumită mai mult Pasul 10 orientat spre familie
    3. Explicați că mâncarea fără gluten este mâncare reală. Dacă copilul dvs. este sensibil la gluten, pot simți că lipsesc "Alimente reale" Deoarece alți copii sunt liberi să gustări pe articole populare care conțin gluten. Alimentele pe bază de gluten se simt adesea ca versiunile normale, făcând opțiuni fără gluten anormale. Ajutați-vă copilul să înțeleagă că mâncarea fără gluten este la fel de bună ca orice altă alimentație.
  • De exemplu, spune ceva, "Pâinea pe care o mănânci este aceeași ca orice altă pâine, dar se întâmplă să fie fără gluten. Majoritatea oamenilor nu au putut chiar să guste diferența."
  • O modalitate excelentă de a vă ajuta copilul să accepte sensibilitatea lor de gluten este de a face ocazional mese festive fără gluten pentru întreaga familie. Dacă copilul vă vede că frații lor se bucură de pizza fără gluten, de exemplu, nu vor simți că lipsesc.
  • Imagine intitulată Obțineți un copil pentru a opri supt degetele Pasul 8
    4. Discutați cu copilul dvs. despre alternative la alimentele tradiționale. Dacă copilul dvs. este fără gluten, accentuați oportunitățile de limitare. Spune ceva de genul, "Va trebui doar să găsim niște alimente noi de distracție pentru a vă bucura. Veți încerca o mulțime de lucruri noi."
  • Vorbește despre alimentele fără gluten în termeni pozitivi. De exemplu, spune ceva, "Am niște cookie-uri bune pentru tine la magazin" in loc de "Am niște cookie-uri fără gluten." Acest lucru vă ajută copilul să se gândească la mâncarea lor ca fiind distractivă și interesantă, mai degrabă decât limitarea.
  • Utilizați un limbaj simplu care comunică detalii importante fără cuvinte dure. De exemplu, mai degrabă decât să spună că este o mâncare "periculos" sau "distructiv" Pentru corpul copilului tău, folosește cuvinte ca "Yucky" sau "alimente trist."
  • Dacă copilul dvs. are restaurante pe care le iubesc, vezi dacă oferă mâncăruri fără gluten. Puteți să vă încântați copilul cu privire la noua lor dietă spunând ceva asemănător, "Acum, încercăm tot felul de lucruri noi la toate restaurantele dvs. preferate."
  • Imaginea intitulată Obțineți copii interesați de rularea pasului 3
    5. Explicați o sensibilitate la gluten nu le face mai puțin capabili. Copiii au uneori o tendință de a vedea probleme medicale, inclusiv alergii alimentare, ca dovadă că acestea nu sunt la fel de capabile sau puternice ca și altele. Asigurați-vă că copilul dumneavoastră știe că, în timp ce ei nu pot mânca aceeași mâncare ca și colegii lor, sunt încă la fel de capabili. Când este tratat corect, o sensibilitate la gluten nu ar trebui să fie limitată.
  • Copiii să știe că o sensibilitate la gluten nu se schimbă cine sunt. Copilul dvs. va fi în continuare capabil să se angajeze în aceleași activități ca orice alt copil, dar ei vor trebui pur și simplu să-și monitorizeze dieta un pic mai mult.
  • Metoda 2 din 3:
    Căutând suport în afara
    1. Imagine intitulată Ajutați-l pe cel de-al șaselea Greder să reușească în pasul de matematică 5
    1. Face distracție de învățare cu jocuri, aplicații și instrumente. Având învând în eroare distractiv despre sistemul digestiv la o vârstă fragedă, copilul dvs. va putea să identifice mai bine părțile corpului afectate de sensibilități de gluten. Ele vor dezvolta, de asemenea, o înțelegere mai puternică a o parte din terminologia care este utilizată atunci când discută despre efectele pe care le poate avea sensibilitatea glutenului asupra corpului. Discutați cu medicul dumneavoastră despre ajutoarele vizuale care pot ajuta un copil să înțeleagă sensibilitatea glutenului.
    • Luați în considerare achiziționarea unei cărți pentru copilul dumneavoastră, cum ar fi Bageli, amice și cu mine de către Melanie Krumrey pentru a le ajuta să înțeleagă sensibilitatea la gluten sau boala celiacă.
    • Transformați experiența de învățare într-un joc. Quiz copilul dvs. și oferă recompense pentru răspunsuri corecte. Imprimați o diagramă și le-ați etichetat părțile corpului care pot fi afectate de o sensibilitate la gluten. Au o bancă de cuvinte cu cuvinte cum ar fi "durere de cap," "crampe" sau "urticarie" și să scrie copilul dvs. aceste cuvinte pe corpul în care apar simptomele.
    • Descărcați o aplicație de gătit fără gluten și încurajați-vă copilul să aleagă alimentele care sună atrăgătoare pentru ele, cum ar fi Pâine fără gluten sau gogoși. Apoi, puteți găti alimentele împreună.
  • Imagine intitulată Greutatea câștigului Pasul 3
    2. Prezentați-vă copilul cu informații adecvate de vârstă. Discutați cu medicul dumneavoastră despre informații adecvate de vârstă, care vă pot ajuta să explicați o sensibilitate la gluten în termeni că copilul dumneavoastră poate înțelege. De asemenea, puteți arăta online. Grupurile de asistență online pentru familiile cu copii fără gluten pot oferi broșuri, recomandări de citire și alte materiale pentru a ajuta copilul să înțeleagă și să facă față unei sensibilități gluten.
  • Educați-vă cât mai mult posibil. Citiți starea copilului dvs. și întrebați pediatrul dvs. orice întrebări pe care le aveți. În acest fel, veți fi mai bine pregătiți pentru a discuta despre o sensibilitate la gluten cu copilul dvs.
  • Imagine intitulată Utilizați un blog pentru stațiunea de afaceri 10
    3. Căutați ajutor prin intermediul social media. Site-urile precum Facebook și Twitter pot oferi de fapt suport pentru copiii sensibili la gluten. Căutați grupuri Facebook concepute pentru familiile fără gluten și conturile Twitter care postează conținutul informativ despre intoleranțele glutenului și viața fără gluten. Aceste tipuri de site-uri web pot oferi informații foarte utile, cum ar fi rețete fără gluten.
  • Imaginea intitulată Ridicați un copil bine rotunjit
    4. Găsiți tabere fără gluten în zona dvs. Unele zone au lagăre fără gluten în care copiii se pot întâlni cu alți copii cu intoleranță la gluten. Aceasta poate fi o oportunitate neprețuită pentru copilul dvs. pentru a întâlni alți copii cu intoleranță la gluten. Copiii se vor simți mai puțin singuri atunci când interacționează cu colegii cu restricții de alimente similare.
  • În Statele Unite, de exemplu, există tabere fără gluten în Texas, Michigan, California, Insula Rhode, Carolina de Nord și Rhode Island.
  • Verificați când înregistrarea începe pentru taberele fără gluten și înregistrați cât mai curând posibil. Sloturile se umple adesea rapid.
  • Imaginea intitulată face față vinovăției peste copilul dvs. fiind un singur copil Pasul 1
    5. Găsiți un grup de asistență. Întrebați despre grupurile de asistență la spitalul local sau la biroul medicului. Medicul dumneavoastră vă poate îndrepta în direcția unui grup de asistență pentru copiii fără gluten și familiile acestora. Dacă nu puteți găsi un grup de asistență în zona dvs., există multe grupuri de asistență online unde puteți partaja povestiri și informații cu alte familii fără gluten.
  • Imaginea intitulată Faceți bani cu ușurință (pentru copii) Pasul 7
    6. Prezentați-vă copilul cu material care îi ajută la diferențele de valoare. Dacă copilul dvs. este sensibil la gluten, se pot simți diferit de alți copii. Cu toate acestea, subliniați că diferențele nu sunt întotdeauna rele. În loc să încadreze lucrurile într-o lumină negativă, să încurajeze copiii să fie imaginativi și să-și îmbrățișeze diferențele. O carte mare pentru copiii cu boală celiacă sau o sensibilitate la gluten este Aventurile lui Celia Kaye, care este despre modul în care o fată cu boala celiacă folosește imaginația pentru a explica problema altora. Aceasta este o carte mare pentru a face ca copiii cu sensibilități de gluten să se simtă pozitive despre ei înșiși.
  • De asemenea, puteți vorbi cu un bibliotecar despre cărți despre diferențele în general, nu doar diferențe legate de alimente și mâncare. Acest lucru vă poate ajuta valoarea copilului să fie unică în general, ceea ce poate ajuta să facă față unei sensibilități gluten.
  • Metoda 3 din 3:
    Ajutându-vă copilul să explice sensibilitatea glutenului față de ceilalți
    1. Imagine intitulată face bani cu ușurință (pentru copii) Pasul 9
    1. Arunca o petrecere fără gluten. Copiii nu trebuie să se simtă ca o povară să le spună altor copii despre sensibilitatea lor gluten. Permiteți-i să facă acest lucru într-o manieră distractivă. Copilul dvs. vă invită prietenii și aveți o petrecere în care servesc mâncare fără gluten. Acest lucru poate arăta altor copii cum opțiunile fără gluten pot fi la fel de gustoase ca și alimentele cu gluten și permit copilului dvs. să socializeze cu alții în timp ce navighează în timp ce navighează sensibilitatea la gluten.
    • Dacă școala copilului dvs. a arătat și spune, copilul dvs. aduce gustări fără gluten și explică sensibilitatea lor atunci.
  • Imaginea intitulată Încurajarea obiceiurilor de studiu bune într-un copil Pasul 6
    2. Învățați-vă copilul cum să vorbiți despre alergia lor. Păstrați dialogul deschis atunci când vine vorba de discutarea sensibilității glutenului și lăsați copilul să știe că pot veni întotdeauna la dvs. cu întrebări. Oferiți copilului dvs. material de citire care explică sensibilitatea lor în termeni simpli, astfel încât să poată vorbi cu alți copii și adulți despre această problemă.
  • Poate fi utilă pentru a oferi copiilor dvs. fraze și fraze specifice pentru a le folosi pentru a-și explica sensibilitatea în termeni prietenoși. De exemplu, învățați copilul să spună lucruri cum ar fi, "Nu pot mânca alimente ca asta pentru că nu sunt de acord cu corpul meu."
  • De asemenea, puteți să vă încurajați copilul să împărtășească ceea ce este dieta lor. De exemplu, "Nu primim pizza din acel loc, pentru că are gluten, dar există un mare loc de pizza fără gluten, mergem în schimb."
  • Imaginea intitulată face față vinovăției peste copilul dvs. fiind un singur copil Pasul 9
    3. Discutați problema cu alți adulți. Este important ca copilul dvs. să susțină în activitățile lor școlare și extracurriculare. Dacă copilul dvs. este fără gluten, discutați cu oameni precum antrenorii, profesorii și alți părinți. Asigurați-vă că acești adulți înțeleg și condiția. În cazul în care copilul dvs. se luptă să-și explice sensibilitatea față de ceilalți, ar trebui să existe întotdeauna un adult în apropiere de a intra și de a clarifica.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Oferiți copilului dvs. o listă laminată de alimente sigure și nesigure pe care le pot prezenta gazdelor, prietenilor, profesorilor sau membrilor familiei. Să le ofere o declarație de intrare pe care o pot oferi altor persoane când sunt departe de casă.

    Avertizări

    Fiți conștienți de faptul că, în timp ce copilul dvs. crește mai în vârstă și începe să răspundă la presiunea de la egal la egal și la teasing, pot fi tentați să trișeze dieta lor fără gluten. Pregătiți-vă pentru această contingență și faceți copilul dvs. conștient de efectele secundare neplăcute pe care le pot experimenta ca rezultat al consumului de alimente care conțin gluten.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar