Cum să găsiți răspunsul la cele mai multe întrebări

Având o întrebare pe care nu o cunoașteți că răspunsul poate fi frustrant. Din fericire, puteți utiliza o varietate de instrumente diferite pentru a vă rezolva ancheta. În funcție de întrebare, puteți utiliza un motor de căutare, efectuați o cercetare extinsă sau contactați un profesionist. Înainte de mult, veți fi mult mai aproape de găsirea răspunsului.

Pași

Metoda 1 din 3:
Căutați întrebarea dvs
  1. Imaginea intitulată Găsiți răspunsul la cele mai multe întrebări Pasul 1
1. Introduceți termeni specifici în motor de căutare. Când utilizați un motor de căutare online, încercați să faceți întrebarea cât mai clară posibil. Includeți orice detalii sau specificații relevante pentru întrebarea dvs. pentru a restrânge rezultatele căutării nerusete.
  • In loc de "Când este Ziua Recunostintei?," De exemplu, ați putea căuta, "Când este Ziua Recunostintei 2018?"
  • Pentru întrebări de cercetare (cum ar fi, de exemplu,, "Pe care oamenii de stiinta au stabilit baza pentru fizica cuantice?"), încercați un motor de căutare academic ca Refseek, Google Scholar, sau bază.
  • Imagine intitulată Găsiți răspunsul la cele mai multe întrebări Pasul 2
    2. Utilizați cotațiile pentru întrebări exacte. Dacă doriți rezultate foarte înguste pentru întrebarea dvs., este posibil să doriți să excludeți rezultatele care folosesc aceleași cuvinte, dar nu răspundeți la întrebarea dvs. Pentru a elimina aceste rezultate, puneți cotațiile în jurul întregii întrebări.
  • De exemplu, ați putea căuta "Unde este cel mai bun loc pentru sapa de sclama in statul de la Washington?" Pentru a obține locații de săpare specifice pentru Washington.
  • Imagine intitulată Găsiți răspunsul la cele mai multe întrebări Pasul 3
    3. Utilizați personalizările motorului de căutare pentru a focaliza sau exclude anumite rezultate. În funcție de întrebare, puteți găsi anumite personalizări ale motorului de căutare utile. Încercați oricare dintre aceste specificații pentru a restrânge rezultatele căutării:
  • (-): reduce un cuvânt (i.E. "-pisicile" Pentru a reduce rezultatele despre pisici)
  • (~): include sinonime (i.E. "~ Funny" pentru a include sinonimele cum ar fi prostie sau hilar)
  • (*): includeți termenii relevanți (i.E. "matematică *" ar putea include "algebră" sau "statistici")
  • (Sau) includeți unul sau celălalt termen (i.E. "pisici sau câini" include fie pisici, fie câini)
  • Dacă doriți să găsiți cele mai bune resurse pentru studierea statisticilor, inclusiv termenii relevanți, cu excepția "trigonometrie," De exemplu, ați putea căuta, "Care sunt cele mai bune resurse de învățare pentru statistici *? -trigonometrie".
  • Imaginea intitulată Găsiți răspunsul la cele mai multe întrebări Pasul 4
    4. Limitați perioada de timp pentru rezultate mai relevante. Dacă întrebarea dvs. este specifică unui eveniment recent, cele mai multe motoare de căutare vă permit să reduceți rezultatele la o anumită dată de publicare. Pentru Google, de exemplu, puteți face clic "Instrumente" și apoi ajustați "orice moment" butonul rezultate la o dată mai relevantă pentru întrebarea dvs.
  • Ați putea, de exemplu, căutați "Unde vor avea loc Jocurile Olimpice din 2020?" și să limiteze rezultatele până în 2016 și în continuare.
  • Imagine intitulată Găsiți răspunsul la cele mai multe întrebări Pasul 5
    5. Adresați-vă întrebări inteligente sau de la domiciliu, dacă este cazul. Dacă aveți un dispozitiv Smart Home (cum ar fi Siri sau Alexa), îl puteți cere să căutați întrebări și să găsiți rezultate. Vorbiți cu voce tare și în interiorul distanței auditive a dispozitivului dvs. de acasă inteligent, astfel încât să găsească răspunsul în sine sau să vă caute.
  • Ați putea, de exemplu, întrebați dispozitivul dvs. de acasă inteligent, "Unde este cel mai apropiat serviciu de livrare a pizza și când se închide?"
  • Multe smartphone-uri au, de asemenea, o caracteristică similară care vă permite să puneți întrebări cu voce tare. Dacă dvs. face, puneți-i o întrebare utilizând aceeași tehnică.
  • Metoda 2 din 3:
    Efectuarea de cercetări suplimentare
    1. Imagine intitulată Găsiți răspunsul la cele mai multe întrebări Pasul 6
    1. Utilizați o enciclopedie online pentru întrebări educaționale. Dacă aveți o întrebare academică, este posibil să găsiți răspunsul dvs. într-o enciclopedie online. Vizitați o enciclopedie online la alegere și căutați un termen relevant pentru întrebarea dvs., apoi căutați articolul pentru orice informații relevante.
    • Dacă întrebarea dvs. este, "Unde a fost născut Vincent van Gogh?," De exemplu, ați putea căuta numele său într-o enciclopedie online și ați citit începutul biografiei sale.
    • Unele enciclopedii on-line populare includ Wikipedia, Squarpedia, Enciclopedia Britannica, Inflowase și Enciclopedia de înaltă.
  • Imagine intitulată Găsiți răspunsul la cele mai multe întrebări Pasul 7
    2. Verificați articolele academice, prelegerile și videoclipurile. Pentru a găsi un răspuns precis, revizuit la egal la întrebarea dvs., cel mai bun loc de a vedea este site-urile academice. Căutați site-ul web al articolelor, prelegerilor și videoclipurilor relevante pentru întrebarea dvs. pentru a colecta cercetări spre răspuns.
  • Unele site-uri academice populare includ academia, JSTOR și Bartleby.
  • Ați putea, de exemplu, căutați prelegeri sau articole despre durata de viață a balenelor Beluga dacă întrebarea dvs. este, "Cum fac o diagramă a ciclului de viață pentru balenele Beluga?"
  • Imaginea intitulată Găsiți răspunsul la cele mai multe întrebări Pasul 8
    3. Cercetați-vă întrebarea pe site-urile de specialitate. Căutați online pentru site-uri legate de subiectul întrebării dvs. Utilizați motorul de căutare de pe site pentru a pune întrebarea dvs. sau a efectua cercetări privind paginile legate de acesta.
  • Dacă întrebarea dvs. este, "Care restaurant italian din orașul meu are cele mai bune recenzii?", De exemplu, ați putea verifica Yelp.
  • Imaginea intitulată Găsiți răspunsul la cele mai multe întrebări Pasul 9
    4. Cereți un site Q & A sau un bord de mesaje pentru întrebări sau sfaturi de bază. Dacă aveți o întrebare simplă care ar putea utiliza o varietate de perspective, postați-o pe un card Q & A sau Message. Utilizatorii site-ului web pot oferi sfaturi după cum este necesar și vă pot îndrepta în direcția cea bună pentru a vă rezolva problemele.
  • Unele site-uri populare Q & A includ Quora, Reddit și Yahoo! Răspunsuri.
  • Solicitarea acestor site-uri poate fi mai puțin utilă pentru întrebarea de cercetare, deoarece acestea tind să fie mai puțin credibile decât siturile academice.
  • Imagine intitulată Găsiți răspunsul la cele mai multe întrebări Pasul 10
    5. Vizitați un birou de referință al bibliotecii pentru cercetarea ajutorului. Dacă aveți un timp greu de cercetat pe cont propriu, vizitați o bibliotecă locală și spuneți-le întrebarea dvs. Acestea vă pot direcționa la articole, cărți și site-uri care ar fi cel mai probabil să răspundă la întrebarea dvs.
  • Bibliotecile universitare sunt echipate în special pentru manipularea întrebărilor de cercetare, iar multe oferă serviciile lor gratuit sau o taxă redusă non-studenților.
  • Metoda 3 din 3:
    Contactați profesioniștii într-un câmp
    1. Imagine intitulată Găsiți răspunsul la cele mai multe întrebări Pasul 11
    1. Profesioniști în domeniul cercetării într-un domeniu legat de întrebarea dvs. Utilizați un motor de căutare sau un site web academic pentru a găsi profesioniști care studiază câmpul pe care îl implică întrebarea. Faceți o listă a potențialilor profesioniști pentru a contacta pe baza relevanței și expertizei lor la întrebarea dvs.
    • Dacă aveți o întrebare despre dinozauri în timpul perioadei jurasice, de exemplu, ați putea căuta "Paleontologi Perioada jurasică."
  • Imagine intitulată Găsiți răspunsul la cele mai multe întrebări Pasul 12
    2. Căutați informațiile de contact online. După ce ați făcut o listă de profesioniști în contact, utilizați un motor de căutare pentru a-și găsi adresa de e-mail. Dacă nu găsiți informațiile lor de contact, încercați să ajungeți la angajator sau să contactați un alt profesionist în schimb.
  • Mulți profesioniști din domeniu lucrează ca cercetători sau profesori la o universitate. Ați putea verifica universitatea pe care o lucrează la adresa lor de e-mail, dacă acest lucru se aplică contactului dvs. destinat.
  • Dacă cauți dr. Informațiile de contact ale lui Jake Smith, de exemplu, și lucrează la Universitatea Cambridge, ați putea căuta "Dr. Jake Smith Cambridge University."
  • Imagine intitulată Găsiți răspunsul la cele mai multe întrebări Pasul 13
    3. Întrebați-vă întrebarea într-un concis, respectuos e-mail. Odată ce ați găsit informațiile lor de contact, compuneți a E-mail formal care vă întreabă întrebarea și mulțumiri pentru timpul lor. Ați putea scrie, de exemplu:
  • Dragă Dr. Smith,
    Buna ziua! Numele meu este John, și sunt student la Harvard University. Mi-a plăcut să citesc cercetarea dvs. în istoria artei din secolul al XX-lea și a avut o întrebare despre dvs. despre Salvador Dali. Ați considera că partea sa de lucru timpurie a mișcării Surrealiste sau Dada și de ce? Sunt fascinat de suprarealism și am fost curios despre modul în care lucrarea lui Dali a ajuns în acea formă de artă în timp. Vă mulțumim atât de mult pentru ajutorul dvs!
    Cel mai bun,
    John Doe
  • Dacă profesionistul dvs. nu are un e-mail, dar oferă o adresă poștală de melc, ați putea întotdeauna trimis o scrisoare in schimb.
  • Imagine intitulată Găsiți răspunsul la cele mai multe întrebări Pasul 14
    4. Trimiteți e-mailul sau scrisoarea și așteptați. După trimiterea e-mailului, dați profesionistului câteva săptămâni pentru a răspunde. Dacă nu răspund după 1-2 luni, încercați să verificați informațiile de contact sau să trimiteți un scurt e-mail de urmărire.
  • După trimiterea primului e-mail de urmărire, nu contactați din nou profesionistul până când vă contactează mai întâi. Ele pot fi prea ocupate pentru a răspunde la întrebarea în acest moment.
  • sfaturi

    Dacă vă întrebați întrebarea dvs. pentru un proiect de cercetare, amintiți-vă să citiți orice informație pe care o găsiți pentru a evita plagiatul.
  • Înregistrați toate răspunsurile pe care le găsiți, precum și sursele lor, pe telefon sau pe o bucată de hârtie pentru a vă asigura că le puteți accesa mai târziu.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar