Cum de a efectua cercetări

Învățarea de a căuta eficient pentru sursele de informații online și la bibliotecă nu trebuie să fie complicată. Învățând să formați întrebări eficiente de cercetare, să vă planificați afacerea și să explorați opțiunile disponibile, puteți începe să utilizați surse bune pentru a explora și a susține o poziție cu cercetări. Vedeți pasul 1 pentru mai multe informații.

Pași

Partea 1 din 5:
Formarea unei întrebări de cercetare
  1. Imagine cu titlu de conduită Pasul 1
1. Aflați despre diferitele tipuri de cercetare pe care le puteți desfășura. Cercetarea se întâmplă oricând solicitați în mod activ informații despre un anumit subiect. Puteți cerceta pentru a explora un subiect pe care nu îl cunoașteți, precum și pentru a furniza dovezi pentru revendicările pe care le faceți într-o prezentare sau un eseu de cercetare. Cercetările pot fi colectate prin colectarea propriilor date, citirea online sau prin utilizarea proiectelor de cercetare anterioare pentru a vă ghida eforturile.
  • Cercetare exploratorie se face când citiți online, obțineți cel mai rapid rezumat al subiectului la îndemână. Spuneți că cercetați subiectul general al "obezitate" in Statele Unite. Pentru a explora subiectul, ați putea începe cu o căutare Google, citiți pagina Wikipedia și găsiți alte intrări web pentru a vă familiariza cu subiectul. Care este problema cu obezitatea în SUA? Ce argumente sunt făcute despre asta? Ce alte subiecte sunt legate de acest subiect? Sanatate si fitness? Fast food? Ce vă interesează în continuare cercetarea? În acest tip de cercetare, căutați fapte.Imagine intitulată Conduită Pasul de cercetare 1Bullet1
  • Cercetare de susținere apare atunci când găsiți aceste argumente în surse academice. Ce sunt sursele academice? Orice a fost publicat, fie reviste, cărți sau versiunea de bază de date online a revistelor de cercetare academică. În acest tip de cercetare, căutați mai mult decât fapte. Căutați opinii și argumente de diferite feluri, legate de subiectul dvs., pe care îl puteți utiliza pentru a forma o opinie și argumentare proprie.Imagine intitulată Conduită Pasul de cercetare 1Bullet2
  • Imagine intitulată Conduită Pasul 2
    2. Notați ce nu știți. Odată ce ați explorat un subiect într-o oarecare măsură, există încă multe lucruri pe care nu le puteți ști, și aceasta este ceea ce puteți utiliza pentru a vă ghida cercetarea prin formarea unei întrebări de cercetare. Începeți să întrebați multe întrebări și să le scrieți: când oamenii se referă la "epidemie de obezitate," La ce se referă exact la exact? Cand a inceput? Unde? Care sunt câteva motive posibile pe care le poate exista?
  • Imagine cu titlu de conduită Pasul 3
    3. Găsiți controversa și conversația. În cadrul fiecărui subiect există un "emisiune," miza. Există ceva discutabil, ceva controversat despre subiect și asta vrei să-ți petreci timpul de cercetare. Mai mică, mai îngustă și mai specifică subiectul, cu atât mai bine.
  • Subiectul obezității în SUA ar putea fi prea mare. Uită-te la propria comunitate, stat sau regiune. Care sunt statisticile? Cum se compară cu alte regiuni? Ce ar putea explica acest lucru? De ce? Dacă întrebați și răspundeți la aceste întrebări, sunteți bine pe drumul spre un subiect de cercetare solidă.
  • Probleme de fapt nu fac subiecte bune de cercetare, pentru că nu există nimic de cercetare, este doar un fapt pentru a căuta în sus. O întrebare bună de cercetare, de exemplu, nu ar fi "Câți oameni au murit din cauza obezității?" dar "Cum ucide obezitatea?"
  • Imagine cu titlu de conduită Pasul 4
    4. Adresați-vă o întrebare de analiză pe care sperați să o explorați cu cercetarea. După ce ați explorat subiectul dvs. online și, eventual, în imprimare, trebuie să veniți cu o întrebare de cercetare solidă pentru a vă ajuta să vă ghiderați cercetarea de susținere.
  • "Ce politici și atitudini au dus la creșterea bruscă a obezității în Indiana în mijlocul anilor `90?" ar fi un subiect excelent de cercetare. Este specific în ceea ce privește locația, controversa și subiectul. Este ceva ce puteți dovedi.
  • Imagine intitulată de cercetare Pasul 5
    5. Lăsați cercetarea să ghideze argumentul dvs., nu invers. Cu toții avem opinii puternice despre subiecte, în special cele controversate. Poate fi tentant să căutați numai surse care vă vor valida opinia sau care vor supraviețui subiectului, mai degrabă decât să o compliceze. Pe măsură ce faceți cercetarea dvs., căutați o varietate de opinii, argumente și poziții și permiteți-vă să asamblați cea mai puternică cercetare posibilă, nu doar argumentele pe care doriți să le auziți.
  • Partea 2 din 5:
    Explorarea online
    1. Imagine intitulată de cercetare Pasul 6
    1. Utilizați Internetul pentru cercetări exploratorii. În funcție de subiectul dvs., Internetul poate fi o multitudine de informații sau o regiune mlaștină de opinii și fluxuri de comentarii. Are cele mai actuale informații disponibile instantaneu, dar poate fi dificil să se facă distincția între sursele bune și sursele rele.
    • Site-uri guvernamentale (cele care se termină în .gov) sunt surse bune de date și definiții. Centrul de control al bolii și de prevenire a bolii, de exemplu, are o mulțime de date bune despre obezitatea în SUA, modul în care boala afectează populațiile specifice și o defalcare a obezității pe regiune.
    • Non-profit (site-uri care se termină în .Org) pot fi, de asemenea, bune surse de opinii. În general, organizațiile vor avea un "agendă" și va prezenta o varietate de informații care își rezervă poziția. Acest lucru poate fi bun în ajutorul cercetării dvs., dar poate, de asemenea, să aibă o cantitate echitabilă de spin asupra problemelor.
    • Blogurile și panourile de mesaje pot fi bune pentru a obține un sentiment de opinii oamenilor și sunt bune pentru a veni cu idei pentru întrebări pe care le puteți întreba, dar nu sunt surse bune de sprijin. Nu sunt bune pentru citate, cu alte cuvinte.
  • Imagine cu titlu de cercetare Pasul 7
    2. Utilizați Internetul pentru a defini termenii rapizi. Obezitatea este o boală? Ce înțelegem că îl numește "epidemic"? Acestea sunt termeni pe care le puteți și ar trebui să căutați rapid online. Prin definirea termenilor dvs. și devenind mai familiarizați cu subiectul - devenind un expert amator, de fapt - veți fi mai informați când ajungeți la tipurile mult mai tehnice de surse pe care trebuie să le utilizați pentru susținerea dvs. cercetare.
  • Imagine cu titlu de cercetare Pasul 8
    3. Utilizați Wikipedia ca o resursă, dar nu ca o sursă. Unul dintre lucrurile minunate despre un wiki (cum ar fi WikiHow!) Este faptul că sursele menționate în întregul articol sunt disponibile în partea de jos a paginii pentru a vă explora. Acestea sunt adesea mai bune surse de informații decât wiki-ul însuși, iar organizarea paginii vă permite să o utilizați ca un rezumat al informațiilor din aceste surse, mai degrabă decât o sursă la sine.
  • Imagine intitulată de cercetare Pasul 9
    4. Găsiți articole și opinii substanțiale. Când citiți online, căutați un amestec de statistici și date, precum și opiniile. Nu este neapărat util să aveți un blog de rang plin de conspirațiile cuiva despre hormonii de creștere în prânzurile școlare fiind o conspirație pentru a păstra copiii obezi, dar ar putea fi ceva acolo pentru a vă inspira. Care este înțelegerea cu prânzul școlar? Ce cercetare a fost făcută? Faceți mai mult explorarea și găsirea unei pagini mai substanțiale cu informații similare.
  • Partea 3 din 5:
    Folosind biblioteca
    1. Imagine cu titlu de conduită Pasul 10
    1. Vorbiți cu un bibliotecar. Cea mai utilă sursă de informații la biblioteci nu este cărți. Adesea, bibliotecarii stau în timp ce elevii se luptă pe computere nu la douăzeci de metri distanță, săpând printr-o mlaștină dificilă de informații proaste și surse sărace. Vorbește cu ei! Sunt aici pentru a ajuta.
    • Aduceți întrebarea dvs. de cercetare și orice cercetare pe care ați făcut-o în acest punct, precum și orice anumite misiuni sau descrieri ale proiectului pe care le aveți cu dvs. Dacă faceți cercetări pentru o lucrare, aduceți fișa de atribuire.
    • Cereți-vă la recepție pentru bibliotecile de cercetare care sunt on-sunați la consultări studențești sau faceți o întâlnire cu un bibliotecar de subiect într-un anumit domeniu. Aceste întâlniri tind să fie foarte benefice. Nu veți pierde timpul să încercați să negociați bazele de date bibliotecă dificile și veți fi sigur că tipul de informații pe care le găsiți va fi de ajutor pentru proiectul dvs.
  • Imagine intitulată de cercetare Pasul 11
    2. Cărți de cercetare, reviste și baze de date de informații. La bibliotecă, aveți mai multe informații că veți ști ce să faceți. Încercați să găsiți numai informațiile referitoare la cele mai directe. Dacă vă luptați să găsiți surse bune, încercați să vă perfecționați termenii de căutare și să vă uitați din nou.
  • Cărți, evident, fac din nou generații de subiecte. Dacă cercetați obezitatea, veți putea găsi studii de cercetare pe termen lung, analiza experților și opinii cu privire la cărțile din acest subiect.
  • Reviste și reviste de cercetare vor oferi subiecte mai specializate și tehnice, de obicei la o lungime oarecum mai scurtă. Ele sunt mai ușoare pe opinie și mai grele pe statisticile uscate.
  • Majoritatea bibliotecilor universitare folosesc JSTOR sau o anumită variantă a unei baze de date academice care case Articole de cercetare după subiect. Poate fi o bază de date oarecum dificilă pentru a negocia, deci discutați cu un bibliotecar pentru ajutor dacă nu sunteți sigur.
  • Imagine intitulată de cercetare Pasul 12
    3. Încercați un amestec de termeni de căutare. Poate fi frustrant când începeți mai întâi la bibliotecă în încercarea de a găsi informații direct legate de căutările dvs. Învățarea de a căuta eficient și a fi diligentă cu eforturile dvs. vor plăti în cele din urmă. Variază căutările dvs., folosind citate în jurul căutărilor specifice pe care doriți ca motorul să îl caute. Dacă ați căuta informații despre obezitate, în special legate de programul de prânz școlar, puteți căuta:
  • "obezitate"
  • "obezitate" "pranzul de la scoala"
  • "pranzul de la scoala"
  • "Junk Food în școli"
  • "Obezitatea Indiana"
  • "Prânz la școală din Indiana"
  • "Greutatea epidemiei"
  • "epidemie de obezitate"
  • Imagine cu titlu de conduită Pasul 13
    4. Nu citiți fiecare cuvânt. Învățarea de a citi rapid și skim eficient pentru informații importante și pe sub-subiect este adesea diferența dintre un proiect de cercetare lină și unul frustrant. Dacă ajungeți adânc într-un subiect tehnic foarte complicat, o mulțime de cercetare pot fi uscate și plictisitoare. Învățarea de a negocia rapid sursele vă va face munca mult mai ușoară.
  • Citiți abstract, dacă sursa are una sau citi introducerea la sursă pentru a vă asigura că subiectul este aplicabil. Dacă pare periferic, puneți-l înapoi și uitați de asta. Nu faceți cercetări pentru a vă patra bibliografia, faceți acest lucru pentru a vă susține argumentul și a explora subiectul.
  • Dacă găsiți o sursă bună, săriți înainte la sfârșit și citiți rezumatul. O mare parte din "carne" de surse bazate pe cercetare tehnică vor fi cheltuite prezentând propriile cercetări, în timp ce sunteți în cea mai mare parte preocupată de constatările și argumentul în sine. Adesea, puteți scăpa doar cu citiți câteva paragrafe ale unui raport de cercetare de 15 sau 20 de pagini sau o carte dacă citiți SMART.
  • Dacă sursa oferă un suport excelent, citiți mai îndeaproape articolul pentru a obține un sentiment al argumentului și dovezilor. Utilizați cercetarea proprie a autorului pentru a căuta mai multe surse.
  • Imagine intitulată Conduită Pasul 14
    5. Luați note bune, astfel încât veți putea găsi mai târziu informații. Nu este nimic mai rău decât de a ajunge la faza de scriere a unui proiect de cercetare, fără a fi capabil să găsească o anumită ofertă sau statistică în grămada de cercetare pe care ați colectat-o. Rămâneți organizat în timp ce cercetați și luați note atente pentru a vă referi mai târziu.
  • Luați carduri de note la bibliotecă și scrieți citate specifice pe o parte a cardului și a informațiilor bibliografice (titlu, autor, informații despre publicație și adresa URL, dacă este cazul) din cealaltă parte a cardului.
  • Imagine intitulată de cercetare Pasul 15
    6. Nu vă copleșiți cu surse. O zi bună la bibliotecă nu implică neapărat stivuirea unui munte de cărți de 500 de pagini pe care nu le veți citi niciodată. Cercetarea inteligentă, luând note despre cele mai importante părți ale informațiilor și să utilizați un număr ușor de surse pentru a vă face argumentul și pentru a vă servi argumentul.
  • Unii studenți consideră că mai multe surse face mai bine o lucrare de cercetare. Nu este. În mod ideal, vrei un echilibru "al lor" voce - adică cercetarea - și vocea voastră, argumentul dvs. Un proiect de cercetare bun folosește cercetarea pentru a forma și a susține un argument, nu pentru a acționa ca un manechin ventriloquist, repetând informațiile pe care le citiți în lungime.
  • Partea 4 din 5:
    Realizarea cercetării primare
    1. Imagine cu titlu de conduită Pasul 16
    1. Efectuați cercetări primare pentru subiecții locali sau subiectivi, dacă proiectul solicită acest lucru. Unele subiecte și proiecte vor solicita cercetări primare, ceea ce înseamnă că veți colecta singuri datele. Dacă aveți un subiect cu adevărat localizat - cum ar fi problema obezității la universitatea dvs., de exemplu - ați putea dori să luați în considerare crearea unui scurt chestionar sau alt mod de analiză a datelor de îngrijorare pentru proiectul dvs.
  • Imagine intitulată de efectuarea cercetării Pasul 17
    2. Găsiți o dimensiune a eșantionului care funcționează pentru dvs. Fără sondaje sau chestionare ajung la toată lumea. Câți ar fi suficienți pentru a obține un bun simț al problemei. Va însemna nimic pentru a aduna opiniile despre obezitate formular 20 de tipi din vestiar? Toată lumea de pe calea căminului tău? 300 de persoane la jocul de fotbal?
  • Fi conștient de părtinire. Scopul pentru un amestec oarecum distribuit de bărbați și femei, de diferite vârste, medii socio-economice și locuri de naștere.
  • Imagine intitulată de cercetare Pasul 18
    3. Decideți cum vă veți colecta datele. Dacă sunteți după păreri, un chestionar este cel mai bun și mai eficient mod de colectare a datelor, dar este posibil să nu fie aplicabilă în mod special subiectului dvs.
  • Dacă sunteți interesat de obiceiurile alimentare și disponibilitatea hranei junk în cafenea, luați în considerare postarea de lângă linia de prânz câteva zile pe săptămână și numărarea numărului de studenți care renunță la prânzul complet în favoarea deserturilor, a sucurilor sau a bomboanelor. Țineți o alergare.
  • Interviurile ar putea fi bune dacă aveți acces la experți sau la alte părți implicate direct în subiectul pe care îl cercetați. Dacă doriți să aflați despre prânzurile școlare, discutați cu lucrătorii de prânz, directorul școlii dvs. sau al altor persoane care pot fi implicate. Lăsați-i să știe ce cercetați și explicați proiectul înainte de a vorbi cu ei.
  • Imagine cu titlu de conduită Pasul 19
    4. Adunați-vă cercetarea. Odată ce ați ales o metodă de colectare, distribuiți sondajele dvs., respectați comportamentele dvs. sau efectuați interviurile dvs. și colectați-vă cercetările. Analizați cercetarea și rezumați constatările într-un mod pe care îl veți putea folosi pentru cercetarea dvs.
  • Dacă ipoteza dvs. despre cercetare se termină greșit, nu vă îngrijiți. Acest lucru și în sine poate fi o sursă bună de informații de prezentat într-un proiect, afișând angajamentul dvs. de a afla "Adevarul" a subiectului la îndemână.
  • Partea 5 din 5:
    Organizarea cercetărilor dvs
    1. Imagine cu titlu de cercetare Pasul 20
    1. Evaluați-vă sursele. Când v-ați colectat cercetarea, identificați cele mai persuasive argumente și surse și le folosiți ca un punct de sărituri pentru propriul argument. Dacă ați descoperit că districtele cu școli care au automate de distribuție experimentează o rată de obezitate cu 30% mai mare, cum puteți trece într-un argument pentru a sprijini această cercetare? Ce spune cercetarea?
  • Imagine intitulată de cercetare Pasul 21
    2
    Formează o declarație de teză din cercetarea dvs. O declarație de teză este lucrul central pe care sperați să-l dovediți prin prezentarea cercetării dvs. Ar trebui să fie discutabilă și specifică, oferindu-vă o foaie de parcurs pentru locul în care eseul sau proiectul de cercetare ar putea merge. O declarație de teză bună ajută scriitorul la fel de mult ca cititorul, pentru că vă oferă un lucru tangibil pentru a dovedi cu scrierea.
  • Ar putea fi o declarație de teză proastă "Școlile trebuie să facă mai mult pentru a evita obezitatea." Aceasta este vagă și dificil de dovedit. Ce școli? Ce trebuie să facă? "Liceul Adams ar putea renunța în mod semnificativ la rata de obezitate în corpul elevului și chiar în regiune, eliminând mașinile de distribuție și oferind o diversitate de alegeri sănătoase" Are mult mai mult pentru a prezenta un argument și pentru a vă da ceva pentru a dovedi.
  • Imagine cu titlu de conduită Pasul 22
    3. Învață să parafrazei și să citezi eficient. Cum vă prezentați cercetarea într-un mod lizibil?
  • Parafrazați pentru a traduce o sursă în propriile cuvinte. Acestea ar trebui să fie întotdeauna atribuite, dar nu sunt citate și sunt cele mai eficiente atunci când trebuie să rezumați pe scurt o poziție sau un argument. Încă ai dat credit autorului, așa că știm că observația nu este a ta. Cu alte cuvinte, ați putea scrie:
  • Potrivit lui Adams, școlile care au automate de distribuție în sălile de prânz au o creștere a ratelor de obezitate.
  • Citat Orice limbă provenită direct din articol. Acest lucru este folosit eficient atunci când există ceva în formularea sursei pe care doriți să o subliniați sau evidențiați ca parte a cercetării dvs.:
  • Potrivit lui Adams, "Includerea automatelor crește semnificativ dorințele hranei junk ale studenților din aceste școli, rezultând o reacție în lanț care își recompensează alegerile rele."
  • Învață să recunoști și Evitați plagiatul. Se poate întâmpla accidental, deci trebuie să învățați să recunoașteți căile în care apare și să o evitați.
  • Imagine cu titlu de cercetare Pasul 23
    4
    Citează-ți sursele. Dacă scrieți un eseu de cercetare, trebuie să învățați să oferiți în mod eficient informații de citare pentru fiecare sursă pe care o faceți, să fie parafrază sau citat, pe parcursul sursei. Utilizați o citare paranteză sau de subsol în textul lucrării dvs. și să includeți o listă de referințe sau o pagină citată de lucrări la sfârșitul lucrării, inclusiv informațiile de publicare pentru fiecare sursă. Profesorul dvs. vă poate dori să utilizați un anumit stil de citare, dar cel mai popular includ:
  • MLA
  • Apa
  • Stilul Chicago
  • Turabian
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar