Cum să faci cercetări

Ideea de a face cercetări poate părea descurajantă, dar atâta timp cât vă păstrați organizați și vă concentrați asupra întrebării pe care doriți să le răspundeți, veți fi bine. Dacă sunteți curios și interesați de acest subiect, ați putea chiar să vă distrați! Suntem aici la au adunat răspunsuri la toate cele mai frecvente întrebări despre cum să faci cercetări, de la găsirea unui subiect bun pentru a identifica cele mai bune surse și a scrie hârtia finală.

Pași

Întrebarea 1 din 11:
Cum găsesc un subiect pentru cercetare?
  1. Imagine intitulată face studiul de cercetare 1
1. Cercetarea preliminară în domeniul dvs. de studiu vă ajută să găsiți un subiect. Dacă faceți cercetarea dvs. pentru a îndeplini o cerință de clasă, uitați-vă la informațiile despre atribuire și materialele dvs. pentru clasa pentru a vă restrânge opțiunile. Dacă aveți mai mult rein, consultați problemele sau ideile care vă interesează personal.
  • De exemplu, dacă cercetați în domeniul științelor politice, ați putea fi interesat să determinați ceea ce conduce oamenii să creadă că alegerile prezidențiale din 2020 SUA au fost ilegitime.
  • Notați orice sub-întrebări pe care trebuie să le cercetați înainte de a vă putea formula în mod adecvat întrebarea dvs. de cercetare.
Întrebarea 2 din 11:
Cum pot să-mi dau seama dacă subiectul meu este prea larg?
  1. Imagine intitulată face studiul de cercetare 2
1. Faceți o căutare preliminară pentru a găsi ce informații există deja. Dacă faceți o căutare de bază pe Internet și obțineți sute de mii de rezultate, este probabil prea largă. De asemenea, dacă puteți vedea din rezultatele pe care alți cercetători au restrâns subiectul, care vă spune ei a găsit-o prea largă - ceea ce înseamnă că este prea larg pentru tine, de asemenea.
  • De exemplu, să presupunem că cercetați de ce oamenii cred că alegerile prezidențiale din 2020 SUA au fost ilegitime. Dacă o căutare pe Internet aduce articole care privesc alegătorii din state individuale, s-ar putea deduce acest lucru "oameni" este prea largă și trebuie să definiți pe care oamenii o veți studia.
  • Este, de asemenea, posibil ca subiectul pe care l-ați ales să fi fost deja cercetat extensiv. În această situație, încercați să găsiți un alt unghi care nu a fost privit înainte. Articolele din jurnalul școlar au adesea secțiuni dedicate întrebărilor pentru cercetări suplimentare - acestea vă pot începe în direcția cea bună.
Întrebarea 3 din 11:
Ce pot face pentru a restrânge un subiect?
  1. Imagine intitulată face studiul de cercetare 3
1. Concentrați-vă pe o anumită perioadă de timp, populație sau zonă geografică. Utilizați aceste criterii pentru a vă limita subiectul și pentru ao face mai specific. Acest lucru vă va oferi o populație mai mică pentru a lucra cu astfel încât concluziile dvs. vor fi mai fiabile. De asemenea, face studiul dvs. mai funcționabil.
  • De exemplu, s-ar putea să fiți interesat de o problemă națională, dar studierea populației naționale ar fi insuportabilă. În schimb, s-ar putea să vă concentrați asupra impactului acestei probleme pe o populație mai mică, cum ar fi oamenii din orașul dvs.
  • Dacă mergeți prea departe și ajungeți la subiectul dvs. prea îngust, pur și simplu inversați procesul.
Întrebarea 4 din 11:
Cum am început cercetarea mea?
  1. Imagine intitulată face studiul de cercetare 4
1. Căutați articole de ansamblu pentru a obține o mai bună înțelegere a subiectului dvs. Dacă un articol de ansamblu are o secțiune de bibliografie, puteți găsi alte surse acolo. Articolele de ansamblu vă oferă, de asemenea, o idee despre cuvintele cheie pe care ar trebui să le utilizați pentru a căuta alte surse.
  • De exemplu, dacă studiați alegerile din 2020, ați putea găsi acest lucru "Absentete de vot" și "Votarea prin poștă" veniți frecvent. Acestea sunt probleme pe care le-ați putea uita în continuare pentru a afla cum au afectat rezultatele electorale finale.
  • Nu trebuie neapărat să utilizați articolele de ansamblu pe care le priviți ca resurse în lucrarea dvs. reală. Chiar și articolele Wikipedia pot fi o modalitate bună de a afla mai multe despre un subiect și puteți verifica referințele pentru mai multe surse de renume care ar putea funcționa pentru lucrarea dvs.
Întrebarea 5 din 11:
Care este cel mai bun mod de a urmări sursele mele?
  1. Imagine intitulată face studiul de cercetare 5
1. Utilizați carduri index pentru a lua note și pentru a înregistra informații de citare pentru fiecare sursă. Pe de o parte a fiecărui card index, scrieți toate informațiile pe care le-ați pune în bibliografia dvs. sau lucrările citate pentru sursă. Pe de altă parte, scrieți informații despre sursa care va fi utilă în lucrarea dvs.
  • Lucrările de cercetare discută de obicei 2 sau 3 lucruri separate care lucrează împreună pentru a răspunde la întrebarea de cercetare. S-ar putea, de asemenea, doriți să faceți o notă pe partea din care lucru se referă la sursa. Care vă va face mai ușor să vă organizați sursele mai târziu.
  • De exemplu, dacă cercetați alegerile din 2020, ați putea avea o secțiune a lucrării dvs. care discută despre votarea prin poștă. Pentru sursele care abordează direct această problemă, scrieți "Votarea prin poștă" in colt.
Întrebarea 6 din 11:
Ce fel de note ar trebui să iau ca cercetări?
  1. Imagine intitulată face studiul de cercetare 6
1. Încercați să puneți idei în propriile cuvinte, mai degrabă decât copierea de la sursă. Punerea ideilor în propriile dvs. cuvinte de la început vă ajută să evitați plagiatul. Încă mai vrei să scrieți numărul paginii unde a venit ideea, însă, în cazul în care ghidul de stil pe care îl utilizați necesită informații în citarea dvs. în text.
  • Dacă găsiți ceva ce credeți că veți face o cotație bună, copiați-o exact cu citaturi în jurul acesteia, apoi adăugați numărul paginii unde apare astfel încât să vă puteți cita corect în lucrarea dvs. fără a fi nevoie să vă întoarceți și să vânați din nou.
Întrebarea 7 din 11:
Cum evaluez calitatea unei surse?
  1. Imagine intitulată face studiul de cercetare 7
1. Verificați în fundalul autorului și publicației. Pentru unele surse, cum ar fi articole în reviste științifice, nu va trebui să faceți o mulțime de muncă suplimentară pentru a ști că sunt fiabile. Dar dacă utilizați site-uri web sau mass-media, asigurați-vă că informațiile sunt fiabile și autorul este un expert pe această temă. Iată câteva întrebări pentru a întreba despre sursă:
  • Articolul discută sau referă un alt articol? (Dacă da, utilizați articolul respectiv.)
  • Ce expertiză sau autoritate are autorul?
  • Când a fost scrisul scris? (Este cea mai recentă referință pe care ați putea utiliza?)
  • De ce a fost publicat articolul? (Încearcă să vă vândă ceva sau să vă convingeți să adoptați un anumit punct de vedere?)
  • Sunt metodele de cercetare utilizate consistente și fiabile? (Metodele de cercetare adecvate depind de ceea ce a fost studiat.)
Întrebarea 8 din 11:
Ce se întâmplă dacă am greu să găsesc surse bune?
  1. Imagine intitulată face studiul de cercetare 8
1. Dacă nu există suficiente surse, lărgiți subiectul dvs. S-ar putea să intrați în cercetarea și să descoperiți că nu există doar surse pentru subiectul dvs. așa cum credeți că există atunci când ați început pentru prima oară - și asta e în regulă! Gândiți-vă la motive probabile că nu găsiți suficient și extindeți subiectul dvs. pentru a compensa acele motive.
  • De exemplu, dacă scrieți despre alegerile din 2020, ați putea găsi tone de povestiri online, dar foarte puțin, care este suficient de reputație pentru a vă folosi în lucrare. Deoarece alegerile au avut loc recent, ar putea fi prea devreme pentru a exista o mulțime de cercetări academice solide pe ea. În schimb, s-ar putea să vă concentrați asupra alegerilor din 2016.
  • De asemenea, puteți cere ajutor. Instructorul dvs. ar putea să vă poată îndrepta spre surse bune. Bibliotecarii de cercetare sunt, de asemenea, fericiți să vă ajute.
Întrebarea 9 din 11:
Cum îmi organizez cercetarea pentru hârtia mea?
  1. Imagine intitulată face studiul de cercetare 9
1. Începeți să faceți o schiță dură a hârtiei în timp ce cercetați. Documentul dvs. de cercetare va avea o introducere, o concluzie și 3 sau 4 puncte specifice pe care le utilizați pentru a răspunde la întrebarea dvs. de cercetare. Chiar și cu puțină cercetare, veți putea identifica aceste puncte principale și veți începe să vă organizați sursele în fiecare dintre aceste puncte.
  • De exemplu, dacă studiați efectul pandemiei COVID-19 asupra alegerilor din 2020, puteți avea secțiuni privind distanțarea și curățarea socială la locațiile de vot în persoană, accesibilitatea buletinelor de poștă electronică și votul timpuriu.
Întrebarea 10 din 11:
Care este cel mai bun mod de a începe să scrieți hârtia?
  1. Imagine intitulată face studiul de cercetare 10
1. Începeți să scrieți mijlocul sau corpul, de hârtie. Ia-ți ideile, apoi vezi dacă trebuie să faci orice cercetare. De la introducerea și concluzia dvs. rezumă lucrarea dvs., este mai bine să scrieți ultima dată.
  • Includeți o citare în text pentru tot ceea ce are nevoie de unul, chiar și în proiectul inițial dur. Care vă va ajuta să vă asigurați că nu vă lipsiți necorespunzător sau nu reușiți să citați ceva când lucrați prin intermediul unor schițe de fond.
  • Scrieți introducerea și încheierea dvs. numai după ce sunteți mulțumit că corpul hârtiei dvs. este, în esență, ceea ce doriți să vă întoarceți. Apoi, puteți polonezi totul pentru proiectul final.
Întrebarea 11 din 11:
Cum pot să mă asigur că nu plăgiarizează?
  1. Imagine intitulată face studiul de cercetare 11
1. Includeți o citare pentru fiecare idee care nu este gândul original. Dacă ați luat note bune în timp ce cercetați, ar trebui să fie destul de ușor să distingeți că gândurile sunt ale dvs. și pe care ați luat-o de la o sursă. Dacă aveți vreo îndoială, reveniți la sursele dvs. și examinați-le din nou pentru a vă asigura că nu ați luat nimic de la ei fără a le atribui.
  • Dacă aveți vreo îndoială dacă ar trebui să citezi ceva, să continuați și să o faceți. Ești mai bine să greșești pe partea de supra-citing decât să arăți ca și cum ai lua credit pentru o idee care nu este a ta.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar