Cum să găsiți un subiect pentru lucrarea dvs. De cercetare

Uneori, găsirea unui subiect pentru o lucrare de cercetare poate fi cea mai dificilă parte a întregului proces. Când vă uitați la un câmp plin de posibilități, este ușor să vă copleșiți. Norocos pentru tine, aici la au venit cu o listă de moduri de a alege acest subiect care vă va duce de la cele mai vagi brainstorming tot drumul la întrebarea și teza de cercetare specifică, perfect concentrată.

Pași

Metoda 1 din 14:
Examinați materialele cursului.
  1. Imagine intitulată Găsiți un subiect pentru hârtia dvs. de cercetare Pasul 1
1. Manualul dvs., Syllabus și Note de clasă vă pot ajuta să găsiți un subiect. Dacă vă scrieți hârtia pentru o clasă, skim prin materialele dvs. de curs pentru a vedea ce vă scânteie interesul. Jurnalele academice majore din domeniul dvs. de studiu vă pot oferi, de asemenea, idei pentru un subiect.
  • Dacă manualul dvs. are întrebări de discuție la sfârșitul fiecărui capitol, acestea pot fi minunate la pieptene prin idei potențiale de hârtie de cercetare.
  • Uită-te la orice citire recomandată pe care instructorul dvs. a sugerat - ați putea găsi idei și acolo.
Metoda 2 din 14:
Căutați probleme fierbinți în domeniul dvs. de studiu.
  1. Imagine intitulată Găsiți un subiect pentru hârtia dvs. de cercetare Pasul 2
1. Rulați o căutare pe Internet sau discutați cu instructorul dvs. Cercetătorii într-un domeniu de studiu știu întotdeauna ce probleme sunt foarte calde în domeniu în orice moment dat. Dacă doriți să scrieți ceva mai mult marginea de tăiere, concentrați-vă asupra acestor probleme nou emergente.
  • Gândiți-vă la evenimentele actuale care vă atingeți și în câmpul dvs. de studiu. De exemplu, dacă scrieți o lucrare de cercetare pentru o clasă de sociologie, ați putea dori să scrieți ceva legat de cursa în America sau mișcarea de viață a vieții negre.
  • Alți instructori din același departament sau domeniu ar putea avea și idei pentru dvs. Nu vă fie frică să vă opriți în timpul orelor de lucru și să le vorbiți sau să le trimiteți un e-mail, chiar dacă nu ați mai avut niciodată pentru o clasă.
Metoda 3 din 14:
Du-te la o plimbare pentru a-ți face creierul.
  1. Imagine intitulată Găsiți un subiect pentru hârtia dvs. de cercetare Pasul 3
1. Activitatea activă vă poate stimula mintea să se concentreze asupra ideilor de subiecte. Dacă ați fost chestionare prin materiale și nu puteți veni cu ceva care vă lovește cu adevărat, luați o pauză va ajuta. Iar cercetarea arată că mersul pe jos va spori gândirea creativă de până la 60%!
  • Dacă doriți să mergeți cu un prieten și să discutați idei de subiect în timp ce mergeți, care vă poate ajuta. Uneori, veți veni cu lucruri noi când vă puteți sări ideile de pe altcineva.
Metoda 4 din 14:
Adresați-vă familiei sau prietenilor dvs. pentru intrare.
  1. Imagine intitulată Găsiți un subiect pentru hârtia dvs. de cercetare Pasul 4
1. Sări idei de pe oamenii pe care îi știi să-și ia gândurile. Vorbind cu alte persoane este o modalitate excelentă de a lucra prin ideile dvs. generale și de a afla mai exact ceea ce ați putea dori să vă scrieți hârtia. Să acorde o atenție deosebită oricăror întrebări pe care le cer - acestea pot fi mari la generarea de subiecte de cercetare.
  • Oamenii care nu sunt familiarizați cu subiectul general pe care îl cercetați pot fi de ajutor! Pentru că nu fac multe ipoteze, ar putea aduce ceva ce ați trecut cu vederea sau nu gândiți-vă înainte.
Metoda 5 din 14:
Gratuit-scrie pe idei de subiect pentru a-ți găsi pasiunea.
  1. Imagine intitulată Găsiți un subiect pentru hârtia dvs. de cercetare Pasul 5
1. Setați un cronometru timp de 5 sau 10 minute și scrieți fără oprire. Nu vă faceți griji cu privire la editarea sau crearea unui lucru lustruit - nimeni nu trebuie să vadă acest lucru, dar tu. Faceți acest lucru pentru fiecare dintre ideile dvs. de subiect. Când temporizatorul se stinge, evaluați modul în care vă simțiți. Ați vrut să continuați să scrieți sau ați vrut să vă forțați să continuați? Cât despre subiect știți deja? Despre ce ești tu curios?
  • Având un interes personal în acest subiect vă va împiedica să vă plictisiți. Veți face o cercetare mai bună - și veți scrie o hârtie mai bună - dacă sunteți încântați de subiectul în sine.
Metoda 6 din 14:
Citiți informații de fundal despre favoritele dvs.
  1. Imagine intitulată Găsiți un subiect pentru hârtia dvs. de cercetare Pasul 6
1. Căutare online pentru articole de fundal despre subiecte care vă plac. S-ar putea să aveți mai multe subiecte care vă gândiți la obținerea unui anumit fundal poate ajuta! Asigurați-vă că subiectul se potrivește cu atribuirea dvs. pentru lucrarea dvs. și că există încă întrebări fără răspuns acolo. În general, nu doriți să scrieți despre ceva care a fost deja cercetat extensiv.
  • În mod ideal, pe baza cercetării dvs. de fond, veți putea alege unul dintre subiectele care vă interesează cel mai mult. Dacă încă nu o puteți îngusta, continuați să citiți!
  • Chiar dacă nu ați dori să le folosiți ca surse pentru hârtia dvs. reală, sursele precum Wikipedia pot fi excelente pentru obținerea informațiilor de fundal despre un subiect.
Metoda 7 din 14:
Identificați cuvinte importante pentru a fi utilizate ca cuvinte cheie.
  1. Imagine intitulată Găsiți un subiect pentru hârtia dvs. de cercetare Pasul 7
1. JOT jos cuvinte legate de subiectul dvs. pentru a căuta surse. Pentru unele subiecte, veți include substantive adecvate, cum ar fi numele unei anumite persoane pe care o cercetați. Dacă subiectul dvs. este mai conceptual, pe de altă parte, includeți sinonime, precum și terminologia specifică pe care ați intenționat să o utilizați în lucrarea dvs.
  • De exemplu, dacă ați ales reglementările de mediu ca subiect, puteți include și cuvinte cheie cum ar fi "conservare," "poluare," și "natură."
Metoda 8 din 14:
Efectuați cercetări preliminare utilizând cuvintele dvs. cheie.
  1. Imagine intitulată Găsiți un subiect pentru hârtia dvs. de cercetare Pasul 8
1. Căutați online sau în bazele de date bibliotecă și examinați rezultatele. Utilizați cuvintele dvs. cheie pentru a afla cât de multe cercetări au fost deja făcute pe tema pe care o gândiți. Această cercetare preliminară vă poate oferi și câteva surse pentru lucrarea dvs.
  • Rezultatele dvs. ar putea sugera, de asemenea, alte cuvinte cheie pe care le puteți căuta pentru a găsi mai multe surse. Căutarea unei terminologii specifice utilizate în articole pe care le găsiți adesea duce la alte articole.
  • Verificați bibliografia oricăror lucrări pe care le găsiți pentru a ridica alte surse pe care le-ați putea folosi.
Metoda 9 din 14:
Limita un subiect larg.
  1. Imagine intitulată Găsiți un subiect pentru hârtia dvs. de cercetare Pasul 9
1. Îngustați subiectul într-o anumită perioadă de timp, zonă geografică sau populație. Dacă primiți sute de rezultate pe subiectul dvs., încercați o altă căutare cu ceva mai specific. S-ar putea să trebuiască să restrângeți subiectul în mai multe moduri de a găsi ceva restrâns suficient încât să puteți face dreptate în lucrarea dvs. de cercetare.
  • De exemplu, să presupunem că ați decis să vă uitați la relațiile de rasă în SUA în timpul Administrației Trump. Dacă aveți prea multe rezultate, ați putea restrâns rezultatele într-un singur oraș sau de stat american.
  • Țineți cont de cât timp lucrarea dvs. de cercetare va fi în cele din urmă. De exemplu, dacă există o întreagă carte scrisă pe un subiect pe care doriți să-l scrieți o lucrare de cercetare de 20 de pagini, este probabil prea largă.
Metoda 10 din 14:
Extindeți un subiect prea îngust.
  1. Imagine intitulată Găsiți un subiect pentru hârtia dvs. de cercetare Pasul 10
1. Extindeți-vă domeniul de aplicare dacă nu obțineți rezultate suficiente din cuvintele dvs. cheie. Uneori, veți introduce cuvintele dvs. cheie și veți obține doar o mână de rezultate - sau mai rău, nimic deloc! Dacă ați face un studiu original, acesta ar fi grozav. Dar nu puteți scrie o hârtie de cercetare fără surse, deci dacă nu obțineți multe hit-uri, va trebui să aruncați o plasă mai largă.
  • De exemplu, să presupunem că ați dorit să cercetați impactul unei anumite legi de mediu în orașul dvs. natal, dar când ați făcut o căutare, nu ați obținut rezultate de calitate. S-ar putea să vă extindeți căutarea pentru a cuprinde întregul stat sau regiune, mai degrabă decât doar orașul dvs. natal.
Metoda 11 din 14:
Faceți mai multă cercetare în profunzime pentru a vă regla subiectul.
  1. Imagine intitulată Găsiți un subiect pentru hârtia dvs. de cercetare Pasul 11
1. Executați o altă căutare pe baza informațiilor pe care le-ați câștigat. Într-adevăr, puteți face acest lucru în același timp în care vă limitați sau extindeți subiectul dvs. În această etapă, cercetarea dvs. este mai mult despre experimentarea și starea flexibilă, astfel încât să puteți găsi cel mai bun unghi de abordare care va produce rezultate pe care le puteți utiliza.
  • De exemplu, puteți face o căutare inițială și obțineți sute de rezultate înapoi și decideți că subiectul dvs. este prea larg. Atunci când o limitezi, nu te apropii de nimic și ai dat seama că l-ai îngustat prea mult, așa că trebuie să-l lărgi puțin din nou.
  • Rămâneți flexibil și continuați până când ați găsit acel mediu fericit pe care îl credeți că va funcționa pentru lucrarea dvs.
Metoda 12 din 14:
Formulați întrebarea pe care o veți răspunde în lucrarea dvs.
  1. Imagine intitulată Găsiți un subiect pentru hârtia dvs. de cercetare Pasul 12
1. Utilizați cele 5 W (care, ce, când, unde și de ce) pentru a vă scrie întrebarea. Nu trebuie să răspundeți toate din aceste întrebări, dar vă pot ajuta să vă restrângeți atenția. În cele din urmă, această întrebare de cercetare va fi forța motrice din spatele cercetărilor dvs. și a întregului dvs. hârtie.
  • De exemplu, întrebarea dvs. de cercetare ar putea fi ceva asemănător "Cum au afectat reglementările de mediu condițiile de viață ale oamenilor care locuiesc în apropierea mori de hârtie?" Această întrebare acoperă "care" (persoanele care locuiesc în apropiere de mori de hârtie), "ce" (conditii de viata), "Unde" (lângă fabricile de hârtie) și "De ce" (Reglementări privind mediul).
Metoda 13 din 14:
Construiți o listă de surse potențiale.
  1. Imagine intitulată Găsiți un subiect pentru hârtia dvs. de cercetare Pasul 13
1. Notați informații despre citare pe măsură ce lucrați. Chiar și sursele pe care le găsiți în cercetarea dvs. preliminară ar putea să fie ceva ce utilizați în lucrarea finală. Scrierea în jos a informațiilor de citare asigură, de asemenea, că puteți găsi sursa din nou dacă doriți să vă reveniți la acesta.
  • În acest moment, lista dvs. este încă a "lucru" listă. Nu veți folosi neapărat toate sursele pe care le găsiți în hârtia dvs. reală.
  • Construirea unei liste de lucru a surselor este de asemenea utilă dacă doriți să utilizați o sursă și nu puteți obține imediat accesul la acesta. Dacă trebuie să o obțineți prin profesorul dvs. sau să o solicitați dintr-o altă bibliotecă, aveți timp să faceți acest lucru.
Metoda 14 din 14:
Dezvoltați-vă teza.
  1. Imagine intitulată Găsiți un subiect pentru hârtia dvs. de cercetare Pasul 14
1. Teza dvs. este răspunsul la întrebarea dvs. de cercetare. Odată ce ați primit un pic de cercetare sub centura dvs., ar trebui să puteți decide cum doriți să răspundeți la întrebarea dvs. de cercetare. Apoi, veți face cercetări suplimentare pentru a dovedi sau respinge teza.
  • De exemplu, presupuneți că întrebarea dvs. de cercetare este "Cum au afectat reglementările de mediu condițiile de viață ale oamenilor care locuiesc în apropierea mori de hârtie?" Teza dvs. ar putea fi ceva de genul: "Reglementările de mediu Îmbunătățirea condițiilor de viață pentru persoanele care trăiesc în jurul mori de hârtie."
  • Ca un alt exemplu, presupuneți că întrebarea dvs. de cercetare este "De ce a urât crimele spike în SUA din 2017 până în 2020?" Teza dvs. ar putea fi: "O atitudine permisivă față de supremația rasială a provocat un vârf în crime de ură în SUA începând cu 2017 până în 2020."
  • Țineți minte, nu trebuie să dovedim că teza dvs. este corectă. Dovedind că teza dvs. a fost greșită poate face o lucrare de cercetare și mai convingătoare, mai ales dacă teza dvs. urmează înțelepciunea convențională.

sfaturi

Dacă vi sa dat o listă de subiecte, dar veniți cu ceva diferit pe care doriți să-l faceți, nu vă fie frică să discutați cu instructorul dvs. despre asta! Cel mai rău care se va întâmpla este că vă vor face să alegeți ceva din listă.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar