Cum să aplicați adezivul protezelor

Cercetările sugerează că nu trebuie să aveți nevoie de un adeziv de proteză dacă protezele dvs. sunt montate corespunzător. Cu toate acestea, este absolut normal să aveți nevoie de un adeziv dacă ați avut protezele pentru o lungă perioadă de timp, deoarece maxilarul dvs. va schimba în mod natural forma în timp. Studiile arată că utilizarea unui adeziv de proteză face mai ușor să mestece și să vorbească fără să vă îngrijorați de protecțiile dvs. în mișcare sau ieșind, astfel încât să preferați să îl utilizați chiar dacă protezele dvs. se potrivesc bine. Adezivul protezator vine de obicei în două forme: o pastă și o pulbere. Deși utilizarea unui adeziv poate fi super-util dacă protezele voastre se simt libere, nu este o soluție pentru protezele nepotrivite, deci vedeți-vă prosthodontistul dacă aveți probleme de potrivire.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind un adeziv de pastă
  1. Imagine intitulată Aplicați adezivul protezator Pasul 1
1. Alegeți un adeziv de pastă care este fără zinc. Zincul este adesea suprautilizat în adezivii de proteză, atât de mult încât adezivul de pastă fără zinc este disponibil acum. Folosind un adeziv de pastă care conține zinc combinat cu o dietă bogată în zinc poate duce la o zinc excesivă în corpul dvs. și la posibilele probleme de sănătate.
  • Dacă utilizați un adeziv de pastă care conține zinc, utilizați-l numai conform indicațiilor de pe etichetă și nu utilizați prea mult adeziv.
  • Imagine intitulată Aplicați adezivul protezator Pasul 2
    2. Curățați și uscați protezele. Înainte de a aplica adeziv, trebuie să vă curățați protezele sub apă curentă și curățarea normală a protezelor. Apoi, le-ați uscat. Protezele uscate vor ajuta adezivul de pastă să rămână atașat de protezele și la gingiile dvs.
  • Acest lucru va asigura o mușcătură foarte stabilă și va împiedica alimentele să se îmbogățească sub protezele dvs.
  • Imagine intitulată Aplicați proteza adezivului 3
    3. Începeți prin aplicarea cremei de proteze la proteza superioară. Nu utilizați mai mult adeziv de proteză decât direcționarea pe etichetă. Începeți întotdeauna cu o cantitate mică de adeziv, astfel încât să nu puneți prea mult pe protezele voastre.
  • Aplicați trei până la patru daburi de pastă dimensiunea unui radieră creionului la proteza superioară, distribuind în mod egal pasta de pe suprafața interioară. Nu aplicați pastele prea aproape de marginea protezei dvs.
  • Imagine intitulată Aplicarea adezivului protezator Pasul 4
    4. Plasați trei la patru daburi pe proteza inferioară. DAB-urile nu ar trebui să fie mai mari decât o radieră a creionului și nu ar trebui să fie prea aproape de marginea protezei dvs. Din nou, asigurați-vă că daburile sunt distanțate uniform de-a lungul suprafeței interioare a protezei.
  • Imagine intitulată Aplicați adezivul protezator Pasul 5
    5. Puneți protezele în gură și apăsați împreună cu fermitate pentru a le menține în poziție. Dacă oricare dintre adezivi ooizează pe părțile laterale ale protezelor, ați folosit prea mult adeziv. Este posibil să fie necesar să eliminați protezele, să curățați adezivul și să aplicați, folosind mai puțin pe protenele superioare și inferioare.
  • Imagine intitulată Aplicați adezivul protezator Pasul 6
    6. Utilizați o singură aplicație pe zi. Dacă puneți adezivul pe protezele dvs. în mod corespunzător, nu ar trebui să aveți nevoie să reaplicați adezivul pe parcursul zilei.
  • Un tub standard de 40 g de adeziv trebuie să dureze cel puțin patru săptămâni, un tub de 47 g ar trebui să dureze cinci săptămâni și un tub de 70 g ar trebui să dureze cel puțin opt săptămâni. Evitați să suprasolicitați adezivul protezelor sau să folosiți prea mult în fiecare zi.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind un adeziv de pulbere
    1. Imagine intitulată Aplicarea adezivului protezator Pasul 7
    1. Încercați să cumpărați un adeziv pulbere care nu conține zinc. Zincul este adesea suprautilizat în adezivii protezei. Dacă aveți o dietă bogată în zinc și / sau luați vitamine care conțin zinc și, de asemenea, utilizați o pulbere proteză care conține minerale, puteți experimenta probleme grave de sănătate, inclusiv deteriorarea nervului. Căutați pulberi care sunt marcate în mod specific ASA Fiind fără zinc.
    • Dacă utilizați un adeziv de pulbere care conține zinc, utilizați-l numai așa cum este indicat pe etichetă și nu utilizați prea mult adeziv. PROSTHODONTIST dvs. poate, de asemenea, să poată recomanda un adeziv de proteze cu pulbere care nu conține zinc.
  • Imagine intitulată Aplicați adezivul protezator Pasul 8
    2. Curățați protezele. Folosiți-vă curățarea obișnuită a protezelor pentru a vă oferi protezele un ușor curat înainte de a aplica adezivul.
  • Păstrați protezele umede și nu le uscați. Umiditatea va ajuta adezivul de pulbere la protezele voastre.
  • Imagine intitulată Aplicați adezivul protezator Pasul 9
    3. Stropi pulberea în mod egal pe suprafața fie a protezei. Cheia este de a distribui pulberea într-un strat uniform peste protezele dvs. Agitați sau vibrați protezele în mână pentru a vă asigura că pulberea devine atât pe proteze. Gândiți-vă la acest lucru la fel de asemănător cu înflorirea unei tigaie de tort.
  • Imagine intitulată Aplicați adezivul protezator Pasul 10
    4. Puneți protezele în gură. Utilizați degetul mare și arătătorul pentru a apăsa protezele superioare și inferioare în gură.
  • Adezivii cu pulbere nu pot face ca protectia dvs. să rămână în gură atâta timp cât adezivii de lipiți. De obicei, adezivii sunt mai eficienți asupra protezelor dvs. superioare decât asupra protezelor dvs. inferioare. Lichidele și alimentele vă pot slăbi proteza inferioară, astfel încât să doriți să luați în considerare utilizarea unui adeziv de pastă pentru proteza dvs. inferioară.
  • Metoda 3 din 3:
    Îndepărtarea protezelor și a adezivului protezator
    1. Imagine intitulată Aplicați adezivul protezator Pasul 11
    1. Scoateți protezele dvs. dacă simțiți orice disconfort sau există adeziv excesiv în gură. Dacă simțiți orice durere, furnicături sau durere atunci când vă puneți protezele în gură sau dacă există prea mult adeziv pe protezele dvs., este posibil să fie nevoie să le eliminați. Apoi, puteți încerca să utilizați din nou adezivul de pastă sau să încercați un alt tip de adeziv.
    • De asemenea, va trebui să vă eliminați protezele pe timp de noapte înainte de a merge la culcare. Ar trebui să vă curățați bine protezele și să le plasați într-un container cu apă sau cu un produs de curățare a protezei comerciale.
  • Imagine intitulată Aplicarea adezivului protezator Pasul 12
    2. Clătiți-vă gura cu apă caldă sau apă de gură. Înainte de a vă îndepărta protezele, trebuie să vă umezi gura și să eliminați orice resturi de alimente din zi.
  • Imagine intitulată Aplicați adezivul protezator Pasul 13
    3. Scoateți mai întâi proteza inferioară. Trageți ușor la proteza inferioară și mutați-o înainte și înapoi într-o mișcare de balansare. Ar trebui să renunțe încet din gingiile tale.
  • Imagine intitulată Aplicați adezivul protezator Pasul 14
    4. Scoateți proteza superioară. Poate fi mai dificil să vă îndepărtați proteza superioară, deoarece există o suprafață superioară pentru proteză pentru a adera.
  • Utilizați degetul mare pentru a apăsa împotriva dinților din față. Apoi, apăsați în sus și în afară cu degetul mare spre nas. Dentrașul dvs. superior ar trebui să scadă și să iasă în mână.
  • Puteți, de asemenea, să-l apucați pe laturile laterale și să mergeți cât mai adânc posibil cu degetele de index, apoi trageți-l vertical.
  • Nu utilizați alte obiecte pe lângă degete și unghii pentru a vă îndepărta protezele, deoarece acest lucru ar putea duce la rănire.
  • Dacă nu vă puteți scoate protezele și nu doriți să dormiți cu ei sau nu le păstrați peste noapte, este posibil să trebuiască să căutați îngrijiri medicale la cel mai apropiat spital sau clinică. De asemenea, puteți contacta un serviciu stomatologic de 24 de ore pentru asistență.
  • Imagine intitulată Aplicați adezivul protezator Pasul 15
    5. Curățați reziduul adeziv din protezele și gura. Nu lăsați reziduul adeziv pe protezele dvs. la sfârșitul zilei, deoarece protezele dvs. nu pot adera în mod corespunzător în ziua următoare când încercați să le puneți.
  • Utilizați dispozitivul de curățare a protezelor pentru a vă curăța protezele. Apoi, combinați apă caldă și pastă de dinți într-un castron. Utilizați o periuță de dinți moale pentru îndepărtarea reziduului adeziv din protezele dvs.
  • De asemenea, ar trebui să utilizați periuța de dinți pentru a curăța orice reziduu adeziv din gingiile dvs., limba și gura.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar