Cum să faceți cercetarea pe internet

Internetul a făcut să studieze un subiect mai ușor decât oricând. În loc să faceți o excursie la bibliotecă, persoanele cu acces la Internet pot pur și simplu un motor de căutare, tip și faceți clic pe departe. Dar, pe lângă facilitarea accesului la informații, Web-ul a făcut, de asemenea, mai ușor să acceseze dezinformarea. Cu toate acestea, urmând câteva reguli simple, puteți evita să fiți păcăliți sau dezinformați de o sursă web falsă, inexactă sau părtinitoare.

Pași

Partea 1 din 4:
Știind unde să înceapă
  1. Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă în Dubai Pasul 6
1. Decideți unde să vă începeți căutarea. Dacă angajatorul, colegiul sau universitatea dvs. vă oferă un motor de căutare sau un director, începeți acolo. Dacă aveți acces la o bază de date de bibliotecă a articolelor de cercetare, cum ar fi EbscoHost, începeți acolo. Baza de date de bibliotecă vă oferă acces la cercetarea revizuită pe egal, care este standardul de aur pentru studiul academic. "Reviewed de la egal" înseamnă că experții de top din domeniu au analizat cercetarea pentru a vă asigura că este exactă, de încredere și informată înainte de publicarea acestuia. Chiar dacă încercați doar să aflați ceva pentru propriul dvs. beneficiu personal, cercetarea academică vă va oferi cele mai recente informații și mai fiabile.
  • De obicei, puteți accesa aceste baze de date prin intermediul site-ului dvs. de bibliotecă de acasă. Unele biblioteci academice și universități pot necesita o parolă dacă le accesezi de la distanță (de undeva decât în ​​bibliotecă).
  • Dacă nu aveți acces la o bibliotecă, încercați să utilizați Google Scholar pentru căutările dvs. Puteți găsi cercetări academice prin intermediul acestui motor de căutare, iar Google Scholan vă va arăta unde puteți găsi copii gratuite ale articolelor online.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un doctorat în etapa 2 a SUA
    2. Căutați baze de date specifice subiectului. În funcție de zona cercetării dvs., aveți mai multe opțiuni pentru bazele de date online specifice domeniului dvs. De exemplu, dacă sunteți în căutarea unor cercetări privind educația, ERIC (Centrul de Informare pentru Resurse Educație) este sponsorizat de Departamentul de Educație al Statelor Unite și oferă cercetări și materiale informaționale revizuite pe egal pe tema educației. Dacă căutați cercetări medicale sau științifice, Publicitate, Sponsorizat de Biblioteca Națională de Medicină a Statelor Unite, este un loc minunat pentru a începe.
  • Imagine intitulată Aflați o limbă Pasul 9
    3. Întrebați un bibliotecar. Dacă aveți acces la o bibliotecă, faceți o întâlnire pentru a vorbi cu bibliotecarul dvs. de referință. Acești oameni sunt special instruiți pentru a vă ajuta să accesați cele mai bune cercetări și cunoștințe disponibile. Acestea vă pot ajuta să găsiți surse și să vă ajute, de asemenea, să determinați dacă sursele sunt credibile.
  • Imagine intitulată Faceți o verificare a fundalului penal Pasul 10
    4. Utilizați motoarele de căutare regulate cu prudență. Motoarele de căutare se traversează paginile de indexare web prin citirea cuvintelor și frazelor care apar pe acele pagini. De acolo, procesul este automatizat. Fiecare motor de căutare are un algoritm care este folosit pentru a clasifica rezultatele pentru căutări specifice. Aceasta înseamnă că nici un om nu verifică acuratețea rezultatelor. Rezultatul "de sus" este pur și simplu rezultatul unui algoritm. Nu este o aprobare a conținutului sau calității rezultatului.
  • Cele mai multe motoare de căutare pot fi "gamed" de site-uri Savvy pentru a se asigura că conținutul lor vine în primul rând. În plus, fiecare motor de căutare are propriul algoritm, iar unii își croiesc rezultatele pe baza istoriei navigării. Astfel încât rezultatul "de sus" pe Google nu va fi neapărat rezultatul "de sus" pe Yahoo, chiar și cu exact aceeași expresie de căutare.
  • Fiți conștienți de faptul că pur și simplu pentru că ați găsit informații online nu o face credibilă sau autoritară. Oricine poate face o pagină web și cantitatea de informații slabe, neconfirmate și doar simple depășesc adesea lucrurile bune online. Pentru a vă ajuta să treceți prin lucrurile inutile, discutați cu profesorul sau bibliotecarul dvs. și utilizați biblioteca sau motoarele de căutare academice atunci când este posibil.
  • Imaginea intitulată Găsiți un avocat de apărare penală cu experiență Pasul 8
    5. Alegeți cu atenție cuvintele cheie. Pentru orice anchetă dată, există un număr aproape nelimitat de alegeri potențiale de cuvinte și expresii pe care le puteți intra într-un motor de căutare. Prin urmare, este important să vă gândiți cu atenție la ceea ce sperați că căutarea dvs. va găsi, precum și încercați mai multe combinații de căutare diferite.
  • Dacă utilizați un motor de căutare academic, cum ar fi funcția de căutare a bibliotecii dvs., încercați să utilizați o combinație de cuvinte cheie și Operatorii booleeni, sau cuvinte pe care le puteți utiliza pentru a reduce căutarea: și, sau nu și nu.
  • De exemplu, dacă faceți cercetări privind feminismul în China, ați putea conduce o căutare pentru "Feminism și China."Acest lucru va returna rezultatele care includ ambele cuvinte cheie de subiect.
  • Puteți utiliza sau pentru a rula căutări pentru cuvinte cheie corelate. De exemplu, ați putea căuta "feminism sau feminist sau justiție socială."Acest lucru ar returna rezultatele care conțin unul sau mai mulți dintre acești termeni.
  • Puteți utiliza să nu excludeți cuvintele cheie din căutarea dvs. De exemplu, ați putea căuta "Feminism și China nu Japonia."Nu ați obține rezultate care au inclus Japonia.
  • Puteți utiliza citaturi pentru a căuta expresii complete. De exemplu, dacă doriți să căutați Performanta academica, ați căuta întreaga frază în interiorul ghilimele: "Performanța academică."Fiți conștienți, totuși, că utilizarea semnelor de citare vor da un rezultat care nu este un meci exact. De exemplu, nu ați obține rezultate despre "performanța școlară" sau "funcționarea academică", deoarece acestea nu sunt formulate exact așa cum ați căutat.
  • Utilizați expresii de cuvinte cheie specifice pentru a localiza cele mai relevante informații. De exemplu, dacă sunteți în căutarea de informații de bunăstare socială în u.S., aveți mai multe șanse să obțineți rezultatele pe care doriți să căutați "suma totală anuală cheltuită pentru programele de bunăstare în U.S."Decât căutarea" bunăstării ", care ar aduce definiții ale bunăstării, tipurilor de bunăstare în alte țări și mii de rezultate mai multe nu doriți. Fiți conștienți, totuși, că nu puteți găsi întotdeauna informații ca acesta - cu atât mai multe cuvinte pe care le introduceți, cu atât mai puține rezultate pe care probabil că le obțineți.
  • Utilizați cuvinte alternative sau fraze de cuvinte cheie pentru a localiza surse suplimentare de cercetare. De exemplu, dacă cercetați "bunăstarea", luați în considerare utilizarea "net de siguranță" sau "programe sociale" sau "asistență publică" în locul "bunăstării" pentru a găsi rezultate diferite. În multe cazuri, alegerea dvs. de cuvinte vă poate susține neintenționat rezultatele, deoarece termenii precum "bunăstarea" sunt deseori încărcate din punct de vedere politic. Folosind o varietate mai largă de termeni, vă asigură că veți fi expuși la un set de surse mai largi și, prin urmare, mai puțin părtinitoare.
  • Imaginea intitulată face bani în mărfurile Pasul 12
    6. Îngustă când este necesar. Dacă studiați un subiect despre care sunteți relativ neinformați, începeți căutarea cu termeni generali, apoi utilizați informațiile sacrificate de prima căutare pentru a începe să vă restrângeți căutarea.
  • De exemplu, în căutarea dvs. "suma totală anuală cheltuită pentru programele de bunăstare în u.S.,"Veți descoperi rapid că există mai multe programe de asistență publică diferite, cum ar fi asistența temporară pentru familiile nevoiașe (TANF) și programul suplimentar de asistență pentru nutriție (Snap). Utilizați aceste informații pentru a decide ce program (e) sunteți interesat și apoi efectuați o nouă căutare (mai specifică), cum ar fi "Total cheltuieli anuale anuale în u.S."
  • Partea 2 din 4:
    Obținerea unor surse bune
    1. Imagine intitulată Faceți o verificare a fundalului Pasul 5
    1. Căutați surse credibile, autoritare. Poate că cea mai dificilă - și importantă - sarcină în cercetarea pe Internet este asigurarea surselor pe care le selectați sunt credibile. În general, doriți să prioritizați informațiile din surse guvernamentale, cadre universitare și organizații de știri recunoscute la nivel național.
    • Sursele guvernamentale vor avea adesea ".gov "undeva în pagina web. De exemplu, site-ul web al Departamentului Statelor Unite este stat.Gov. Site-ul oficial pentru Departamentul de Apărare al Australiei este apărare.Gov.au.
    • Site-uri care se termină .EDU aparțin colegiilor și universităților. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți cu .site-uri, deoarece adesea facultatea și studenții pot rula pagini personale care vor avea .Extensia EDU, dar informațiile pot să nu fie vizate de universitate. Este mai bine să găsiți surse academice printr-o bază de date academică sau motor de căutare, cum ar fi EBSCOHOST sau Google Scholar.
    • Site-uri care se termină .Org aparțin organizațiilor non-profit. În timp ce unele dintre acestea sunt foarte credibile, unele nu sunt. Oricine poate achiziționa un site web cu o .Org Extension. Verificați cu atenție aceste site-uri și nu vă bazați pe ele ca singura sursă de informații dacă le puteți evita.
    • Surse majore de știri, cum ar fi Guardianul, CNN și Al Jazeera, tind să fie credibile, dar trebuie, de asemenea, să vă asigurați că citiți un articol bazat pe facture și nu o piesă de opinie. Multe site-uri de știri au, de asemenea, bloguri și site-uri editoriale în care oamenii își pot declara opiniile, care nu sunt neapărat susținute de fapte.
  • Imagine intitulată Taxele de fișiere Online Pasul 4
    2. Arunca o plasă largă. Nu vă limitați la primele câteva rezultate în motorul de căutare. Priviți dincolo de prima pagină a rezultatelor căutării pentru a găsi informații pentru cercetarea dvs.
  • Deși este imposibil să vedeți toate rezultatele pentru majoritatea căutărilor, este important să vizualizați cel puțin câteva pagini de rezultate pentru a vă asigura că nu lipsesc informații importante. Din cauza optimizării motorului de căutare, dacă utilizați un motor de căutare obișnuit, cum ar fi Google sau Yahoo, primele câteva pagini ar putea conține legăturile care au fost promovate cel mai eficient, nu cele cu cele mai bune informații.
  • Imagine intitulată răspuns Întrebări de interviu Pasul 10
    3. Wikipedia poate fi un loc bun pentru a începe, dar site-urile web, cum ar fi acest lucru sunt deschise pentru editare de către oricine, ceea ce înseamnă că informațiile lor pot fi inexacte, învechite sau părtinitoare. Dacă doriți să utilizați Wikipedia sau un alt wiki pentru cercetare, derulați în jos la secțiunea "Referințe" din partea de jos a paginii și verificați cele. Du-te la sursa originală ori de câte ori este posibil.
  • De exemplu, dacă scrieți un raport despre pinguini, ați putea începe cu pagina Wikipedia pe pinguini. Derularea la secțiunea Referințe vă va arăta mai multe articole de jurnal academic revizuite pe egal pe pinguini, împreună cu referințele la capitolele de carte de către editori academici. Uită-te la acele surse pentru informații mai autoritare.
  • Imagine intitulată Run în pasul Congresului 13
    4. Găsiți sursa originală ori de câte ori este posibil. În timpul cercetării dvs. veți găsi multe declarații online, dar nu toate acestea sunt adevărate sau utile. Unele surse nu vor cita nici o referință sau pot să răsucească referința pentru a spune altceva decât ceea ce a afirmat inițial.Nu luați nimic la valoarea nominală. În special atunci când site-ul web care raportează un fapt sau statistică este discutabil, ar trebui să încercați să găsiți sursa originală.
  • De exemplu, dacă faceți cercetări privind schimbările în cheltuielile de bunăstare în ultimii 20 de ani, nu există niciun motiv să aveți încredere în răspunsurile Yahoo, un blog sau orice sursă secundară. Cele mai credibile surse vor observa că folosesc date de la agențiile federale. Prin urmare, este de obicei mai bine să căutați sursele de date guvernamentale originale și să le citezi direct, mai degrabă decât să citeze o pagină care este ea însăși doar raportarea (eventual incorect) datele.
  • Citând sursa originală va face, de asemenea, propria dvs. cercetare mai autoritară și credibilă. De exemplu, este mult mai impresionant pentru profesorul dvs. dacă citați un articol de la Institutele Naționale de Sănătate (o sursă guvernamentală din SUA) decât dacă citați un articol de la WebMD - chiar dacă au aceleași informații. Dacă puteți cita cercetările originale științifice care au produs informațiile pe care le discutați, este chiar mai bună.
  • Imagine intitulată Ridicați bani online Pasul 10
    5. Căutați un consens. Dacă nu găsiți sursa originală pentru un fapt, cel mai bun pariu este să verificați acest lucru pe mai multe site-uri credibile.
  • Indiferent de informațiile pe care le căutați, dacă nu puteți găsi o singură sursă oficială, este recomandabil să nu aveți încredere în o informație până când găsiți informații identice despre mai multe site-uri independente. Deci, de exemplu, dacă nu găsiți o sursă originală pentru cheltuielile SNAP în 1980, introduceți datele pe care le-ați găsit într-un motor de căutare pentru a vă asigura că același număr este raportat pe mai multe site-uri și că aceste site-uri nu se citează la fel (potențial eronată) sursă.
  • Partea 3 din 4:
    Evaluarea pentru credibilitate
    1. Imagine intitulată Scrieți reprezentantul Congresului Pasul 12
    1. Verificați afilierea sursei. Verificarea care deține sau sponsorizează site-ul web vă va ajuta să vă dați seama dacă este credibil sau nu. De exemplu, site-ul Clinic Mayo este deținut de Clinica Mayo, una dintre cele mai prestigioase spitale din lume. Este o organizație non-profit, deci nu este de a face bani din conținutul său. Articolele sale sunt scrise de către profesioniștii din domeniul medical. Acestea sunt indicii bune că informațiile pe care le găsiți pe acest site vor fi credibile. Pe de altă parte, un site de "sănătate" care are un magazin sau o mulțime de anunțuri și nu are afilieri instituționale sau profesionale, nu va fi la fel de credibil.
    • Dacă utilizați o bază de date academică, verificați cine a publicat articolul sau cartea. Texte din reviste de prestigiu, cum ar fi New England Journal of Medicine, și cărți de la editori academici precum Universitatea Oxford Press, poartă mai multă greutate decât sursele din editori mai puțin cunoscuți.
    • Dacă nu ați auzit niciodată de o sursă, primul loc de a arăta este porțiunea "Despre noi" (sau similară) a site-ului web. Dacă acest lucru nu vă oferă o idee bună despre cine produce pagina web, încercați să efectuați o căutare pe Internet pentru site-ul însuși. Adesea, articole de știri, intrări cu Wikipedia, și altele asemenea referințe o sursă vor include informații despre afilierea, ideologia și finanțarea acestora. Când toate celelalte eșuează, luați în considerare utilizarea unui motor de căutare de domenii web pentru a descoperi cine deține site-ul web. Cu toate acestea, dacă ați fi trebuit să mergeți la acea lungime, șansele sunt bune că site-ul este prea obscur pentru a fi de încredere.
  • Imagine intitulată Situații de știri false Pasul 6
    2. Verificați autorul. Din păcate, multe surse de internet nu vor lista un autor. Dacă căutați online pentru cercetarea peer-revizuită, veți găsi, de obicei, surse cu autori numiți. Uită-te la acreditările lor.
  • De exemplu, această persoană are educație în domeniul lor? Neil Degrase Tyson are un pH.D. În astrofizica de la prestigioasa universitate Columbia, este probabil ca ceea ce spune despre astrofizica este credibil si autoritar (adica incredibil si actualizat). Pe de altă parte, un blog al lui Amator Star-Watcher nu va fi autoritar, chiar dacă informațiile sunt corecte.
  • Are autorul scris altceva pe această temă? Mulți autori, inclusiv jurnaliștii și savanții academici, au zone de specialitate și au petrecut ani de studii și scrise despre aceste subiecte. În cazul în care autorul a scris multe alte articole din aceeași zonă, acest lucru le face mai credibile (mai ales dacă aceste articole sunt evaluate de colegi).
  • Dacă nu există nici un autor, este sursa credibilă? Unele surse, în special sursele guvernamentale, nu vor lista un autor. Cu toate acestea, dacă sursa obțineți informațiile de la este autoritară - cum ar fi un articol despre varicela din centrele de control și prevenire a bolilor - absența unui autor nu este motivată de îngrijorare pe cont propriu.
  • Imaginea intitulată Găsiți un hipnoterapeut Pasul 13
    3. Uită-te la data. Este important să vă asigurați că informațiile dvs. sunt la fel de actualizate, mai ales dacă sunteți cercetarea unui subiect medical sau științific. Consensul științific se schimbă odată cu prezența unor noi studii și informații. Verificați dacă articolul sau site-ul web a fost publicat. Fiind mai mult de cinci ani, nu este neapărat rău, dar căutați cele mai recente articole pe care le puteți găsi pentru cea mai bună lovitură la informațiile actualizate.
  • De exemplu, dacă ați scris o lucrare de cercetare cu privire la tratamentele pentru cancer, nu ați dori să utilizați numai articole din anii 1970, chiar dacă au fost publicate în reviste academice de prestigiu.
  • Imagine intitulată Spot Fake Știri Sites Pasul 11
    4. Căutați fiabilitate și precizie. Există multe surse care pretind că sunt bazate pe fapte, dar nu sunt. Site-urile care par să aibă o agendă clară nu sunt, de obicei, surse bune, deoarece acestea pot ignora sau denumera dovezi care nu sunt de acord cu poziția lor.
  • Căutați sursele site-ului. Un site credibil de internet va cita sursele sale. Un site foarte bun poate chiar să conecteze articolele originale de cercetare, astfel încât să le puteți urmări. Dacă nu găsiți referințe pentru informațiile furnizate sau dacă referințele sunt depășite sau de calitate slabă, este un semn bun că site-ul dvs. nu este fiabil.
  • Urmăriți părtinire. Limba extrem de emoțională, retorica inflamatorie și scrierea informală sunt toate semnele de părtinire potențială în sursa dvs. Majoritatea scrierilor academice încearcă să se desprindă de acestea și să vizeze imparțialitatea și obiectivitatea cât mai mult posibil. Dacă site-ul dvs. utilizează limba emoțională, cum ar fi "companiile mari de farmacie Big Pharma sunt în afara pentru a vă menține spart și nesănătoase pentru a-și linia propriile buzunare!"Este un semn bun că există prețiuni prezente.
  • Examinați fiecare site web pentru erorile gramaticale și legăturile rupte. Dacă site-ul web este credibil și fiabil, gramatica și ortografia ar trebui să fie corecte, iar toate legăturile ar trebui să vă ducă la pagina de destinație corespunzătoare. Site-urile web cu numeroase erori gramaticale și legături rupte pot fi copierea informațiilor lor dintr-o altă sursă sau nu pot fi legitime.
  • Partea 4 din 4:
    Compilarea și salvarea surselor
    1. Imaginea intitulată Scrieți reprezentantul Congresului Pasul 1
    1. Citează-ți sursele. Pentru a evita aceleași erori făcute de site-urile inexacte, trebuie să vă documentați întotdeauna sursele. Acest lucru vă va permite să vă întoarceți mai târziu, dacă este necesar, și veți permite altora (atunci când este cazul) să vă verifice în sine sursele.
    • Înregistrările de bibliografie pentru paginile web constau în mod tradițional din autorul articolului web sau al paginii web (dacă este disponibil), titlul articolului sau paginii, numele site-ului, adresa web a site-ului și data la care ați accesat articolul sau pagina.
  • Imaginea intitulată se simt ca un copil din nou pasul 6
    2. Feriți-vă de natura efemeră a Web. Doar pentru că o sursă este astăzi nu înseamnă că va fi acolo mâine. Pentru a vă proteja cercetarea irelevantă, luați în considerare opțiunile dvs. pentru a păstra paginile web.
  • Cea mai simplă modalitate de a salva o pagină web așa cum o vedeți astăzi este să imprimați o copie de hârtie sau să o salvați ca un PDF. Acest lucru vă va permite să reveniți la pagină, chiar dacă acesta este mutat sau șters.
  • Deoarece o versiune de copiere sau PDF va fi disponibilă numai pentru dvs., trebuie să verificați periodic legăturile din cercetarea dvs. dacă este publicată pe web. Dacă descoperiți o pagină web a fost ștearsă sau mutată, puteți căuta cuvinte cheie pentru noua sa locație într-un motor de căutare sau verificați dacă acesta a fost arhivat de arhivă.Mașina de urmărire a lui Org, care păstrează paginile web pe măsură ce au afișat anterior.
  • Imaginea intitulată deveni un model de dimensiune plus pasul 4
    3. Luați în considerare o reparație tehnologică. Există numeroase caracteristici gratuite de browser web, aplicații și servicii care vă pot ajuta să vă salvați rapid sursele și să le organizați cu ușurință.
  • Utilizarea caracteristica Bookmarks a browser-ului dvs. web este cea mai simplă modalitate de a salva sursele. Mai degrabă decât salvarea fiecărei surse din dosarul "Marcaje", luați în considerare crearea de subfolderi pentru subiecte specifice. De exemplu, dacă studiați bunăstarea, ați putea dori să creați un dosar pentru "bunăstare" în "Marcaje" și apoi poate chiar să creați mai multe foldere în "Tanf", "Snap", etc.
  • Imaginea intitulată Obține un nou certificat de naștere Pasul 18
    4. Construiți-vă propria arhivă. Dincolo de caracteristicile și aplicațiile simple de marcare, software-ul și serviciile de cercetare mai avansate vă pot ajuta să vă creați propriul depozit personal de surse.
  • Numeroase servicii și aplicații au făcut posibilă sincronizarea surselor la cloud, capturați imagini ale paginilor web așa cum apar în ziua în care le-ați accesat, adăugați cuvinte cheie la surse etc.
  • Multe dintre aceste servicii, cum ar fi Zotero, sunt gratuite create de cadre universitare și de alți avocați open-sursă. Alții, cum ar fi buzunarul, oferă unele servicii gratuite și taxe pentru alții. Dacă aveți nevoie de funcții dincolo de caracteristicile standard de marcare ale browserului dvs. web, luați în considerare utilizarea uneia dintre aceste surse pentru a vă organiza sursele mai ușoare.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar