Cum să depuneți protezele

Dendurile vor aborda problema dinților lipsă, dar ele pot fi incomode sau necesită ajustări periodice. Când primiți mai întâi, puteți observa câteva locuri ascuțite care au nevoie de ajustare. În plus, după câțiva ani de a le purta, se vor acumula uzură normală și va trebui să le reparați sau să le înlocuiți. Nu este o idee bună să încercați să le reparați singur, deoarece vă puteți deteriora protezele.

Pași

Metoda 1 din 2:
Depunerea și alte soluții la domiciliu pentru durere
  1. Imagine intitulată Fișierul Down Dentres Pasul 1
1. Cunosc riscurile. Dacă încercați să vă depuneți singur protezele, riscați să le deteriorați dincolo de reparații. Deoarece protezele sunt scumpe, riscați să pierdeți o cantitate mare de bani dacă încercați să le depuneți singur. Este întotdeauna cel mai bine să întrebați prosticonul sau dentistul dvs. să le ajusteze.
  • Imagine intitulată Fișier în jos Dendres Pasul 2
    2. Încercați un fișier de unghii. Unii oameni nu-i plac lungimea anumitor dinți pe protezele lor și folosesc un fișier de unghii în acest scop. Frecați ușor de dinții pe care doriți să o scurtați, depuneți-vă pe punctul sau marginea dintelui. Cu toate acestea, asigurați-vă că faceți ajustări mici. Nu doriți să mergeți prea departe când vă depuneți dinții, deoarece este dificil și scump să le reparați după ce ați depus prea departe.
  • Pe măsură ce le depuneți, continuați să opriți pentru a verifica cât de departe ați depus. Încercați să nu mergeți departe.
  • Curățați protezele înainte de a le pune înapoi în gură și verificați ajustările.
  • Imagine intitulată Fișier în jos Dendres Pasul 3
    3. Fișier de pe etichete cu un instrument rotativ. Uneori, protezele tale vor săpa în gingiile tale, deoarece nu se potrivesc corect. Ei pot avea, de asemenea, mici etichete rămase de la fabricație. Unii oameni folosesc unelte rotative pentru a face ajustări. Asigurați-vă că o păstrați pe o rotație foarte scăzută. Căldura unei rotații ridicate vă poate deteriora protezele, deși orice fel de reparație vă poate deteriora protezele.
  • Identificați unde este problema. Când aveți protezele, identificați exact unde vă sapa în gingiile voastre. Încercați să fiți foarte precis și blând.
  • Scoateți-i din gură. Utilizați instrumentul rotativ pentru a frecați ușor această zonă, deplasându-l. Asigurați-vă că ați luat doar un pic la un moment dat. Asigurați-vă că curățați protezele înainte de a le pune înapoi în gură și testarea ajustării, astfel încât să nu vă iritați gingiile cu suprafața depusă.
  • Puteți utiliza un burghiu de unghii, de exemplu sau un instrument rotativ de crafting. Utilizați un pic care vă va lăsa pe margini de nisip, cum ar fi un bit rotund sau oval.
  • Imagine intitulată fișier în jos Dendres Pasul 4
    4. Încercați adezivi dentari. Când primiți mai întâi proteze, gura are nevoie de timp pentru a se adapta la noii dinți. Pentru a vă ajuta gura, puteți utiliza adezivi dentari pentru a le ține în poziție pentru primele câteva zile. În cele din urmă, mușchii din gură ar trebui să se adapteze pentru a vă menține protezele în poziție, așa că trebuie doar să le utilizați pentru o perioadă scurtă de timp. Adezivul este util atunci când aveți dureri, deoarece vă ține proteza încă în gură. Mișcarea împotriva unui loc deja dureroasă va duce la un ulcer.
  • Aveți, de asemenea, să utilizați adezivi ca măsură temporară atunci când încep să devină liberi după ani de purtare. Cu toate acestea, trebuie să vă admirați medicul dentist protezele când acestea se pierd, astfel încât să utilizați doar lipirea pentru o perioadă scurtă de timp.
  • Fiecare adeziv este un pic diferit. Cu toate acestea, în general, luați protezele din gură și curățați-le. Scutura o parte din pulberea pe partea ginga a protezelor. Puneți protezele înapoi. Addezivul de cremă trebuie să fie aplicat la o proteză uscată pentru a lucra, clătiți gura și apoi plasați Dendure pe o gumă umedă și așteptați cinci minute înainte de a mânca sau a bea ceva.
  • Imagine intitulată Fișierul DONTURES Pasul 5
    5. Puneți protezele în congelator. O opțiune Unii oameni folosesc pentru a ajuta la ameliorarea durerii, mai ales cu noile proteze, este să le plasați în congelator. Când le scoateți, frigul va ajuta la calmarea durerii în gingiile voastre.
  • Imagine intitulată fișier în jos Dendres Pasul 6
    6. Încercați o cremă de durere. Creme cum ar fi topicalul benzocainei pot oferi o ușurare temporară de durere. Pur și simplu frecați crema pe zona dureroasă din gură și va amorți durerea. Gelul de îngrijire a copilului este disponibil în majoritatea supermarketurilor. Există medicamente mult mai puternice disponibile, dar dacă costul este o problemă sau o accesibilitate, atunci gelul pentru copii este o opțiune bună. Este foarte sigur și oferă o ușurare rezonabilă pentru a sugera pe gingiile tale.
  • Imagine intitulată Fișierul Down Dentres Pasul 7
    7. Scoateți protezele. Dacă alte opțiuni nu vă ajută, mergeți mai departe și luați protezele pentru un pic. Care va oferi cel puțin ameliorarea durerii. Vedeți medicul dentist pentru ajutor.
  • Metoda 2 din 2:
    Având medicul dentist tăiat dinții
    1. Imagine intitulată de fișier în jos Dendres Pasul 8
    1. Fă-ți medicul dentist să-ți examineze protezele. Dacă tocmai ați primit protezele și nu se potrivesc în mod corespunzător, prosthodontistul dvs. ar trebui să lucreze cu dvs. pentru a le ajusta corect. Nu trebuie să aveți experiență ascuțită, cel puțin. Spuneți medicului dentist unde este rănit și cereți-i să caute etichete de suprafață mici sau nereguli care ar putea fi necesare în jos. De asemenea, trebuie să informați medicul dentist dacă ați avut vreo sângerare sau durere de gumă în primele câteva zile de purtarea protezelor.
  • Imagine intitulată Fișierul Down Dentres Pasul 9
    Imagine intitulată Fișierul Down Dentres Pasul 9
    2. Întrebați despre tăiere. După ce medicul dentist identifică orice problemă cu protezele dvs., el sau ea poate recomanda tăierea lor în jos. El sau ea va folosi probabil o trimmers sau tundere Bur pentru a vă ajusta protezele.
  • Piesele de mână cu viteză redusă generează mai puțină căldură și, prin urmare, nu vă vor afecta protezele. Iar dentistul dvs. va avea o varietate de trimmere acrilice disponibile, cu grade diferite de rugozitate, așa că el sau ea va putea să personalizeze reparația.
  • Imagine intitulată fișierul în jos Dendres Pasul 10
    3. Obțineți protezele lustruite. După tăiere, dentistul dvs. poate lustrui protezele (cu excepția suprafeței țesutului, care ar modifica potrivirea). Lustruirea vă va face protezele mai fine și mai strălucitoare.
  • Imagine intitulată fișierul în jos Dendres Pasul 11
    4. Relintați protezele după ani de purtare. După ce purtați proteze pentru o perioadă de timp, ei își poartă osul maxilarului, ceea ce înseamnă că nu se vor potrivi. De cele mai multe ori, dentistul dvs. poate să le relanseze pentru a se potrivi din nou mai bine. Uneori, este posibil să aveți nevoie de proteze noi.
  • Reluarea doar înseamnă că medicul dentist adaugă material protezelor pentru a le face să se potrivească mai bine.
  • Puteți avea căptușeală moale sau căptușeală tare. Căptușeala moale va dura doar câteva luni, dar poate fi bine dacă aveți probleme cu proteze mai grele. Poate fi reaplicat. Garniturile dure sunt făcute din rășină și sunt menite să dureze mai mult.
  • Imagine intitulată Fișierul Down Dentres Pasul 12
    5. Încercați reziduul. Altul, procedura mai puțin comună, este reziduală. Practic, dentistul dvs. face o bază nouă pentru protezele dvs. Dezavantajul acestui proces este dentistul dvs. trebuie să vă păstrați protezele pentru câteva zile. Cu toate acestea, ei ar trebui să se potrivească mai bine când se întorc la tine.
  • Imagine intitulată Fișierul în jos Dendures Pasul 13
    6. Verificați potrivirea. Odată ce protezele au fost examinate, tăiate și lustruite, dentistul dvs. va evalua potrivirea. În primul rând, lăsați medicul dentist să știe dacă ceva se simte dureros sau incomod. Apoi, el sau ea va verifica o varietate de probleme, inclusiv extinderea flanșelor, suportul de buze, înălțimea corespunzătoare și protezele dvs. afectează pronunția dvs
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu așteptați până când nu aveți proteze extrem de inconfortabile pentru a vă vedea dentistul. Obțineți controale dentare regulate și asigurați-vă că medicul dentist verifică deseurile dvs. deseori.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar