Cum să curățați protezele

Experții spun că trebuie să vă curățați protezele cel puțin o dată pe zi, astfel încât să rămână în stare bună și nu acumulează bacterii. Îți vei îngriji protezele în același mod în care ți-ar fi dinții naturali, dar este important să folosești produsele făcute pentru proteze. Puteți să vă spălați protezele, fie să vă înmuiați protezele într-un produs de curățare, în funcție de preferințele dvs. Cercetările sugerează că nu ar trebui să utilizați niciodată curățătorii de proteze în gură, astfel încât să vă curățați întotdeauna protezele după ce le eliminați noaptea.

Pași

Metoda 1 din 2:
Periajul protezelor
  1. Imagine intitulată Dendres curat Pasul 1
1. Achiziționați o perie de proteză. Este recomandată o perie de proteză pentru a curăța toate zonele din proteza. Dacă preferați să utilizați o periuță de dinți obișnuită, utilizați o atenție deosebită pentru a ajunge la toate zonele curbate ale protezelor dvs. Dacă purtați o singură proteză, veți avea nevoie de o perie separată pentru proteza dvs. pentru a păstra starea periuței de dinți pe care o utilizați pe dinții naturali.
  • Imagine intitulată Dendres curat Pasul 2
    2. Accident-dovada spațiul de lucru. Începeți prin protecția împotriva accidentelor pe suprafața pe care o veți lucra. Puneți o cârpă de față în partea inferioară a chiuvetei și umpleți parțial chiuveta cu apă pentru a oferi o pernă în cazul în care proteza aruncată. Protezele pot sparge dacă ar fi scăpat pe o suprafață tare.
  • Prindeți protezele în mâna dvs. non-dominantă, dar nu strângeți prea tare. Protezele pot sparge.
  • Imagine intitulată Dendres curat Pasul 4
    3. Aplicați apă caldă și curățenie. Puteți utiliza un gel sau o pastă special concepută pentru proteze sau un săpun mic sau alt agent de curățare ușoară, netoxică. Nu utilizați pastă de dinți obișnuită sau de curățare sub formă de pulbere sau abrazivă. Ele pot zgâria proteza și oferă locuri pentru bacterii să prospere și pot irita mucoasa orală.
  • Imagine intitulată Dendres curat Pasul 5
    4. Perie. Cu peria de proteză în mâna dvs. dominantă, periați toate zonele din proteza. Asigurați-vă că părul ajung la toate zonele canelate și curbate. Nu curățați prea tare, totuși, deoarece nu doriți să vă deteriorați protezele.
  • Periajul riguros va ajuta la prevenirea formării tartrului.
  • Imagine intitulată Dendres curat Pasul 6
    5. Clătiți. Sub apă curgătoare, utilizați peria pentru a clăti curățarea rămasă și resturile. Inspectați-vă proteza pentru curățenie. Zone care simt "alunecos" Poate indica faptul că există încă o placă pe suprafață.
  • Imagine intitulată Dendres curat Pasul 7
    6. Utilizați protezele. Acum puteți plasa protezele înapoi în gură dacă sunteți gata să le purtați, sau, dacă nu, puteți să le așezați în apă pentru a le înmuia peste noapte.
  • Metoda 2 din 2:
    Înmuiați protezele
    1. Imagine intitulată Dendres curat Pasul 8
    1. Scoateți protezele. Având protezele din gură pentru o perioadă de timp în fiecare zi vă oferă țesuturilor dvs. să se odihnească de la contactul constant. În timp ce din gură, proteza ar trebui să fie ținută umedă. Înmuierea lor peste noapte este o modalitate bună de a face acest lucru.
  • Imagine intitulată Dendres curat Pasul 9
    2. Utilizați o soluție chimică. Înmuierea protezelor dvs. într-o soluție chimică ajută la slăbirea petelor și depozitelor care pot fi apoi clătite sau periat. Produsele proiectate special concepute de proteze sunt adesea antimicrobiene și oferă alte beneficii.
  • Imagine intitulată Dendres curat Pasul 10
    3. Selectați un recipient adecvat. Selectați un recipient cu un capac montat, care este dimensiunea corespunzătoare pentru proteza dvs. Asigurați-vă că vă înregistrați la deplasarea lichidului atunci când selectați un recipient.
  • Imagine intitulată Dendres curat Pasul 11
    4. Urmați instrucțiunile pachetului. Urmați instrucțiunile producătorului pentru pregătirea și lungimea timpului de înmuiere. Utilizați numai apă caldă pentru a promova acțiunea de curățare. Apa caldă poate distorsiona forma protezei dvs.
  • Imagine intitulată Dendures curată Pasul 12
    5. Scoateți protezele. Asigurați-vă că proteza este complet submersată în soluție și acoperiți recipientul. Nu lăsați nici o parte din proteza dvs. din apă sau expus la aer.
  • Imagine intitulată Dendres curat Pasul 13
    6. Clătiți. Dimineața când vă îndepărtați protezele din soluție, clătiți-vă pentru a îndepărta substanțele chimice și resturile, apoi periați proteza înainte de ao pune în gură.
  • Imagine intitulată Dendres curat Pasul 14
    7. Curățați recipientul. Goliți și curățați recipientul înmuiere. Se toarnă soluția de proteză folosită și curățați bine recipientul pentru ao face pregătită pentru următoarea utilizare. Veți dori să faceți acest lucru zilnic pentru a vă asigura că protezele dvs. sunt cât mai curate și mai proaspete.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Amintiți-vă că sunt recomandate verificările periodice periodice, chiar dacă nu mai aveți dinți naturali. Consultați-vă medicul dentar ori de câte ori aveți disconfort oral, observați aspectul unei leziuni în gură sau dacă aveți o problemă cu potrivirea protezei dvs.
  • Când aceste metode de curățare nu sunt suficiente pentru a elimina depunerile, se recomandă o curățare profesională a protezelor dvs. de către un profesionist dentar.
  • Căutați asociația dentară americană sau sigiliul Asociației dentare canadiene de aprobare pentru a se asigura că un dispozitiv de curățare a protezelor proteze a fost evaluat pentru siguranță și eficacitate.
  • Majoritatea profesioniștilor dentari vă recomandă să vă clătiți protezele după fiecare masă, iar unii pot chiar să-i sfătuiască după fiecare masă. Rining-ul ajută la menținerea plăcii de plăci la un nivel minim și face mai ușor să le curățați prin spălarea lor seara.
  • Aveți grijă deosebită dacă aveți proteze parțiale cu fire metalice mici care se pot rupe cu ușurință.
  • Avertizări

    Proterele parțiale cu piese metalice necesită o îngrijire mai mare în curățare. Asigurați-vă că produsele selectate sunt sigure pentru a fi utilizate pe proteza dvs. parțială. Adresați-vă profesioniștilor dvs. dentari dacă nu sunteți siguri de cum să aveți grijă de proteza dvs. parțială.
  • Dacă vă simțiți greață sau aveți vreo durere în gură sau în gât după ce ați pus o proteză înapoi în gură, contactați imediat medicul. Dacă nu este clătite, substanțele chimice din unele agenți de înmuiere proteză pot provoca efecte secundare grave.
  • Evitați să utilizați pastă de dinți obișnuită pentru a vă curăța proteza. Natura abrazivă a pastălor concepută pentru dinți naturali poate zgâria o proteză. Zgârieturile sunt locuri minunate pentru pete și placă pentru a forma.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Pensulă de proteză
    • Fără cârpă
    • Produsul de îmbibare a protezei
    • Înmuierea containerului
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar