Cum să faci cercetări calitative

Cercetarea calitativă este un domeniu larg de anchetă care utilizează metode de colectare a datelor nestructurate, cum ar fi observațiile, interviurile, sondajele și documentele, pentru a găsi teme și înțelesuri pentru a ne informa înțelegerea față de lume. Cercetarea calitativă tinde să încerce să acopere motivele pentru comportamente, atitudini și motivații, în loc de doar detaliile a ceea ce, unde și când. Cercetarea calitativă se poate face în multe discipline, cum ar fi științele sociale, asistența medicală și întreprinderile și este o caracteristică comună a aproape fiecărui loc de muncă și educațional.

Pași

Partea 1 din 2:
Pregătiți-vă cercetarea
  1. Imagine intitulată face cercetarea calitativă Pasul 1
1. Decideți despre o întrebare pe care doriți să o studiați. O întrebare bună de cercetare trebuie să fie clară, specifică și ușor de gestionat. Pentru a face cercetări calitative, întrebarea dvs. ar trebui să exploreze motivele pentru care oamenii fac lucruri sau cred în ceva.
  • Întrebările de cercetare sunt una dintre cele mai importante piese din designul dvs. de cercetare. Determină ce doriți să învățați sau să înțelegeți și, de asemenea, vă ajută să vă concentrați studiul, deoarece nu puteți investiga totul imediat. Întrebarea dvs. de cercetare va forma, de asemenea Cum efectuați studiul dvs., deoarece întrebările diferite necesită diferite metode de anchetă.
  • Ar trebui să începeți cu o întrebare arzătoare și apoi să o înghițiți mai mult pentru a face suficient de ușor de cercetat eficient. De exemplu, "Care este sensul lucrării profesorilor pentru profesori" este prea largă pentru un singur efort de cercetare, dar dacă asta sunteți interesat, ați putea să o restrângeți prin limitarea tipului de profesor sau concentrându-vă pe un nivel de educație. De exemplu, "Care este sensul lucrării profesorilor la cel de-al doilea profesor de carieră?" sau "Care este sensul lucrării profesorilor pentru profesorii de juniori?"

Bacsis: Găsiți echilibrul între o întrebare de ardere și o întrebare cercetătoare. Primul este ceva despre care chiar vrei să știi și este adesea destul de larg. Acesta din urmă este unul care poate fi investigat direct folosind metode și instrumente de cercetare disponibile.

  • Imagine intitulată Do Cercetare calitativă Pasul 2
    2. Face o revizuire a literaturii. O revizuire a literaturii este un proces de studiere a ceea ce au scris alții despre întrebarea dvs. de cercetare și despre subiectul special. Ați citit pe scară largă pe câmpul mai larg și să examinați studiile care se referă la subiectul dvs. Apoi, elaborați un raport analitic care sintetizează și integrează cercetarea existentă (mai degrabă decât pur și simplu prezintă un scurt rezumat al fiecărui studiu în ordinea cronologică. Cu alte cuvinte, sunteți "Cercetarea cercetării."
  • De exemplu, în cazul în care întrebarea dvs. de cercetare se concentrează asupra modului în care profesorii de la cea de-a doua carieră atribuie semnificația muncii lor, ați dori să examinați literatura de specialitate de pe cea de-a doua predare a carierei - ceea ce motivează pe oameni să se întoarcă la învățătură ca o a doua carieră? Câți profesori sunt în cea de-a doua carieră? Unde lucrează majoritatea profesorilor de carieră? Făcând această citire și revizuire a literaturii și cercetării existente vă va ajuta să vă perfecționați întrebarea și să vă oferiți baza de care aveți nevoie pentru propria dvs. cercetare. De asemenea, vă va oferi un sentiment al variabilelor care ar putea afecta cercetarea (e.G., Vârsta, sexul, clasa etc.) și că va trebui să luați în considerare în propriul studiu.
  • O revizuire a literaturii vă va ajuta, de asemenea, să determinați dacă sunteți într-adevăr interesat și angajat pe tema și întrebarea de cercetare și că există un decalaj în cercetarea existentă pe care doriți să o completați prin efectuarea propriei dvs. anchete.
  • Imagine intitulată Do Cercetare calitativă Pasul 3
    3. Evaluați dacă cercetarea calitativă este potrivită potrivită pentru întrebarea dvs. de cercetare. Metodele calitative sunt utile atunci când o întrebare nu poate fi răspunsă printr-o ipoteză simplă "da" sau nu ". Adesea cercetarea calitativă este deosebit de utilă pentru a răspunde "Cum" sau "ce" întrebări. Ele sunt, de asemenea, utile atunci când deciziile bugetare trebuie luate în considerare.

    De exemplu, dacă întrebarea dvs. de cercetare este "Care este sensul lucrării profesorilor la cel de-al doilea profesor de carieră?", acesta este nu o întrebare care poate fi răspunsă cu un "da" sau "nu". Nici nu este probabil să existe un singur răspuns general. Aceasta înseamnă că Cercetarea calitativă este cea mai bună rută.

  • Imagine intitulată face cercetarea calitativă Pasul 4
    4. Luați în considerare dimensiunea ideală de eșantionare. Metodele de cercetare calitativă nu se bazează în mare măsură pe dimensiuni mari de eșantionare ca metode cantitative, dar pot aduce în continuare informații importante și constatări. De exemplu, deoarece este puțin probabil că aveți finanțarea pentru a putea studia toate al doilea profesor pretutindeni În Statele Unite, probabil că alegeți să vă restrângeți studiul într-o zonă urbană majoră (cum ar fi New York) sau școli în termen de 200 km de locul în care locuiți.
  • Luați în considerare rezultatele posibile. Deoarece metodologiile calitative sunt, în general, destul de largi, există aproape întotdeauna posibilitatea ca unele date utile să iasă din cercetare. Acest lucru este diferit decât într-un experiment cantitativ, în cazul în care o ipoteză nedovedită poate însemna că a fost irosită o mulțime de timp.
  • Bugetul dvs. de cercetare și resursele financiare disponibile ar trebui, de asemenea, luate în considerare. Cercetarea calitativă este adesea mai ieftină și mai ușoară de planificare și executare. De exemplu, este de obicei mai ușor și economisirea costurilor pentru a aduna un număr mic de persoane pentru interviuri decât este de a achiziționa un program de calculator care poate face analize statistice și de a angaja statisticienii corespunzători.
  • Imagine intitulată face cercetarea calitativă Pasul 5
    5. Alegeți o metodologie de cercetare calitativă. Proiectarea cercetării calitative este cea mai flexibilă dintre toate tehnicile experimentale, deci există o serie de metodologii acceptate disponibile pentru dvs.
  • Cercetare de acțiune - Cercetarea de acțiune se concentrează pe rezolvarea unei probleme imediate sau a colaborării cu alții pentru a rezolva problema și a aborda anumite probleme.
  • Etnografie - Etnografia este studiul interacțiunii umane în comunități prin participarea directă și observarea în cadrul comunității pe care doriți să o studiați. Cercetarea etnografică provine din disciplina antropologiei sociale și culturale, dar acum devine din ce în ce mai folosită.
  • Fenomenologie - Fenomenologia este studiul experiențelor subiective ale altora. Acesta cercetă lumea prin ochii unei alte persoane, descoperind cum le interpretează experiențele lor.
  • Teorie solidă - scopul teoriei fundamentate este de a dezvolta teoria bazată pe datele colectate și analizate sistematic. Se uită la informații specifice și derivă teorii și motive pentru fenomene.
  • Studiu de caz Cercetare - Această metodă de studiu calitativ este un studiu aprofundat al unui anumit individ sau fenomene în contextul său existent.
  • Partea 2 din 2:
    Colectarea și analizarea datelor dvs
    1. Imagine intitulată face cercetarea calitativă Pasul 6
    1. Colectați datele dvs.. Fiecare dintre metodologiile de cercetare folosește una sau mai multe tehnici pentru a colecta date empirice, inclusiv interviuri, observare participant, munca pe teren, cercetare de arhivă, materiale documentare etc. Forma de colectare a datelor va depinde de metodologia de cercetare. De exemplu, cercetarea studiului de caz se bazează, de obicei, pe interviuri și materiale documentare, în timp ce cercetarea etnografică necesită o muncă considerabilă pe teren.
    • Observare directa - observarea directă a unei situații sau a subiecților dvs. de cercetare poate să apară prin redarea pe bandă video sau prin observarea live. În observarea directă, faceți observații specifice unei situații fără a influența sau a participa în nici un fel. De exemplu, poate că doriți să vedeți cum profesorii de carieră secundară merg la rutina lor în și în afara sălilor de clasă și astfel vă decideți să le respectați pentru câteva zile, fiind sigur că obțineți permisiunea necesară de la școală, studenți și profesor și luați note atente de-a lungul drumului.
    • Observarea participantului - Observarea participantului este imersiunea cercetătorului în comunitate sau situația studiată. Această formă de colectare a datelor tinde să fie mai consumatoare de timp, deoarece trebuie să participați pe deplin în comunitate pentru a ști dacă observațiile dvs. sunt valabile.
    • Interviuri - Interviul de intervievare este în esență procesul de colectare a datelor prin întrebarea întrebărilor oamenilor. Interviul poate fi foarte flexibil - pot fi on-on-one, dar poate avea loc și pe telefon sau pe internet sau în grupuri mici numite "Focus grup". Există, de asemenea, diferite tipuri de interviuri. Interviurile structurate folosesc întrebări prestabilite, în timp ce interviurile nestructurate sunt mai multe conversații gratuite în care intervievatorul poate cerceta și explora subiectele în timp ce acestea vin. Interviurile sunt deosebit de utile dacă doriți să știți cum se simt sau reacționăm oamenii la ceva. De exemplu, ar fi foarte util să stați în jos cu cel de-al doilea profesor de carieră fie într-un interviu structurat, fie nestructurat pentru a obține informații despre modul în care acestea reprezintă și discută cariera lor didactică.
    • Sondaje - chestionare scrise și sondaje deschise despre idei, percepții și gânduri sunt alte modalități prin care puteți colecta date pentru cercetarea dvs. calitativă. De exemplu, în studiul dvs. al doilea învățătorilor de carieră, poate decideți să faceți un sondaj anonim de 100 de profesori din zonă, deoarece sunteți preocupat de faptul că pot fi mai puțini într-o situație de interviu decât într-un sondaj în care identitatea lor a fost anonimă.
    • "Analiza documentelor" - aceasta implică examinarea documentelor scrise, vizuale și audio care există fără implicarea sau instigarea de către cercetător. Există o mulțime de diferite tipuri de documente, inclusiv "oficial" Documente produse de instituții și documente personale, cum ar fi scrisorile, memoriile, jurnalele și, în secolul 21, conturile sociale media și blogurile online. De exemplu, dacă studiază educația, instituțiile precum școlile publice produc multe tipuri diferite de documente, inclusiv rapoarte, fluturași, manuale, site-uri web, curriculum etc. Poate puteți vedea, de asemenea, dacă un al doilea profesor de carieră au un grup on-line de întâlnire sau un blog. Analiza documentelor poate fi adesea utilă pentru a fi utilizată împreună cu o altă metodă, cum ar fi intervievarea.
  • Imaginea intitulată face cercetarea calitativă Pasul 7
    2. Analizați datele dvs.. Odată ce ați colectat datele dvs., puteți începe să o analizați și să veniți cu răspunsuri și teorii la întrebarea dvs. de cercetare. Deși există o serie de modalități de analiză a datelor, toate modurile de analiză în cercetarea cantitativă sunt preocupați de analiza textuală, fie scrisă sau verbală.
  • Codare - în codare, atribuiți un cuvânt, o expresie sau un număr în fiecare categorie. Începeți cu o listă prestabilită de coduri pe care le-ați derivat din cunoștințele dvs. anterioare a subiectului. De exemplu, "probleme financiare" sau "implicare în comunitate" ar putea fi două coduri pe care le gândiți după ce ați făcut revizuirea literaturii a celui de-al doilea profesor de carieră. Apoi treceți prin toate datele dvs. într-un mod sistematic și "cod" idei, concepte și teme în timp ce se potrivesc categoriile. De asemenea, veți dezvolta un alt set de coduri care apar din citirea și analizarea datelor. De exemplu, puteți vedea în timp ce codificați interviurile, că "divorț" vine frecvent. Puteți adăuga un cod pentru acest lucru. Codificarea vă ajută să vă organizați datele și să identificați modelele și comunitățile.
  • Statisticile descriptive - Puteți analiza datele dvs. utilizând statistici. Statisticile descriptive ajută la descrierea, afișarea sau rezumarea datelor pentru a evidenția modelele. De exemplu, dacă ați avea 100 de evaluări principale ale profesorilor, ați putea fi interesat de performanța generală a acelor studenți. Statisticile descriptive vă permit să faceți acest lucru. Țineți cont, totuși, că statisticile descriptive nu pot fi utilizate pentru a concluziona și a confirma / respinge ipotezele.
  • Analiza narativă - Analiza narativă se concentrează pe discurs și conținut, cum ar fi gramatica, utilizarea cuvintelor, metaforele, temele de poveste, semnificațiile situațiilor, contextul social, cultural și politic al narativului.
  • Analiza hermeneutică - Analiza hermeneutică se concentrează asupra semnificației unui text scris sau oral. În esență, încercați să înțelegeți obiectul de studiu și să aduceți la lumină un fel de coerență subiacentă.
  • Analiza continutului/Analiza semiotică - conținut sau analiză semiotică se uită la texte sau serii de texte și caută teme și sensuri prin examinarea frecvențelor cuvintelor. Puneți diferit, încercați să identificați structurile și modelele modelate în textul verbal sau scris și apoi faceți inferențe pe baza acestor regularități. De exemplu, poate găsiți aceleași cuvinte sau fraze, cum ar fi "a doua șansă" sau "fa diferenta," venind în interviuri diferite cu al doilea profesor de carieră și decid să exploreze ce ar putea însemna această frecvență.
  • Imagine intitulată face cercetarea calitativă Pasul 8
    3. Scrieți-vă cercetările. La pregătirea raportului privind cercetarea dvs. calitativă, țineți cont de publicul pentru care scrieți și, de asemenea, orientările de formatare ale revistei de cercetare pe care doriți să le trimiteți cercetările. Veți dori să vă asigurați că scopul dvs. pentru întrebarea dvs. de cercetare este convingătoare și că voi Explicați metodologia dvs. de cercetare și analiză în detaliu.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Încercați să vă amintiți diferența dintre calitativ și cantitativ, deoarece fiecare va da date diferite.
  • Cercetarea calitativă este adesea considerată ca un precursor al cercetării cantitative, care este o abordare mai logică și condusă de date, care tehnicile statistice, matematice și / sau computaționale. Cercetarea calitativă este adesea folosită pentru a genera posibile conduceri și pentru a formula o ipoteză funcțională care este apoi testată cu metode cantitative.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar