Cum să citeze sursele

Atunci când parafrazați sau citați informații dintr-o altă sursă într-o lucrare de cercetare, eseu sau altă lucrare scrisă, citează sursa originală a informațiilor. În caz contrar, cititorii dvs. cred că încercați să transmiteți această informație ca gândul original. Citarea corectă adaugă credibilitatea muncii dvs. și oferă dovezi pentru a susține orice argumente pe care le faceți. Citările dvs. oferă, de asemenea, cititorilor dvs. posibilitatea de a explora în continuare subiectul muncii dvs. pe cont propriu.

Pași

In-text, MLA și CHICAGO CITAȚIA AJUTOR

Exemplu Lista de citare MLA

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

APA și Ajutor Turabian Citation

Eșantion APA Citation List

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Exemplu Lista de citare Turabiană

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Metoda 1 din 3:
Colectarea informațiilor despre sursele dvs
  1. Imagine intitulată Cite Surse Pasul 1
1. Determinați ce stil de citare trebuie să utilizați. Există mai multe stiluri diferite de citare utilizate în diferite domenii de cercetare. Adresați-vă instructorului sau supervizorului dvs. care stilul de a utiliza pentru proiectul dvs. Cele mai frecvente stiluri utilizate în scrisul academic sunt Asociația de limbă modernă (MLA), American Psychological Association (APA), și stilurile din Chicago. Puteți accesa ghidul pentru fiecare stil online sau puteți verifica din biblioteca locală.
  • În general, veți avea citări complete listate la sfârșitul lucrării. Lista de citare poate fi numită o listă de referință, bibliografie sau lucrări citate, în funcție de tipul de stil de citare pe care îl utilizați.
  • În corpul hârtiei dvs., utilizați citații în text pentru a semnala că materialul care precedă citat nu este lucrarea dvs. originală. Citarea în text permite cititorului dvs. să găsească citarea completă la sfârșitul lucrării. Citările în text pot folosi stilul paranteze, nota de subsol sau stilul endnote.
  • Imagine intitulată Cite Surse Pasul 2
    2. Identificați autorul și titlul pentru fiecare sursă. Pentru fiecare sursă intenționați să utilizați în lucrarea dvs. de cercetare, scrieți autorul și titlul. Dacă există autori mai mulți, scrieți-le în aceeași ordine în care apar în pagina de titlu a unei cărți sau în linia unui articol.

    Bacsis: Economisiți timp și reduceți riscul de eroare făcând o fotografie sau o captură de ecran a paginii de titlu sau de la partea de sus a articolului care arată în mod clar autorul și titlul.

  • Imagine intitulată Cite Surse Pasul 3
    3. Notați informațiile de publicare pentru fiecare sursă. Căutați data la care sursa a fost publicată, precum și numele și locația editorului. Pentru reviste academice și volume de referință, este posibil să aveți nevoie de informații despre ediția, volumul sau problema.
  • Pentru o sursă de imprimare, găsiți informațiile de publicare din partea din spate a paginii de titlu. Căutați informațiile privind drepturile de autor. În revistele de imprimare și jurnale, aceste informații apar de obicei pe aceeași pagină ca și tabelul de conținut sau pe pagina care enumeră personalul periodicului.
  • Pentru articole online, utilizați data care apare pe articolul în sine - nu data drepturilor de autor pentru site-ul web. Pentru a identifica editorul site-ului, căutați un "despre" pagină. De asemenea, este posibil să găsiți aceste informații în partea de jos a paginii de pornire.
  • Dacă citiți un articol care apare într-o revistă sau jurnal, notați paginile pe care apare articolul.
  • Imagine intitulată Cite Surse Pasul 4
    4. Copiați adresele URL directe pentru sursele online și înregistrați data accesului. Toate stilurile de citare necesită o adresă URL directă sau Permalink, Pentru orice sursă pe care ați găsit-o online. Deoarece informațiile de pe Internet pot fi modificate sau actualizate, majoritatea stilurilor de citare doresc, de asemenea, să furnizați data la care ați accesat ultima dată pagina.
  • Dacă ați accesat un articol științific de la un online Bază de date, Poate avea un identificator de obiecte digitale (DOI). Utilizați acest număr în locul unei adrese URL.
  • Bacsis: Verificați dublu sursele dvs. online cu o zi înainte de a vă întoarce hârtia. În acest fel, dacă ceva sa mutat sau schimbat, vă puteți asigura că aveți cele mai recente informații. Utilizați data respectivă ca dată de acces în citările dvs.

    Metoda 2 din 3:
    Plasarea citărilor în text
    1. Imagine intitulată Cite Surse Pasul 5
    1. Citează imediat după parafrazare sau citat material sursă. Pentru majoritatea stilurilor de citare, citirea dvs. în text merge la sfârșitul propoziției în care se utilizează materialul parafrazat sau citat. Citările paranteze vin în mod obișnuit înainte de punctuația de închidere a sentinței, în timp ce numerele de subsol Superscript vine după.

    Notă: Pentru unele stiluri de citare care utilizează note de subsol sau note de subsol, numărul superscript apare imediat după materialul parafrazat sau citat, mai degrabă decât la sfârșitul propoziției. Consultați ghidul pentru stilul de citare pe care îl utilizați pentru a vă asigura.

  • Imagine intitulată Cite Surse Pasul 6
    2. Utilizați citații paranteze ale autorului Apa. Pentru a cita materialul parafrazat în textul hârtiei, puneți numele de familie al autorului în paranteze la sfârșitul propoziției în care apare parafraza. Plasați o virgulă după numele autorului, apoi introduceți anul în care a fost publicată sursa. Plasați perioada care încheie propoziția după marca paranteze închisă.
  • Dacă includeți numele autorului în textul dvs., puneți anul în paranteze imediat după numele lor. De exemplu: Allison (1987) a demonstrat că părăsirea terenului în SOD crește materia organică a solului cu 15% în 10 ani.
  • Dacă citați direct sursa, includeți numărul paginii în citația dvs. parentetică în text. De exemplu: Allison (1987) a afirmat acest lucru "Lăsând terenul în SOD sporește materia organică a solului cu 15% în 10 ani" (P. 45).
  • Exemplu: Lăsând terenul în SOD sporește materia organică a solului cu 15% în 10 ani (Allison, 1987).

  • Imagine intitulată Cite Surse Pasul 7
    3. Introduceți notele de subsol pentru citările de stil din Chicago. Stilul de la Chicago utilizează Notele de subsol care includ aceleași informații ca și citarea bibliografică completă, cu o punctuație diferită. Plasați un număr superscript la sfârșitul propoziției în care apare materialul parafrazat sau citat, după punctuația de închidere.
  • În general, veți separa elementele citației cu virgule, mai degrabă decât perioadele. Informațiile de publicare sunt de obicei pornite în paranteze. Singura perioadă dintr-o notă de subsol în stil Chicago apare la sfârșit. De exemplu: Kent Portney, Luând în serios orașe durabile (Cambridge: MIT Press, 2003).
  • Exemplu: Lăsând terenul în SOD sporește materia organică a solului cu 15% în 10 ani.

  • Imagine intitulată Cite Surse Pasul 8
    4. Includeți numele autorului și numărul paginii pentru citările MLA în text. MLA folosește citări paranteze în corpul muncii tale. În cele mai multe cazuri, veți furniza numele autorului și numărul paginii unde apare materialul, fără punctuație intervenită.
  • Dacă sursa pe care o citici nu are un autor, utilizați în schimb o versiune redusă a titlului. Utilizați suficientă titlul pe care cititorul dvs. le-a găsit cu ușurință intrarea completă de referință din lucrările dvs. citate. Puneți titlul în ghilimele. De exemplu, dacă creați o citare paranteză pentru o sursă numită "Luând în serios orașe durabile," și nu a avut un autor, ați putea folosi: ("Orașe durabile" 57).
  • Exemplu: Lăsând terenul în SOD sporește materia organică a solului cu 15% în 10 ani (Alison 45).

    Metoda 3 din 3:
    Scrierea unei intrări de referință
    1. Imagine intitulată Cite Surse Pasul 9
    1. Începeți cu numele autorului. În aproape toate stilurile de citare, intrarea de referință începe cu numele de nume al autorului. Dacă există mai mulți autori, includeți-le pe toate în intrarea dvs. de referință în ordinea în care apar pe pagina de titlu a unei cărți sau pe linia unui articol.
    • Cel mai comun format pentru numele autorului este de a plasa primul nume, urmat de o virgulă, apoi numele de prim. În mod obișnuit, veți închide această porțiune a intrării de referință cu o perioadă. De exemplu: Hawking, Stephen.
    • Pentru unele stiluri de citație, cum ar fi stilul APA, includeți doar primul inițial al autorului în intrarea dvs. de referință, mai degrabă decât numele lor complet. De exemplu: Hawking, S. W.
    • Dacă citim o lucrare cu trei sau mai mulți autori în MLA sau APA sau una cu mai mult de 10 autori în stil Chicago, va trebui să citezi cu citează cu "și colab." În loc să listați pe toți autori.
  • Imagine intitulată Cite Surse Pasul 10
    2. Furnizați anul de publicare pentru intrările de referință APA. Pentru majoritatea stilurilor de citare, titlul sursei este următoarea parte a intrării de referință. Cu toate acestea, pentru APA, locul Anului sursa a fost publicată în paranteze după numele autorului. Puneți o perioadă după ce marcajul paranteze închise.
  • De exemplu: Hawking, S. W. (1998).
  • Pentru unele surse, cum ar fi revistele și ziarele, aveți nevoie de o dată mai specifică. Introduceți mai întâi anul, urmată de o virgulă. Apoi tastați luna și ziua a fost publicată articolul. De exemplu: Hawking, S. W. (2005, iulie).
  • Imagine intitulată Cite Surse Pasul 11
    3. Listează titlul sursei utilizând formatul adecvat. Modul în care un titlu sursă este formatat depinde de stilul de citare pe care îl utilizați, precum și de tipul de suport al sursei. Titlurile pentru surse mai scurte, cum ar fi revista și articolele de jurnal, sunt în mod obișnuit plasate în citate. Titlurile cărților sunt, de obicei, italice. Titlul este de obicei urmat de o perioadă. Dacă se afișează titlul în citate, perioada vine înainte de marcajele de închidere.
  • Exemplu de articol de jurnal: Hawking, Stephen. "Pierderea informațiilor în găurile negre." Revizuirea fizică, Iulie 2005.
  • Cele mai multe stiluri de citare necesită titluri în funcție de titlu, ceea ce înseamnă că toate substantivele, pronumele, verbele și adverbele sunt capitalizate. De exemplu: Hawking, Stephen. O scurtă istorie a timpului.
  • Stilul APA utilizează cazul de propoziție pentru titluri, capitalizând doar primul cuvânt și orice pronume adecvate. De exemplu: Hawking, S. W. (1998). O scurtă istorie a timpului.
  • Imagine intitulată Cite Surse Pasul 12
    4. Includeți informațiile de publicare pentru sursă. Informațiile despre publicare pot include numele editorului, locul unde a fost publicată sursa și (cu excepția citărilor APA) în anul publicat sursa. Formatul acestor informații variază în rândul stilurilor de citare.
  • APA Exemplu: Hawking, S. W. (1998). O scurtă istorie a timpului. New York: Bantam.
  • Pentru sursele de tipărire, cele mai multe stiluri solicită orașul și starea în care sursa a fost publicată (sau oraș și țară, pentru surse publicate în afara U.S.) să fie enumerate mai întâi. Locația este de obicei urmată de un colon, după care numele editorului este listat. De exemplu: Hawking, Stephen. O scurtă istorie a timpului. New York: Bantam, 1998.
  • Pentru majoritatea stilurilor de citare, anul publicat sursa urmează numele editorului. În mod obișnuit, numai anul este necesar, deși pentru publicațiile periodice, cum ar fi ziarele sau revistele, este posibil să aveți nevoie de o dată mai specifică.
  • Anul publicării este de obicei anul dreptului de autor. Cu toate acestea, pentru surse online, căutați o dată articolul specific a fost publicat mai degrabă decât să utilizeze anul de drepturi de autor al site-ului web ca întreg.
  • Imagine intitulată Cite Surse Pasul 13
    5. Furnizați adresa URL și data accesului pentru sursele online. Elementul final al unei intrări de referință este o adresă URL directă sau Permalink unde articol sau documentul poate fi găsit, dacă a fost o sursă pe care ați accesat-o online. Cele mai multe stiluri necesită, de asemenea, o dată de acces, deoarece conținutul online poate fi ușor editat, actualizat, mutat sau șters.
  • Multe articole științifice sunt disponibile prin baze de date online. Dacă ați accesat un articol prin una dintre aceste baze de date, veți furniza în mod obișnuit numărul de identificare a obiectului digital al articolului (DOI), mai degrabă decât o adresă URL. Pentru unele stiluri de citare, trebuie să includeți și numele bazei de date în intrarea dvs. de referință.
  • Exemplu: Clark, Stuart. "O scurtă istorie a lui Stephen Hawking: o moștenire a paradoxului." Un nou om de știință, 21 martie 2018. https: // NewScientist.COM / ARTICOL / MG23731700-100-A-SCURT-Istoric-of-Stephen-Hawking-A-Legacy-of-Paradox /. Accesat 2 octombrie 2018.

    sfaturi

    Formatați lista de referințe ca urmare a orientărilor pentru stilul de citare pe care îl utilizați. Pentru majoritatea stilurilor de citare, referințele sunt enumerate în ordine alfabetică prin numele autorului autorului.
  • Faptele cunoscute de obicei nu necesită o citare. Cu toate acestea, observații, concluzii, opinii și altele asemenea necesită atribuire. Dacă nu sunteți sigur, este posibil să fiți în stare să obțineți ajutor de la instructorul sau supraveghetorul dvs. Când aveți îndoieli, oferiți o citare.
  • Chiar și literele trebuie citate dacă sunt utilizate în cercetarea și scrierea dvs. Verifică Cum să citezi scrisori Dacă utilizați scrisori în munca dvs.
  • Dacă utilizați un manual pentru a-ți cerceta hârtia, va trebui să știi Cum se citește manualele.
  • Avertizări

    Eșecul de a cita sursele în mod corespunzător ar putea duce la acuzații de plagiat. Plagiatul este o problemă serioasă care poate avea consecințe grave în setările academice și profesionale.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar